Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 16. listopadu 2011 v 9:10® hraji
-
Problém těchto háčků s pružinkou je v tom, že jsou příliš velké. Navíc při metodě, kterou jsem používal, nejde o to, aby těsto na háčku přežilo nahození a dlouhé čekání. Naopak, nenahazuje se, těsto by mělo vydržet na háčku tak dvě minuty.
- Středa 16. listopadu 2011 v 9:07® džigit
-
sus1> na vmáčknutí těsta,či pasty.Ještě mám nějaké háčky doma.Na pultech moc vidět nejsou
- Úterý 15. listopadu 2011 ve 21:52® sus1
-
osprey> A ta těsta u mě?? chléb a rohlík.
- Úterý 15. listopadu 2011 ve 21:42® sus1
-
Mačkam to pořád na ,,obyčejnej " háček a zatim to drží.
- Úterý 15. listopadu 2011 ve 21:32® osprey
-
pepos.93> Přesně tak. Taky si ji můžeš stáhnout, přivázat k háčku a dávat to těsto na vlas.
Akorát dnes ta těsta nějak nefrčí. Jako kluk jsem přitom nic jiného neznal. Vlatně znal. Žížalu.
- Úterý 15. listopadu 2011 ve 21:27profil byl smazán
-
sus1> nastražení těsta na háček typuji
- Úterý 15. listopadu 2011 ve 21:27® osprey
-
hraji> Oni ten výraz používají přímo v katalogu a to je právě ten průšvih. Ty jsi vlastně jen citoval, takže tvá culpa, jak praví latiník, zas tak velká není
Já si tohle vždycky užívám, když píšu nějakou recenzi a snažím se ten prut hodně objektivně a co nejpřesněji popsat. Už si jen vezmi pojmy rychlý, tuhý, špičková akce – dost to spolu souvisí, ale každá ta věc znamená něco jiného. Akorát nevím, jestli to tak vnímají i ti, co to po mě čtou…
- Úterý 15. listopadu 2011 ve 21:23® sus1
-
K čemu je tam ta pružinka?
- Úterý 15. listopadu 2011 ve 21:06® hraji
-
trembel> nezkoušel jsem to, protože takový háček nemám a na háčku velikosti 18 se to asi nedělá
- Úterý 15. listopadu 2011 ve 21:05® hraji
-
osprey> ano, jasně, máš pravdu, akce není vyjádřitelná v gramech. Použil jsem špatný termín pro odhozovou zátěž. Mea culpa, mea maxima culpa.
- Úterý 15. listopadu 2011 ve 20:51® osprey
-
hraji> No, pro jistotu. S některými lidmi stačí nesouhlasit a už to berou jako útok na svou osobu.
Podle mě se prostě akce v gramech udat nedá. Pak se člověk diví, když se baví tři lidi o akci prutu a každý za tím vidí něco jiného.
Pro mě to byl, je a bude průběh ohybové křivky. Gramy s tím nemají co dělat – jen se pak na tu křivku dostaneš po vyšším zatížení.
- Úterý 15. listopadu 2011 v 18:51® trembel
-
hraji> Taketo si neskusal?
- Úterý 15. listopadu 2011 v 17:30® brčkař
-
hraji> Já mám Speedmaster TE 5–700 GT a jsem s ním taky spokojenej. Po 4–5 hodinách chytání ruka nebolí. Ale ještě větší koncert jsem právě zažil s Antaresem AX 3–600 GT, tj. šestimetrem. Lehounký (210g), citlivý při vedení/zadržování, nahazování, zdolávání. Fakt končerto gróso.
Tento příspěvek byl editován 15.11.2011 16:34:55 uživatelem brčkař. - Úterý 15. listopadu 2011 v 17:12® hraji
-
brčkař> ten Speedmaster má Maty a je to perfektní prut.
- Úterý 15. listopadu 2011 v 17:07® brčkař
-
hraji> Bohužel: je to propastný rozdíl. Mám doma taky tištěný katalog (i když starší:2010)a v porovnání, co leží na stránkách normarku nebo bohemiafishingu, je to žalozpěv. Jsme asi moc malá zemička, malá kupní síla – když si zadám antarese do vyhledavače, zavalí mě tsunami ruských, italských, německých e-shopů. Ale jsou tu vlaštovičky: v tropiculiberec jsem před pár dny našel nové boloňky Speedmaster BX TE 5 (tj.akce 5) všech možných délek.
Tento příspěvek byl editován 15.11.2011 16:12:21 uživatelem brčkař. - Úterý 15. listopadu 2011 v 16:45® hraji
-
brčkař> mám doma i tištěný katalog na 2012, tam j eplavačkových prutů plno, ale v krámech je houby. V Ravenu měli vystavené boloňky Shimano, ale jen pár kousků
- Úterý 15. listopadu 2011 v 16:44® hraji
-
osprey> Miro, proč mi píšeš to „nenapadám tě“? To já poznám. Prostě ses zeptal. Shimano používá označení akce 3 aý 7, v podstatě to udává, jak píše Brčkař, odhozovou zátěž prutu (tedy její rozpětí), čím vyšší číslo, tím tvrdší prut. Je možné, že to někde značí i tím T.
- Úterý 15. listopadu 2011 v 16:12® brčkař
-
hraji> Že jsou ty pruty s různými akcemi, vím. Na netu se tím probírám. Doma mám bolo antarese 6m akce 3 (6–12g) a speedmastera 7m akce 5 (5–20g). Byl jsem spíš zvědavý, jestli se tyhle proutky na našich veletrzích vůbec vyskytují. A jak tuším, tak asi ne. Plavačka není tak „zmasovělá“ jako feeder nebo vláčka. A pak: vyšší řady jsou příliš drahé. (Samozřejmě i pro mě.)
- Úterý 15. listopadu 2011 v 16:09® osprey
-
hraji> Myslíš takové to T-3, T-5 apod., od čehož se pak odvíjí síla prutu a gramáž? Pro mě je akce pořád ohybová křivka.
Nenapadám tě, jen si chci být jist, že rozumím, o čem píšeš.
- Úterý 15. listopadu 2011 v 15:04® hraji
-
brčkař> vím že to je otravné, ale zkus oslovit hlavního dovozce Shimana do ČR. Podle mě plavanou silně podceňuje a vozí sem úplný zlomek možného. On totiž není Antares v sedmi metrech jako Anteres v sedmi metrech. Ono je k dispozici několik různých akcí toho prutu.
- Úterý 15. listopadu 2011 ve 14:33® brčkař
-
hraji> Díky. Aspoň jsem v obraze.
- Úterý 15. listopadu 2011 v 11:33® hraji
-
brčkař> v Brně jsem nic takového nenašel, v Praze jsem nebyl.
- Úterý 15. listopadu 2011 v 11:20® brčkař
-
Měl bych takovou otázku. Nevíte někdo, jestli byly na posledním veletrhu v Praze a Brně k mání(na prodej) vyšší řady boloněk od Shimana. Jmenovitě mám na mysli Shimano Antares v sedmi metrech. Ď.
- Úterý 15. listopadu 2011 v 10:17® hraji
-
timbab> ano, uznávám, rozhodně to není metoda pro každého, chce to velmi přesně odladit nastavení hloubky a potom se naučit číst záběry. Zdaleka ne každý záběr byl signalizován potopením splávku. Prostě bylo to zpestření, chtěl jsem to ověřit a podařilo se.
- Úterý 15. listopadu 2011 v 9:07® timbab
-
hraji> Myslel jsem si že by to nevydrželo.Pro spoustu lidí chytajících na plavanou(se splávkem lépe řečeno) by tohle byl dost problém.Většinou se setkávám s tím,že spousta lidí se snaží dostát nástrahu se splávkem co nejdále a partie u břehu nechávají bez povšimnutí.
Tento příspěvek byl editován 15.11.2011 08:10:08 uživatelem timbab. - Úterý 15. listopadu 2011 v 8:59® hraji
-
timbab> zkoušel jsem dva způsoby, na děličku a na boloňku. Malá soudržnost pasty nedovoluje jakýkoliv švihový nához, takže pouze dělička a nebo boloňka a pomalé spuštění v místě lovu. Pokus nahodit s pastou přes hlavu, byť i pomalým pohybem vedl k odpadávání pasty z háčku.
Tento příspěvek byl editován 15.11.2011 08:02:28 uživatelem hraji. - Úterý 15. listopadu 2011 v 8:36® timbab
-
hraji> Tu Pastu jsi dával na děličku/bič,pevnej splávek na match nebo anglána na odhoz?
- Pondělí 14. listopadu 2011 ve 23:12® osprey
-
hraji> No vidíš. Zajímavá věc a nakonec jsme si tu i popovídali.
- Pondělí 14. listopadu 2011 ve 21:54® hraji
-
osprey> rozpadá se to a potom to spadne z háčku. Pokud byly ryby na místě, přišel záběr do půl minuty, ale hodně bylo špatně seknutých a ryby se vypínaly, on za to mohl malý háček (velikost 18), ale neměl jsem větší, protože jsem forpasovník nechal ležet na stole.
- Pondělí 14. listopadu 2011 ve 21:06® osprey
-
hraji> Zajímavé. Během těch dvou minut se to pozvolna rozpadá nebo je to dáno tím, že tak bleskově přijde záběr