Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 6. března 2007 v 15:23® Ciffik
-
petan: jj…ve svy cennovy kategorii je fajn…
- Pondělí 5. března 2007 v 0:13® PeťanX
-
Ciffik> Nooo jako díval sem se na náký recenze a Alivio osbtávalo celkem slušně… nikdo si na nic moc nestěžoval … no uvidím jak dál až na veletrhu, až ho budu mít v ruce…
- Neděle 4. března 2007 v 17:29® Kubajs
-
A matchka je lepší k používání anglických splávků
- Neděle 4. března 2007 v 17:12® Ciffik
-
ja si stejne myslim ze s tim aliviem chybu neudelas…jen bych s nim asi na prehradu asi nejel…
- Neděle 4. března 2007 v 16:31® PeťanX
-
CeP> No chtěl bych to spis jen tak na to jemný chytání, sem tam treba i nákej ten kapřík, takze vlasec tak tech 0,14 – 0,16max. Na ty silnejsi vlasce bych si koupil náký ty univerzální teleskopy na položenou… S tím prutem se zase moc rozhánět nemůžu, jsem na škole a penez taky moc není, ale ten Hyperloop bys se jestě relativně dal finančně unést. A do hospody v pátek asi bohužel nedorazím
- Neděle 4. března 2007 v 0:52® CeP
-
Peťan> neblazni. plavacka je jako jemna mechanika. na matchku pokud nebudes vyslovene cilene lovit kapry, ve stulikach a pod, staci vlasec 0,14 – 0,18 a 150m je postacujicich. velikost navijaku 030, ale muze byt samozrejme i mensi. pokud chces lovit na extremni vzdalenosti a s matchkou prez 4,20m tak s prehledem velikost 040.
K vyberu prutu co mas nize.. no nevim estli Shimano Alivio je to prave. ja jsem si tak nejak vypestoval averzi vuci te znacce, ale muzu-li doporucit tak jdi alespon do Hyperloopu ne-li rovnou Catany. a vubec.. stav se v patek v hospe a tam se muzes vyptavat kopy lidi kteri rozhodne maji o plavce co rict. - Sobota 3. března 2007 ve 22:18® PeťanX
-
Zdar lidi … potřeboval bych jednu informaci ohledně navijáků pro matchovej prut, jakej byl mel bejt takovej „idealní“ poměr vlasce na cívce ?? Mohlo by bejt třeba tak 160m/0,25 ?? prosím o info… Díky moc
- Středa 28. února 2007 ve 20:31® PeťanX
-
nechci žádný přesnosti jen tak orientačně …moc dík !!
- Středa 28. února 2007 ve 20:29® PeťanX
-
Jojo moc dík … a jak daleko se s ní dá tak házet, abych si to neházel zase pod nohy
??
- Středa 28. února 2007 v 19:29® Ciffik
-
Peťan> jj matchka shimano alivio je v celku fajn…ma ji brasin nejakej ten patek tak muzu trochu poreferovat…zachytas s ni solidne jen je na me trochu moc mekka…odhazovka klasika ale je to takova zvykacka trakze spis na chytani na kratsi vzdalenosti…jinak moc hezkej proutek…
- Středa 28. února 2007 v 19:17® PeťanX
-
Achooj kolegové, řeším takový menší dylema, když se teď blíží ten veletrh v brně(nemám to zrovna daleko), tak sem se rozhodl koupit si trošku vybavu na úrovni a chci se Vás optat jestli někdo nemáte zkušenost(i) s nákým dobrým plavačkovým prutem?? Už sem se tak trochu poohlížel po aktuální nabídce ale je toho docela hafo… tak nák mě zaujal jeden model od Shimana, je to bych řekl taková střední třída za příznivou cenu podle mě(www.gammarus.cz .. no zkušte to trocho omrknout a kdyztak trochu okomentovat, ale za nákou tu zkušenost či radu bych byl taky nesmírně vděčnej … tak Díky moooc a zatím čus
- Středa 28. února 2007 v 17:51® M.BURNES
-
® skwor ® Tomik:Nee jenom 3 a 4 metry za 89a95kč
- Středa 28. února 2007 v 17:44® Tomik
-
M.BURNES> A jěště delší? tak 7 m?
- Středa 28. února 2007 v 17:05® skwor
-
M.BURNES> Nejsou tam i delší? Tak 5m?
- Středa 28. února 2007 ve 14:47® M.BURNES
-
Zdar pánové zrovna sem si přines leták s rybařinou a je tam bič MITCHELL CHALLENGE 300cm za 89kč co na to říkájí odborníci chěl sem něco pro svou 3letou dceru a taky trochu pro sebe na hraní s piraněma
- Čtvrtek 22. února 2007 v 8:13® Kubajs
-
Prosimvás hodte sem nějaký video s chytáním na bič?
- Pondělí 12. února 2007 ve 21:58® ČudlařX
-
Hora> mirmen> dík…tady je vidět že MLUVÍ ZKUŠENOST!!!
- Pondělí 12. února 2007 v 16:38® Hora
-
Co se týče úpravy povrchu před prodřením vlascem,tak jsem vyzkoušel v poslední době i nátěr vodním sklem.A mohu říct,že to není taky špatnej nápad.Povrch ztvrdne a po lehkém přebroušení je možná lepší,než polotovar máčet do laku.
- Pondělí 12. února 2007 v 16:32® Hora
-
Čudlař>spodní dřík dělám z bambusu,ocelového drátu a nebo grafitové tyčinky,drát a grafit.tyčinky koupíš v modelářovi,bambusové párátka koupíš v obchodě,pokud si nebudeš chtít hrát s broušením.Na anténku používám špejle,napichovátka,nebo nový objev bovdeny,taky z modeláře.Jsou duté a dají se z nich dělat též splávky.Co se týče barev,vodou ředitelné se dají použít,až po základním nátěru synt,barvou.Jinak Ti povrch balzy zchlupatí a nepomůže potom více nátěrů,ale přebroušení celého splávku.„Nakládám“ splávkové polotovary do laku jenom ty druhy(kapky),u kterých hrozí prodření vlascem.Na podklad na anténku,použiju nitrobarvu bílou a na ní reflexní barvu za spreje,který si nastříkám v malém množství do skleničky.Na fotu jsou prodávoné babus.napichovátka, naložené spl.v ředěném laku a bambusové špejle broušené,polotovary z balzy,orobince a bílé trubičky jsou bovdeny.
- Neděle 11. února 2007 ve 23:21® mirmen
-
Vystačil jsem s cca 6–8 barvami, černá, hnědá, zelená, bílá, žlutá , oranžová, červená ( poslední 3 signální).
- Neděle 11. února 2007 ve 23:19® mirmen
-
Čudlař, nejdřív upravuju materiál, aby nesákl vodu ( např. naložením balzového těla splávku do hodně naředěného lodního laku – i 2 dny . Na povrchu se vytvoří skořepina , kterou po zaschnutí jemně zabrousím šmirglem na laky). Pak vlepím anténku , dřík ( pokud je z nasáklivého materiálu, tak rovněž opatřený základním nátěrem), vodicí očko ( na dolepování používám epoxy lepidlo, zaschne, drží, nepouští vodu. Teprve na spodní nátěr jde povrchová úprava. Nejvhodnější jsou modelářské barvy Revell, balení po 14ti gramech, cena cca 40Kč/kus. Na antenky je dobré vzít několik reflexních barev, žlutá, oranžová, červená. Antenky natírám bílou podkladní barvou ( taky Revell), protože na ni nanesené signální proužky ( cca 1 cm široké) jsou pak výraznější.
Měl jsem to psát v minulém čase, protože jsem splávky vyráběl naposledy asi před 4–6ti lety.
- Neděle 11. února 2007 ve 22:28® ČudlařX
-
A jakýna to používáte barvy??Já jenom balakryl a nák to neni ono…
- Neděle 11. února 2007 ve 22:16® ČudlařX
-
mirmen-ty právě používam snad nebudou praskat…
- Neděle 11. února 2007 ve 22:13® mirmen
-
Čudlař, na kratší anténky se ti můžou hodit i bambusový párátka – v každým supermarketu za pár šupů
- Neděle 11. února 2007 ve 21:45® Lukas
-
Tak jak vidim ty splavky tak.........bych si je vyrobil taky.mam doma balsovy prkno metr dlouhý asi začnu vyrábět......to bude neco to budou krasný křivý splávky.
- Neděle 11. února 2007 v 19:00® Prutos
-
BigMike> Já to dělal z 0,8mm nerez elektrody. Teď už jen 1mm nebo 0,8mm grafitové špejle. je to mnohem praktičtější.
- Neděle 11. února 2007 v 18:13® BigMike
-
Z jaekého drátku děláte spodní vodící tyčku? Tvrdý a neohebný?
- Neděle 11. února 2007 v 17:55® ČudlařX
-
Prutos-Tam si myslim že jde hlavně o viditelnost…muj známej ,je dělá třeba taky dělá z tyček od lízátek
- Neděle 11. února 2007 v 17:04® Prutos
-
Čudlař> Já měl ještě starý zásoby. I u nás se teď už daj sehnat jen ty tenký. Teď dělám antéky z rozebrané rolety (bambusový špejle). Mimochodem, to že jsou tenký myslim vůbec nevadí…
- Neděle 11. února 2007 v 16:59® ČudlařX
-
cormaxx> dík!!