Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 21:15® trdlik
-
hraji> 0,13 je okraj horní nebo dolní? Já se chystám na 12 a 14.....
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 20:24® regulus
-
džigit> jistě že záleží, ale nemusíš radit jen ty …
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 20:09® džigit
-
regulus> tzáleží na každém soudruhovi co a jak mu vyhovuje.Ono to jde v tomhle provedení vyřešit i…
- Čtvrtek 2. února 2012 v 18:25® regulus
-
džigit> ta odpadní trubka může být pro někoho zbytečně tlustá, dá se na to použít i elektrikářská, je to lehčí, nemá to tak silnou stěnu a dělá se ve ve venkovních průměrech 16, 20, 25, 32 a 36mm. Ta 25mm by mi připadla tak akorát.
Tento příspěvek byl editován 2.2.2012 18:26:12 uživatelem regulus.
Důvod editace: Oprava textu (překlepů) - Čtvrtek 2. února 2012 v 15:38® hraji
-
džigit> já je taky trhám a dovazuji, ale myslím si, že v okrajových tloušťkách vlasce, třeba 0,13 tam budou návazce déle než dva roky a nemám obavy z toho, že by neměly pevnost. Já na ně nenechávám svítit sluníčko.
- Čtvrtek 2. února 2012 v 15:15® džigit
-
hraji> no abych řekl pravdu,tak to do konce sezony nějak proberu a dovážu nové.Jak říkám,mát to pro případ „bo co kdyby“.Většinou mám ve vestě špulku,pár sáčků nejpoúživanějších háčků a krabičku bročků.To vše se hodí i na feeder,jenže znáš to.Vesta je je jen jedna,sem tam s ní zajdu i na vláčku,kapes plno a já myslím,že mám vše a ono nic.Takže v batohu zalovím a najdu
- Čtvrtek 2. února 2012 v 15:09® ssg.Jimmy Wild
-
hraji> Až tolik? Asi bych po dvou letech z nich už neměl ten nejlepší pocit i když kdo ví… Já osobně mám takový návazec maximálně tak rok… Ale jak jsem říkal… Já si zásoby nedělám… Mám jen pár kousků pro případy nepříznivých podmínek a jinak vážu přímo u vody, takže se mi průběžně obměňují…
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 14:56® hraji
-
ssg.Jimmy Wild> pokud naváže forpasy do zásobníku, vydrží tam v pohodě dva roky.
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 14:42® ssg.Jimmy Wild
-
džigit> Tak já myslím, že pokud jsou forpasy vhodně uskladněné, tak nějak moc zubu času nepodléhají, ne? Jasně, že nevydrží třeba celou sezonu, ale poku se nepoužívá, tak pár měsíců by pro něj asi neměl být problém, ne?
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 14:31® džigit
-
džigit> jejda,teď jsem dorazil z venku a nějak jsem to poplet s feederem.Sorry.Na plavačku mám forpasovník zaplněn,klasicky
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 14:17® džigit
-
ssg.Jimmy Wild> já si po pořízení hevíčka ve forpasovníku umístil především montáže na nastažení mimo háček a těm delší skladování moc nevadí
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 14:04® ssg.Jimmy Wild
-
osprey> Jo souhlasím… V normálních podmínkách také většinou spíše vážu u vody. Ale v zimně nebo třeba po tmě jsem pak rád, že nějaké forpasy někde vytáhnu
Ale připravuji je většinou večer před chytáním na konkrétní situaci, ale neskladuji je většinou dlouhodobě.
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 13:31® džigit
-
hraji> já to tam chtěl napsat,že v noci zimě a nebo když jsem dostatečně leniv.Jen by si to mohl někdo špatně vyložit
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 13:20® hraji
-
džigit> ono je v pohodě vázat u vody v létě, to bezesporu, ale v zimě, se zmrzlýma rukama je to o dost těžší. Mám v jednom hodně starém ale kvalitním forpasovníku udělané nejpoužívanější návzace a jenom sáhnu
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 13:12® džigit
-
osprey> prča je,že já mám všelijaký návazcovníky,bo co kdyby,ale většinou si to vážu u vody
- Čtvrtek 2. února 2012 ve 12:48® osprey
-
ssg.Jimmy Wild> Já mám pár cívek s vlascem a pár pytlíků háčků. V reálu je to nekonečná zásoba návazců ve všech možných délkách. Navíc vždy čerstvě navázaných.
Ale nikoho k tomu nenutím, v zimě při tom vázání u vody zebou prsty.
- Čtvrtek 2. února 2012 v 9:32® ssg.Jimmy Wild
-
džigit> To je dobrý nápad… Už používám odpadní trubku, jako pouzdro na splávky. Ale tohle mě nenapadlo. Nejjednodušší nápady bývají prostě často nejlepší
- Čtvrtek 2. února 2012 v 9:30® džigit
-
když už jste u těch návazcovníku.Novorudovou odpadní trubku olepit mirelonem,přidat pár špendlíků a nějakou další trubku/možno i PET láhev/, do které návazcovník schováš.
- Čtvrtek 2. února 2012 v 9:15® ssg.Jimmy Wild
-
hraji> OK myslel jsem si to… Díky…
- Středa 1. února 2012 v 18:35® hraji
-
trdlik> plně stačí hranolek 1×1×30 cm, do něj zatlouct dva hřebíčky bez hlaviček a nebo hlavičky po zatlučení odstřihnout a zabrousit pilníkem, 25 cm od sebe a máš hned prostor pro mnoho návazců.
- Středa 1. února 2012 v 18:13® trdlik
-
hraji> Ok, díky za radu
jdu najít něco, z čeho si udělám zásobník a hurá na to.
- Středa 1. února 2012 v 17:31® hraji
-
trdlik> univerzální průměr je 25 cm, s tím se dá chytat i odhoz na propad. V případě potřeby položíš na dno i kus kmenového vlasce.
- Středa 1. února 2012 v 17:23® trdlik
-
hraji> splávek už mám dořešený
ale teď ležím doma a napadla mě předpříprava návazců.....
technika propad…tam by měl být návazec co nejdelší, aby se nástraha chovala co nejpřirozeněji. Ale pulmetrove navazce.. to je krabicka 25 cm, kdyz to dam dvojitě a mi se vždycky všechno zamotá
Spíš mi šlo o nějaký ten univerzální průměr. M.
- Středa 1. února 2012 v 15:33® hraji
-
ssg.Jimmy Wild> nepamatuji se, kdy naposledy jsem dal broček na návazec, to raději použiji kratší návazce a zátěž vždy na kmen.
- Středa 1. února 2012 ve 13:54® ssg.Jimmy Wild
-
hraji> Prosím tě, když už tu mluvíme o těch návazcích… Co bročky na návazce? Umisťuješ nebo ne (dáváš je třeba jedině na kmen).
- Středa 1. února 2012 ve 13:43® hraji
-
trdlik> to je těžká otázka, od 10 cm do půl metru, záleží na podmínkách, na lovených rybách, na metodě lovu a na nástraze
- Středa 1. února 2012 ve 13:14® ssg.Jimmy Wild
-
trdlik> No člověk tu délku občas přizpůsobuje podle situace. Ale osobně používám nejčastěji návazec o délce cca 40cm. Ovšem jsou tu zkušenější plavačkáři, tak je možné, že to dělají ještě jinak a lépe než já. Takže jen takhle mé dosavadní zkušenosti
- Středa 1. února 2012 ve 13:04® trdlik
-
Jaká je optimální délka návazce?
- Středa 1. února 2012 ve 12:40® ssg.Jimmy Wild
-
mvincik> Tak je jasné, že čím humpoláčtější náčiní člověk používá, tak tím je menší šance chytit větší protřelejší a zkušenou rybu, ale naopak, když už zabere tak má zase humpoláčtější náčiní tím větší silovou rezervu a šanci ji zdolat za rozumný čas. A chce to najít jen ten zlatý střed, který bude fungovat a vyhovovat potřebám konkrétního rybáře
Také nechci mít záběry za každou cenu, aby pak v řece plavaly buď ryby se zapíchnutými utrženými háčky v tlamě nebo dokonce břichem vzhůru.
- Středa 1. února 2012 ve 12:34® mvincik
-
ssg.Jimmy Wild> Tak víš jak. Rád bych třeba tlouště 55+ a je mi jasné, že na 0,08 asi bude větší pravděpodobnost že ho ošálím než s 0,16, ale zase co mi bude platné, že ho uhoním k smrti, udělám eventuelně pamětní foto a on pak poplave břuchem hore po proudu fuč?? To ať radši ignoruje moje humpolácké náčiní a žije dál.