Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 20. září 2011 ve 21:40® osprey
-
compaq> Nejuniverzálnější délka je 6 m. Neměla by být těžká, v téhle délce mají dobré kousky kolem 200 g, přes 300 g už bych asi nebral.
Velikou nabídku slušných boloněk má třeba firma Milo (zadej si někde do googlu). Samozřejmě není problém ani s boloňkami jiných firem.
- Úterý 20. září 2011 ve 21:30® compaq
-
ahoj lidičky potřebuju radu chtěl bych si koupit Bolognesku.Budu jí používat jak na řece tak i na stojáku .Cene není rozhodující poraďte mi něco.Hlavně jak velkou? díky
- Pondělí 19. září 2011 v 9:01® ssg.Jimmy Wild
-
osprey> Když tam měl vlasec 0,18 a háček č.9 tak bych tipoval, že asi perlíni nebyli cílovou rybou
- Sobota 17. září 2011 v 10:48® osprey
-
RuSaKsRo> Buď došly ryby nebo jsi měl výpadek v krmení. Perlín je jak piraňa, ale ten vlasec 0.18 není nutný, možná bys s jemnějším ještě chvíli chytal. I když 40 ryb, to je až nad hlavu. Spíš bych pak sondoval, jestli do krmení nenajelo něco většího.
- Pátek 16. září 2011 ve 21:48® RuSaKsRo
-
dnes jsem zazil rybářské žně za půl hodiny asi 40 perlínu na vlasec0,18mm hacek vel.9 a 4masnaky po pul hodině jako když bičem práskne a už ani ťuk
- Pátek 16. září 2011 v 19:28® osprey
-
LubošA> Problém budou ti masňáci. Chce to celkově větší sousto – kukuřice, pelatka, kousek těsta.
Dobré je vnadit předem, ty větší kusy jsou pomalejší v nástupu. Je to jako s kapry. I tam vyžaduje čtyřicítka a devadesátka jiný přístup.
- Pátek 16. září 2011 v 18:20@ LubošA
-
Ahoj.Potřebuji poradit jak na rybníku vyřadit záběry od pidi karásků a začít chytat jen větší.Vím,že větší tam jsou a ani změna velikosti háčku a nástrahy nepomohla.Chytal jsem na masňáky.
- Úterý 6. září 2011 ve 12:42® HaDová
-
NOVINKA NA CHYTEJ.CZ – http://www.chytej.cz/fotosoutez/
- Pondělí 22. srpna 2011 ve 12:24® fishman123
-
dneska jsem byl nachytat nástražní rybyčky na bič a byla to fakt zábava.. i když už sem dávno rybky měl, chytal jsem dál a lovil tlouště, plotičky hrouzky i bělice, fakt paráda
- Pátek 12. srpna 2011 v 19:36® Juraj
-
silvan> To je tím že jsi v Čechách. Ve Švédsku je lidí stejně, ale tam ti je místa…
- Středa 10. srpna 2011 v 11:07® ssg.Jimmy Wild
-
Chci teď vyrazit na jedno slepé rameno u nás. Je tam v podstatě stojatá voda a trochu rostlinstva. V tomhle místě jsem ještě nikdy nechytal, ale předpokládám, že by tu mohlo být dost cejnů, perlínů, ale hlavně, že by tam mohli být i líni. Chtěl bych to tam zkusit s „angličákem“. Nemá někdo nějaké dobé typy a nebo třeba odkaz na nějaké stránky, kde bude dobře popsán způsob celé montáže s angličákem. Spíše bych to asi položil až na dno, ale rád si nechám poradit.
- Úterý 9. srpna 2011 ve 22:05® brčkař
-
Na chatě jsem si vyfotil starý teleskop, s nímž jsem plavačkoval ještě v roce 1992. Sklolaminát, dnes neuvěřitelný ráhno! Když se s ním nahazuje (či zasekává), vlní se ještě dobrých deset minut poté. Nabízí se srovnání dvou prutů. Oba 6 m, jeden váží 210g, druhý 800g. Každý jakoby z jiné planety. Přesto si tu „relikvii“ nechám na památku.
Tento příspěvek byl editován 9.8.2011 22:10:07 uživatelem brčkař. - Úterý 9. srpna 2011 ve 2:43® brčkař
-
silvan> hraji/ osprey/ potažmo volky nevolky scanix/ Po návratu z šenkovny „posilněn pivem a četbou klasiků“(V.Hrabě) – teď jsem na to přišel. Jde o to: nebýt průjmem, nebýt srágorou, nýbrž pěkným-pevným exkrementem! (Správně strávenou potravou.) Prostě „držet tvar“. Třeba v dešti choulit se do ponča/pláštěnky. Chci říci: mít charakter. Být sám sebou. Chytat na plavanou. A ryby povýtce pouštět…
Tento příspěvek byl editován 9.8.2011 02:48:30 uživatelem brčkař. - Čtvrtek 30. června 2011 ve 20:42® HaDová
-
Máme tu novou soutěž s firmou Kryston: http://www.chytej.cz/souteze/
- Středa 22. června 2011 ve 12:02® HaD
-
Po několika měsících usilovné práce naší redakce pro Vás spouštíme zbrusu novou a na internetu ojedinělou rubriku s názvem Galerie rybářských vláčecích nástrah. Odkaz na ni je umístěn v menu ENCYKLOPEDIE. Přímý link je zde: http://www.chytej.cz/…rie_nastrah/
Rubrika se bude nadále rozrůstat a věříme, že ji oceníte!
- Neděle 19. června 2011 v 18:45® silvan
-
hraji> na silnici je mnoho aut, na cyklostezkách mnoho cyklistů, na trávníku mnoho psích výkalů, u řeky mnoho rybářů…holt „lidí je jako sraček“.
- Sobota 18. června 2011 ve 21:04® osprey
-
hraji> Na tom nesejde.
- Sobota 18. června 2011 ve 20:26® hraji
-
osprey> zjistil jsem to až později.
- Pátek 17. června 2011 v 17:21® osprey
-
regulus> Je mi jedno, jaký ti můj příspěvek přijde.
Můj momentální stav je, že se mi ani nechce k vodě. Nevím, co bych tam mezi tím davem šílenců dělal.
hraji> Netřeba chodit na jiný web, my tu ten příspěvek máme taky.
Tento příspěvek byl editován 17.6.2011 17:22:04 uživatelem osprey. - Pátek 17. června 2011 v 7:29® hraji
-
osprey> tento příspěvek, který jsem vzal ze spřáteleného webu, je jen dokladem toho, že sportovci musí sportovat, ať to stojí co to stojí: Tak i ja jsem tedy „zahajil“, rano jsem s kolegou M… pochytal par bolenu, nej 67, nekolik candatku a sticek. Na dalsim stontu jsem pridal neco bolenu, tlouste a vychutnal si prohru s candatem, ktery by mi jiste zvedl muj dosavadni osobak. Kolegovi se povedla pekna parma 60+. Pri jednom prejezdu jsme se stavili na pstruhovce, kde jsme si zachytali pekne, kazdy tak 20ks duhaka cca 30–40, k tomu nejaky ten potocak, desitka jelcu a okounu. Bohuzel jsem byl natolik zrucny, ze jsem si o kamen zlomil spicku prutu
Vecer jsme se rozdelili, ja se pokusil o sumika, ovsem nezabodoval, pouze bolen 60+, tloust a candatek. Kolega opet na rannim lovisti hlasil nekolik candatku, sticek a maleho sumika. Celkove to byl vydareny lov se spoustou ryb, jen ten proutek me mrzi a candat 70+ by mi jiste zvedl naladu a rychleji bych zapomnel na ten zlomeny proutek
- Pátek 17. června 2011 v 7:26® hraji
-
osprey> není řešení, protože všichni jsou sportovci a pouští a tím je to v pořádku.
- Čtvrtek 16. června 2011 ve 23:28® regulus
-
osprey> no já včil nevím, jak si tvůj příspěvek mám přebrat, sorry, ale připadne mi to tak trochu alibistický …
Hrajiho příspěvek, především ten druhej zcela jasně definoval problém, nic neřeší a ani nenabídll řešení, jen prostě smutně konstatoval aktuální stav věcí. Jinými slovy před zahájenou plno Mirků Dušínů a po zahájené samej Štětináč (obrazně napsáno).
- Čtvrtek 16. června 2011 ve 20:29® osprey
-
hraji> Tam někde se bere můj odpor lovu velkých počtů malých ryb, čehož vrcholem je zavodění – vezírek ouklejí, procházka s jedničkou rotačkou, během níž se chytí deset štiček a míru nemá žádná, muškařská vycházka s desítkami tečkovaných rybek do 20 cm…
Já se tomu tvému příspěvku nedivím. Ono je to těžké, když připadá třetina štiky na chlapa, aby si každý něco pěkného chytil. Podmínky pro udělení povolenky jsou bebevolentní, každý kdo si ji zaplatil si chce zachytat…
Musím říct, že sám nevím kudy kam.
- Čtvrtek 16. června 2011 ve 20:15® hraji
-
Sander> nikdo tebe nikam nehází, reagoval jsem na to, co vidím kolem vody. Není to ani o závodnících ani o Sanderovi, je to o bezejmenné mase rybářů třesoucích se na každý gram dravčího masa, kteří zabijí za první týden sezóny víc dravců než kormoráni za celou zimu.
- Čtvrtek 16. června 2011 v 16:14® Sander
-
hraji > proti normální plavané vůbec nic.
Chodíval jsem kolem vody docela dost a spíš než mrtvého dravce potkám mrtvou bílou rybu, se kterou rybáři zachází jako s plevelem.
Je to o lidech. Já se na MP v létě nesnažím chytat mimina, žehlím docela velký nástrahy (proto mi to taky nebaví dlouho). Dravce si odnesu asi tak dva za rok, chytím jich poměrně málo, málo jich popíchám a málo jich poté pojde – dost možná vůbec žádný. Neměl by jsi všechny házet do jednoho pytle. - Čtvrtek 16. června 2011 v 16:02® hraji
-
Sander> co máš proti normální plavané? Já nechápu to, že půl roku tady všichni vykládáte, jak budete ty dravce chránit, jak je potřeba omezovat jejich odnášení a hned první den velkou část z těch dravčích miminek uhyne po citlivém a šetrném vytahování trojháčků z žaberních oblouků. Stačí se projít kolem vody.
- Čtvrtek 16. června 2011 v 15:48® Sander
-
hraji > já bych to s tou „vaší“ plavanou tak růžově neviděl. Vlastně celý ten tvůj příspěvek nějak nechápu.
- Čtvrtek 16. června 2011 ve 14:00® CeP
-
hraji>
Tento příspěvek byl editován 16.6.2011 14:01:16 uživatelem CeP.a neni treba dalsi komentar…
- Čtvrtek 16. června 2011 v 8:11® hraji
-
Ještě že ta naše plavaná je povolená celý rok. Nemáme žádné zahájení, kdo to umí, chytá ryby v prosinci i v lednu a nemusíme si odškrtávat v kalendáři den, kdy v honbě za dravci zabijeme valnou většinu těch, kteří ještě ani nedorostli do věku, kdy se mohou rozmnožovat.
- Pondělí 13. června 2011 ve 14:20® kerob
-
hraji>
Tento příspěvek byl editován 13.6.2011 14:22:23 uživatelem kerob.