Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 19. března 2012 ve 14:04® hraji
-
janaR> pokud se nechystáš chytat přímo kapry, tak není potřeba používat kukuřici. Jinak pokud používáš krmení, nemusíš se bát i během chytání vhodit kuličku velikosti vlašského ořechu přímo ke splávku, cejny to nevyplaší. Tak mě napadlo, jak jsi na ty cejny tím krmením vnadila? Naházela jsi tam krmení na začátku a potom už nic a nebo jsi naházela na začátku a potom přihazovala? Pokud jsi totiž naházala na začátku a nepřikrmovala, je docela možné, že cejni vyluxovali krmení a odjeli. A trefili se zrovna do doby, kdy jsi tam vhodila tu kukuřici, ta už je nemohla udržet na místě
Tento příspěvek byl editován 19.3.2012 14:06:26 uživatelem hraji. - Pondělí 19. března 2012 ve 14:01® janaR
-
osprey> Mohla to být náhoda, ale fakt to tak vyšlo. Jen tam dopadla ta zrnka, tak se splávek nadobro uklidnil.
hraji> Mohlo tam najet něco většího, co tu drobotinu poplašilo, ale to se už asi nedozvím. Nevadí, i tak hodnotím tuto vycházku velmi pozitivně.
- Pondělí 19. března 2012 ve 13:52® hraji
-
janaR> ahoj, a to je zvláštní, kuku by cejny zahnat neměla, je otázka, zda místo cejnů nedojeli třeba kapři, kteří cejny vytlačili. Ale zkušenost je to dobrá.
- Pondělí 19. března 2012 ve 13:51® osprey
-
janaR> Deset zrnek kukuřice by takovýhle dopad na braní ryb mít nemělo. Stává se mi, že bývá rychlý začátek a pak to rychle zvadne, aniž bych tam cokoli házel. Někdy je to i tím, že člověk „popíchá“ první hejno a pak čeká až najede něco dalšího.
- Pondělí 19. března 2012 ve 13:49® janaR
-
Jo a děkuju hrajimu za rady, dokud jsem tam nehodila tu kuku, tak to krmení fungovalo na jedničku.
- Pondělí 19. března 2012 ve 13:48® janaR
-
Tak v pátek jsem se dostala na první letošní rybačku. Zadařilo se pár cejnků. První půlhodinu brali nádherně. Pak jsem udělala chybu a hodila mezi ně asi 10 zrnek kukuřice. Už jsem si ani neškrtla… No, pro příště budu chytřejší
- Sobota 17. března 2012 ve 21:07® regulus
-
Tak já jsem došel z ryb, podíval jsem se na hokej a můžu se taky pochlubit. Malý brčálníky nejspíš ještě zamrzlý, na velkej nechodím a tak jsem šel na svoji řeku. Bilance slušná, na tuším druhej nebo třetí nához krásnej cejn cca 35–40 cm, pak směsice plotic, perlínů, hrouzků a sem tam se tam připletl i nějakej jelec, no a pak opravdu krásná ostroretka pomalu 50 cm (neměřil jsem ji), ale takovou jsem fakt nechytil už pěknejch pár let, popravdě měla kliku, že je sedmnáctýho, před hájením by frčela na exkurzi do kuchyně, z druhé strany ještě třeba přispěje k rozmnožení svého druhu. No a pak ještě nějaký dříve jmenovaný rybky, takže naprostá spokojenost.
- Sobota 17. března 2012 v 17:18® hraji
-
Dnes klasická plavaná na 11 metrech, hloubka necelý metr, nejčastěji lovená ryba cejn a plotice.
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 21:41® noba
-
no a jinak beeda těch 15 dá, ale já většinou jen tak 2–3.
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 21:39® noba
-
Beer.Beda> no je fakt že rozhovor s loňským vítězem lecos napověděl
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 21:39® noba
-
hraji> No právě že občas chytáme i v lese a proto ty mizerné výsledky
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 20:42® hraji
-
Beer.Beda> vy jste tedy hard core tvrďáci, po patnácti pivech se trefíte anglánem do rybníka?
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 20:25® mvincik
-
Beer.Beda> Chápu, takže jako slušní lidé, max. 15 piv a deset panáků. To se tedy omluvuji!
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 20:18® Beer.Beda
-
mvincik> Nestraš.Ono to není tak jak se tady o tom píše.Není to žádné velké chlastání 15
a domu. noba pije méně cca 12.
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 20:06® mvincik
-
Beer.Beda> Ajaj, budete mít místo mozku, z piva kostku!!!
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 20:05® Beer.Beda
-
hraji> Už víme co a jak tam funguje.Letos to bude zase o něco lehčí. noba>Týden na to by mělo něco být v Dražíči.
Tento příspěvek byl editován 15.3.2012 20:05:36 uživatelem Beer.Beda. - Čtvrtek 15. března 2012 v 19:54® hraji
-
noba> hele vymyslíme taktiku a ta bude fungovat. S vhodným krmením a skvělou technikou je to pojistka na vítězství
- Čtvrtek 15. března 2012 v 19:48® noba
-
Beer.Beda> no jsem na to zvědav. Zatím jsme tam za poslední 3 ročníky moc nezazářili
- Čtvrtek 15. března 2012 v 18:07® mvincik
-
noba> Vydrž prďka vydrž! Stojí to za to. Já na něj nejradši chytám na přehradě, tak cca 5 metrů od břehu, kde již je solidní hloubka. A všichni krmidláři čučí, jaké ryby dokážu vyndat z pod jejich nohou, když oni to házejí přes půl přehrady…
Tento příspěvek byl editován 15.3.2012 18:08:16 uživatelem mvincik. - Čtvrtek 15. března 2012 v 17:05® Ciffik
-
noba> Vydrž to půjde, já začal loni a když se za prvníma vycházkama zamyslím, tak jsem dělal mnoho chyb. Zbytečně jsem chytal na větší vzdálenost, než na kterou jsem byl schopen přesně krmit a nahazovat. O mé šikovnosti s prakem bych raděj do teď pomlčel. Druhým problémem bylo nedostatečné potápění vlasce. Jinak pokud můžu poradit začal bych s těžšími splávky kolem 10gr + jde to pak trochu líp.
- Čtvrtek 15. března 2012 v 16:42® Beer.Beda
-
noba> gratulace.Budem anglány trénovat a Zeměchy budou naše.
- Čtvrtek 15. března 2012 v 16:34® hraji
-
noba> s angličákem to chce potrénovat a sžít se s tím, pak to funguje skvěle
- Čtvrtek 15. března 2012 v 16:18® noba
-
Tak už mám taky 4m podběrák a z křesla už se nezvednu jak je den dlouhej. Taky se dneska konečně povedla první plavačková ryba na novou matchku a sice cejn 48cm, ale s angličákem to bylo nevídané trápení.
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 14:41® hraji
-
janaR> ideální je hlína z krtičinců. Nesmí být ta oschlá, tu je dobré dát pryč.
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 14:09® janaR
-
hraji> Letos to budou jenom rybníčky v okolí bydliště. Jestli se v nejbližší době dostanu k vodě, tak se určitě budu řítit tvým návodem. Jen hlínu jsem ještě nikdy do krmení nepřidávala. To bude novinka, ale napsáno tu toho k ní bylo dost, tak si snad poradím.
- Čtvrtek 15. března 2012 v 11:57® hraji
-
janaR> děkuji za pochvalu. Pokud trvá tvé nadšení pro lov na rybníku, připrav si krmení, stačí tak 5 litrů mokrého, tedy cca 2,5 litru suchého. Ideální bude nějaká tmavší koupená směs doplněná struohankou 1 díl krmení + 1 díl strouhanky + 1 díl hlíny na zabarvení. A chtělo by to do toho aspoň deci bílých červů.
- Čtvrtek 15. března 2012 v 11:38® janaR
-
hraji> Ahá, tak v tom je jádro pudla! Vidím, že s původním nápadem bych si akorát tak zkomplikovala pobyt u vody. Jsem ráda, že jsou tu lidé ochotní poradit a postrčit správným směrem
- Čtvrtek 15. března 2012 v 7:47® hraji
-
janaR> zkus si představit jak to na takovém rybníčku vypadá. Když nevíš nic o tom, jak je tvarované dno, je lov na rybníku bez krmení čekáním, až nějaká ryba náhodou přijede a spolkne nástrahu. V hodně zarybněné vodě to může fungovat, na málo zarybněné vodě to bude trápení. Na řece je to jiné, z proudu a řečiště mohu velmi dobře odhadnout, kde budou ryby a mohu je lovit i bez vnadění
- Čtvrtek 15. března 2012 v 6:47® janaR
-
hraji> děkuji, právě o to mi šlo. Musím si kapku ujasnit pojmy s dojmy. To, co jsem tu nazvala šoulačkou, jsem samozřejmě myslela bez krmení. Jen jsem nevěděla, jestli to na rybníčku není zbytečnost.
- Středa 14. března 2012 ve 21:58® hraji
-
janaR> po pravdě mám pojem šoulačka spojený s řekou, kde vyhledávám slibná místa bez krmení a odlovuji ryby. Na rybníku bych to viděl na zakrmení a stažení ryby na jedno místo.