Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 4. února 2012 v 17:28® regulus
-
hraji> no tak nějak jsem si to myslel a dost možná, že to je dobře, konec konců koho to dírkování fakt bere, tak možnosti má, alespoň okolo Brna, na jihu taky asi něco bude a do Jestřabek to je relativně kousek.
S tou obsádkou máš sice pravdu, ale je to prakticky nereálný, kdo by do rybníka nehodil kapra. Pokud se týká toho co jsem psal, tak je ta obsádka trochu neuhlídatelná, je to celý průtočný, ryby svým způsobem můžou jezdit sem a tam, ale plotice, perlíni, cejni a okouni tam jsou, nějakej lín taky, kapři a nějaká štika taky a pokud nebyl ten loňskej jedinej, tak třeba i sumec, což by mohlo bejt na dírkách maso, zapřáhnout metrovýho fousáče …
Tento příspěvek byl editován 4.2.2012 17:30:19 uživatelem regulus. - Sobota 4. února 2012 v 17:19® hraji
-
regulus> u té vody jde o rozumnou obsádku toho revíru. Necpat tam kapři, dát tam plotici, cejna, okouna
- Sobota 4. února 2012 v 17:17® hraji
-
regulus> v MRS nemá. Se současným vedením svazu ani náhodou. V ČRS svaz vyčlenil revír veslařský kanál v Račicích.
- Sobota 4. února 2012 v 17:09® regulus
-
hraji>
máš recht …
Mimochodem, zahrej si na věštce a zkus odhadnout, jestli má povolení dírkování na svazovejch vodách šanci na úspěch, byť jen na některých revírech nebo jejich úsecích, nemám tušení, jestli jsou takový snahy, ale teoreticky by členská základna mohla na svazy začít tlačit vymezit alespoň některé lokality, kde by to bylo povolený.
Pokud to vezmu logicky, tak jeden z těch našich brčálníků by možná byl docela vhodnej adept, relativně hlubší, přiměřeně velkej, absence bruslařů by se vyřešila jednoduše, je tam dalších 11 vhodnejch ploch, prostě cedule zákaz bruslení, nebezpečí utonutí a hotovo. I ten největší debil by se na to asi vysral.
- Sobota 4. února 2012 v 15:23® hraji
-
regulus> taková věc se ovšem řeší vytýčením úseků pro bruslaře a pro rybáře. Všude ve světě to tak funguje, v ČR by to nefungovalo, to máš pravdu. Vždycky by se našel nějaký rybář, který by řekl, že to omezuje jeho osobní a lidská práva a vzápětí by se našem podobný kretén mezi bruslaři.
- Sobota 4. února 2012 ve 14:33® regulus
-
hraji> no Kadlecák je úplně skvělej příklad pro průser. Půlka Líšně a čtrvtka Brna tam asi půjde bruslit, mezi tím se budou motat dírkující rybáři, sem tam se pod někým proboří trochu zamrzlá dírka z rána, no potěš pánbůh.
- Sobota 4. února 2012 ve 14:09® hraji
-
regulus> extrémy, zloděja a hajzlíky nemá cenu řešit. Já si myslím, že kdyby například povolili dírky na prvním rybníku v Mariánském údolí, ale nevysadili by tam pstruhy, byla by tam zpočátku možná tlačenice, ale jak by rybáři zjistili, že i v zimě je potřeba umět najít rybu a přimět ji k záběru, bylo by prázdno. Ono vyvrtat v ledu silném 25 cm třeba dvacet děr než se ti podaří najít okouny, to odradí naprostou většinu zájemců. Otázka bezpečnosti je otázka, kterou svaz řešit nemůže. To je věc každého rybáře. O tom, že by docházelo občas k neštěstí a nehodám jsem přesvědčen.
- Sobota 4. února 2012 ve 13:56® regulus
-
hraji> no asi tak, jak jsi napsal. Z druhé strany nejsem si jistej, jestli by povolení dírkování na svazových revírech, byť jen třeba některých byl dobrej nápad. Je sice pravda, že v některých případech by to bylo hodně o znalosti té konkrétní vody, žádná hitparáda v úlovcích by to nejspíš nebyla, ale asi by to dopadlo hodně koupačkama, často i hůř a nejen rybářů.
Další aspekt, kterej mě od dírkování odrazuje jsou někteří jedinci, kteří na dírky jezdí (patrně stejně jako v sezóně) jen těžit maso. Byl jsem nechtěným svědkem rozhovoru, kdy se jeden chlubil druhýmu, jak s provozovatelem dírkovýho rybníka „vydrbali“, pokud jsem to dobře pochopil, v ceně povolenky bylo určitý množství nebo váha ryb a co bylo navíc se platilo, no a tento číman se chlubil kolegovi, že se mu s kamarádem podařilo propašovat 12 pstruhů potajmu do auta. Tohle byl tak trochu unikát, ale vím, že někteří lidi z mýho okolí jezdí na dírky hlavně se snahou, aby se to vyplatilo, postup bude patrně obdobný i když ne v takovým množství.
- Sobota 4. února 2012 ve 13:14® hraji
-
regulus> já to chápu. Je mi jasné, že chytání ryb v zimě (myšleno pod ledem) není disciplína, která učaruje každému. Mě vadí, že nejde chytat běžné ryby, třeba okouny a plotice, protože každý nasadí pstruhy. Český rybář by asi neustál fakt, že zaplatí za lov na rybníce a výsledkem je, že chytil tři okouny jak dlaň. Dírkové chytání v ČR je zábavní průmysl, to nemá s lovem nic společného.
- Sobota 4. února 2012 ve 13:09® regulus
-
hraji> Jirko já dírky jaksi nemusím, su magor, to zase jo, kolikrát když se vyvede konec listopadu, tak si kolemjedoucí na lyžích asi říkají, co ten magor v tý vodě dělá, všude plno sněhu, když není zamrzlá řeka, tak taky nemám problém se teple oblíct a jít na chvilku zmrzat a je jedno jestli s vláčkou nebo s plavačkou, ale tohle mě vůbec neoslovilo. Možná to tak trochu souvisí s mojí nechutí k soukromákům, no a taky asi s tím, že většinou jsou na tyto revíry záměrně nasypány jateční duhoni za účelem ulovení a sežrání, prostě mám vůdči tomu jakejsi ekl. Jinak pochopitelně pro spoustu lidí je to velice lákavá alternativa lovu. Naprosto nepochybuju, že kdybych se k dírkám dostal někde v Rusku nebo kdekoliv jinde na zamrzlé řece nebo jezeře, tak je to asi něco úplně jinýho.
No a dneska, su nachcípanej jak pes, venku je mínus 10, takže ještě jednou brrr
- Sobota 4. února 2012 ve 12:51® hraji
-
regulus> Jirko, to u Svitavy byla větší zima. Ale je pravda, že jsme extremisti
- Sobota 4. února 2012 ve 12:44® regulus
-
hraji> brrrr …
- Sobota 4. února 2012 ve 12:25® hraji
-
Všechno je relativní. A každý si musí najít svoji cestu. Dneska kmen 0,12 a návazce 10, háček 12 bez protihrotu.
- Sobota 4. února 2012 v 0:44® regulus
-
trdlik> asi jsi mě špatně pochopil, je věc každýho na co chytá, co mu vyhovuje a na ten tvůj Raptor jsem reagoval jen proto, že jsem měl s ním ty zkušenosti co jsem napsal. Já ho tehdy měl jako návin na vláčku a ty, pokud jsem to dobře pochopil, ho máš jen na návazce, pokud se dobře pamatuju, tak byl takovej měkčí a třeba už to dělají teď jinak, inovovali, už je to počítám tak 6 let. Nedokážu ho taky srovnat s vlascem od Mila, protože ten jsem nikdy ani nedržel v ruce a jak jsem psal v onom fóru co jsem sem dával v tom prvním příspěvku, po blbejch zkušenostech jsem náhodou „zaparkoval“ u Spomy a to proto, že vím co kupuju a jaký to bude mít vlastnosti, vyhovuje mě to, nemám už chuť ani laborovat a experimentovat, ani koupit vlasec kterej někdo vychválí, dát za něj kolikrát spoustu peněz a nakonec zjistit, že to je stejný, jen o něco lepší a kolikrát i horší než to co jsem doposud používal. Jiní lidi zase upřednostňují jiný vlasce, mě ta Spoma na to moje čudlaření stačí. Narozdíl od Jirky (hrajiho) už třeba nelezu do takovejch tenkejch průměrů jako on (nejsu závodník), 0,10 je dle mýho už dostatěčně tenká, ale zcela pochopitelně v některých případech se může stát, že by to chtělo ještě zjemnit, ale z druhé strany jsou lidi co nejdou ani na tu 0,10. Hodně taky záleží na prutu kterej používáš, někdo raděj tvrdší pruty, tam tenkej vlasec upálíš spíš, jinej zase preferuje pruty měkčí a na takovým putu se dá i větší ryba utáhnout bez problémů na relativně tenkým vlasci.
- Pátek 3. února 2012 ve 22:57® osprey
-
hraji> Já už zjistil, že je Fortress nepřesný, ale napsáno to na něm není
A co se týče toho, co jsem na to vytahal, vůbec si nestěžuju.
- Pátek 3. února 2012 ve 22:40® trdlik
-
regulus> loni jsem s tím Raptorem odchytal na feeder bez problemu celou sezonu. 12 na cejny, plotice a kapriky v pohode, ale na kapriky na Svratce jsem musel jit na tu 14 a 16 by byla beze strachu. Rozdil u brani cejnu mezi 12 a 14 byl vyrazny. Zkousel jsem z Milobrno ten nejlevnejsi navazcovy material ve 14 – Millenium soft a ten byl rozhodne tlustsi nez Raptor a ryby na to nebraly, po zmene na raptor…jinak vsechno stejny, ryby zase braly na hod. Tak nevim, dat cca 200 kc za spulku, ktera by nebyla ok (slunicko nebo kazovka)by me rozhodne nepotesilo
Tento příspěvek byl editován 3.2.2012 22:42:04 uživatelem trdlik. - Pátek 3. února 2012 ve 21:40® regulus
-
hraji> no nezlob se na mě, ale mě osobně teda není jedno s čím chytám, to bych si pak ve své podstatě mohl namotat na naviják cokoliv, bez ohledu jakej to má průměr. Nemusí to být kalibrovaný, ale taky to nemusí mít úplně jinej průměr než je na špulce uvedený. Pravda u některejch způsobů rybolovu jsou nějaký dvě setiny úplně jedno, ale u plavané a muškařiny ne, ale to ty moc dobře víš.
- Pátek 3. února 2012 ve 21:37® hraji
-
osprey> Fortres je v podstaně nejméně přesný vlasec, také tomu odpovídá cena. Závodníci jej za návazcový ani nepovažují, byť je v této kategorii uveden, protože má návin po 50 metrech. Ale že výrobci a prodejci o průměru vlasců neinformují pravdivě je věc obecně známá.
- Pátek 3. února 2012 v 17:11® osprey
-
hraji> U těch průměrů – ono je pak smutný, když si koupím návazcový matroš Milo Ghost 0.11 a levnější Milo Fortress 0.10 mi drží víc. A proč? Protože ten Ghost má v průměru co je psáno a ten druhý o něco víc, takže ač papírově slabší, v reálu je silnější.
Končí to tak, že nakoupím několik cívek a pak to tam navazuju podle toho, jak se to chová. Nevadí mi to, akorát se o tom blbě píše.
- Pátek 3. února 2012 v 15:47® hraji
-
regulus> protože se nebavíme o závodní rybařině. A vlace TORAY jsou dle výrobce kalibrované. Ale základ všeho je, že výsledek lovu za normálních okolností neovlivní ani značka ani odchylka průměru v řádu setim milimetru. Jinak tvoji špatnou zkušenost respektuji. Stává se to. Většinou za to nemůže ani tak výrobce, jako prodejce, který třeba dá cívky vlasce na čtvrt roku do výlohy.
Tento příspěvek byl editován 3.2.2012 15:48:58 uživatelem hraji. - Pátek 3. února 2012 v 15:16® regulus
-
hraji> jistě, ale pokud si koupím 0,16, tak k tomu mám nějakej důvod a pokud to má placama víc jak 0,2 a je to od pohledu a omaku silnější než je psaný, tak to dobře není. Konec konců (hledat to nebudu) jsi ty sám napsal, že je pro tebe směrodatnej průměr. Takže proč ty řeči o mikrometru?
Nevěřím tomu, že materiál ze kterýho se silony vyrábí má fatální rozdíl v nosnosti, vleze se to do 20%, zbytek jsou jen kydy. Kolegovi jsem to napsal jen z důvodu, že s tímto vlascem mám blbou zkušenost. - Pátek 3. února 2012 ve 14:31® trdlik
-
hraji> díky
O tom,že by měly ryby mikrometr jsem nikdy neuvažoval. Je to opět o co nejlepším poměru ceny a výkonu. To Milo si chvalí hodně lidí, podívám se na to v obchodě.
- Pátek 3. února 2012 ve 14:18® hraji
- Pátek 3. února 2012 ve 14:18® hraji
-
trdlik> ale není, to jen plácám a plácám a zapomínám: Milo Ghost, Milo TORAY
- Pátek 3. února 2012 ve 13:57® trdlik
-
hraji> takže to tajné je
- Pátek 3. února 2012 ve 13:40® hraji
-
trdlik> řeknu ti to asi takto. Chytám ryby letos 39 let. A ještě se mi nestalo, že bych chytil rybu s mikrometrem v ploutvích a nebo se mi nestalo, aby vykoukla ryba z vody a řekla, pane, na návzace ze Silonu my nebereme. Tedy poučení je, že druhu a síle vlasce je záhodno věnovat pouze tolik pozornosti, kolik si zasluhuje zajištění toho, aby vlasec držel v situacích, kdy to od něj očekávám. Když je na cívce uvedeno 0,13, je to pro mě 0,13 i kdyby nakrásně na státní zkušebně tloušťky vlasců naměřili 0,1398745.
- Pátek 3. února 2012 ve 13:34® trdlik
-
regulus> díky za odpověď
- Pátek 3. února 2012 ve 13:21® regulus
-
trdlik> proti gustu žádnej dišputát, ale zrovna tenhle silon jsem si před pár lety koupil na lehkou vláčku, to že to mělo šílenou paměť by u těch návazců v podstatě nevadilo, ale pokud se týká průměru, tak to naprosto neodpovídalo tomu co bylo napsaný na špulce, no nebudu tu opisovat co jsem už psal, přečti si to tady v zadání fóra http://www.chytej.cz/…a-a-pevnost/ . Řekl bych, že na návazce se dá určitě koupit spousta vhodnějších silonů, který odpovídají tomu co mají deklarováno.
- Pátek 3. února 2012 ve 13:08® trdlik
-
hraji> ono taky neni navazec jako návazec, není tajné, jaký materiál na návazce používáš? Doposud jsem si vždy vystačil s Esoxem Raptor. Je pruzny ma „neviditelný“ potah, či co, přijde mi že vydrží a pořizovací cena je minimální.
Použité návazcové materiály samozřejmě může doporučit kdokoliv. M.
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 21:36® hraji
-
trdlik> horní okraj je to, používám kmen 0,14 a maximálně 0,16. Ale podotýkám a zdůrazňuji, chytám na vodě, kde je kapr sprosté slovo. To znamená převážně reofilní ryby. A i návazce 0,13 v pohodě zvládne zdolat dostatečně razantně parmu kolem 50 cm.