Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 27. března 2012 v 11:34® hraji
hraji

osprey> jak píšeš, byly to krásné časy

Pondělí 26. března 2012 ve 20:28® osprey
osprey

hraji> Samozřejmě. A vzpomínám na to rád. Dokonce jsem chytával plavačku s přívlačákem 180 cm (na rybníku) a jak to šlo.

Ale poměrně brzy jsem se dokopal k matchce. Nežral jsem celou zimu, abych na ni měl – plus černé Shimano Aero.

Vozil jsem to pak s sebou na kole všude. To Shimano mám dodnes a pořád chytá jako prvosledový naviják, letos odchytalo skoro vše.

Pondělí 26. března 2012 ve 20:20® hraji
hraji

osprey> naprostá většina z nás začínala s jedním prutem a jedním navijákem. A muselo to jít

Pondělí 26. března 2012 ve 20:18® noba
noba

Beer.Beda> vezmu si 3secret a 3 federy. Pokud jsou za tu cenu co jsi říkal:-)

Pondělí 26. března 2012 v 19:39® osprey
osprey

Beer.Beda> Taky jsem měl prut, se kterým jsem v zimě chodil plavačkovat, v létě s ním chytal na těžko a protože to byl teleskop, vozil jsem ho v batohu na delší cesty na přívlač. Má ryby od oukleje po stodvacítku sumce:-)

Koho by zajímalo, jak vypadá takovýto úžasný univerzál, tak teleskop 3 m do 60 g.

Pondělí 26. března 2012 v 19:31® Beer.Beda
Beer.Beda

noba> Objednám a dám vědět.Chceš ten secret??Nebo se ti zamlouvá něco jiného.Výběr nechám na tobě.

osprey>I to se ale s vláčákem dá a celkem úspěšně. :-)) Pamatuji si, že jsem měl jeden prut, nějakej teleskop a krom mouchy jsem ho používal na všechno.To je už hodně dlouho. Je jasné , že je lepší, používat prut na co je určen. Mám pár kousků, určených k letošním rajčatům.

Pondělí 26. března 2012 v 19:11® osprey
osprey

FrantaX> S feederem se chytat na plavanou dá, stejně jako s plavačkovým prutem feedrovat.

Není to ale ono. Záleží na tom, jak si tu plavanou představuješ. Každopádně jsou na plavačku i horší pruty – třeba přívlačáky:-))

Pondělí 26. března 2012 v 18:07® noba
noba

Beer.Beda> ač nerad, tak musím uznat žes byl lepší, ale je to taky možná tím že jsem tam saskoval se dvěma prutama. Nicméně závodní sezóna začíná za 14 dní. A tak někdy v říjnu si povíme:-) az bude vyhlášení gulášové ligy:-) A to lorpio bych si pár pytlíků vzal.

Pondělí 26. března 2012 v 17:52® Beer.Beda
Beer.Beda

noba> Takže, z toho vyplívá co??:-)) Super rybařinka bez větší námahy.Mě proutek funguje taky skvěle.

Pondělí 26. března 2012 ve 14:59® Fryw
Fryw

Ahoj Franto. Například Gull dělá velice levné boloňky (koupil jsem 4m za 390), na zkoušku by to mohlo vyhovovat a feeder může zůstat doma v teple a bezpečí.

Pondělí 26. března 2012 ve 14:37® FrantaX

Chytám na řece střední velikosti, většinou na šoulačku.

Pondělí 26. března 2012 ve 13:17® timbab
timbab

FrantaX> Feedrový prut je na feeder.Jako nouzovka to stačí ale není to ono.A kde budeš chytat?Řeka,ra­meno,písák?

Pondělí 26. března 2012 ve 13:15® FrantaX

Ahoj, začínám s plavanou a chtěl bych se zeptat jestli je dobrý pro začátek feederový prut, je levnějsí než plavačkový a univerzálnější.

Neděle 25. března 2012 ve 22:18® noba
noba

tak jsme dnes s beer bedou pomáhali přelovit kapry z chovného rybníka do jiného. v cca 10 lidech chyceno cca 100 kaprů z toho já 19ks a béda 25ks. Vše převážně na plavanou. Z nové matchky jsem byl nadšen. Kapři okolo 50cm úplně v pohodě:-)

Neděle 25. března 2012 ve 20:40® hraji
hraji

Lovec duchů> čirou náhodou nevíme. Ale pozitivní odpověď by byla lepší.

Neděle 25. března 2012 v 19:28® Lovec duchů
Lovec duchů

Zdravím kolegové rybáři, chtěl bych se zeptat jestli čistou náhodou nevíte jestli už se dá chytat ve Varnsdorfu na Rekreačním rybníku (tzv. Rio)?Díky za pozitivní odpověd

Sobota 24. března 2012 ve 20:34® skwor
skwor

osprey> Díky za tip.

Sobota 24. března 2012 ve 20:28® osprey
osprey

skwor> Opatrně s kontrastem. Hlavně ten jeden tloušť ve Z lovu.

Naopak tomu tady bys mohl trochu pohnout úrovněmi nebo křivkami. Zkus to, uvidíš, co to udělá.

Sobota 24. března 2012 v 18:16® skwor
skwor

hraji> Ano, přesto tenhle slunečný den k focení přímo lákal. Všechno ale ve vodě, takže nemůžu říct, že by se nějaká ryba podívala na břeh :-)

foto/diskuze/plavana/2012/th-img48089.jpgfoto/diskuze/plavana/2012/th-img48090.jpg
Pátek 23. března 2012 v 19:47® timbab
timbab

hraji> Samozřejmě by bylo nejlepší, kdyby na to pamatovali všichni rybáři.

Pátek 23. března 2012 v 19:44® hraji
hraji

timbab> třeba aspoň jeden, dva

Pátek 23. března 2012 v 15:58® Bigpista
Bigpista

hraji> hezký víkend i tobě

Pátek 23. března 2012 v 15:53® timbab
timbab

hraji> Myslím že moc lidí na to bohužel pamatovat nebude:-|

Pátek 23. března 2012 v 15:51® hraji
hraji

Přeji hezký rybářský víkend kolegové, pamatujte na to, že je většina ryb hájených a pamatujte, že při focení je téměř vždy méně ve výsledku více.

Čtvrtek 22. března 2012 ve 21:56® osprey
osprey

PetrZ> To je v pořádku. Ale aktivní lov je o pokoře a pochopení. Kdykoli jsem se z tohohle odchýlil a hledal zkratku, dostal jsem přes hubu.

Čtvrtek 22. března 2012 ve 21:05® PetrZ

osprey> Od doby, kdy jsem jezdil s tchánem na klasickou položenou nějak nemusím sedět celý den u vody a čekat na jeden záběr. Radši si zachytám na spláveček plotice, cejnky, tlouště a nebo taky ty nešťastný bolení mimina… Prostě většinou vyhrává aktivní lov – moucha, vláčka a teď pokouším plavanou s feederem

Čtvrtek 22. března 2012 ve 20:15® osprey
osprey

PetrZ> Letos jsem z tebou uvedených lokalit byl jen na Vltavě v ČB. Zachytal jsem si celkem slušně, ale máš pravdu v jednom. Není to snadné. Návod nedám. Jednak by byl dlouhý a komplikovaný a jednak bych si tam příště opět rád zachytal. A můžu říct, že ty doby, kdy to šlo prakticky samo, jsou dávno pryč.

Vnadění funguje. Bohužel jsem udělal zkušenost, že při vnadění lovím větší počet menších ryb a to mě moc neláká.

Středa 21. března 2012 ve 21:22® mvincik
mvincik

PetrZ> I to je možné. Možná jdou už i ryby do tření, sám jsem to dnes viděl, třeba i to má vliv.

Středa 21. března 2012 ve 21:14® PetrZ

mvincik> Zkusím. Ale překvapilo mě, že jsem měl jediný záběr. Možná je to díky roční době, třeba hledám ryby tam, kde ještě nejsou.

Středa 21. března 2012 ve 20:54® mvincik
mvincik

PetrZ> Zkus třeba rohlík. Na šoulačku je mnohem lepšejší nástraha, přijde mi, dle mých zkušeností.