Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 12. dubna 2011 ve 20:18® mvincik
-
Sander> Vychrupkej se do růžova a podpoř me v tom zítra!
- Úterý 12. dubna 2011 ve 20:05® Sander
-
mvincik > nestraš takhle podvečer, budu mít špatný spaní
- Úterý 12. dubna 2011 ve 20:04® timbab
-
mvincik> Rádo se stalo
- Úterý 12. dubna 2011 v 19:54® mvincik
-
timbab> Dal jsi mi inspiraci. Zítra asi nějakého anglána opráším a použiju. Dikes
- Úterý 12. dubna 2011 v 15:22® timbab
-
kapr1> Je to focené u břehu po puštění ryby.Takže nějaké broky leží na dně a proto ten anglán tolik kouká
- Úterý 12. dubna 2011 v 11:04® kapr1
-
hraji> To je možné
- Úterý 12. dubna 2011 v 10:30® hraji
-
kapr1> možná fotil zrovna v okamžiku „zvedáku“ od cejna.
- Úterý 12. dubna 2011 v 10:04® kapr1
-
timbab> to nemáš zrovna nejlip vyvyženej ten wagler
- Úterý 12. dubna 2011 v 9:06® hraji
-
O víkendu se konal Sensas Cup, závody v plavané na revíru Dyje 7. Zúčastnili se zástupci 4 zemí, nejvzácnější hosté dorazili z Francie v čele s Jeanem Desquem. Chytání se od pátečního tréninku neslo ve znamení šíleného větru s nárazy kolem 70 kilometrů v hodině. Byla to skutečná prověrka schopnosti ulovit rybu i za nepříznivých podmínek. A nalovilo se dost, 77 účastníků ulovilo za dva závodní dny 1610 kilogramů ryb. Povětšinou legendárních mušovských cejnů s hmotností kolem dvou kilogramů.
- Pondělí 11. dubna 2011 ve 20:57® timbab
-
Něco pro zpestření z dnešního lovu
- Neděle 10. dubna 2011 v 0:54® ladamaj
-
Noodling>již dříve jsem pracoval s mládeží a vždy jsem je k takové rybařině vedl.Dnes někteří chytají a dokážou si vážit každé ryby což když se potkáme tak jim rád poradím ukážu no a sem naně dost pišnej že si vzali takové ponaučení i když to jsou dnes kluci 18–20let.
- Neděle 10. dubna 2011 v 0:22® Noodling
-
ladamaj> To je dobře, bohužel ale takových lidí bude zřejmě menšina.
- Sobota 9. dubna 2011 ve 23:37® ladamaj
-
Noodling>taky pár míst znám mám 5m a přes 3 jinak od 80 pouštím spět vážím si každé ryby no holt už sem takovej a synátora k tomu vedu rovněž.
- Sobota 9. dubna 2011 v 16:59® Noodling
-
ladamaj> Díky. Naštěstí znám pár „zapomenutých“ stojáků, kde se takové (i o hodně větší) ryby dají chytit. Stav štičí populace na řekách v mém okolí je však v tak katastrofálním stavu, že si zde člověk o takových úlovcích může nechat akorát zdát a nostalgicky vzpomínat.
Tento příspěvek byl editován 9.4.2011 17:01:56 uživatelem Noodling. - Sobota 9. dubna 2011 ve 14:21® mvincik
-
Sander> Nikdy nejní uplně pozdě, neklesej na mysli!
osprey> Co se dá dělat, realita je bohužel taková jaká je.
Noodling> Krásně zbarvená, hnedka bych šel vyvětrat nějaké ty balzové stvoření.
- Sobota 9. dubna 2011 v 6:40® ladamaj
-
Noodling>gratuluji pěkná zubatá,ale kde sou ty potvory zalezlé když není hájení!!
- Sobota 9. dubna 2011 v 0:18® Noodling
-
osprey> Určitě
To je dobrý nápad.
- Pátek 8. dubna 2011 v 19:59® osprey
-
mvincik> O hodně jsi přišel. Tenkrát byly v řece ryby. Šel jsi kolem vody a normálně jsi je viděl.
Kdybych to chtěl popsat, nevěřil bys mi. Parmy skákaly každý večer, pod jezy stály plotice nahusto a když jsem jel kolem řeky do Písku za horkého dne, nebyl problém vidět u hladiny stovky kaprů.
A když jsi někde nakrmil, vařila se tam za chvíli voda. Dneska už je to jak vyprávění ze starých bájí a pověstí. Ale bylo to před pouhými 20 lety.
- Pátek 8. dubna 2011 v 19:54® Sander
-
mvincik > prd, jsem mladší, ale začal jsem brzo
Fakt se tam dalo chodit na parmy jak do špajzu. Řekl jsem jdu chytit parmu a vždy to tak taky bylo. Nezneužíval jsem toho moc, nechtěl jsem z toho mým působením udělat atrakci, chodil jsem tam na ně skoro sám. O pstruhovce ani nemluvě.
Poslední žně jsem zažil v létě 2003.
Pak jsem tam nechodil a když to na mě po několika letech zase přišlo, bylo už pozdě. - Pátek 8. dubna 2011 v 19:47® mvincik
-
Sander> Je vidět, že jsi o něco starší. Já ty špajzové časy už totiž nepamatuju.
- Pátek 8. dubna 2011 v 19:43® osprey
-
Sander> Já věřím, že letos stejně jako loni aspoň jednu dám. Spíš bych chtěl nějak pomoct tomu programu na umělý výtěr. Pokud by se vysazovaly desetitisíce ročků a ohlídal kormorán, byla by naděje, že se ty někdejší stavy parem obnoví.
- Pátek 8. dubna 2011 v 19:37® Sander
-
Já bych si z tý řeky chtěl spíš v naprostém klidu vyžehlit jednu šedesátku abych nezapomněl jak parma vypadá a nostalgicky zavzpomínal na špajzové časy :o)))
- Pátek 8. dubna 2011 v 19:34® osprey
-
Noodling> A nechceš se v tomhle ohledu spolčit? Ony se ty metrovky hledají blbě. Jsou dost daleko od sebe…
- Pátek 8. dubna 2011 v 17:21® Noodling
-
osprey> Máš pravdu, teď jsem ten oficiální rekord vyhledal.Podle literatury je to dokonce „jen“ 82 cm a 6,25 kg z revíru Otava 5. Bavil jsem se o tom s mnoha lidmi a dávám jim za pravdu, že metrové parmy v našich vodách opravdu žijí. Nu což, další výzva
- Pátek 8. dubna 2011 v 15:42® kukino
-
konecne se to probudilo a zacala sezona
- Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 23:33® osprey
-
vondras> V Labi určitě. Hodně lidí mi vyprávělo, že na Labi nějaké nachytali a pěkné.
Dobrá je i Morava. Tam jsou i v překvapivě líné vodě.
- Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 22:21® vondras
-
urcite velke parmy budou jeste na vltave a labi bohuzel na techto rozlehlych vodach jsou skutecne tezko chytatelny navic ty opravdu velke zpravidla jdou az vecer nebo primo v noci,jeste v roce 1960 jsem videl s otcem chytat 5kg a nekolik k 7kg proto verim ze v tech rekach nejake jsou i nadale !!
- Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 20:16® osprey
-
Noodling> Já mám jen 71 cm z Otavy, a o něco větší jsem podsekl na jižní Moravě (zdolal, neměřil).
Měl jsem na prutě podle mého názoru mnohem větší ryby. Zatímco tu 71 cm jsem měl do 5 minut venku, s těmihle jsem nedokázal ani po 15 minutách udělat naprosto nic (návazec byl obvykle Stroft 0.18 mm a zatěžoval jsem nadoraz). Vždy předřely vlasec o kameny.
Rekord z Otavy 5 byla nějaká 85 nebo 86. To není nic extra. Slyšel jsem o parmách, co měly přes metr, dokonce i přes 110 cm. Ale to už byly jen asi 3 kusy. Těch mezi 100 a 110 cm mohlo být 20 až 30. I kdyby jich půlka byla vylhaná, pořád zbývá dost na to, aby reálný rekord byl někde úplně jinde.
- Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 14:08® Noodling
-
osprey> Otava 5 (dříve moje domovská voda) byla kdysi velkými parmami pověstná. Jeden čas byl odtud tuším dokonce i český rekord. To už je ale všechno dávno pryč. Dnes už v těchto místech žádné parmy nejsou. Takže se za nimi musím vypravit jinam. Jakou se ti podařilo ulovit největší parmu?
Tento příspěvek byl editován 7.4.2011 14:11:16 uživatelem Noodling. - Středa 6. dubna 2011 v 8:52® hraji
-
Včerejší lov byl pouze ve znamení jesenů a jednoho pstružího dorostence. Téměř v centru Brna potěšil, protože byl ve velmi dobré kondici. Jen by mě zajímalo, zda byl z vysazování a nebo to byl přirozený výtěr.