Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 22. prosince 2011 ve 14:30® džigit

mannice> k vám letos ježíšek nezajde? :-))

Čtvrtek 22. prosince 2011 ve 13:59profil byl smazán

hraji> Udělám jenom dva nátěry lodnim lakem,pak lehce zbrousim jestli bude potřeba a ještě jednou natřu.Myslim že se prodávaj i normálně takhle v dřevový barvě,viď? Děkuju.

Čtvrtek 22. prosince 2011 ve 13:50® hraji
hraji

mannice> máš to hezké, tak je barvením a lakováním nepokaz

Čtvrtek 22. prosince 2011 ve 13:43profil byl smazán

Něco málo pro oživení.Teď si pohrát s lakem.

foto/diskuze/plavana/2011/th-img46424.jpg
Čtvrtek 22. prosince 2011 v 1:39® brčkař
brčkař

osprey> Jen mlčky přitakávám. Notabene ty poháry (vím že jde hlavně o symboliku) vypadají dost strašně…

Středa 21. prosince 2011 ve 23:59® osprey
osprey

brčkař> Já jsem na tom podobně. Není přece důležité, kolik zvířat vytáhneš za hubu z vody, ale co ti ten pobyt u ní dá.

Pro mě je plavaná způsob, jak chytit na jemný cajk pěkné ryby některých druhů. Další lidi si najdou jiný pohled. Respektuju i hrajiho závodění, protože je to super člověk, který to dělá srdcem a věřím, že o kus plechu, který by si někde doma strčil do vitríny, mu zas až tak nejde.

Středa 21. prosince 2011 v 18:32profil byl smazán

olda> Nebuď takovej,diť se můžem podělit :-)) .

brčkař> Léta praxe = zkušenosti k nezaplacení.Ty vokoukám i přes stagnaci :-))

Středa 21. prosince 2011 v 18:16® brčkař
brčkař

Omyl, já nejsem např. Hraji (k němuž mám respekt). Já jsem pouze letitý (resp. poněkud zastydlý) fanda plavané. Navíc jsem už dávno zjistil, že je pro mě víc důležitý relax, vlastní pobyt u řeky, než samotné tahání ryb… I proto neprahnu po výkonu, výsledcích, a tedy dokonalé technice lovu… (Vlastně vědomě stagnuju… :-))

Tento příspěvek byl editován 21.12.2011 17:21:28 uživatelem brčkař.
Středa 21. prosince 2011 v 18:08® olda
olda

mannice> hele neotravuj,najdi si jiného učitele:-D

Středa 21. prosince 2011 v 17:59profil byl smazán

brčkař> Ale i tak je mi jasné,že plavačku asi ovládáš jako málokdo.Taky bych rád viděl chytat někoho jako ty.

Středa 21. prosince 2011 v 17:50® brčkař
brčkař

olda> Což o to, jenom se obávám, že toho zas tolik neumím… (A to ze mě nemluví žádná reálná nebo falešná skromnost!) Budiž – až někdy v budoucnu půjdu řekněme po střekovským nábřeží a uvidím někoho s mušákem švihat vodu, přihlásím se…

Středa 21. prosince 2011 v 17:32® olda
olda

brčkař> někdy by jsi mohl v UL něco poradit z plavané,sice ti potečou nervi ale to snad vydržíš.

Středa 21. prosince 2011 v 17:26® brčkař
brčkař

mannice> Nepleteš ;-)

Tento příspěvek byl editován 21.12.2011 16:28:01 uživatelem brčkař.
Středa 21. prosince 2011 v 17:22profil byl smazán

brčkař> Ale myslím,že jsme něco řešili na sousedskémm webu,jestli se nepletu.Samozřejmě nic ve zlém,ale šlo o nějaké fotky.Nebo se pletu? :-)

Středa 21. prosince 2011 v 17:12® brčkař
brčkař

mannice> Kdepak, na Labko jezdím nejčastěji do Ústí, potom pod Ústí, pak občas do Litoměřic. Děčín je pro mě (už) trochu z ruky.

Středa 21. prosince 2011 v 17:01profil byl smazán

brčkař> Právě proto jsem to nazval extrémní rybařinou. Do Děčína,ale jezdíš často ne? Podle toho co si pamatuju za předchozí společný diskuze,jestli si tě nepletu. :-)

Středa 21. prosince 2011 v 16:45® brčkař
brčkař

mannice> Ten zvláštní úkaz taky znám. Vlhká zima při teplotě okolo O°C je daleko vlezlejší, nepříjemnější, než tzv. normální (suchá) zima při teplotě –10°. Nějaký fyzik nebo snad lékař by nám to vysvětlil.

Tento příspěvek byl editován 21.12.2011 15:49:01 uživatelem brčkař.
Středa 21. prosince 2011 v 16:21profil byl smazán

brčkař> Byl sem se podívat i na Labe,ale nezpozoroval sem žádnej pohyb kromě kormoránů.Už jim je jedno i jestli 50m od nich člověk chytá.Ploučka mi,ale udělala radost.Krásný tloušťáci malých velikostí.Už sem dlouho neviděl,tuhle mladší generaci.

hraji> Měl sem nepromokavou termo bundu,pod tím termo prádlo.Ale ono jak na bundě svrchní vrstva nasákne vodu a pak fuší studenej vítr,tak nepomůžou ani 4terma.Já furt říkám,že mráz sám osobě neni tak hroznej.Ale s větrem to špatná kombinace :-)

Středa 21. prosince 2011 v 16:12® brčkař
brčkař

hraji> Sviní potok je malý a naprosto bez ryb, protéká pod Teplicemi. Ani čistička na konci města ho dost nevyčistí…

Středa 21. prosince 2011 v 16:07® hraji
hraji

brčkař> a Sviní potok je moc malý, ne? Svitava je hodně čistá a nízká, dneska by asi byla Svratka sázka na jistotu

Středa 21. prosince 2011 v 16:01® hraji
hraji

mannice> já to chápu, však jsem psal nic ve zlém. Jinak platí známé heslo, není špatné počasí, je pouze špatně oblečený rybář. Tohle podzimně zimní chytání je náročnější než chytání v mrazu právě kvůli srážkám.

Středa 21. prosince 2011 v 15:58® brčkař
brčkař

Lehce závidím. Kdybych bydlel v Děčíně, vyběhl bych v kulichu na Labe či Ploučnici. Kdybych bydlel v Brně, hodil bych si korunou: Svratka nebo Svitava. Zatímco já tu mám jen Sviní potok (tak se fakt jmenuje). Autem ani vlakem se mi v tom „pohřebním počasí“ nikam nechce.

Středa 21. prosince 2011 v 15:31profil byl smazán

hraji> Tak každej to bere jinak,ale když máš kolem 0 a fouká ti slušnej vítr a k tomu všemu v týhle teplotě sněžoprší.Tak zachvilku má člověk všechno promáčený a fučí.Spíš takhle sem to myslel.

Středa 21. prosince 2011 v 15:25® hraji
hraji

mannice> nic ve zlém, extrémní počasí na plavanou je –13. A i to berou ryby.

Tento příspěvek byl editován 21.12.2011 14:26:05 uživatelem hraji.
Středa 21. prosince 2011 v 15:09profil byl smazán

Tak sem tu.Bál sem se,že si nezachytám a nakonec to byla parádní vycházka.Tlou­štíci,proudní­ci a plotici.Něco kolem 10ti ryb.Ale počasí naprostej extrém.

Středa 21. prosince 2011 ve 12:35profil byl smazán

osprey> Přituhlo,přituh­lo.Ale co,nebudu první ani poslední,když odejdu od vody bez rybky :-) ..Jedu na ně :-)

Středa 21. prosince 2011 ve 12:22® osprey
osprey

mannice> Pod vodou sníh není…

Jestli výrazně přituhlo a teplota šla rapidně dolů, budeš to mít blbé. Sám fakt, že leží sníh, pokud jsou podmínky jinak stabilní, ničemu nevadí.

Středa 21. prosince 2011 ve 12:15profil byl smazán

osprey> No nejsem si jistej,jestli vyrazit venku zasněžíno,tak abych se dostal k vodě. :-)) .Ale jo jdu se zabalit a půjdu na chvilku .

Středa 21. prosince 2011 v 11:37® osprey
osprey

mannice> Duhák je všežravec. Oni i potočáci a lipani v klidu dlabou rohlík. Speciálně v zimě, když je hlad. Tuhle jsem plísnil kamaráda, proč se nesebere a nevypadne, když mu na to jdou. Jeden je náhoda, dva varování…

Jestli sem dáš fotky lipanů a potočáků chycených na plavanou, slízneš to taky:-))

Úterý 20. prosince 2011 ve 23:59® brčkař
brčkař

hraji> Za brzké dopsání knihy o plavané bych se přimlouval – v podobě zevrubné, obsáhlé, tištěné. Dávno tady chybí kloudná kniha, bedekr, neřkuli bible plavané. (Chytání s Vincentem nebo Chalupou možná mělo tyto aspirace, jenomže -).

Tento příspěvek byl editován 20.12.2011 23:01:54 uživatelem brčkař.