Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 29. ledna 2012 v 18:05® hraji
hraji

regulus> já byl jen projít revír a zkontrolovat pytláci, nechytal jsem.

Neděle 29. ledna 2012 v 18:03® regulus
regulus

hraji> před tím potrubím jak jsi chytal minulej tejden než jsem přišel. Tys nebyls nebos byl jinde? Původně jsem chtěl jít na Švarcavu, ale když jsem odcházel z domu, tak zrovna pustili prígl.

Neděle 29. ledna 2012 v 17:59® hraji
hraji

regulus> kdes byl chytat?

Neděle 29. ledna 2012 v 17:34® regulus
regulus

Taky jsem na chvilku zašel, zmrzlej jako sobolí howno, ale pomalu 10 rybišek za necelý 2 hodiny, většinou jelci v rozmezí 20 až 30+ a na poslední chvíli pěkná červenka (plotice) kolem 25 cm. Jinak pár ryb mě spadlo, nějaký záběry jsem asi prodrbal, co chvíla to tahaly kousky ledu co plavaly s proudem. Podle předpovědi počasí to vypadá tak minimálně na 14-ti denní dietu, takovej magor, abych šel v mínus pěti nebo dokonce deseti na ryby zase nejsu i kdyby to nebylo zamrzlý.

Neděle 29. ledna 2012 v 16:53® hraji
hraji

Ahoj, tak u vody byla málem tlačenice, asi to sluníčko vytáhlo všechny k vodě, když má přijít ten zámrz.

foto/diskuze/plavana/2012/th-img47060.jpgfoto/diskuze/plavana/2012/th-img47061.jpgfoto/diskuze/plavana/2012/th-img47062.jpg
Neděle 29. ledna 2012 v 16:09® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

mvincik> No to by nebylo vůbec špatné. Já často rád sám, ale jinak jsem i společenský tvor :-) Můžem klidně něco vymyslet až nám povolí led na řece. Budu jen rád…

Neděle 29. ledna 2012 v 16:04® mvincik
mvincik

ssg.Jimmy Wild> Já nad městem nikdy nebyl, ale moc rád bych se tam v blízké době podíval. Když budeš chtít, není tak veliký problém se zkusit spolčit na nějakou vycházku. Ale do ničeho nenutím, někdo přeci jen sám radši…

Neděle 29. ledna 2012 v 16:00® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

mvincik> Musím upřímně říct, že jsem loni po dvouleté nucené pauze zase začal chytat a předtím jsem chodil spíš jen s dědou a bobkařil, protože vzhledem k dědovo věku ani nic jiného nešlo. Takže ted začínám s jinejma technikama co mě lákaji. Feeder, plavaná, jako opravdu plavaná ne že tam jen člověk hodí s nějakým bydlem splávek a občas vláčka. Loni jsem se nad město nedostal. To víš začátky. Až včera jsem pořídil pořádný prut na to, takže takhle mapovat začnu až letos. Počítám, že celé jaro téměř jen proplavačkuji. Ale ještě se toho mám v tomhle směru hooodně co učit. A když se to člověk učí sám, tak to jde pomalu :-)

Neděle 29. ledna 2012 v 15:55® mvincik
mvincik

ssg.Jimmy Wild> Alespoň budou mít fišky klid. Navštěvuješ plavačkou i místa nad městem??

Neděle 29. ledna 2012 v 15:48® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

mvincik> Jo jo jsem z Vodňan. Koukal jsem na mostu u Sokolské louky (na Písecké – přímo ve městě) i na mostu, jak je obchvet – to je kousek pod městem. Podle mě to bude rozmrzlé nejsmíš možná jen mezi Louckým Mlýnem a Milenovicemi v tom proudnějším úseku, ale nevím. Jinak v Protivímě, jak je most na Písek, tak tam to bylo včera už tak ze 70% zamrzlé co jsem viděl z auta.

Neděle 29. ledna 2012 v 15:41® mvincik
mvincik

ssg.Jimmy Wild> Jsi z Vodňan? Kdepak je to zamrzlé? Okolo mostu ve vsi, nebo výše?

Neděle 29. ledna 2012 v 15:39® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Beer.Beda> Tak koukám, že lovíme pomalu na stejné vodě. Ale bohužel u nás ve Vodňanech je už Blanice zamrzlá jak jsem dnes koukal zběžně z auta :-((

Neděle 29. ledna 2012 v 15:07® mvincik
mvincik

Beer.Beda> Když to neklapne zítra, asi budu mít smůlu. Ale což, rybky budou mít alespoň chvíli klid. Dnes mě odradil ten ranní hnusný vítr a jak to lezlo za prsty… :-((

Neděle 29. ledna 2012 v 15:03® Beer.Beda
Beer.Beda

mvincik> Byl jsem kousek od Protivína cca 1km. Kmen 14, návazec 0,08 splávek 0,5g a kousek rohlíku.Pomalu, ale jistě to zamrzá a už mě tam zbyl jen malý pruh vody kde se dalo chytat a vyplatilo se.Chvátej na ně, nebo bude pozdě.

Neděle 29. ledna 2012 ve 14:54® mvincik
mvincik

Beer.Beda> Kdepak jsi se motal, níže, či výše po toku?? Já chtěl dnes také, ale odložil jsem to asi na zítra…

Neděle 29. ledna 2012 ve 14:40® Beer.Beda
Beer.Beda

Tak jsem dneska vyrazil s boloňkou (7m) na Blanici a za půl hodinky 3 tloušti a plotička.

Neděle 29. ledna 2012 v 8:38® hraji
hraji

Ciffik> u nás do řeky vytéká odpadová vody z teplárny, v jednom místě. Říká se tam tomu přiléhavě U teplendy. Také je to tam dlouho rozmrzlé. Ale i když z vody stoupá pára, i tam to dokáže zamrznout.

Neděle 29. ledna 2012 v 8:12® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

janaR> Jinak po včerejším ozkoušení ti doporučuji si osahat Mivardi Superior Mach. Hledal jsem nějaký základ. Nic drahého, ale s docela dobrou kvalitou. Narazil jsem na tuhle a perfektně mi padla, jak do oka, tak do ruky. Za výstavní cenu 1200Kč si myslím, že skvělý poměr kvalita/cena. U vody sice ještě nebyla, ale pokud uvažuješ onějaké levnější alternativě, tak doporučuji alespoň omrknout.

Jinak tady odkaz: http://www.mivardi.cz/…tdetail.aspx?…

Neděle 29. ledna 2012 v 8:08® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Ciffik> Tak to máš tedy fajn.

No já jsem pořídil včera novou machku na výstavě, takže si dovedete představit, jak mě to táhne k vodě ji vyzkoušet :-) Bohužel počasí mi ted nedává moc šanci :-((

Sobota 28. ledna 2012 ve 21:49® Ciffik
Ciffik

hraji> u nás (Ostravsko) teče všechno skrz nějakej podnik, kterej vodu ohřívá – né moc ale dost na to aby nezamrzla – s tím tu nebývá problém – problém je, když si toho všimnou ty velký černý vlaštovky se zahnutejma zobákama

Sobota 28. ledna 2012 ve 21:42® hraji
hraji

Ciffik> ano, doplnil bych, nezamrzlý potůček …, což bývá problém.

Sobota 28. ledna 2012 ve 21:37® Ciffik
Ciffik

na toto období je nejlepší bič, dvě navázaný sestavy na kostřičkách a potůček plný bílé ryby…

Sobota 28. ledna 2012 ve 20:40® mvincik
mvincik

Beer.Beda> Žádné vymoženosti, to by to pak už nebylo to pravé ořechové… :-)

hraji> To souhlasím, uvidím, jak bude a jestli se vykopu.

Sobota 28. ledna 2012 ve 20:15® hraji
hraji

Beer.Beda> ne, nic nemažu. Když to zamrzne, prsty odrolím a pokračuji

Sobota 28. ledna 2012 ve 20:07® Beer.Beda
Beer.Beda

hraji> Ahoj, hele jak lovíš v mrazu?Mažeš očka a vlasec silikonem?

Sobota 28. ledna 2012 v 19:34® hraji
hraji

mvincik> já bych viděl největší šanci na úspěch krátce po poledni

Sobota 28. ledna 2012 v 19:29® mvincik
mvincik

hraji> Mám takové cukání, ale ono mě to zítra po ránu beztak zase přejde… :-)

Sobota 28. ledna 2012 v 19:26® timbab
timbab

hraji> Asi se spiš budu věnovat nákupu vybavení.I když k vodě mě to táhne.

Sobota 28. ledna 2012 v 19:22® hraji
hraji

Tak nám zamrzlo, nastává období, kdy k vodě s plavanou vyrazí jen opravdoví nadšenci vybavení teplým oblečením. Na chytání jim bude stačit jen napařený rohlík a trpělivost a nejvíc jim pomůže zkušenost a znalost revíru a stanovišť ryb. Pokud se vypravíte, tak ať se vám daří.

Středa 25. ledna 2012 ve 12:21® regulus
regulus

janaR> proč víc než je zdrávo, on se dá i za relativně dost peněz koupit blbej prut a naopak, za slušnou cenu výbornej. Taky není nikde psaný, že se pruty musí koupit na výstavě, na výstavě si vyberu a v klidu domova z e-shopu koupím, ale už vím co kupuju, často je to i o 20% levnější, ale je taky riziko, že cena na výstavě je mimořádně výhodná a za stejný prachy se to normálně sehnat nedá. Nech tomu volnej průběh, do jara času dost.