Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 24. května 2011 v 19:12® Stroft
Stroft

kerob> Já to dělám jak jsem psal a jsem přesvědčen, že je to lepší. Ale třeba nemám pravdu. Každopádně tak či onak, alespoň nějak.:-)

Tento příspěvek byl editován 24.5.2011 19:13:26 uživatelem Stroft.
Úterý 24. května 2011 v 16:35® kerob
kerob

Stroft> vrtacku mam jen na michani, sito pak zrusi hrudky a doda krmeni homogenitu. A ani na zavodech jsem nevidel, ze by nekdo po situ jeste pouizil znova vrtacku, ale hadat se nehodlam.

Úterý 24. května 2011 v 16:09® Stroft
Stroft

kerob> Ano není to srovnatelné, při správné přípravě krmení a následném provzdušnění vrtačkou je další použití síta jen umačkáním a odebráním vzdušnosti z krmiva. Ale tento názor bude mít jistě své oponenty, ale jednoduchou (objemovou) zkouškou zjistíš že mám pravdu. Jedině snad takto 1.Vrtačka 2.síto a následně znovu vrtačka. Ale to už jsme někde v lize a nikoho to nezajímá:-)

Úterý 24. května 2011 ve 13:39® hraji
hraji

V sobotu a neděli 28. a 29. května 2011 se v Brně koná Krajský přebor v plavané. Akce se koná na revíru Ivanovický potok 1, nádrž Opleta v Holáskách. V sobotu je začítek závodu ve 12,00 a v neděli 11,00 hodin. Závod trvá 3
hodiny.

Úterý 24. května 2011 ve 13:09® hraji
hraji

Mrakoš> pokud něco nechytneš, nebude to tím, žes neměl nástrahu mimo háček, na to můžeš vsadit

Úterý 24. května 2011 ve 13:08® Mrakoš

hraji> Díky, takže klidně zůstanu u tradiční metody. Snad i tak večer něco chytnu :-)

Úterý 24. května 2011 ve 12:28® hraji
hraji

Mrakoš> není to běžné, ale je to možné. Například při lovu kapra na plavanou si to dokážu představit. Při lovu bílé ryby ale moc ne. Ale protože je při plavané zvykem nastražovat nástrahu tak, aby byl hrot háčku odkrytý, není velký důvod pro nastražování mimo háček (na vlas).

Úterý 24. května 2011 v 11:34® Mrakoš

Pánové, mám takovou začátečnickou otázku. Při lovu na plavanou se taky používá nastražování mimo háček?

Pondělí 23. května 2011 ve 21:53® hraji
hraji

M.BURNES> záleží jakou technikou budeš lovit. Pokud s pomocí boloňky, potom splávek protáhlejšího tvaru, poměrně nosný, klidně 4 až 8 gramů nosnosti. Dobře vyvážený. Například takový http://www.milorybarskepotreby.cz/splavky-jp-10 Pokud budeš chytat s bičem, potom tro chce splávek trošku odlišný http://www.milorybarskepotreby.cz/…-18-berounka a v menší nosnosti, podle proudu 2 až 5 gramů. Pokud budeš lovit s okládacím bičem, potom můžeš použít i tento http://www.milorybarskepotreby.cz/splavky-jp-6 a nebo tento http://www.milorybarskepotreby.cz/…p-17-nezarka v nosnosti dle proudu a hloubky od 1 gramu do 6 gramů.

Pondělí 23. května 2011 v 19:43® osprey
osprey

M.BURNES> Zavalitější tělíčko a poněkud vyšší nosnost než na stojáku. Konkrétní detaily dle hloubky, vzdálenosti a síly proudu.

Pondělí 23. května 2011 v 19:20® M.BURNES
M.BURNES

Ahoj může mi někdo poradit jakej splávek použít do proudu?

Pondělí 23. května 2011 v 17:47® ladamaj
ladamaj

kerob>netvrdím že síto je špatné,je ale otázkou co používá a jak hrubé krmení stím stebou souhlasím také jsem závodil no ale to byla jiná doba.Takové to věci vůbec nikdo nepoužíval já vše prosévam doma takže mám krmení jemné i hrubé a podle potřeby míchám a vůbec plavačka nejde srovnávat s muškarinou.Jinak chytám od dětství takže umím a vím opravdu spoustu.Osobně mám stále nabídku chytat na mistrovství světa za hendicap takže o tom něco asi budu vědět také,vlastním svoje složení které onen tým testoval ve spoustech zemích včetně naší a jde o velice kvalitní složení se kterým opravdu chytám a ostatní nechápou.Také se znám se spoustuo bívalích reprezentantů a hodně známích takže i já se kolikrát nechám poučit bohužel rybařina letí tak rychle dopředu skoro jako pc.Jinak sem tím nemyslel nic špatného proti tobě řekl jsem jen svůj názor takže.OK

Pondělí 23. května 2011 v 15:51® inspo

hraji> Právě. Byla to určitě dobrá příležitost se na to podívat a možná, že bych pak změnil názor na používání síta a vrtačky. :-) Ale nevím, jestli by měl v tom frmolu někdo ze závodníku čas a hlavně chuť se mi detailněji věnovat. :-)

Pondělí 23. května 2011 v 15:40® hraji
hraji

inspo> škoda, před závodem bys viděl přípravu krmení na špičkové úrovni. Pak velmi záleží jak navhčené krmení je. Jak je načechrané a jak bude pracovat.

Pondělí 23. května 2011 v 15:26® inspo

hraji> Dobrá zkušenost do příštích klání.

Pondělí 23. května 2011 v 15:22® hraji
hraji

inspo> sobotu jsem pokazil, tam není s čím být spokojený. Neděle byla tak zhruba na úrovni toho co umím. Byl to můj druhý závod v I. lize. A člověk se pořád učí. Dva závody na stejné vodě nejsou nikdy stejné. Přitom rozdíl mezi sobotou a neděli byl v posunutí zátěže v sestavě, jinak jsem dělal vše stejně

Pondělí 23. května 2011 v 15:02® inspo

hraji> A jak jsi spokojen se svými výsledky?

Pondělí 23. května 2011 ve 14:55® inspo

hraji> O tom vím, ale nijak pravidelně to nesleduji. Škoda.

Pondělí 23. května 2011 ve 14:52® hraji
hraji

inspo> tady je plán na celý rok dopředu, naprosto veřejně přístupný všem http://www.rybsvaz.cz/?…

Tento příspěvek byl editován 23.5.2011 14:52:28 uživatelem hraji.
Pondělí 23. května 2011 ve 14:47® inspo

hraji> Škoda že jsem to nevěděl dřív. Bych si udělal výlet kolem na kole. :-)

Pondělí 23. května 2011 ve 14:44® hraji
hraji

O víkendu proběhlo na jezeře v Hlučíně druhé kolo I. ligy v plavané. Nádherně čistá voda, velká hloubka a nevyzpytatelné braní ryb. Cílová ryba byla plotice o průměrné kusové hmotnosti kolem 250 gramů. Závodníci lovili na děličku, na bič, na odhoz i na boloňku a každý způsob přinesl dobré výsledky. Nalovilo se neskutečné množství ryb. úlovek kolem 40 až 50 kusů byl průměrný.

Pondělí 23. května 2011 ve 13:04® inspo

kerob> Jo je to fuk. Ať si každý chytá jak uzná za vhodné. Hlavně ať jsme všichni spokojeni. :-)

Pondělí 23. května 2011 v 10:42® kerob
kerob

inspo> ano, s tou muskou by to tak i byt mohlo, ale s krmenim…pochy­buju – vychozi smes je stejna, lisi se „jen“ zpracovanim… je to jako bys rek, ze kdyz nechas v teste hrudky, ze babovka bude lepsi. Popravde vubec netusim – ani teoreticky – v cem by krmeni udelany bez sita mohlo byt lepsi nez udelany se sitem. Ale asi je to fuk…

Pondělí 23. května 2011 v 10:36® inspo

kerob> Já ti to neberu a souhlasím s tebou. Ake někdy mužou ryby reagovat lépe na diletantsky „navazanou musku“ než na mušku od profi vázače. A tak to může být i s krmením. :-)

Pondělí 23. května 2011 v 10:28® kerob
kerob

Stroft> neni to srovnatelne, pouzivam oboje – nejdriv vrtacku, pak sito.

Pondělí 23. května 2011 v 10:28® kerob
kerob

ladamaj> neprirovnavam muskarinu ke krmeni… prirovnavam diletantsky „navazanou musku“ k diletantsky namichanymu krmeni, to je srovnatelny uplne bez problemu. Musis lepe cist…

Pondělí 23. května 2011 v 10:24® kerob
kerob

inspo> kazdy provozuje sveho konicka na jine urovni, nekomu staci „neco“ na hacku, nekdo vari superhyper koule a stejny je to vsude, nekdo smicha srot s vodou a povazuje to za krmeni, ja jsem byvalej plavackar-zavodnik a nektery veci mi proste prijdou samozrejmy… protahnout krmeni sitem je zaklad, je pak homogenejsi, bez hrudek a rovnomerne provzdusneny a provlhceny. Tohle neudelas ani rukou a ani vrtackou… a trva to sotva par minut. Nedovedu si predstavit delat krmeni bez sita – trvalo by mi to dyl a krmeni by bylo horsi, ale samozrejme jde to i bez nej, nikomu ho nenutim, ale myslim si, ze kdo poznal, tak ten rozdil vidi. Stejne jako je rozdil mezi muskou od vazace a „necim navazanym na hacku“.

Tento příspěvek byl editován 23.5.2011 10:25:08 uživatelem kerob.
Pondělí 23. května 2011 v 10:14® inspo

hraji> Jasně, pro závodní chytání to beru, ale pro běžné chytání mi to přijde nadbytečné.

Pondělí 23. května 2011 v 10:08® hraji
hraji

inspo> na běžné chytání je vrtačka nadbytečná, ale pro závodní plavanou je dneska již neodmyslitelná. A co se týče síta, tak to je povinnost. A rozdíl mezi krmením namíchaným ručně a krmením namíchaným ručně a prohnaným přes síto je výrazný. Hodně výrazný. Není výjimkou, že závodníci namíchají vrtačkou a pak stejně proženou přes síto. A nejen krmení, ale i hlínu. Maličkosti dnes hrají roli. Nahodit do zvoleného místa a střelit tam krmení zvládne každý

Tento příspěvek byl editován 23.5.2011 10:08:30 uživatelem hraji.
Pondělí 23. května 2011 v 10:02® hraji
hraji

majkyss> doporučuji použít sestavu pod číslem 5 a nebo 6. A samozřejmě doladit pro místní poměry