Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 7. června 2011 ve 12:52® Bigpista
-
Stroft> Fakt je, že se budu asi často vyskytovat v místech, kde jsou hodně zarostlé břehy. V čem je delší prut výhodný? Delší hody? Nevyznám se v tom…
- Úterý 7. června 2011 ve 12:27® Stroft
-
Bigpista> Pokud nechceš chytat zrovna s vrbou nad hlavou, níž než 4,5metrů bych nešel.
- Úterý 7. června 2011 v 9:49® kerob
-
Bigpista> ten Vengeance nestoji za moc. Koukal bych po prutech od „plavackovych“ znacek jako Milo, Colmic, Trabucco, Sensas a i u Mivardi by sis asi vybral. To co dal odkaz hraji nevypada spatne.
- Pondělí 6. června 2011 ve 22:10® timbab
-
Bigpista> Tu Semu jsem ještě nikde neviděl.
- Pondělí 6. června 2011 ve 22:09® Bigpista
-
Díky moc všem, zkusím se tím nějak probrat a promyslet to, dali jste mi námětů ažaž
- Pondělí 6. června 2011 ve 22:03® Bigpista
-
timbab> Díky. A co říkáte na tenhle? http://www.ukaprika.cz/…m525g3d.html
- Pondělí 6. června 2011 ve 22:02® hraji
-
Bigpista> http://www.milorybarskepotreby.cz/…-90-m-5-20-g
osvědčený proutek
- Pondělí 6. června 2011 ve 21:47® timbab
-
Bigpista> Koukni na tyhle
http://www.rybolov.cz/…90-cm-3-dily
http://www.ukaprika.cz/…ler-39m.html - Pondělí 6. června 2011 ve 21:42® Bigpista
-
osprey>
Tos mi teda pomohl! Zítra v práci zas strávím půl dne na netu
Ale vážně, dík moc, v plavané plavu…
- Pondělí 6. června 2011 v 19:36® osprey
-
Bigpista> Ještě Dragon Destiny. Jestli je na tom podobný materiál jako na vláčácích téhle řady, mohl by to být hodně příjemný prut.
Podíval bych se i po nějakých Colmicech a Milech nebo i Sensas dělá (nechává si dělat) docela slušné proutky.
- Pondělí 6. června 2011 v 17:07® Bigpista
-
Můžu poprosit o radu? Chtěl bych začít s plavačkou a vybírám nějaký ten klacík. Zatím se mi rýsují dva kandidáti: Shimano Vengeance Power Match 3,9m 5–25g a Mivardi Leader Match 4,0 m 5 – 25 g. Nemáte s nimi někdo zkušenost? Nebo mi doporučíte ještě něco jiného? Vybírám v cenové relaci 1500–1700 Kč a délkou bych se chtěl vejít do čtyř metrů. Díky moc.
- Pondělí 6. června 2011 ve 13:45® kerob
-
jjaarrddaa> novej plavackovej podberak s 4m kompozit tyci te vyjde na 500 Kc (zadna extraliga, ale pouzitelny je), vezirek tak do 750 Kc. Nemyslim si, ze bys v tomhle pripade nejak zasadne usetril nakupem pouzitejch veci. Koukni treba na mivardi.cz.
- Pondělí 6. června 2011 ve 12:17@ jjaarrddaa
-
sedačku tak nutně nepotřebuji ale ten podběrák a vezírek potřebuji. Dostal jsem se na národní kolo v ZU a tak sháním co se dá
- Pondělí 6. června 2011 v 11:41® hraji
-
jjaarrddaa> možná bude rozumější, když napíšeš kolik si představuješ cenu. K čemu ti bude informace, že mám na prodej sedačku za 15 000?
- Pondělí 6. června 2011 v 11:31@ jjaarrddaa
-
neměl by někdo na prodej plavačkový podběrák, plavačkový vezírek , plavačkovou sedačku?
- Neděle 5. června 2011 ve 21:39® hraji
-
inspo> udice (splávek) musí při všech zátěžíš na vlasci plavat. Na dně smí ležet maximálně 10 % celkové zátěže sestavy
Tento příspěvek byl editován 5.6.2011 21:39:40 uživatelem hraji. - Neděle 5. června 2011 ve 21:32® inspo
-
hraji> Jak je definováno přetěžování udice?
- Neděle 5. června 2011 ve 21:24® hraji
-
osprey> tvar zátěží určen není, v Evropě ani materiál, a Anglii malé broky do čísla 8 mohou být olověné, větší již ne. Pokud tou namačkanou kuličkou myslíš návnadu, tak o ničem takovém řád nehovoří, ale protože je zakázáno udice přetěžovat, přípustné to není.
- Neděle 5. června 2011 v 11:05® osprey
-
hraji> Já nemyslím, že oni jsou až tak konzervativní – vždyť skoro všechny novinky pocházejí odtud.
A teď se tě zeptám – je předepsaný tvar plavačkových zátěží? A je zakázáno namačkat si kuličku na jedno z olůvek?
Pokud mi dvakrát odpovíš ne, domysli důsledky.
Já odpovědi neznám.
- Neděle 5. června 2011 v 0:29® CeP
-
inspo> my taky jezdili vlevo. to az Hitler se pokusil udelat z nas lidi. takze sice vpravo jezdime, to joo, ale vic se nepovedlo.
- Sobota 4. června 2011 ve 21:50® inspo
-
hraji> Co bys také čekal od lidí, kteří jezdí vlevo.
- Sobota 4. června 2011 ve 21:46® hraji
-
osprey> já vím, závody … Ale jinak mi hlava nebere, že konzervativní angličani dovolili feeder zařadit do plavané.
- Sobota 4. června 2011 v 18:15® osprey
-
hraji> Je zajímavé, že to pustili dohromady. Kdysi jsem byl milovníkem hybridních technik, s přibývajícím věkem jsem spíš purista – nechce se mi míchat jedno s druhým. Moucha je moucha, přívlač je přívlač, plavaná je plavaná a feeder je feeder.
A pokud jde o závody, tak víš…
- Sobota 4. června 2011 ve 14:32® hraji
-
Will Raison, pětinásobný mistr světa v plavané vydává svůj vlastní emag (elektronický magazín, který je možné si po uhrazení předplatného stáhnout do počítače). V posledním červnovém čísle, které přišlo včera, odpovídá jak vždy na otázky od rybářů. Dostal zajímavý dotaz. „Co by chtěl, aby se z mezinárodních pravidel plavané zakomponovalo do pravidel v Anglii a naopak, co by chtěl, aby se z Anglických pravidel zakomponovalo do mezinárodních pravidel. Odpověděl takto: Do mezinárodních pravidel se letos dostalo prodloužení délky závodu, ze tří hodin na čtyři, rád bych, aby závody trvaly pět hodin, jako u nás v Anglii, protože tři hodiny jsou málo, pokud vaše taktika byla zvolena nesprávně. Kdežto pět hodin vás poskytne prostor pro návrat do závodu. Z mezinárodních pravidel bych rád do anglických zavedl "zákaz používání feederu při závodech v plavané“ a povolil bych patentku. Chtěl bych, aby naše závody byly pouze o lovu na splávek. Řada našich závodníků si vybudovala reputaci na kalíškování pelet a lovem na feeder, ale byli by ztraceni, kdyby se lovilo na klouzáka anebo bolognezku. Jak je vidět, i v kolébce plavané řeší své problémy. Co vy na to, je rozumné považovat feeder za způsob plavané a dovolit společné závody?
- Pátek 3. června 2011 v 15:23® Karasák
-
hraji> Stejně jsem to tam měl minulej týden, na kukly jenom ostrý a potom co jsem lovil jen na červy tak podoustve.
- Pátek 3. června 2011 v 11:33® skwor
-
A pravdu, kdo z vás se učil nedávno na Záplavách házet s angličkáky?
To vedení zase tak nízko není
- Pátek 3. června 2011 v 7:52® hraji
-
Včera navečer jsem vyrazil na ryby k naší řece. Měl jsem jen trochu krmení, litr kukel a asi tři deci červů. Po zakrmení krmením s kuklami ihned najeli jelci, tloušti i jeseni, po chvíli se objevily ostroretky a sem tam plotice. Ale nebyl jsem schopen chytit podoustev, i když vím, že jich tam je spousta. Dokonce se mi podařilo chytit i dorostence pstruha potočního. Ale podoustve nic. Poté, co se z krabičky kukel nakrmila místní kachna i s káčerem, jsem do vody vhodil hrstičku červů. A jako mávnutím kouzelného proutku začaly na stejném místě, odkud jsem tahal pouze ostroretky, brát podoustve. Stačilo jen co chvíli vhodit do vody deset červů a podoustve se seřadily asi tři metry pod místem krmení a braly na hod. Jakmile jsem ale přestal dokrmovat kukly, ztratily se ostroretky. Asi je červi nezajímali. Krmení, jak se opět ukázalo, bylo dobré pouze jako nosič kukel a červů.
- Pátek 3. června 2011 v 7:44® hraji
-
Ale tady zůstala nepovšimnuta pointa. Já mám navijáky shimano vyrobené v Malaysii, které slouží, jak jsem si zjistil včera přesně, 16 let. Před 16 lety jsem jel poprvé do Norska. A slouží dobře. Takže pro mě je z toho takový závěr. Navijáky vyrobené před 16 lety slouží dodnes dobře bez ohledu na to, zda jsou vyrobeny v Japonsku či Malaysii. Takže to není dáno místem výroby, ale technologií a materiálem. Není žádný důvod nakupovat předražená shimana made in Japan. Ale to je pouze můj soukromý názor. Nikomu jej nevnucuji.
- Čtvrtek 2. června 2011 v 16:29® osprey
-
hraji> Nehoním se za tím, kolik mám Japonců a už vůbec ne za tím, kolik nachytám kilo. Ale moje stará černá Aera z let 1992 a 3 chodí pořád zatraceně dobře. Na plastový naviják se třemi ložisky až nechutně dobře. Spousta nových mašinek nechodí po roce tak dobře jako chodily tyhle po patnácti – a šunky si u mě zrovna neválejí, letos jeden házel celý den 150 g krmelec.
Ona je tam ta strojařská část asi opravdu lepší. Jenže která firma si dnes může dovolit vyrábět naviják co vydrží 30 let? A ty Aera to dají.
- Čtvrtek 2. června 2011 v 15:10® kerob
-
hraji> ja mam 2 stradiky a Super Aero z te doby, kupoval jsem je nove. Jeden v roce 97 a druhy v roce 99 a Super Aero v 2000. Pak mam Aero GT z teze doby, dostal jsem ho za opravu jinych veci, pak mam VX z roku 95, koupeno nove v Gammarusu… mam i nova Shimana (Technium MGS, Aspire, Symetre a i lowendy jako Catana a Exage), ale vzhledem k tomu, ze jsem mel vsechny mockrat rozebrany a vim co ty stary stradiky vydrzej a jak jsou oproti tem novejm udelany, vim, ze ty novy proste nesahaj tem starej „poctivejm“ ani po kotniky. Pro predstavu – vlacenim jsem Aspire 3000 za 3 roky vlacky opotreboval vic, nez toho puvodniho Stardika za celou dobu a to ma Stardic odvlacino nasobne vic. Ver tomu, ze na ty legende neco je