Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 18. prosince 2011 ve 13:57® mvincik
mvincik

osprey> jojo, koukal jsem na něj a několikrát si i určité pasáže vracel. Ono ty menší kusy jsou přeci jen o poznání méně aktivnější, než ty větší. U těch je přeci jen opatrnost viditelná. A o to jde, nabídnout to té rybě tak, aby akceptovala tvou pobídku. A v tom mě třeba šoulačka vysloveně baví, není to jen o tom nahnat ryby na 1 místo, ale hledat je a přelstít…

Neděle 18. prosince 2011 ve 13:52® osprey
osprey

mvincik> Byl vychytaný a měl přirozený talent a cit pro vodu. Já si tyhle věci cením víc než to, že zblázníš ryby krmením. Když se podíváš na stále ještě aktuální hlavní video, tak vidíš, jak se zejména ty mladší ročníky začnou nad kusem žrádla chovat.

Samozřejmě třeba cílený lov cejna je bez krmení hodně problematický. Ale to už jsme někde jinde.

Neděle 18. prosince 2011 ve 13:30® mvincik
mvincik

osprey> On fakticky uměl. Už se těším, až to vypukne, ten pravý čas se blíží kvapem…

Neděle 18. prosince 2011 ve 13:24® osprey
osprey

svery> Já jsem nikdy v žádných plavačkových závodech nezvítězil. Ani jsem na žádných nebyl. Takže jsi větší odborník než já a radu ode mě nečekej.

Chytám jinak než závodníci a moje rady by ti v takových podmínkách byly k ničemu. A jenom čtu, cos tu napsal a ztrácím jakýkoli zájem tu vodu i jenom navštívit. Jediný, s kým jsem si ve svém pohledu na plavanou rozuměl, byl kolega Sander. Chytal stejně jako já, ale uměl to ještě líp.

Neděle 18. prosince 2011 v 10:50® svery
svery

Bigpista> Jsem amatér.;-) Já mam vždycky nachytáno tak 4–6m ryb. Byl tam jeden Holandan a ten chytal i druhý kolo a měl přez 11m ryb.

Neděle 18. prosince 2011 v 0:47® Bigpista
Bigpista

svery> Tak to bys mohl radit spíš ty nám, ne? ;-)

Sobota 17. prosince 2011 ve 22:34® svery
svery

osprey> Chytáš také na plavanou? každý rok se účastním jedněch gulášovek. Je to asi 1ha rybníček-60závodníků,metrové rozestupy,pře­rybněno kapři až 17kg,cejni 50cm,perlíni,lí­ni,karasi,plo­tice,hodně štik. Jsou to ryby z výlovu Velkého Boleveckého rybníka. Možná si o něm čet je to 50ha rybník a chtějí se v něm zbavit ryb aby nekalili koupáčům vodu :-(( . Tak se ryby sítěmi a agregáty odlovují a dávají do ZOO nebo do toho rybníčku. Letos bude 15ročník. Už 3krát jsem zvítězil. Používal jsem 3000sensas plotici+anglickou vločku+bíláky. Ještě jsem se nezmínil,že jsou tam skupiny leknínů pod které se ryby schovávají. Hloubka je průměrně 1,5m. Jsou 2kola bez výměny místa s hodinovou přestávkou na oběd. V druhém kole je to jako by tam nebyla ani šupina. Ulovím maximálně tak 2plotičky. Těch ale výrazně díky štikám ubylo. Můžu použít maximálně 2kg krmení,protože hned někdo začne hulákat a nadávat. :-(( . Můžeš mi prosím poradit nějaké složení návnady? Háček musím mít 10–20cm nad zemí,protože se trhá. Kořeny leknínů a zatopené pařezy. Díky Marek

Sobota 17. prosince 2011 ve 20:17profil byl smazán

svery> na mě asi taky :-))

Sobota 17. prosince 2011 v 19:38® mvincik
mvincik

svery> Na ryby nevím, ale na mě by to působilo! :-)

Sobota 17. prosince 2011 v 19:05® svery
svery

Ahoj na jaké druhy ryb je dobrý vanilkový posilovač? Používáte tracix?

Pátek 16. prosince 2011 ve 20:20® mvincik
mvincik

CeP> Jak napsal kolega Džigit. Přes všechny negativa je hlavní, že ta práce je…a že snad bude i zaplacená.

S náma je to horší, už nás skoro nikam nepošlou a ještě berou. Doba je podivná holt…

Pátek 16. prosince 2011 v 9:41® džigit

CeP> nestěžuj si,aspoň máš na rok jistou harovňu.Co by temu řekli sudruzi ze Šluknovskeho vyběžku :-))

Pátek 16. prosince 2011 v 9:31® CeP
CeP

mvincik> bytovy dum na jizaku. prelozit kabely – vybudovat betonovou podzemni kobku 10×6m – vystrojit v ni vymenik – pripravit bajpasy pro sekundary – behem 4 hodin a v noci prelozit primar a prepojit stavajici vymenik – demolice objektu stavajici kotelny a vymeniku – vykopy stavebni jamy – piloty – 1 patro pod zemi + 11 pater nad zem 22×26m komplet v monolitu. bedneni, armatura, beton do zblbnuti. to vse do pristich vanoc.

Tento příspěvek byl editován 16.12.2011 08:32:53 uživatelem CeP.
Pátek 16. prosince 2011 v 8:37® džigit

osprey> to už jsem byl omdlety :-D Seznamování s novým PeCkem mně psychicky vyčerpalo :-D
Je potěšující že mi to při těch 64bitech lépe sviští :-)

Pátek 16. prosince 2011 v 1:38® mvincik
mvincik

CeP> Protom bude v Praze stavět megalomanské ministerstva nebo nový hrad snad??? :-)

Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 23:09® osprey
osprey

džigit> Měl to dvojmo, upravil jsem to. Můžeš si na to konto ještě jedno dát:-))

Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 23:00® džigit

hraji> teď nevím,jestli to máš dvojmo,nebo to tak vidím jenom já :-))

Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 22:47® hraji
hraji

mannice> tak pokud máš hodně času, dost peněz a prostor a vybavení na výrobu, můžeš to zkusit.

Čtvrtek 15. prosince 2011 v 19:25® Stroft
Stroft

Ciffik> Já to dělám tak, že wágler nemám vyvážený na krev ale ještě by něco málo unesl. Pak na háček pověsím olověnou kapku s obratlíkem cca.2gr, která má na konci nalepený korek. Tedy, protáhnu háček přes obratlík olověné kapky a špičku zapíchnu do korku. Nevidím problém i v tvém způsobu. Ovšem, pokud se jedná o stojatou vodu.

Čtvrtek 15. prosince 2011 v 18:36® CeP
CeP

mvincik> hmm.. to bude problem. ja ted budu tak rok a pul v Praze. pojedem 7 dnu v tydnu 7 – 20, pracovni vikend kazde 3 tydny, takze tomu pristi rok moc nedam.

Čtvrtek 15. prosince 2011 v 18:16® mvincik
mvincik

CeP> Stačí se domluvit, nevidím v tom problém… Já ale většinou jezdím v týdnu, v tom bude horší se domluvit. Uvidíme, co bude po zimě… :-)

Čtvrtek 15. prosince 2011 v 16:47® džigit

Ciffik> já používám takovou klamerku ze záclon a na ní si dávám olověnou kapku,těžkou podle vody.Při malých splávcích stačí klamerka samotná a mám ji vždy připlou na vestě.Někdy když mám forpas na karabině,ta to připnu na ni

Tento příspěvek byl editován 15.12.2011 15:48:44 uživatelem džigit.
Čtvrtek 15. prosince 2011 v 16:40® džigit

mannice> kdysi ano.Pořádných nebylo,za to se dal docela dobře sehnat matroš v modelářských potřebách.Taky jsem měl větší spotřebu.Dnes raději zakoupím

Čtvrtek 15. prosince 2011 v 15:27® hraji
hraji

Ciffik> ano, rozumím ti, s tímto problémem bojuje řada lovících. Ideální je mít na měření hloubky samostatný prut a zvláštní sestavu. Ta zvláštnost spočívá v tom, že splávek je nezatížený a dole je olůvko, které splávek bezpečně potopí. Tím je zajištěno, že olovo klesne ke dnu a splávek stojí i v proudící vodě nad ním, tedy měří se přesně. Dá se to i s normální sestavou, ale měřím hloubku tak, že všechny zátěže stáhnu k obratlíku, oddělám forpas, hloubku zvětšuji tak dlouho až na splávku vidím, že je zátěž na dně, pak uberu a přeměřím. Je to taky dost přesné.

Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 14:58® Ciffik
Ciffik

taky bych měl dotaz, s odhozem jsem začal letos a ledacos jsem už pochytil, nad některýmy pokusy během prvních vycházek se už směju, nicméně ještě fúra věcí s čím bojuju, ale ty příjdou praxí (přesné krmení prakem atd.)

dotaz jak měříte hloubku? jde mi o to, že na delších vzdálenostech ten můj způsob (přesné dováženi splávku a následné připnutí většího bročku k háčku) nebude asi to pravý ořechový. Jde mi o to, že po dopadu sestavy podle mě nejde sestava ke dnu kolmo, ale pod určitým úhlem jenž hloubku zkresluje a já pak chytám s velkým kusem vlasce na dně. Doufám, že z příspěvku pochopíte o co mi jde.

Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 14:54profil byl smazán

hraji> No tak já mám času „bohužel“ víc než dost.Ale jinak tě chápu a souhlasim s tebou.

Tento příspěvek byl editován 15.12.2011 13:55:42 uživatelem .
Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 14:41® hraji
hraji

mannice> zkoušel jsem to, samozřejmě, zejména v době, kdy u nás nešlo koupit ty krásné štíhlé splávky. A moje zkušenost je, že se to nevyplatí. Nejde jen o peníze, ale i o čas. Jestli mohu koupit hotový splávek za 30 korun, nestojí mi za to shánět materiál a věnovat tomu čas. To si jdu raději k vodě zachytat

Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 14:33profil byl smazán

Zkoušeli jste někdo vyrábět splávky? Bude dlouhá zima,tak mě napadlo si s nima zkusit pohrát.

Čtvrtek 15. prosince 2011 v 9:37® džigit

CeP> co do toho pleteš pytel, a prý čím dál a hloub.Kdo ví,nač po ránu myslíte pane kolego :-D

Čtvrtek 15. prosince 2011 v 9:18® CeP
CeP

mannice> ohledne zariznuti vlasce pod hladinu aby se netvoril pytel. ono je to dulezite kvuli okamzitemu kontaktu s rybou pri zaseku. kdyz obcas chytam na orliku cca 30 – 35m od brehu na 9-timetrove hloubce tak je pri zaseku i malej pytel sakra znat. nemluve o tom ze cim dal a hloub, tim delsi prut.