Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 15. prosince 2011 v 0:20® CeP
CeP

mvincik> a se mnou bys na orlas s anglanem nevyrazil?

Středa 14. prosince 2011 ve 21:35profil byl smazán

mvincik> Nic se neděje,domluvíme se třeba příští rok.Ono přecijen jsme na to neměli moc času.

Středa 14. prosince 2011 ve 21:23® mvincik
mvincik

mannice> Jj, jinak jak jsem se onehdá domlouvali na ten Orlas, tak je to z mé strany totálně bídné. K vodě se mrknu snad ted v neděli a pak možná ještě 28.12. Jinak je to letos pro mě uzavřené, tak se omlouvám za plané sliby… :-((

Středa 14. prosince 2011 ve 21:19® mvincik
mvincik

hraji> Lákavé to je, ale tak kdo ví, jak to bude s časem. Na závodech sice je lecos vidět, ale určitě nikdo nechce trávit závodící čas tím, že někomu něco vysvětluje…

Přeci jen mezi kamarády na odpočinkové vycházce je na vše času více…

Ale uvidíme, když bude čas, nejni takový problém někam popoject. Dokonce i u nás ve ST se konávají závody, myslím že na krajské úrovni, ale nikdy jsem na nich nebyl, to je fakt.

Středa 14. prosince 2011 ve 21:14profil byl smazán

mvincik> Viď taky si říkám :-)

Středa 14. prosince 2011 ve 21:12® hraji
hraji

mvincik> no něco by ses určitě naučil, to určitě. Ale minimálně dvakrát budou tam poblíž závody v plavané, kde se dá leccos okoukat taky. Budu asi v Jindřichově Hradci a na Nových Dvorech.

Středa 14. prosince 2011 ve 21:09® mvincik
mvincik

hraji> mannice> džigit> Škoda že jste všichni z také dálky. Hezky se tu o tom píše, ale nebylo by nad to se sejít někde u vody a učit se „online“ u vody… :-)

Středa 14. prosince 2011 ve 20:55® hraji
hraji

mannice> ne, nespálíš

Středa 14. prosince 2011 ve 20:52profil byl smazán

hraji> Jj,taky už sem si dělal zarážky na angličák několikrát.Chytal sem teda s feedrem.Ale myslel sem to spíš tak,jestli ten vlasec tim nespálíš.Podobně jako když vážeš spojovací uzly bez navlhčení.

Středa 14. prosince 2011 ve 20:38® džigit

hraji> jj,jen já raději tu nit

Středa 14. prosince 2011 ve 20:37® džigit

mvincik> nevím,dělám tak osm ovinů a konce mám klidně i +2cm

Tento příspěvek byl editován 14.12.2011 19:38:17 uživatelem džigit.
Středa 14. prosince 2011 ve 20:37® hraji
hraji

džigit> fousy nechávám tak 5 cm, abych mohl uzel v případě potřeby utáhnout

Středa 14. prosince 2011 ve 20:36® mvincik
mvincik

džigit> Snažím se okolo 3–5 mm…odhadem. Ono to ale bude spíše tím, že na jeden uzel mi bavlnka klouže a když přidám další, je už zarážka moc tlustá…a při náhozu vadí.

Tak již vidím, že moc krátké. :-)

Tento příspěvek byl editován 14.12.2011 19:39:16 uživatelem mvincik.
Středa 14. prosince 2011 ve 20:36® hraji
hraji

mannice> zarážka musí mít tření, na tom principu vlastně funguje, kdyby nedržela na vlasci, bylo by to špatně. Ale samozřejmě na němmusí držet tak,aby se dala posunout bez poškození kmenového vlasce a tím se dala nastavit hloubka

Středa 14. prosince 2011 ve 20:35® hraji
hraji

mvincik> používám poloviční krvavý uzel, zcela běžná záležitost.

Středa 14. prosince 2011 ve 20:34® džigit

mvincik> jak máš dlouhé fousy na té zarážce?Ono to drhne,když jsou krátké

Středa 14. prosince 2011 ve 20:30profil byl smazán

hraji> No jeslti to vážeš stejnou smyčkou jako bavlnkou a stáhneš to,tak to musí mít nějaký tření mezi zatážkou a kmenovym vlascem,ne? Jen se samozřejmě zase ptám..

Středa 14. prosince 2011 ve 20:27® mvincik
mvincik

hraji> A jakým uzlem ji připevňuješ na kmen??

Středa 14. prosince 2011 ve 20:26® hraji
hraji

mannice> proč by měla? Nekroutí vlasec vůbec.

Středa 14. prosince 2011 ve 20:25profil byl smazán

hraji> nekroutí ta vlascová zarážka moc silon?Pořídil sem si taky právě matchku a očka jsou na ní taky slušně malý..Říkám je to pro mě španělská vesnice prozatim :-) .

Děčín

Tento příspěvek byl editován 14.12.2011 19:26:39 uživatelem .
Středa 14. prosince 2011 ve 20:24® hraji
hraji

mannice> pokud budeš chytat v proudu, pak musíš mít jinak navázanou sestavu a pak nemá smysl vlasec zařezávat. Možná bude lepší v tom proudu chytat raději s pevným splávkem místo anglána. Odkud jsi?

Středa 14. prosince 2011 ve 20:22® hraji
hraji

mvincik> já používám zarážku uvázanou z vlasce 0,20, když klouže uvážu klidně dva za sebe. Jen je potřeba mít mezi splávkem a zarážkou korálek s opravdu malou dírkou. Vlascová zarážka projde krásně očky prutu.

Tento příspěvek byl editován 14.12.2011 19:22:48 uživatelem hraji.
Středa 14. prosince 2011 ve 20:18profil byl smazán

hraji> Mě to taky přišlo.Jenže sem začínal,takže sem se spíš držel rad, než uspůsoboval pro svý potřeby.Teď už si troufnu říct, že vim co a jak.

Ale když proudí voda,někde u přítoku.Tak to timhle stejně neovlivnim viď.Stejnak se mi tam bude dělat průvěs a postupně mi to bude stahovat splávek z lovnýho místa.Ono by to chtělo asi vidět v reálu všechno,kolikrát to je pak rychlejší na pochopení jak několik desítek zpráv.Ale tady poblíž nikoho neznám.

Tento příspěvek byl editován 14.12.2011 19:18:42 uživatelem .
Středa 14. prosince 2011 ve 20:16® mvincik
mvincik

hraji> Mám také dotaz. Co použít jako náhradu bavlnky pro vytvoření zarážky? Mám u své matchky malá špičková očka a bavlna se mi při náhozu zasekává a mění mi tak naměřenou hloubku…

Je nějaká alternativa jak to vyřešit kromě koupě prutu s většími očky??

Středa 14. prosince 2011 ve 20:07® hraji
hraji

mannice> mě připadne na feeder kmen 0,14 dost málo, ale nejsem žádný feederoznalec. To trhnutí špičkou prutu nazýváme zaříznutím vlasce a při odhozu se používá k tomu, aby jsi vlasec zařízl (potopil) pod hladinu. Tím na něj tolik nemá vliv proudění vody způsobené větrem a splávek víc stojí na místě. Dělá se to tak, že buď nahodíš alespoň o pět metrů dál, potom ponoříš špičku prutu pod hladinu a začneš navíjet vlasec, aby se napnul. A potom provedeš to rychlé švihnutí špičkou bokem a tím ten vlasec zařízneš. Při odhozu se chytá se špičkou prutu ponořenou pod vodu.

Středa 14. prosince 2011 ve 20:06® džigit

mannice> no ono když fouká vítr ze strany,tak budeš mít po našem „bambelu“,kterou budeš muset při záseku dorovnat.
Zbytečně Ti to bude tahat splávek mimo místo lovu

Tento příspěvek byl editován 14.12.2011 19:06:45 uživatelem džigit.
Středa 14. prosince 2011 ve 20:05® mvincik
mvincik

mannice> Já to dělám povětšinou když je vítr a nemůžu dostat vlasec dolu. Sestava je pak stabilnější na tom chtěném místě.

Středa 14. prosince 2011 ve 20:01profil byl smazán

džigit> Kvůli čemu?

Tento příspěvek byl editován 14.12.2011 19:02:03 uživatelem .
Středa 14. prosince 2011 v 19:57® džigit

mannice> na velké vzdálenosti potřebuješ dát silon pod vodu.Jsou dny,kdy chytáš i se špicí pod vodou

Středa 14. prosince 2011 v 19:51profil byl smazán

hraji> Nehraje tam ten průměrovej rozdíl už podstatnou roli? Já abych se přiznal,tak začínal s feederem (po doporučení prodavačů) s 0,14 kmenem a 0,12 vlascem.Ale je zase pravda,že mi to hodně dalo. Takže se ani nebudu ptát jestli se dá zdolat,určitě jo.

džigit> Snažim se tomu trochu porozumět :-)

Jo ještě mám dotaz kluci.Proč,když se nahazuje s anglánem na značnou vzdálenost, tak rybář tak divně trhne s prutem po náhozu? Napadá mě buď,aby se ponořil vlasec pod hladinu a nebo aby se potápěla sestava.A co děláte,když jste na stojáku a je tam mírnej proud od přítoku třeba? Aby se vám při odhozu nedělalo oko a sestava stála na místě?