Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 21. března 2012 ve 20:50® hraji
-
PetrZ> neumím ti říct v čem je chyba, ale pokud jsi za tolik prochozené vody neměl záběr, nebude chyba v krmení. Možná nevhodná montáž, nesprávně vyměřená hloubka. Příčin může být celá řada.
- Středa 21. března 2012 ve 20:46® PetrZ
-
osprey, hraji> tenhle týden jsem zkusil Vltavu v ČB, Stropnici pod Ostrolovským Újezdem a prošel kousek Malše u soutoku se Stropnicí a výsledek? Jeden neproměněný záběr včera navečer na Malši. Možná je chyba v montáži, možná to chce změnu nástrahy. Zkoušel jsem jen červy (kostňáky). Tak spíš přemýšlím, kde je chyba, co dělám špatně. Právě jestli to třeba nechce trochu navnadit. Přitom na mouchu jsem před cca 10 dny na Blanici skvěle zachytal… Jo a cílová ryba vlastně není, chci se projít a zachytat si.
- Úterý 20. března 2012 ve 22:51® osprey
-
PetrZ> Jde o to, čemu říkáš šoulačka. Já jsem příliš rychlý na to, abych u toho ještě vnadil.
A když se naopak držím jednoho fleku, zvětším nástrahu a snažím se o co nejzajímavější rybu.
Teprve, když si jsem fakt jistý, že mi to něco dá, jsem ochotný i vnadit. Ale pak už jde o to, co chci za rybu. Kapr, ostroretka a tloušť, to je co druh, to jiný přístup.
- Úterý 20. března 2012 ve 22:03® hraji
-
PetrZ> vnadit na řece a při šoulačce je trošku neproduktivní činnost. Nicméně je potřeba nejprve stanovit, jaké ryby by mělo to vnadění přílákat? Hladinové ryby, ryby proudu a nebo ryby dna?
- Úterý 20. března 2012 ve 22:01® PetrZ
-
Vážení odborníci, můžete mi prosím poradit, zda, jak a čím vnadit na řece při šoulačce v tomhle počasí?
- Úterý 20. března 2012 ve 20:35® hraji
-
noba> na jak to místo vidím, chce to anglána na klouzáka, dolů aspoň 5 gramů a nebo boloňku, splávek 12 gramů a hurá na ně.
- Úterý 20. března 2012 ve 20:19® Beer.Beda
-
noba> Asi k vodě. To je celkem jedno.Něco vymyslíme, nebo bych mohl domluvit soukromák a potrénovat s anglány.Je to pěkná voda a ryby prý žerou.
- Úterý 20. března 2012 ve 20:15® noba
-
Beer.Beda> a kam vyrazíme?
- Úterý 20. března 2012 v 18:59® Beer.Beda
-
noba> Nazdar pane, to místo ani neznám. Jak si psal tu sms tak v sobotu můžeme někam zajít s tou plavkou.A kdyby si chtěl s mladou tak odpoledne a večír bude točené pivko a nějaké masíčko nad ohněm.Tak jí na to připrav aby si měl odvoz.
- Úterý 20. března 2012 v 18:46® noba
-
osprey> ještě ne, ale chtěl bych odtud zkusit chytat sumce spouštět montáž dolu po proudu.
- Úterý 20. března 2012 v 18:04® osprey
-
noba> Hezkej flíček. Zkoušel jsi někdy chytat z té špice proti proudu výš?
- Úterý 20. března 2012 v 17:57® regulus
-
noba> anglán bude dle mýho na labi špatně, předpokládám, že tam je vcelku silnej proud a ty máš zátěž něco kolem gramu, nedostane se to nejspíš dolů, proto jsem ti psal normální nebo průběžnej splávek aspoň 5g, ale klidně i 10g když ho dobře vyvážíš, tak by to problém být neměl. Je pak otázke kdeže se na takový řece ty ryby zdržujou, na to moc odpověď neznám.
- Úterý 20. března 2012 v 17:51® noba
-
hraji> co třeba takhle?
dnes jsem v těch místech lovil a na feeder se konečně mimo cejnů povedli i dva kapříci. Plavačku jsem taky zkoušel (anglán) a nic.
- Úterý 20. března 2012 v 11:53® regulus
-
noba> no nevím jak se přesmýklo těch 5 a 7 metrů, ale to je fuk, nicméně jakoukoliv položenou jsi odsouzen chytat s nástrahou ležící na dně na jednom fleku. Od pasu, protože na řece typu Labe jsem fakt nikdy nechytal, bych kromě toho co jsem už psal šel do hodně delšího prutu, tak 6m pokud je na břehu místo nebo průběžnej splávek ale ne angličák, trochu větší gramáž, aspoň 5g kvůli délce náhozů. Ona nástraha šourající se po dně je pro rybu atraktivnější než něco co leží mezi šutrama a často to ani není vidět, myslím, že i ve sloupci něco ukecáš a vzhledem k tomu, že to je větší řeka, tak je předpoklád i větších ryb. Ber to ale s rezervou jako teoretizování, zkušenosti nulový.
Tento příspěvek byl editován 20.3.2012 11:56:36 uživatelem regulus. - Úterý 20. března 2012 v 11:31® hraji
-
noba> prozradíš mi, kde chytáš? Já na oplátku zkusím vymyslet, jak tam chytat účinně na plavanou.
- Úterý 20. března 2012 v 11:23® osprey
-
noba> Nejde o to, kolik je v řece, jde o to, kolik je tam, kde chytáš. Ale je fakt, že na dolní Vltavu nebo Labe bych taky bral feeder mnohem radši. Člověku odpadne spousta starostí.
- Úterý 20. března 2012 v 11:10® noba
-
hraji> je to nepředstavitelné co?
- Úterý 20. března 2012 v 11:03® noba
-
regulus> to je právě ono když jsem na chatě ve Vodnanech tak na blanici se splávkem taky není problém, ale tady? proto radši sáhnu po feederu. Hloubku jsem psal 5m ikdyž těch 7 tu prej místy taky je. No a ty lodě tu jezdí
- Úterý 20. března 2012 v 7:04® hraji
-
noba> tak velká řeka ani nemůže existovat
- Úterý 20. března 2012 v 1:19® regulus
-
noba> plavačka cralusso surf, bolo, třeba, z lodi, já nevím. V každým případě ty ryby nejsou jen v těch 7 metrech. Švarcavu projdu až na pár úseků durch Brnem v broďákách (to zase přeháním), takže se mě fakt neptej, jak chytat na úplně jiný řece, když jsem na ni nikdy nechytal, ale určitě bych to nepral jen na dno.
Mimochodem, seš si jistej, že to má 7 metrů, když tam neprojede loď s 2,5m ponorem?
- Pondělí 19. března 2012 ve 23:15® noba
-
regulus> a k řece která má na šířku 70m a hloubku 5m?
Tento příspěvek byl editován 19.3.2012 23:16:07 uživatelem noba. - Pondělí 19. března 2012 ve 22:41® regulus
-
noba> bych ani neřekl, že to bude místníma podmínkama, spíš je to tím, k čemu člověk tak nějak víc tíhne. Já su spíš cestovatel co lozí kolem vody, ne že bych byl fatální odpůrce toho se vyvalit na sluníčku třeba s tím feedeem, ale prostě raděj šáhnu po brčku i když jdu na stoják a sedím u toho. Naopak k řece by mě ani nenapadlo si vzít sesličku.
- Pondělí 19. března 2012 ve 22:01® noba
-
Beer.Beda> čoveče jsem ted takovej nějakej rozdvojenej, ale zatím tu u mě přece jen vede feeder. Bude to taky těma podmínkama co jsou tady.
- Pondělí 19. března 2012 ve 20:41® Beer.Beda
-
noba> Vidíš, konečně jsi pochopil, že plavajda je lepčííí než krmítko.
- Pondělí 19. března 2012 ve 20:09® hraji
-
janaR> těšíme se na další zprávy z úspěšných lovů
- Pondělí 19. března 2012 v 19:46® janaR
-
hraji> Jasně, vyzkouším, díky.
- Pondělí 19. března 2012 v 18:09® hraji
-
janaR> tak taktika byla dobrá. O překrmení asi nešlo. Možná je fakt vystrnadily jiné ryby. Zkus to příště zase. A doporučuji hodit po každé ulovené rybě malou kuličku. Prostě jak ulovíš rybu, vyhákneš ji a pustíš, tak po nahození hoď ke splávku malou kuličku, takovou jakou uděláš jednou rukou (ona to bude spíš šiška, ale to nevadí).
- Pondělí 19. března 2012 v 18:00® janaR
-
hraji> No jo, mě učili chytat strejcové a ti bez kukuřice nikdy k vodě nevyrazili. Je teda fakt, že chodili na kapry, což není vždy můj případ. Jinak s tím krmením se to má asi takto: přibližně třetinu jsem toho vyházela na začátku a pak jsem průběžně přihazovala tak po dvou menších kuličkách. Třeba se jim zdálo, že na nich šetřím. Nemyslím si, že bych jim toho naházela tolik, aby se nacpali.
- Pondělí 19. března 2012 v 16:19® noba
-
tak jsem letos prně přechytal plavačkou feeder a to v poměru 4:0 vše opět pouze cejn. Dnes tedy nic moc
- Pondělí 19. března 2012 v 15:14@ Vinca
-
Ahoj, chtěl bych o víkendu na ryby v blízkosti Prahy. Vltava, Berounka, Sázava? Nejlépe tam kde není moc lidu a jsou tam tůňky, kde se dá hezky zachytat na plavanou. Jsem pražský přistěhovalec tak se tady moc nevyznám. Děkuji za rady!