Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 14. prosince 2011 v 19:39® hraji
-
mannice> při lovu na odhoz s anglánem, tak používám 0,16 kmen a návazce dle potřeby, většinou začínám na 0,11
Tento příspěvek byl editován 14.12.2011 18:39:32 uživatelem hraji. - Středa 14. prosince 2011 v 19:38® hraji
-
mannice> no my používáme i kmen 0,10 a návazce 0,08 a v extrému i 0,05 mm. Na to se už broček nehodí upevnit
- Středa 14. prosince 2011 v 18:25® džigit
-
mannice> na těch stránkách toho můžeš nastudovat více.
Jinak proč se divíš,kladeš rozumné otázky,tak se diskutuje - Středa 14. prosince 2011 v 18:19profil byl smazán
-
Vy se tu o mě staráte jak v bavlnce..Díky
- Středa 14. prosince 2011 v 18:09® džigit
- Středa 14. prosince 2011 v 17:05profil byl smazán
-
hraji> Souhlasim.Já do teď bral kmen 0,20 a návazec 0,165.Tak tam se to dá překousnout.Ale vzít si 0.16–0,14 kmen a forpas 0,14–0,12.Tak to asi jo. Kolikátku používáš běžně kmen při lovu s matchovkou s anglánem dejme tomu 10g a jdeš na stoják na kapříky.
- Středa 14. prosince 2011 v 16:53® hraji
-
mannice> není to obvyklé, umísťovat broky na forpas, už je kvůli tomu, že je forpas z tenšího vlasce a broky jej ještě zeslabí
- Středa 14. prosince 2011 v 16:27profil byl smazán
-
osprey>
hraji> Aha,takže ten řeší spíš takový ty hodně jemný záběry,nebo jinej způsob záběru,než je klasický potopení.Dá se to tak říct? Já dodnes vyvažoval brokama už na forpas,podle toho co píšeš.Tak to asi má být přesně naopak
- Středa 14. prosince 2011 v 16:18® hraji
-
mannice> torpila je průběžné olůvko, někdy se navléká na tenkou plastovou bužírku, která se nechá přesahovat nad i pod olůvkem. Já to řeším tak, že dávám nad a pod torpilu na vlasec malý kousek silikonové bužírky, brání to deformaci torpily při nárazech na bloky kolem ní a tím to brání poškození vlasce.
- Středa 14. prosince 2011 v 16:15® hraji
-
mannice> záběrový brok je brok, umístěný nejblíže k návazci (forpasu). Jeho funce je signalizovat jakýkoliv pohyb nástrahy, tedy kontakt s rybou. Již pouhá pozvednutí záběrového broku musí být vidět na anténce splávku. U jemných sestav je záběrový brok 0,05 gramu, u hrubších sestav třeba na řeku je to klidně i 0,1 gramu. Vždy úměrně velikosti splávku. Pokud chytám na splávek 8 gramů, pak nebude pohyb broku 0,05 gramu moc patrný. Ale protože nic není úplně přesně dáno, někdy je potřeba dát brok přímo na návazce (u dlouhých návazců) a nebo se zkrátí návazce tak, aby byl brok třeba jen 8 cm od háčku. Zejména v zimním období je potřeba udržet nástrahu u dna.
Tento příspěvek byl editován 14.12.2011 15:15:55 uživatelem hraji. - Středa 14. prosince 2011 v 16:14® osprey
-
mannice> Umožňuje ti vidět, že se s nástrahou manipuluje. V podstatě nevidíš ani zdaleka tolik pohyb háčku jako nadlehčení toho záběrového broku. Co to dělá se splávkem závisí na umístění broku, na tom, jestli je ve sloupci nebo na dně a na tom, co s ním ryba dělá.
Někdy může i ovlivnit pohyb nástrahy – např. rohlík má tendenci se vznášet a ten brok mu v tom brání.
Primární je ovšem najít ryby
- Středa 14. prosince 2011 v 15:49profil byl smazán
-
osprey> Takže defakto záběrový broček ti napomáhá umístění nástrahy? Pokud tedy píšeš o záběrovym bročku.
mvincik> Musim se na to pořádně podívat v krámě.
- Středa 14. prosince 2011 v 15:32® osprey
-
mannice> Splávek reaguje na změnu vyvážení. Měla by být vidět už změna polohy prvního broku, který je nejblíž k háčku.
O jeho umístění se dá dalekosáhle dikutovat. Viděl jsem závodnickou plavačkářskou praxi, ale dělám to většinou jinak (ani hůř, ani líp – jinak). Je to dáno tím, co, kde, jak a na co chytám. S kým jsem se v této otázce dokonale shodnul, byl Petr Křížek – Sander.
- Středa 14. prosince 2011 v 15:31® mvincik
-
mannice> Torpily co mám já, mají z každé strany gumičku, takže průběžná není, nedá se to tak říct. Ale dá se snadněji posunout, než ty broky, které bývají na vlasci tak trochen zaříznuté…
- Středa 14. prosince 2011 v 15:13profil byl smazán
-
hraji> Pěkně vysvětleno, díky moc.Mám další dotaz. Co je záběrový broček?Jeho postavení v sestavě a účel asi odvozený od názvu předpokládám?
Ta torpilka je vlastně průběžný olovo jestli se nepletu viď,ono to poškození vlasce bude asi stejný jak bročkama,tak torpilkou předpokládám.Ikdyž v plavaný se na to musí asi hodně dbát,když čtu na jaký vlasce se chytá.
- Středa 14. prosince 2011 ve 14:19® pavouk28
-
mannice> no vyber splavku resim co nejjednoduseji, zakladem asi je ze na stojate vody pouzivam stihle na tekouci vody kapky. jaky presne vybrat proste vyzkousim, nahodim podrzim a sleduju jak se chova. na bezne chytani ti bude stacit fakt par druhu s par kusy od kazde gramaze. neco pro precteni zde http://www.fish-pro.cz/articles.aspx?…
- Středa 14. prosince 2011 ve 13:53® hraji
-
mannice> začnu od konce. Torpilky se používají u větších splávků, například já je používám od cca 1 gramu. Torpila je větší hmotnost soustředěná do jednoho bodu, v řece v proudu se chová lépe než dlouhá řada broků. Pokud nechceš používat velké broky jako jsou AAA a SSG, potom je torpila řešení nejlepší. Uvědom si, kolik bys musel na vlasec navěsit broků velikosti 6 (0,1 gramu)abys vyvážil dvougramový splávek. To rozmístění broků je také dáno místem lovu a způsobem lovu. Na řece se obecně používají zátěže soustředěné do jednoho místa (torpila) a k ní na dovážení několik malých broků a záběrový brok. Většinou se loví u dna. Výjimkou jsou pouze oukleje. Na stojáku buď můžeš lovit u dna a potom dáváš zátěž (torpilku nebo bročky sražené k sobě) asi 30 cm od návazce a dolů k návazci záběrový broček. Pokud chceš chytat ryby jemným způsobem (špatně a opatrně berou), potom zátěž z bročků rozložíš po délce sestavy a nástraha potom vodou propadává ke dnu přirozenějším způsobem.
Tento příspěvek byl editován 14.12.2011 12:54:15 uživatelem hraji. - Středa 14. prosince 2011 ve 13:02profil byl smazán
-
hraji>
pavouk28> Podle čeho se rozhodujete,jakej splávek na jakou vodu ? A taky mě zajímá jak přistupujete k vyvažování.Berte to s rezervou, ale připevňoval broky jak se mi zlíbilo (daleko od sebe.Už vůbec nechápu na co se používaj torpilky,když máme broky.
- Středa 14. prosince 2011 ve 12:15® pavouk28
-
mannice> ty splavky koupis mnohem levneji zde http://www.ebay.ie/sch/i.html?… je to primo vyrobce a bez problemu zasila i do CR, ale byt tebou vyuziju shopy u nas jako treba ten co zde psal hraji. ne kazdy splavek je na kazdou vodu.
- Středa 14. prosince 2011 v 8:12® hraji
-
mannice> já osobně mám většinu splávků odtud http://www.milorybarskepotreby.cz/…-splavky-jp/
vyberu si tam splávky pro všechny potřebné způsoby lovu
- Středa 14. prosince 2011 v 0:53® džigit
-
mannice> http://www.shoprybar.cz/index.php?… http://www.rybolov.cz/splavky
- Středa 14. prosince 2011 v 0:16profil byl smazán
-
Aha aha,já sem v tom nikdy nákou vědu nehledal.Ale přes zimu bych si to chtěl trochu osvojit. Osobně se mi hodně líběj tyhle splávky. http://www.plavana.cz/e-shop?… Nemáte někdo jinou stránku? Na nic slušnýho,kde by toho bylo víc pohromadě,sem v čechách nenarazil.
- Úterý 13. prosince 2011 ve 23:27® mvincik
-
hraji> Mě především na těch štíhlých v proudu vadí to, jak si s nimi pohrávají vodní víry. Ty baculky jsou přeci jen statečnější.
- Úterý 13. prosince 2011 ve 22:52® hraji
-
mannice> s těmi splávky je to tak, že na řece potřebuješ, aby splávek, když jej podržíš, zůstal na hladině a nenakláněl se, to lépe splňují splávky baculaté až kulaté, štíhlý splávek se buď potopí a nebo se nakloní. Proto se na stojatých vodách používají splávky štíhlé a na řekách spíš baculaté.
- Úterý 13. prosince 2011 ve 22:44profil byl smazán
-
To máte vlastně pravdu,mám se toho hold hodně co učit.Mám takovou otázku, proč jsou splávky na řeku zavalitější a na stojatou spíš naopak?
- Úterý 13. prosince 2011 ve 22:03® hraji
-
mannice> ten splávek se dá připevnit na vlasec a chytá se s ním jako s pevným, jak píše kolega
- Úterý 13. prosince 2011 ve 22:02® džigit
-
mannice> i klouzák jde „napevno“
- Úterý 13. prosince 2011 ve 21:59profil byl smazán
-
hraji> I na mělkou vodu bys použil klouzavej splávek? Já se jenom ptám, bo tomu nerozumim. Rád si nechám poradit
- Úterý 13. prosince 2011 ve 21:54® džigit
-
hraji> jj,já někdy i s krátkou anténkou,bo sem slepý
- Úterý 13. prosince 2011 ve 21:41® hraji
-
http://www.nathansofderby.com/products.asp?…
a Drennan Pellet Wagler
Tento příspěvek byl editován 13.12.2011 20:41:44 uživatelem hraji.