Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 5. ledna 2012 ve 12:42® regulus
-
Stroft> uvidíme, vyzkoušíme …
- Čtvrtek 5. ledna 2012 ve 12:41® regulus
-
mannice> však jo, ale tys tady začal o výrobě angličáků se štelovatelnou vzduchovou kapsou …
Proti tomu je to Bolo úplná brnkačka.
- Čtvrtek 5. ledna 2012 ve 12:01profil byl smazán
-
Jeden krasaveček.
- Čtvrtek 5. ledna 2012 v 11:42® Stroft
-
hraji> Se splávkem „bolo“, lze chytat tak jako se surfem? Mírně zadržovat to ano ale udržet ho v proudu ve větší vzdálenosti než délka prutu, se mě nepodařilo.
- Čtvrtek 5. ledna 2012 v 10:32profil byl smazán
-
regulus> Já si ho radši koupim,když už
- Čtvrtek 5. ledna 2012 v 1:42® regulus
-
mannice> fandíš nefandíš, dle karty seš z Děčína a předpokládám, že nejspíš chytáš i na Labi a právě na takový řeky jsou tyto splávky jak dělaný, to není Švarcava kterou přehodím s 5g brčkem. Já bejt tebou bych tu rukavici tak moc nevracel…
- Středa 4. ledna 2012 v 19:56® hraji
-
Beer.Beda> jak jsem psal níž, Fortress Competition
- Středa 4. ledna 2012 v 19:44® Beer.Beda
-
hraji> No to je ono.Můžeš poradit nějakej odzkoušenej na občasné závody.
- Středa 4. ledna 2012 v 19:40® hraji
-
Beer.Beda> na běžné chytání to asi vadit nijak nebude, ale na závodní bych to nebral.
- Středa 4. ledna 2012 v 19:33® Beer.Beda
-
hraji> Jojo děkuji.Dostal jsem ho navinutý na cívce tak se ptám.Vyzkouším plavanou a když to nebude ono poletí na feeder.
- Středa 4. ledna 2012 v 19:31® hraji
-
mannice> myslím že by ses tím zbytečně zdržoval od práce, která má smysl.
- Středa 4. ledna 2012 v 19:25profil byl smazán
-
hraji> Chápu chápu.Respektive rybář musí chytat o tu vzdálenost proti proudu.I tak je nebudu zkoušet vyrobit,zas tak moc si nefandim.
- Středa 4. ledna 2012 v 19:21® hraji
-
mannice> lízátko je na chytání v proudu, ale způsobem na zastavení. Splávky bolo a surf jsou jiný systém. Představ si, že máš prut dlouhý 7 metrů. S jakýmkoliv lízátkem můžeš chytat pouze těch sedm metrů od břehu, dál splávek v proudu neudržíš a vrátí se ti přesně do linie dané špičkou prutu. Když použiješ splávek bolo a nebo splávek surf, můžeš i se sedmimetrovým prutem chytat klidně dvacet a více metrů od břehu. Jen si musíš uvědomit, že abys mohl chytat se splávkem surf (bolo) dvacet metrů od břehu, musí ten splávek být také asi dvacet metrů pod místem, kde stojíš. Jinak nefunguje. Viz obrázek, který jsem sem vkládal
- Středa 4. ledna 2012 v 19:17® hraji
-
Beer.Beda> no nemám s ním zkušenosti na splávky, je zbytečně křiklavý. Na plavanou používám Fortress Competition a na odhoz Fortress Sinking. Co se týče toho vlasce pro feeder, pevnostně je na tom určitě dobře, počítám, že to je stejný materiál jako jiné fortressy, jen je dodaná barva.
- Středa 4. ledna 2012 v 18:56® Beer.Beda
-
Ahoj kamarádi, máte někdo zkušenost s vlascem FORTRESS FEEDER od Mila.Sytě červený vlasec 0,16.Jak funguje se splávky?Otázka asi asi jak dělaná pro hrajiho.Děkuji
Tento příspěvek byl editován 4.1.2012 19:00:40 uživatelem Beer.Beda. - Středa 4. ledna 2012 v 11:37® Stroft
-
regulus> Ajajaj, mělo být napsáno: nenašel důvod.
- Středa 4. ledna 2012 v 11:17® regulus
-
Stroft> trochu si protiřečíš, chtěl jsi napsat nepoužívat (soudě podle předchozích příspěvků).
- Úterý 3. ledna 2012 ve 21:40® Stroft
-
regulus> Používám tečka, jako na tvém vloženém obrázku. Stejně se to motalo i při dvojšvihu(nejen mě). Důležité je,že jsem našel důvod, proč drátkový system používat.
- Úterý 3. ledna 2012 ve 21:11profil byl smazán
-
regulus> Že by mu nevadil průvěs (tah s proudem)? No nevim,každopádně se do toho pouštět nebudu.Vhozenou rukavici vracim a budu se věnovat trochu jinejm věcem
Tento příspěvek byl editován 3.1.2012 21:11:23 uživatelem . - Úterý 3. ledna 2012 ve 21:07® regulus
-
mannice> lízátko je něco jinýho, pokud se nepletu tak je prioritně určeno pro chytání s děličkou, kdežto tohle s „krátkým“ prutem ve vzdálenosti větší než je jeho délka..
- Úterý 3. ledna 2012 v 18:24profil byl smazán
-
Ciffik> Na tom neni skoro žádná práce,jo problém by byl,kdybych to chtěl opravdu vyvažovat třeba přesně na 2+ gramy.Ta uhlíková tyčka,stejně tak anténka se dá pořídit,takže na tom neni skoro nic.
- Úterý 3. ledna 2012 v 16:59® Ciffik
-
mannice> klobouk dolů chlape, než bych já něco takového spáchal, tak bych si asi tykal s chirurgem místní ambulance
- Úterý 3. ledna 2012 v 16:26profil byl smazán
-
Tak tady dva slíbené..
regulus> Už to chápu,tak to je možná lepší chytat s „lízátkem“ ne ? Tam je ten odpor defakto pořád minimální a když ho převážíš,tak bude držet taky na místě.
- Úterý 3. ledna 2012 ve 12:59® regulus
-
Ještě k předchozí debatě o angličákách s drátkem. Kdosi tu psal, že se mu to motalo a tak letěly do koše, nebylo to náhodou tím, že dotyčnej použil buď klasický téčko nebo jen karabinku s obratlíkem? Myslím, že s tímto by se to motat nemělo.
Tento příspěvek byl editován 3.1.2012 13:00:09 uživatelem regulus.
Důvod editace: Oprava textu (překlepů) - Úterý 3. ledna 2012 ve 12:50® regulus
-
mannice> v noci se mi s tím nechtělo malovat, co ti na tom hlava nebere?
Na vlasci (červená čára) máš v určitý vzdálenosti na pevno splávek (držíš to jako děcka draka). Díky své konstrukci (těm šikmejm drátkům u anténky a tvaru plováku) stojí v proudu pod nějakým úhlem. Proud (modrá šipka) na něj působí tak, že má díky vztlakové síle tendenci se vzdalovat od břehu ze kterýho chytáš (zelená šipka), čím víc se vzdaluje, tím menší silou na něj proud působí protože se současně natáčí tak, že klade proudu menší a menší odpor (je míň naštorc), no a v jednom okamžiku se vyrovnají síly tak, že zůstane stát na místě. Proud na něj působí takovou silou která stačí na to, aby se udržel právě v tomto místě, tyhle parametry lze v určitém rozmezí nastavit posouváním silikonové bužírky na šikmým drátku u anténky a je to závislý na konstrukci splávku a síle proudu ve kterým chytáš. No a přetížený to musí být právě díky tomu aby to z toho proudu (vody) „nevyskakovalo“, to je zase síla, která působí směrem dolů. Aby to celý dobře fungovalo musí být tyto síly v rovnováze.
Celý to funguje jako drak, pokud jsi jako dítě stavěl draka, tak drak musel mít váhu, což jsou v případě těch splávků ty šikmý drátky u antény. Pokud jsi udělal blbě váhu nelítalo to. Drak musel mít taky ocas, pokud jsi ho udělal malej, tak se drak všelijak motal a padal protože ocas u draka je vlasně protiváha, obdoba toho přetížení u splávku. - Úterý 3. ledna 2012 v 7:23® hraji
-
mannice> kupodivu to nevázne o nic víc než běžná sestava. Těžké na pochopení je to pouze zdánlivě. Věř, že lepší než dvě hodiny přemýšlení je hodina praxe u řeky
- Pondělí 2. ledna 2012 ve 23:47® regulus
-
mannice> už jsem psal, že vše kolem Bola a Surfu je z mýho pohledu z oblasti teorie, přeloženo do lidský řeči nikdy jsem s tím nechytal. Takže to co jsem tu psal (a zdůrazňoval jsem to) je jen teorie podpořená tím co je vidět na videu a mojí technickou představivostí. V podstatě je to jak píšeš, přetížení splávku a vztlak, ale nevidím důvod proč by se to mělo trhat.
- Pondělí 2. ledna 2012 ve 21:28profil byl smazán
-
regulus> Co sem koukal na nějak videa,tak princip je převážení splávku.To se musí dost často trhat s takovym splávkem ne?Jinak si myslim,že udělat by se to dalobez větších problémů.Ale potřeboval bych hlavně pochopit ten systém a nějak mi to hlava nebere
.
mvincik> Já sem hlava děravá,zapoměl sem na to a nejsem teď doma.Ale pro jistotu sem je zkoušel jak plavou a kupodivu jeden na vyvážení bude fungovat,druhej musim upravit.Jak jsem vytvrzoval balzu lepidlem,tak ztratila podle mě dost na svojí přednosti a anglán byl tim pádem převáženej.Pak pošlu fotky..Dělal sem to jak woblerky.Udělal sem si tvar,rozříznul na půl,dovnitř zasadil olůvko se zajištěnym obratlíkem a slepil a dobrousil.Pak nasadil uhlíkovou tyčku a anglán je na světě
.Nic těžkýho,ani nějak extra pracnýho.
- Pondělí 2. ledna 2012 ve 20:48® regulus
-
mannice> jestli myslíš to Bolo, tak myslím že jo, ale nemůžu to tvrdit s jistotou. Je to více méně něco obdobnýho jako Surf, ale do mírnějších proudů, snad by to mělo stát na místě a nesplavávat ke břehu, případně to plavat podstatně pomaleji než proud. Mrkni na Youtube na ruský videa jak to fachčí, je to z toho vcelku jasný.
- Pondělí 2. ledna 2012 v 19:05® mvincik
-
mannice> Hééélejd, sliboval jsi na dnešek foto…