Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 12. března 2012 v 10:35® hraji
hraji

olda> to horní raménko musí směřovat proti proudu, jinak to nebude fungovat.

Pondělí 12. března 2012 v 10:28® regulus
regulus

olda> máš to blbě, ten dřík (spodní pokroucená tyčka) a adapter anténky tam patří ten druhej pár, tyčka u anténky musí směřovat proti proudu a dřík musí být při tomto pohledu „zakroucenej“ za splávek, mrkni na obrázek a vydrž, článek už mám napsanej, jen tam musím doplnit nějaký bláboly. Takhle to fakt vůbec nemůže fungovat.

foto/diskuze/plavana/2012/th-img47954.jpg
Pondělí 12. března 2012 v 8:32® olda
olda

regulus>Potřebuji potvrdit že vím o co jde,na horním raménku se posunováním rubičky sil.mnění náklon splávku a tou nejspodnější se nastavuje,pokud splávek se potápí při zastavení?Sestavu jsem složil pro pravý břeh.Díky za reakci.

foto/diskuze/plavana/2012/th-img47952.jpgfoto/diskuze/plavana/2012/th-img47953.jpg
Neděle 11. března 2012 ve 20:30® regulus
regulus

hraji> tak se pochlub jak jsi zužitkoval ten litr červů. Včera jsem byl na mé milejší řece a dneska na krakonošovým a nikdo mě nepřišel zkontrolovat. ;-)

Neděle 11. března 2012 ve 20:23® noba
noba

Beer.Beda> na jih pojedem myslím nějak 23.3. tak se domuvíme. Podoustve jsem zatím chyt snad jen 2

Neděle 11. března 2012 ve 20:04® Beer.Beda
Beer.Beda

noba> Kdy přijedeš na jih?Půjdem zaplavat ať na něj chytneš taky rybu.Docela to tady jde, ryby malé, kusů dosti.Chytil jsem tu několik podouství do 30ti čísel.

Neděle 11. března 2012 v 18:37® noba
noba

Beer.Beda> no ty jo u vody už byl, ale pokřtěný rybou zatím není. Na řece kde to ted docela bere mi to s ním nejde, chytám daleko a hluboko na feeder. Zkoušel jsem to v zeměchách, ale tam ani tuk. Jinak už jsem si na feeder povodil slušnýho sumce a štiku:-) předpokládám že až začne sezona dravců tak budu klasicky jalovej:-)

Neděle 11. března 2012 v 18:07® Beer.Beda
Beer.Beda

ssg.Jimmy Wild> Musíš si najít to co bude vyhovovat tobě.Mě ta ručka co mám moc nesedí, ale co mám dělat.Nebudu si zbytečně kupovat novou.

noba>co ty a tvůj new proutek.Už byl u vody?

Neděle 11. března 2012 v 8:32® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Beer.Beda> Já z teleskopů mám už je jeden starý nepoužívaný prut a jeden starší kaprák (druhý je už zlomený) nové pruty už jedině dělené. Ale u té ručky podběráku jsem si právě říkal,že tam by to problém být neměl prři slušném zacházení. Navíc ta co jsem viděl byla fakt tuhá.

Sobota 10. března 2012 ve 21:19® regulus
regulus

Co je, bojkotujete ryby??? Já si dneska zašel na svoji oblíbenou řeku a chytil jsem jich dost (až nečekaně), sice nic kór velkýho, ale bohužel jsem musel zkonstatovat, že tam byla černá návštěva, podle šrámů, ale slušný plotice vyvázly bez zjevné újmy, všechny je nevyžrali, takže se dá říct, že to nedopadlo až tak zle.

Pátek 9. března 2012 ve 20:46® Beer.Beda
Beer.Beda

ssg.Jimmy Wild> Jediná teleskopiská věc co mám z rybařiny je ručka podběráku a dvě boloňky.Myslím si,že tele je praktik, dělená je kvalita na machrování.Oboje udělá stajnou práci.

Pátek 9. března 2012 v 9:02® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

hraji> No tak jistě, že rybu nezvedáš přímo, jako na kolmo… Ale ta důvěra v ten nástroj je pak jiná, když víš, že něco vydrží. Navíc docela často záměrně chytám na špatně dostupných místech, které jsou často i zarostlé atd., takže dostane určitě, jak při transportu, tak i během chytání zabrat.

Pátek 9. března 2012 v 8:55® hraji
hraji

ssg.Jimmy Wild> ryba se podběrákem nezvedá napřímo, ale tuhá tyč může být dobrá jako obrana proti dotírajícím ženám

Pátek 9. března 2012 v 8:31® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

hraji> Možná i proto je asi tak tuhá. Ale to mi vyhovuje. Co kdybych chytil nějakou strašně velkou rybu :-D

Pátek 9. března 2012 v 8:22® hraji
hraji

ssg.Jimmy Wild> to by mohlo být na čeřen.

Pátek 9. března 2012 v 7:54® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

hraji> Já je okukoval přímo v prodejně a také se mi právě jevila ta teleskopická taková pevnější a tužší. Ale říkal jsem si, jestli tam třeba nebude nějaké jiné úskalí. Ale jestli říkáš, že je to jedno, tak půjdu asi do ní. Je k tomu i jakýsi našroubovávací kroužek. To je asi na čeřen, jestli se dobře domnívám, ne?

Pátek 9. března 2012 v 7:49® hraji
hraji

ssg.Jimmy Wild> Je to jen na tvém výběru, mám jak teleskopickou tak dělenou. U té teleskopické jsem klidnější, když podebírám rybu a zvedám ji nahoru. Ale jinak je to celkem jedno.

Pátek 9. března 2012 v 7:29® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Pánové tyč k podběráku (plavaná/feeder) radši dělenou nebo teleskopickou? Jaké máte zkušenosti?

Čtvrtek 8. března 2012 v 19:46® hraji
hraji

trdlik> vzhledem k počasí to tam bude ještě zamrzlé, je to mrazová kotlina a minulý týden byl led všude. Maximálně kolem přítoků bude možná kousek volný

Čtvrtek 8. března 2012 v 19:24® trdlik

Zdravím, nevíte někdo, jak to vypadá s ledem v Mariánském údolí? Díky, M.

Středa 7. března 2012 v 8:57® Ciffik
Ciffik

mám excelsion od mivardi ± stejná cena a taky slušná práce, tuším je o něco málo lehčí než to milo

Úterý 6. března 2012 ve 20:11® hraji
hraji

noba> slušná podběráková tyč bude stát kolem šesti set, neuhlíková. Uhlíková 2500. Ten Gerardix, co ti ho doporučuje timbab je dobrá volba.

Úterý 6. března 2012 v 19:49® timbab
timbab

noba> Koukni na Geradix od Mila.

Úterý 6. března 2012 v 19:45® noba
noba

Beer.Beda> no jo, ale co taková tyč stojí?

Úterý 6. března 2012 v 18:40® Beer.Beda
Beer.Beda

noba> Hele kámo, jestli můžu poradit sežeň si podběrákovou tyč tužší.Já mám takovou žvejku a při podebrání středně velkého cejna se ohne tak podivně, že mám strach, že prdne.Super tyče jsou ty, co se dají použít i na čeřínkování.

Úterý 6. března 2012 v 18:21® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

noba> No do takového bych vešel dvě a půl ryby… Ale podle řádu smím stejně jen dvě :-D

Úterý 6. března 2012 v 17:55® noba
noba

ssg.Jimmy Wild> to beda taky ne a vezírek má minimálně 25m

Úterý 6. března 2012 v 16:27® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Beer.Beda> To mě bude stačit 10m vezírek… Delší ryby nechytám :-D

Úterý 6. března 2012 v 16:08® Beer.Beda
Beer.Beda

noba> Tak vidíš, Řepka stojí za prd ve fotbale tak i z jara ke krmení. Vezírek 15m uděláš jednoduše.Sežeň ještě 29 ks toho co máš a seší je, vyjde ti přesně 15ka vezírek.:-))

Úterý 6. března 2012 ve 12:59® mvincik
mvincik

bimbo> Napsal jsi to přesně, jako z knihy kolego, kobouček!