Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.887 příspěvků, z toho 6887 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 18. února 2011 v 1:01® LukasManousek

zdravím pavačkaře:) mam pro vás navrh jsem majitel sportovního rybníku a pokud by si jste měli zajem brutalně si zdarma začudalřit kapřiky od 8–20cm .mužeme se domluvit na nějakou akci, mužeme se domluvit. značka vylovenej kapřík dobrej kapřík :-)

Čtvrtek 17. února 2011 ve 22:43® Fugas

Sander> dík, já vlastním match jen 3.80 tak jsem uvažoval o té 5m bolo. Ještě to budu muset pořešit. Ale mám obavu že match 4.50 či 4.80 (aby to nebyl kravskej ohon),už bude mimo můj cenovej strop…

Čtvrtek 17. února 2011 ve 22:36® Sander
Sander

Fugas > neříkám že je špatný, je to věc vkusu. Kdybych měl volit mezi 4,50 mačkou a 5m bolo, o první variantě bych neváhal ani vteřinu. 5m je na boloňku prostě málo. Je tlustá, konkrétně na té Blanici, kde ve dne v noci fučí díky rovné krajině bez stromů, se ti do ní bude opírat vítr o moc větší silou než do slabší máčovky – zdánlivě detail, ale zkus v tom větru honit tři hodiny tlustou boloňku. Dá se, ale neužiješ si to.
Další nevýhodu boloňky, a to dost podstatnou, vidím v lepení vlasce na blank za deště nebo většího vlhka. Máčovka má třeba 16–20 oček, tam se to stane jen výjimečně mezi navijákem a prvním očkem – a to jen díky nešikovnosti lovce.
Jak je to teď cenově nevím, když jsem sháněl použitelnou boloňku, vyšla by mě na víc peněz než o půl metru kratší máčovka.

Máčovka je prostě vostrá, rychlá a praktická :-)

Čtvrtek 17. února 2011 ve 22:26® Fugas

Sander> no ale co je pak 4.20 nebo 4.50 match? Já bych to potřeboval nějak osvětlit, v čem je 5m bolo na chytání třeba na Blanici špatná nebo horší než 4.50 matchka, vážně. Trochu o bolo uvažuji, i když na tekoucí vodě chytám tak 2× do roka… Prostě se mi ten prut líbí, ale klidně si to nechám rozmluvit:-)

Čtvrtek 17. února 2011 v 19:42® Sander
Sander

Fugas > 5m bolo je prut na dírky, škoda peněz.

Čtvrtek 17. února 2011 v 11:20® Zbyndas
Zbyndas

Fugas> Prostor je, okolo Blanice moc stromů není. V Milenovicích je široká cca 12 metrů… Já nevím, se mi zdá 5 m už hodně, ale jak říkám nemám zkušenosti, potřeboval bych si to vyzkoušet..

Čtvrtek 17. února 2011 v 9:11® Fugas

Zbyndas> a co použít 5m boloňku když jde o tu délku a prostoru je dost?

Středa 16. února 2011 ve 23:06® Sander
Sander

Zbyndas > ohledně té xt 200 má lobotomie pravdu, je to taková děvka pro všechno, ale za ty peníze slušná máčovka.

Středa 16. února 2011 ve 23:00® Sander
Sander

Zbyndas > vemu ti tyhle dvě – tuhle používám všude možně, i na stojácích: http://www.nikl.cz/…ic-artax.php

Ale konkrétně na tu Bláňu tahám nejraději tuhle – je to kanál, nechávám to splavávat hodně daleko a neobešel bych se bez ní: http://www.tomi-korda.cz/…0m-no-limit/?…

Středa 16. února 2011 ve 21:54® Zbyndas
Zbyndas

lobotomie> Kouknu, díky. Jsem rád za každou radu.

Středa 16. února 2011 ve 21:48® lobotomie
lobotomie

Zbyndas> cena není špatná, ale není to pravé ořechové

na artaxy pozor, není artax jako artax a já měl 5 těch dražších (2× artax 2000 a 3× artax 1800) a každej se odporoučel, u všech odešla špička a u dvou i spojky. artax xt200 potěší jen toho, kdo ho má jako první matchový prut atd., navíc všehny 4,5m verze jsou jen prodloužené verze 4,2m verzí a je to znát ale proti gustu žádný dišputát Jestli ti můžu poradit, poohlídni se raději po sensas power match soft, někde po bazarech apd.

Středa 16. února 2011 ve 21:24® Zbyndas
Zbyndas

Sander> OK, díky. Rád si počkám :-)

Středa 16. února 2011 ve 21:22® Sander
Sander

Zbyndas > dám si tě do pořadníku :-)
Jsem věrný Artaxům od Colmicu.

Středa 16. února 2011 ve 21:21® Zbyndas
Zbyndas

lobotomie> Viděl jsem ho u nás v obchodě za 1850,– Kč..

Středa 16. února 2011 ve 21:19® Zbyndas
Zbyndas

Sander> To bych byl moc rád. Děkuju :-) Zatím tedy s nákupem počkám. Když sem budeš mít cestu, tak se mi prosím ozvi.. Co používáš za pruty?

Středa 16. února 2011 ve 21:17® lobotomie
lobotomie

Zbyndas> je to tužší prut… na ryby které píšeš spíš nevhodný a taky je důležité za jakou cenu ho kupuješ

Středa 16. února 2011 ve 21:16® Sander
Sander

Zbyndas > spíše ne. Jezdil jsem tam dřív, ale většinou to byl jen masakr dorostenců, málokdy něco přes 45.
S kolegou jsme tam byli asi před čtrnácti dny.
Já budu teď časově v háji minimálně ještě čtrnáct dní, mohl bych ti přivézt na zkoušku 4,20 a 4,50, kdyby bylo za ty dva týdny teplejc…

Středa 16. února 2011 ve 21:12® Zbyndas
Zbyndas

Sander> Jezdíš rybařit do Milenovic? Jsem na řece přes léto téměř každý den, tak se tam třeba někdy potkáme :-) Převážně vláčím a používám prut 210 cm, proto mi 390 cm přišlo docela dost, jak jsem psal, nemám s plavanou moc zkušeností… Loni jsme chytali hodně s bičem oukleje, ale s matchovým prutem jsem nikdy nechytal.. Díky :-)

Tento příspěvek byl editován 16.2.2011 20:13:01 uživatelem Zbyndas.
Středa 16. února 2011 ve 21:05® Sander
Sander

Zbyndas > 4,50 je mi krátká – protože tam není jediný strom. Každý decimetr navíc bude znát při zdolávání. Gramáž jsi zvolil dobře, ale jestli chceš lovit tlouště na větší vzdálenost, bude ti to krátký. Už jen proto, že konkrétně ti milenovičtí tloušti, byť tam teda nejsou žádní extra velikáni, rádi hned po záseku jezdí oklepat tlamu do břehů – a víš sám, že to je dost často konečná v těch travách. Budeš potřebovat délku prutu i na to, abys dostal ty ryby na koryto.

Tento příspěvek byl editován 16.2.2011 20:06:33 uživatelem Sander.
Středa 16. února 2011 ve 21:01® Zbyndas
Zbyndas

Sander> Chytám převážně okolo Milenovic a Blanice všeobecně není nikterak široká řeka. Myslím, že delší prut je tam zbytečný… Ty bys použil delší?

Středa 16. února 2011 ve 20:55® Sander
Sander

Zbyndas > proč na Blanici tak krátký prut?

Středa 16. února 2011 ve 20:53® Zbyndas
Zbyndas

osprey> Zítra si ho dojdu ještě osahat a případně ho vezmu. Pak napíšu zkušenosti.. V ruce mi seděl a vzhledově se mi líbil moc. :-) Díky za rady

Středa 16. února 2011 ve 20:50® osprey
osprey

Zbyndas> To se těžko píše, když nemáš srovnání. Ten prut bez problémů vytáhne cokoli z toho, co píšeš. Je to spíš pocitová záležitost, protože na Blanici nemusíš odhozové schopnosti vůbec řešit.

Použití návazců 0.08 a 0.10 mm u tebe taky asi nehrozí (i když bych ti nerad křivdil). Takže pokud ti pocitově sedí, neklepe se ve spojkách a má v pořádku očka, není důvod si ho nevzít.

Středa 16. února 2011 ve 20:49® Zbyndas
Zbyndas

hraji> Děkuju za radu. Gramáží by mi vyhovoval

Středa 16. února 2011 ve 20:45® Zbyndas
Zbyndas

osprey> Držel jsem ho, ale jelikož s těmito pruty nemám žádný zkušenosti, tak nevím na co si dát pozor, nebo jak by se měl prut chovat.. Prut bych chtěl používat na Blanici k chytání převážně tlouštů, okounů a za kapříka bych se taky nezlobil :-)

Tento příspěvek byl editován 16.2.2011 19:48:13 uživatelem Zbyndas.
Středa 16. února 2011 ve 20:40® osprey
osprey

Zbyndas> A držel jsi ho?

Středa 16. února 2011 v 16:42® hraji
hraji

Zbyndas> tento konkrétní prut neznám, mohu vycházet ze svých zkušeností s matchovými pruty. Jedná se o tvrdší prut (odhozová zátěž do 30 gramů), tedy prut, který se bude dát použít i na lov kaprů větších než jsou běžní násaďáci. Pokud bys jej chtěl na chytání pouze bílé ryby s použitím extrémně jemných návazců (méně než 0,10), pak bych zvolil nějaký jemnější (se zátěží do 20 gramů). Ale jedna věc jsou údaje na netu a druhá věc je reálný prut. Chce to vzít do ruky

Středa 16. února 2011 v 15:52® Zbyndas
Zbyndas

Ahoj, máte někdo zkušenosti s prutem MIKADO SCR MATCH 30 g 390 cm? Přemýšlím o jeho koupi, tak ocením jakékoliv informace.. Předem díky :-)

Úterý 15. února 2011 ve 22:09® Ciffik
Ciffik

hraji> díky moc, mrknu na to

Tento příspěvek byl editován 15.2.2011 21:10:17 uživatelem Ciffik.
Úterý 15. února 2011 ve 21:37® lobotomie
lobotomie

kerob> ale ono to po reakci není vidět, nejsou videt ani tři oviny, vypadá to jakože to drží všechno jen na laku (epoxidu) a dělám to jen pro lidi, kteří to chtějí mít stejné jako já jinak opravuju jenom blanky…