Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 23. února 2011 v 18:29® zrybenec
-
Dnwska se mi stala toková příhoda ddyž jsem si zapichoval splávek do krabice na natření bílou barvou. nešel mi tam tak sem zatlačit víc a křup
- Středa 23. února 2011 ve 14:36® Stroft
-
hraji> Ok.Díky. Asi ušetřím, nemusím mít všechno
- Středa 23. února 2011 ve 14:15® hraji
-
Stroft> nevím, nepřemýšlel jsem nad tím, pravda je, že z centrepinu se vlasec odvíjí naprosto plynule, což se se zmrzlýma rukama na smekacím navijáku dělá dost těžko, ale nějaký zásadní rozdíl v tom není. Je to asi takový rozdíl, jako když muškaříš s prutem ze štípaného bambusu a nebo s běžným uhlíkovým prutem. Výsledek je stejný, ale jde o pocit.
- Středa 23. února 2011 ve 14:05® Stroft
-
hraji> Ahoj, prosím tě, spatřuješ nějakou podstatnou výhodou pouštět po proudu sestavu s centrepinem, než s otevřeným smekačem a přibržďovaným vlascem mezi prsty?
Tento příspěvek byl editován 23.2.2011 13:05:31 uživatelem Stroft. - Středa 23. února 2011 v 10:08® džigit
-
hraji> holt budeme muset počkat,aspoň si zbylé ryby odpočnou
- Středa 23. února 2011 v 9:43® hraji
-
džigit> máte tam slušnou zimu, holt dobrý oddíl
- Středa 23. února 2011 v 9:34® džigit
-
hraji> Ostrava-Hranečník –13 celsiů
- Středa 23. února 2011 v 8:45® hraji
-
Tedy jestli všude mrzne tak jak v Brně a okolí, je skoro jisté, že až na pár výjimek pod přehradami popřípadě jak píše osprey, pod průmyslovými podniky, to bude s plavanou o víkendu slabší až slabé. Dneska se u nás řeka zatáhla ledem. Což se tuto zimu stalo jednou a pouze na chvíli. Poslední šance v klidu připravit vybavení na sezónu a v březnu vyrazit s plnou parádou.
- Úterý 22. února 2011 ve 21:43® hraji
-
Depuči> nic se nemá lámat přes koleno, byl jsem v sobotu, nějaké ryby jsem chytil, ale už mě nebaví tahat foťák a fotit každého tlouště či podoustev. I když ty nyní začínají chytat barvu a jsou krásné. Dneska začala řeku zamrzet od krajů a plavala tříšť, která znemožňuje vedení splávku. Škoda času.
- Úterý 22. února 2011 ve 21:35® osprey
-
Depuči> Psal jsem jinde – čekám na větší teplo. Možná bych vydřel plotičku nebo tlouštíka. Ale takový absťák nemám. Tohle není moc dobré počasí na ryby. Možná ještě někde, kde je voda oteplená (pod přehradou nebo výtokem z elektrárny).
- Úterý 22. února 2011 ve 21:29® chosebaits
-
Depuči> Mé místečka jsou pod ledem a tak chytám na chytej.
- Úterý 22. února 2011 ve 20:17® Bernard
-
Depuči> Nebyl je moc zima. Až bude tepleji vyrazím.
Nechytal jste někdo na plavebním kanálu v Praze Troji na Podbabě? Jestli tam vůbec jsou nějaký čudly? Abych tam neseděl zbytečně
- Úterý 22. února 2011 v 19:24® Depuči
-
Byl jste někdo vyvětrat plavačku?A jak to šlo?
- Pondělí 21. února 2011 v 16:29® timbab
-
LukasManousek> Když tam budeš mít zarážku tak to došponuješ snadno.Jde to ale i bez ní.
- Pondělí 21. února 2011 v 16:20® lobotomie
-
LukasManousek> když je ten angličák správně předváženej ještě nad tím olovem… proč ne jinak v anglii je hodně oblíbená metoda chytání na malé nepředvážené angličáky, na které když dáš 1g zátěž, tak už jsou hodně převážené a zátěž je 10–15cm od háčku. finta je v tom, že sestavu musíš přehloubit o 20–30 cm, nahodit a splávek si lehne na hladinu, dáš prut do vidličky a pomalu dopínáš vlasec dokud se ten angličák nenarovná a nestopí tak jak potřebuješ – necháš z něj prostě koukat anténku. při zvedáku se položí zase na hladinu nebo se při normálním záběru potopí. je to prosté a neskutečně účinné
- Pondělí 21. února 2011 ve 14:37® LukasManousek
-
timbab> takže je to jen obdoba policajta před špičkou jen je učíná i ve větru,řekl bych že bude problem s došponováním,, no jak roztaje musim to nejak oskoušet,
- Pondělí 21. února 2011 ve 14:08® timbab
-
LukasManousek> Já jsem na to chytal-takové lehké těžko.Výhoda je asi v jemnosti rozpoznání záběru.Ale spíš jsem to jen zkoušel.
- Pondělí 21. února 2011 ve 14:04® LukasManousek
-
znate nědko kombinaci položené s plavanou? mnělo by to fungovat na principu položene az na to že se dává za pruběžné olovo jestě angličak. u někoho jsem to vyděl ale nejak jsem nepochopil funkci nebo duvod. U lovu amurů kdy se davá pod kaču krmelec a 1–1,5m navazec s hačkem pro rohlik nebo chleba. mnelo by to fungovat tak ze krmelec odlaká bílou rybu a amur jde na jistotu na osamoceny kousek opodal to chapu. ale k montáži na položenou přidat 10g anglana to mi stale vrtá hlavou.
- Pondělí 21. února 2011 ve 14:04® LuboO
-
lobotomie> Vdaka, to s tymi pozicanymi knihami, to je taky zakon, tiez sa mi mnoho knih pohybuje niekde po svete a nejak sa nemaju k cinu vratit. S tym clovek nic neurobi, to je ako so zakon pozierania ponoziek v pracke, vacsinou lavych. A co si myslis o knihe Jak se lovi bila ryba of Kai Chaluppu? Ak ju teda poznas.
- Pondělí 21. února 2011 ve 13:11® lobotomie
-
LuboO> plavaná s vincentem byla svého času jedna z nejlepších knih o plavané, přestože doba pokročila a spousta věcí se změnila, tak si myslím že jsou v té knize pořád věci, které za to stojí
pokud ti mohu doporucit, tak asi knihu od Jacka Kolendovice, která se paradoxně jmenuje Lov na položenou 2. díl Předpokládám že název Lov na položenou zvolil překladatel z důvodu aby se kniha více prodávala, navíc ji překládal nerybář a je tam dost špatně přeložených slov a frází, nicméně ti to také může hodně pomoci. Obě knihy jsem před mnoha lety někomu půjčil a od té doby jsem je neviděl =)
- Sobota 19. února 2011 ve 20:17® hraji
-
LuboO> četl jsem ji a nezaujala mě, takže jsem ji ani nekoupil.
- Sobota 19. února 2011 v 17:57® osprey
-
LuboO> Osobku jsem četl, ale nějak jsem na to zapomněl.
- Sobota 19. února 2011 v 17:43® LuboO
-
osprey> preto som sa pytal
P.S. Dostal si osobku?
- Sobota 19. února 2011 v 17:35® osprey
-
LuboO> Ano, to je správná otázka. A v rubrice Plavaná je možno si ji dovolit
- Sobota 19. února 2011 v 17:28® LuboO
-
Jak.novi> co je to feeder?
- Sobota 19. února 2011 v 16:06® Jak.novi
-
LuboO> Není zač.
Např. Feeder po celý rok (čekám na tcou reakci, že ti to je jedno)
- Sobota 19. února 2011 v 15:37® osprey
-
LuboO> Viděl jsem, prolistoval, už nevím, jak moc je dobrá.
Ale ono těch knih není tolik a vyplatí se jich pár koupit. Často až časem přijdeš na to, že zdánlivě zbytečná věc, která je tam někde popsaná, je vlastně skvělý nápad.
- Sobota 19. února 2011 v 15:07® LuboO
-
Jak.novi> no fasa, tak si mi pomohol…:DD
Povedz mi, aku mas, a ja ti poviem, ze mi je to jedno…:DD
- Sobota 19. února 2011 ve 14:57® Jak.novi
-
LuboO> Tak tu nemám.
- Sobota 19. února 2011 ve 14:50® LuboO
-
Jak.novi> vlastne hej, tak sa vola