Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 28. dubna 2011 v 19:54® džigit
-
timbab> pokud ho uvidí
- Čtvrtek 28. dubna 2011 v 18:18® timbab
-
lacika3000> Nejlíp poslední dílek
- Čtvrtek 28. dubna 2011 v 18:16® lacika3000
-
Zdravím, chcel by som Vás poprosiť o radu. Idem na zväzovú plavačkovú súťaž na malú stojatú vodu ale plávanej sa veľmi nevenujem no pár krát som tam chytal a vždy brali kapre len pár metrov od brehu (2–3) No, všade som čítal že z plaváku má trčať len anténka, a čo pri tomto plaváku? Má mi trčať celá anténka? alebo len posledný dielik? dik
Tento příspěvek byl editován 28.4.2011 18:18:33 uživatelem lacika3000. - Středa 27. dubna 2011 ve 20:09® skwor
-
LOS> Pokud bys měl zájem, tak kamarád prodává téměř nový (3× chytaný) Shimano Speed master AX match 4,2m 20g.
- Pátek 15. dubna 2011 ve 21:11® 1Mara
-
hraji> Škoda
Tak jindy
- Pátek 15. dubna 2011 v 7:29® hraji
-
1Mara> je to dost nepravděpodobné, mám ve stejnou dobu akci v Čechách
- Čtvrtek 14. dubna 2011 ve 22:43® 1Mara
-
hraji> Jedeš na sraz chytej ?
- Čtvrtek 14. dubna 2011 v 16:22® LOS
-
kerob> Jo s tím souhlasím, akorát moc nevím jak bych se s tím popasoval na danné vodě.
Ciffik> No tam už mám zase strach z toho aby to nebylo moc tvrdý. Co mě přišlo tak do těch 20g se mi to zdálo ideální. (je jasný, že každej prut je jinej)
- Čtvrtek 14. dubna 2011 v 16:13® Ciffik
-
LOS> a co sensas power match?
- Čtvrtek 14. dubna 2011 v 16:12® kerob
-
LOS> ke konkretnimu prutu se nebudu vyjadrovat – neznam ho, ale doporucil bych ti delku 4,20, podle me je nejuniverzalnejsi.
- Čtvrtek 14. dubna 2011 v 16:07® LOS
-
hraji> Deimos Match 13délka 390cm vrhací zátěž 10–3Og transportní délka 135cm?
Tady u teho píšou odhozovka max.20g Abych pravdu řekl, potřebuji nějáký univerzál (ač vím že je to nesmysl), ale začínám a finanční situace není úplně nejlepší.
- Čtvrtek 14. dubna 2011 v 15:58® hraji
-
LOS> mě to na plotice připadá moc tvrdé, ale je to otázka osobních preferencí. Na bílou rybu používám pruty s odhozovkou cca 15 gramů, tento prut má dvojnásobek. S prutem s odhozovkou 18 gramů běžně zdolávám cejny kolem 2 kilo a s vlascem 0,16. Já, jako obeznámený s pruty MILO, bych ti na bílou rybu doporučil určitě jemnější prut. Deimos match je určitě lepší volba
- Čtvrtek 14. dubna 2011 v 15:55® LOS
-
hraji> No představoval bych si to tak na cejni(30), kapříci 40, plotice(co), s kmenovkou 14. Nepřišlo mi to tvrdý.
Moc nevím co si představit pod tou definicí (odlehčená kaprovka)
- Čtvrtek 14. dubna 2011 v 15:46® hraji
-
LOS> Gerardix light match je odlehčená kaprovka Gerardix carp match. Je to prut určený k těžší práci. Lov malých bílých ryb s ním nebude požitkem. Naopak, lov kaprů, parem a jiných velkých ryb je to pravé, pro co se hodí. Mám tu verzi carp match a nasazuji jej pouze v případě, že vím o tom, že se budou chytat velké ryby, třeba na kaprových závodech.
- Čtvrtek 14. dubna 2011 v 15:41® LOS
-
Zdravím, mohl by mě někdo okomentovat prut MILO GERARDIX LIGHT match 390. Nikdy sem žádný matchový prut neměl, a tenhle se mě zdál v obchodě dobrý. Tzn případně nějákou alternativu cenově ne vyšší.
- Středa 13. dubna 2011 ve 21:32® 1Mara
-
sus1> Dyk vým né
- Středa 13. dubna 2011 v 18:26® sus1
-
1Mara> Já to taky nemyslim nijak zle,dyt víš.
- Středa 13. dubna 2011 v 17:25® 1Mara
-
sus1> No tohle bych odtebe nečekal , rok od roku mám k rybám větší vztah a hlavně v posledních letech , když vidím jak a co se všude děje . Rozum jsem nikdy neměl , ale to ty asi víš .
- Středa 13. dubna 2011 v 17:23® 1Mara
-
hraji> No tohle je na dlouhopísání , a na to já nemám čas , ale rád tě někdy a někde potkám a pak otom poklábosíme
- Středa 13. dubna 2011 v 16:30® osprey
-
Já jsem na tom podobně jako kerob s tím, že nemám žádnou ani krátkou závodnickou minulost. Smozřejmě jsem zvažoval, že těch 16 metráků ryby, která se musela popíchat, aby se zjistilo, jetli je Franta lepší než Karel, okomentuju. Ale původně jsem to neudělal, protože můj názor nakonec znáš.
Teď jsem viděl pozvánku na plavačkové závody, která vyzněla v duchu, že po zimních náletech je v nějaké řece málo ryb, takže se závody přesunou jinam. První, co mě napadlo bylo, že přesně takto se chovají ti kormoráni…
- Středa 13. dubna 2011 v 11:34® kerob
-
hraji> me to nevytaci a vuci tem, kdo to provozuji necitim jakoukoliv zast, jen se na to uz odmitam koukat. Brodeni v dobe treni se mi taky nelibi a nepraktikuju ho, ale nemyslim si, ze by brodeni za normalnich podminek melo fatalni nasledky.
- Středa 13. dubna 2011 v 11:18® hraji
-
kerob> mě stejně vytáčí muškaři, kteří lezou v broďákách mělčinami a proudky v říčkách, kde to vůbec není potřeba. Každý máme něco.
- Středa 13. dubna 2011 v 11:05® kerob
-
hraji> nejlepsi je nesakovat a nevazit, ale pokud uz to byt musi, tak ano, kybl s vodou je nejlepsi reseni. Ale uprimne receno, ja se na to nemuzu uz ani divat… delal jsem to mockrat a neprislo mi to jako neco spatnyho nebo neco, nad cim bych se pozastavoval a pak se najednou ve me neco zlomilo a ja si rek, ze tohle uz delat nechci, na zavodeni jsem se vykaslal a ryby zacal chapat trosku jinak. Dneska, kdyz se jdu kouknout na zavody (mam mezi zavodnikama spoustu pratel), tak na vazeni nekam zmizim, nekouka se mi na to dobre…
- Středa 13. dubna 2011 v 10:54® hraji
-
kerob> tady by si nikdo protestovat nedovolil.
Na některých závodech se ryby skutečně do vezírku vracejí, ale tohle nebyl ten případ. Lepší než vezírek je ovšem použít kbelík na krmení s trochou vody.
- Středa 13. dubna 2011 v 10:24® kerob
-
hraji> z vazici tasky rovnou do vody? Na vsech regul zavodech, ktere jsem kdy chytal, se ryby vracely do vezirku a pousteli se az po ukonceni vazeni z duvodu moznosti neciho protestu.
- Středa 13. dubna 2011 v 9:33® sus1
-
1Mara> Stává se z tebe ,,nějakej ochranář ",takhle si před rokem nepsal.Je třeba si uchovávat pořád zdravej náhled a rozum.
- Středa 13. dubna 2011 v 9:12® hraji
-
1Mara> lovil jsi někdy rybník pomocí sítí? A pokud ano, dokážeš si představit, že zabráníš styku ryby se sítí? Ta síť ty ryby taky může zbavit ochranného slizu a může jim poškodit ploutve. A přesto všichni chovatelé ryb, a ti nemají rozhodně v úmyslu poškozovat ryby, sítě používají. Extrémismus je škodlivý.
- Středa 13. dubna 2011 v 9:08® hraji
-
1Mara> co ti mám odpovědět? Byly to závody podle platných závodních a soutěžních řádů a můj názor na zacházení s rybami na tom nic nezmění. Svoje ryby jsem při vážení nedovolil vysypat, ale ručně jsem je vlastnoručně vybíral z vezírku a potom z vážící tašky vypustil do vody. Jestli byly bez ochranného slizu, to bych si netroufnul tvrdit.
- Středa 13. dubna 2011 v 8:18® ladamaj
-
1Mara>tak jako bývalí zavodník ti mohu říct že z převážné většiny závodníků aspoň co znám se stala banda masařek dost smutné ale to zde nepředěláme bohužel.
- Středa 13. dubna 2011 v 7:03® 1Mara
-
hraji> Tak ten vroubek , : Co jste s těmi cejny dělali ? Opět se to sakovalo a pomlácený a bez ochraného slizu a vážení a trápení vysypali do vody ?. Nic proti tvé osobě , ale měl jsem zato že právě závodníci co uměj chytat se jako první zastanou těch ryb aby netrpěli !