Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 9. ledna 2012 v 19:23® sus1

MP-E65mm> Nerozčiluj se,praskne tě žilka.:-) S koulí.

Pondělí 9. ledna 2012 v 19:04® MP-E65mm
MP-E65mm

sus1> to o tobě říct nemůžu, maximálně mistr výstřiků do tmy, sory výkřiků. Bez žlutý koule.

Pondělí 9. ledna 2012 v 18:42® sus1

MP-E65mm> Takhle mladej a už takhle uvědomělej??Chudáci děti.:-D

Pondělí 9. ledna 2012 v 18:21® MP-E65mm
MP-E65mm

hraji> jj, myslel jsem si to. Líbí se mi Tvůj přístup RS. Prakticky ve všem s Tebou souhlasím. Dlouhodobě, co tu čtu.

Pondělí 9. ledna 2012 v 16:42® regulus
regulus

No já si, jak jsem jel od pacoša, odskočil na hoďku spravit chuť po tom sobotním bezrybkovi ze stojáku do Majlontu na „krakonošovo“, (plotička a slušná ostroretka) a žádná kontrola RS se nekonala. ;-)

No musel jsem si do kolegy trochu rejpnout. :-D

Ale když už tady debatíte o těch domluvách, tak je zcela něco jinýho, když někdo zapomene pean nebo metr a něco jinýho co popisoval Hraji. Pokud se týká těch technických přestupků (pean, metr apod.), tak bývá často příčinou skleróza, roztržitost, dotyčný ho mohl opravdu cestou ztratit, pravda někteří lidi na to prostě serou, ale to většinou RS nezjistí, tak za to se asi povolenka nezabavuje, v případech co tu psal MPčko nebo jiná podobná zhovadilost, přivlastnění ryb co jsou hájený, nesmí se tam chytat, podmírový, nedovolený způsob lovu, tak tam by se to ani jinak než odebráním povolenky řešit nemělo.

Pondělí 9. ledna 2012 v 15:49® mvincik
mvincik

hraji> Během roku bych se měl v Brně ukázat, pokud mě pošlou do kurzu. Rád bych s tebou vyrazil okolo vody, pokud by ti to nevadilo. Poznal bych alespoň okem zase jinou vodu a lumpy okolo ní… :-)

Pondělí 9. ledna 2012 v 15:44® hraji
hraji

mannice> já chodím, pokud to jde, také s kamarádem. Ve dvou je to vždy lepší, některá místa jdeme každý po jednom břehu, někde jdem společně. Je to větší jistota.

Pondělí 9. ledna 2012 ve 14:27profil byl smazán

hraji> Tak to rozhodně,já bych si to taky tak přál.Přemejšlel sem,s jednim známym udělat si RS a protože chodíme často spolu,tak by jsme si dělali podporu.Sám bych neměl asi moc šancí v tom nejhorším případě.

Pondělí 9. ledna 2012 ve 14:27® chosebaits
chosebaits

hraji> Tak to bez debat souhlasím.Ten by už si neměl nikdy nahodit.

Pondělí 9. ledna 2012 ve 13:35® hraji
hraji

mannice> jedna vlaštovka jaro nedělá a jeden porybný to neuhlídá. Je potřeba, aby začala fungovat RS plošně a všude. A nekompromisně.

Tento příspěvek byl editován 9.1.2012 13:36:11 uživatelem hraji.
Pondělí 9. ledna 2012 v 11:52® ladamaj
ladamaj

hraji>neberu to na lehlkou váhu a vše zvažuji jestli domluva či ne.Těch domluv je opravdu strašně málo většinou to končí tak jak píšeš.Takže končí i v databázích nejen s pokutou patřím mezi neuplatné a bezkompromisní RS.

Pondělí 9. ledna 2012 v 11:51® hraji
hraji

chosebaits> řekni mi, jak bys chtěl potrestat člověka, který loví a ponechává si hájené ryby, nechává je uhynou v igelitce, loví je v hájeném úseku a samozřejmě v době hájení a ještě z oploceného pozemku (z takových se u nás nesmí). Jen pro dokreslení, šlo o pstruhy obecné cca půlkilové velikosti každý, zmarnil tři. Edit: já bych takového vyloučil ze svazu

Tento příspěvek byl editován 9.1.2012 11:51:42 uživatelem hraji.
Pondělí 9. ledna 2012 v 11:15profil byl smazán

hraji> Takového porybnýho by jsme tu potřebovali taky :-)

Tento příspěvek byl editován 9.1.2012 11:21:11 uživatelem .
Pondělí 9. ledna 2012 v 11:07® chosebaits
chosebaits

hraji> Né,v pohodě.Já jsem jen odpurce odebírání povolenek.Odebrat povolenku ano,ale trestat né odnětím povolenek na x měsícu.Však už jsem to někam psal.Překvapuje mě kolik lidí je u vody??Tady najít rybáře u vody je náhodné,ale tam u vás koukám běžné.

Pondělí 9. ledna 2012 v 11:00® hraji
hraji

chosebaits> proč? KOntroloval jsem včera 13 rybářů, jeden neměl povolenku vůbec, tři dostali zápis, protože se jednalo fakt o drobnost a navíc jsem je vykázal od vody. No a zbytek byl v pohodě. Pez problémů a potíží. Mě se musí bát jen ten, kdo nemá své doklady a vybavení podle zákona.

Pondělí 9. ledna 2012 v 10:41® chosebaits
chosebaits

hraji>No tak u vás bych nechtěl chytat. :-)

Pondělí 9. ledna 2012 v 10:09® hraji
hraji

ladamaj> já ti něco napíšu o účinnosti domluv na takové rybáře. V okamžiku, kdy máš v ruce jeho povolenku a vytýkáš mu chybu, tedy mu domlouváš, je krotký jako beránek a slíbí ti i to, že bude chodit do kostela. V okamžiku kdy mu tu povolenku vrátíš, stane se z našeho rybáře hrdina a z tebe se v jeho podání stává ten největší blbec na světě a v hospodě bude dávat k dobru historku, jak tě řádně provětral a vyhnal od vody. Tolik osobní zkušenost. Nic jako domluva na darebáka neplatí. Když musí na Krajském úřadě sáhnout o peněženky, to je ta správná výchova.

Pondělí 9. ledna 2012 v 10:06® hraji
hraji

mvincik> ano, správný postup je ten, že musí rybu změřit a pokud si ji chce nechat, tak uložit do vezírku, potom zapsat a až pak znovu nahazovat. Jakýkoliv jiný postup je špatně.

Pondělí 9. ledna 2012 v 9:58® mvincik
mvincik

hraji> Podle mého musí nejdříve rybu zapsat, než opětovně nastraží udici ne?? A to by na sebrání povolenky už mělo stačit samo o sobě, nehledě na to, jak zacházel s rybou.

O ti víc bych byl přísnější…

Pondělí 9. ledna 2012 v 7:27® hraji
hraji

MP-E65mm> zadržel bych mu povolenku pro nešetrné zacházení s úlovkem. Bez diskuzí. Protože tohle je prostě daleko větší prasárna, než když například nezapíše hmotnost ponechané ryby, ale k rybám se chová slušně.

Pondělí 9. ledna 2012 v 0:40® ladamaj
ladamaj

MP-E65mm>rád ti odpovím,buď bude stačit domluva a když né tak má smůlu.Vše je popsáno a to velice srozumitelně v RŘ a pokud chce být připraven tak ať si raději koupí příručku RS jak se má chovat.

Tento příspěvek byl editován 9.1.2012 00:41:31 uživatelem ladamaj.
Pondělí 9. ledna 2012 v 0:24® MP-E65mm
MP-E65mm

hraji> Ahoj, měl bych na tebe dotaz. Situace : Rybář chytil kapra, vyloví ho pomocí podběráku. Vyjme ho z podběráku a položí na zem. Přeměří ho. Nechá ho na zemi. Zatím co se kapr mrská on nabíjí svou sestavu novou návnadou a nástrahou. Kapr se stále mrská a tancuje po zemi. Rybář nahazuje, prut pokládá do vidliček a ladí policajta. Kapr se stále nevzdává a bojuje o svuj život ( mrská sebou). Rybář si jde umít ruce a posléze usedá do sedačky. Vyndává povolenku a zapisuje úlovek. Povolenku ukladá zpět. Na druhý prut dostává záběr. Kapr dělá to samé co před pěti minutami (mrská se na zemi). Záběr ustal, vyndává vezírek a sakuje kapra v „trojobale“ Doba od měření po zasakování cca 6 minut. Zajímalo by mě jak by si reagoval, kdyby si toho byl svědkem coby RS. dik

Neděle 8. ledna 2012 v 17:35® hraji
hraji

RK> tak splávek Arow ve své bohaté zásobě nemám, a kupovat ho nebudu.

Pátek 6. ledna 2012 v 16:29® regulus
regulus

RK> no já nevím, ale pokud myslíš tohle http://www.shoprybar.cz/index.php?… tak bych těch 7g spíš pochopil jako váhu těch dovažovacích disků (čili splávek bez výměnných zátěží 16–7=9g) a ne to co lze ještě přidělat na vlasec.

EDIT: tady je to jasně napsaný http://www.sarfix.cz/…er-,410.html

Tento příspěvek byl editován 6.1.2012 16:39:19 uživatelem regulus.
Pátek 6. ledna 2012 v 15:39® RK

hraji> www.shoprybar.cz Teď jsem na to koukal.Ten splávek se jmenuje Arrow.Má teda jako jedinej šroubovací disky,ale s tou deklarovanou zátěží na sestavě nejde nahodit,

Pátek 6. ledna 2012 v 15:26® hraji
hraji

RK> tak to je zcela určitě nesmysl, kdepak takové moudro napsali?

Pátek 6. ledna 2012 v 15:12® RK

hraji> To máš pravdu.Ale deklarujou u 16g Clarussa,že můžeš dát až 7,5g na sestavu.To je hroznej nesmysl. A ještě větší nesmysl byl,že jsem si ho z toho důvodu koupil.

Pátek 6. ledna 2012 v 15:06® regulus
regulus

RK> cos daboval :-))

Pátek 6. ledna 2012 v 15:06® hraji
hraji

RK> ono je potřeba vyjít z toho, že vyjímání těch vnitřních zátěží je jaksi přes čáru, ve snaze použít ten splávek pro něco, pro co nebyl tak úplně navržen. A i když to jedno funguje, ve změněných podmínkách to jindy fungovat může, ale špatně. Ono taky stačí aby začaly brát jinak ryby. Nejednou jsem zažil na Dyji, že cejni zvedali splávky jako továtní komíny a najednou se splávek jen tak zavrtěl (většinou v druhé polovině závodu) a bylo třeba zasekávat i pouhý pohyb splávku do boku bez připotopení či zvednutí.

Pátek 6. ledna 2012 v 15:04® RK

Dabloval jsem to ne proto,abych přidal na důrazu,ale protože jsem tykev!