Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 13. června 2011 ve 13:35® hraji
-
Vložím také fotografie, jsou z vyhlášení výsledků Hradecké juniorky, posledního nominačního závodu pro letošní mistrovství světa katagorií U14, U18 a U22.
- Sobota 11. června 2011 v 16:23® regulus
-
Je to sice už 14 dní, ale připletl jsem se ke krajskému kolu v plavané, tak sem hodím pár fotek.
- Pátek 10. června 2011 v 18:02® čabi
-
Pozvánka na závody… http://www.chytej.cz/…lipnik-2011/
- Čtvrtek 9. června 2011 ve 12:18® kerob
-
inspo> to neni ani nahodou… mozna 4 roky pouzivany, ale tezko rict.
- Čtvrtek 9. června 2011 ve 12:14® inspo
-
kerob> Ale prodejce píše, že navíják je starý 4 roky.
- Čtvrtek 9. června 2011 ve 12:09® kerob
-
inspo> je to stradic radove z roku 1996–98 a ty byly japonske vsechny. Mam presne tenhle ve 4000 a je japonsky.
- Čtvrtek 9. června 2011 v 9:54® inspo
-
hraji> Tak to potom jo…
- Čtvrtek 9. června 2011 v 8:52® hraji
-
inspo> musí být japonský, když je tak drahý …
- Čtvrtek 9. června 2011 v 8:39® inspo
-
skwor> Jak víš, že je japonský?
- Středa 8. června 2011 ve 21:05® Scanix
-
skwor> to je dost pofiderni
- Středa 8. června 2011 ve 20:48® skwor
-
V bazaru japonský Stradic za litr…
- Středa 8. června 2011 v 11:13® hraji
-
CeP> to víš, žádná jiná, nepoužívaná, se tu nenacházela
- Středa 8. června 2011 v 11:12® hraji
-
Mrakoš> nevadí, hlavně že chytáš ryby
- Středa 8. června 2011 v 11:07® Mrakoš
-
hraji> Díky za odpověď. Vlastně to dělám přesně tak jak jsi mi poradil. Funguje to dobře. Jen už to asi není plavaná
- Středa 8. června 2011 v 10:39® CeP
-
hraji, Piranha> co je, o je.. co mate s moji nohou??
- Středa 8. června 2011 v 9:21® hraji
-
Piranha> není zač, rádi poradíme
- Středa 8. června 2011 v 8:56® Piranha
-
hraji> jo, dobra varianta, zkusím to a pokud mi to bude vyhovovat, tak na spojku prdim.Díky moc za typ.
- Středa 8. června 2011 v 8:04® hraji
-
Piranha> hele, nevím jakou gumu používáš, myslím průměr, ale obejdeš se klidně bez té plastové spojky. Buď si můžeš vyrobit doma dakronovou spojku a nebo můžeš místo koncovky uvázat na konci gumy takzvanou vraní nohu a sestavu přichytit smyčkou. Jak se váže vraní noha? Jednoduše. Vezmeš konec amortizéru, přeložíš ho dvojitě v délce asi 5 cm a na tom dvojitém uvážeš obyčejný uzel, který raději provleč dvakrát. Pořádně utáhni. Potom ustřihni ty konce na délku cca 1 cm, včetně té smyčky, co vznikne. Sestava se na gumu upevňuje obyčejnou smyčkou (liščí uzel se jí také říká) a drží excelentně.
- Středa 8. června 2011 v 7:48® hraji
-
Mrakoš> při lovu kapra se ve většině případů používá nástraha položená na dně s různě dlouhým přehloubením (rozuměj kusem návazce ležícím na dně). Ale je možné lovit kapry i v mezi vodě, tedy nade dnem. Zejména v teplých měsících. Problém je, že návnada většinou leží na dně a tak lokalizovat ryby v mezivodě není snadné. Já bych to dělal tak, že bych si naměřil hloubku v místě, kde chci chytat, přehloubil bych udici o 15 cm, nahodil bych o kousek dál a sestavu bych přitáhl k sobě na místo, kde jsem měřil hloubku, pokud je na dně příkrý svah, nástraha se krásně položí na svah a bude čekat na rybu.
- Středa 8. června 2011 v 7:44® Piranha
-
Teď jsem něco našel třeba na Milo rybářské potřeby, mají tam sadu barevných spojek.Nevím zda nejsou různé průměry těch koncovek. Pokud tam někdo nakupuje osobně, tak by mi mohl nějaké vzít.
- Středa 8. června 2011 v 7:39® Piranha
-
Zdravím kolegové.Mám takovou prosbu.Občasně chytám na bič, který jsem si upravil tak aby byl ze dvou třetin teleskopický a 1/3 se dala oddělit jakoby top set.Tam mám nasazený amortizér.Na konci je spojka amortizéru a návazce.Chlapi jak se ta spojka jmenuje, kdo to vyrábí a kde to koupím.Nebo nejlépe abych nemusel platit zbytečný poštovný, tak zda by někdo z vás mi to nemohl koupit popř. poslat svou normální nějakou obálkou.Samozřejmě to zaplatím.Klidně i dopředu na účet.Potřeboval bych alespoň dvě, tři.Tak kdyby měl někdo Stanďas, Mihy, nebo kdokoliv, budu moc rád. Pokud by mi někdo mohl pomoci, tak může napsat na SZ a já mu zašlu adresu. Díky, David.
- Středa 8. června 2011 v 6:28® Mrakoš
-
Chci se zeptat. Je lepší chytat kapry ze dna, nebo mít raději nástrahu kousek nade dnem? Chytám na přehrádce, 2–3 m od břehu, 2–3 m hloubka, kamenité dno, příkrý svah. Oblíbil jsem si sestavu na polotěžko, ale četl jsem že je to necitlivé. Že není moc vidět co ryba s nástrahou dělá. Je to pravda?
- Úterý 7. června 2011 ve 20:02® Stroft
-
Bigpista> Největší výhodou, je při lovu na Waglera, že můžeš použít sestavu na propad, která je účinnější než klouzák.
- Úterý 7. června 2011 v 15:57® Bigpista
-
hraji> kerob> Aha! Tak vidíte, jakej jsem zelenáč. Díky moc
- Úterý 7. června 2011 v 15:39® kerob
-
Bigpista> s delsim prutem si hlavne lip srovnas pytel na vlasci od vetru nebo od proudu. Lip se s tim sestava ovlada. Na vzdalenost na kterou se chyta to nema v podstate vliv.
- Úterý 7. června 2011 v 15:37® hraji
-
Bigpista> ne, delší prut má tu výhodu, že s ním můžeš lépe ovládat vlasec a splávek, ale jako začátečník to stejně nedoceníš. A pro klasické chytání s anglánem je jedno, zda má prut 3,90 a nebo 4,20. Stejně jakmile budeš chytat na větší hloubce, řekněme kolem 4 metrů, budeš používat klouzavý splávek. A až se do toho dáš naplno, tak si možná pořídíš delší prut. Angličani se naopak vracejí k prutům 12 a i 11 stop dlouhým.
- Úterý 7. června 2011 v 15:31® Bigpista
-
hraji> kerob> Předpokládám, že delší prut má tu výhodu, že s ním můžu lovit dál od břehu. Nebo je to jinak?
- Úterý 7. června 2011 v 15:24® hraji
-
O víkendu se konalo v Srbsku 31. mistrovství světa klubů, výsledky najdete zde http://ribolovci.org.rs/index.php?…
- Úterý 7. června 2011 ve 14:39® kerob
-
hraji> To same bych ja napsal o 4,20… tu beru jako zakladni delku matchky. Odjakziva.
- Úterý 7. června 2011 ve 12:58® hraji
-
Bigpista> pořiď si prut 3,90 a pokud se začneš plavané víc věnovat, nad dalším můžeš spekulovat o délce. Délka 3,9 metru je standard a vyhoví všem běžným situacím.