Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.887 příspěvků, z toho 6887 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 15. února 2011 ve 21:25® hraji
hraji

Ciffik> já používám vlasec od MILA, jmenuje se Fortress Special sinking a jak již sám název napovídá, je potápivý a to dobře. http://www.milorybarskepotreby.cz/…sinking-135m Má sice takový nezvyklý návin, ale na chytání na odhoz víc vlasce ani nepotřebuješ, tak daleko nenahodíš. Úplně ti bude stačit ta 0,15, pouze pokud se chystáš na větší ryby, tak silnější

Úterý 15. února 2011 ve 20:46® Ciffik
Ciffik

to all >rád bych letos věnoval nějakej čas lovu s waglery, mohli byste mi prosím doporučit nějaký kvalitní potápivý blbuvzdorný (rozuměj odolný začátečníkovi)vla­sec…ač student na ceně pokud nebude vyloženě někde mimo měřítka nezáleží…

na trhu je toho celkem dosti a jsem z toho celkem zmaten…budu rád za jakoukoliv radu

Úterý 15. února 2011 ve 14:27® hraji
hraji

lobotomie> je to fotka vložená v Z lovu v neděli

Úterý 15. února 2011 ve 14:25® kerob
kerob

lobotomie> ja to opravuju na kseft, nemuzu si dovolit nechat si zaplatit za „bastl“ i kdyby byl funkcni sebevic a ja si tim ulehcil praci – spravna oprava nema byt videt!

Úterý 15. února 2011 ve 14:23® kerob
kerob

lobotomie> nemam problem s laminovanim, leccos jsem uz vylaminoval jak do negativni formy, tak na kopyto, oprav jeste mnohem vic. Laminovani v rybarine pouzivam akorat na zlamany pruty, kdy zlomeny a opraveny misto prelaminuju vetsinou uhlikovou (malokdy kevlarovou) tkaninou a „vyvakuuju“. Nicmene pridelavat ocka tkaninou, je podle me blbost a nevidim k tomu sebemensi duvod – neni to ani hezke, ani rychlejsi nez nit a v pripade opravy to neni ani stejne jako zbytek a v pripade opakovane opravy se to hur sundava nez nit. Uprimne fakt nevidim jedinej duvod to delat takhle – krome toho, ze jses na praci s tkaninou zvyklej…

Úterý 15. února 2011 ve 14:14® lobotomie
lobotomie

kerob> pokud jde o vzhled a červené modré zelené zlaté a jiné nitě, tak nejspíš jo. Drtivá většina bolo sedel nebo oček je dnes na prutech připevněna tím způsobem jak popisuju a na tom je pro potěchu oka ještě nějaký ovin z nitě. já jsem praktik, takže z prutu okamžitě nesundávám kdejakou nečistotu apd. a nitě jsou mi ukradený, prut mi má sloužit především jako nástroj, ale chápu a vím že je spousta lidí pro které je vizuální stránka stejně důležitá

Úterý 15. února 2011 ve 14:10® lobotomie
lobotomie

hraji> já nevím Jirko kdy jsi to vyvazoval =D Nějak jsem to tu zpětně hledal, abych věděl o čem je řeč a nenašel

…tkaninu na sklolaminát používám přinejmenším 20 let (i na očka) jen epoxid tak jak ho známe dnes tenkrát nebyl. pochopitelně je to dáno tím, že jsem kdysi dělal nějaké laminátové modely a kanoistiku – v zimě jsme si opravovali lodě a čas od času se mezi hrubou tkaninou objevila i jemná, na lodě nebyla použitelná ale na pruty byla výborná =) Myslím že dneska je už je to všechno relativně dostupné pro každého a je to fakt nejjednodušší způ­sob

Úterý 15. února 2011 ve 14:01® hraji
hraji

lobotomie> Franto, když jsem ten držák navijáku vyvazoval, neměl jsem ani tušení o nějakých uhlíkových tkaninách a kdo ví, jestli ty ano. Je to stará věc, hodně stará věc. :-) Máš pravdu, že jako technické řešení by to bylo rychlé, kvalitní a účinné.

Úterý 15. února 2011 ve 13:15® kerob
kerob

lobotomie> ta nit je ale pekna, kdyz je hezky udelana, je to hezkej designovej prvek. Navic se takovy veci snazim delat tak, aby byly k nerozeznani od tech originalnich (kdyz opravuju nebo predelavam). Pevnost uhlikovy tkaniny bude samozrejme vyssi, ale pevnost zalakovany vyvazovaci nite je vic nez dostatecna. A rozdelat epoxy je otazka jednotek minut…

Úterý 15. února 2011 ve 13:06® lobotomie
lobotomie

kerob> no když dám jeden nebo dva oviny pásky tkaniny, tak to za A nebude vidět a za B postačí jeden nebo dva oviny a ne 40 a za C to bude pevnější Protože s tkaninou a epoxidem v zimě dělám téměř každodeně, tak pro mě by to bylo určitě mnohem jednodušší a mnohem rychlejší. kdokoliv jiný ať si to dělá jak je mu libo…

Úterý 15. února 2011 ve 12:43® kerob
kerob

lobotomie> rec je o vyvazovani sedla navijaku (viz foto „z lovu“, kde ma Hraji vyvazany takovy to „klikaci“ sedlo navijaku na korkovy rukojeti), na to neni zadna tkanina potreba – jen nit a lak stejne jako na ocka

Tento příspěvek byl editován 15.2.2011 11:44:15 uživatelem kerob.
Úterý 15. února 2011 ve 12:36® lobotomie
lobotomie

kerob> právě proto jsem se ptal… taky dávám epoxid – patřičný proužek tkaniny ať už skelné nebo grafitové a epoxid

Úterý 15. února 2011 ve 12:20® kerob
kerob

Fugas> ja pouzivam vetsinou epoxyd, malokdy davam vic nez 3 vrstvy pro dokonale hladkej povrch.

Úterý 15. února 2011 ve 12:18® Fugas

hraji, kerob> mám doma jen nějakej švédskej lodní lak, tak uvidíme co to vyvede. V nejhoršim to seříznu, nitě je dost:-) .

Úterý 15. února 2011 ve 12:09® lobotomie
lobotomie

hraji> tedy o jakých nitích a kde je řeč?

Úterý 15. února 2011 v 11:36® kerob
kerob

hraji> a kdyby chtel lakovat min vrstev, tak musi pouzit hustsi lak.

Pondělí 14. února 2011 v 11:56® hraji
hraji

Fugas> kouzlo je v počtu vrstev, musíš lakovat tak dlouho, až zmizí všechny „chlupy“ a nerovnosti dané nitěmi

Pondělí 14. února 2011 v 11:14® Fugas

hraji> mě se to ještě nikdy nepodařilo udělat takhle hezky hladký a lesklý.

Pondělí 14. února 2011 v 11:09® hraji
hraji

Fugas> ahoj, je to lak, jaký to ti již nepovím, ale nějaký obyčejný nábytkářský, velmi pravděpodobně nitro. Žádný speciální jsem na to nekupoval, použil jsem to co bylo doma. Jen je tam asi deset vrstev.

Pondělí 14. února 2011 v 10:42® Fugas

hraji> dobré ráno, čím máš prosím přelakovány ty nitě co drží centerpin. Chystám se převázat 1 očko, ale mám obavu že podobnej lak doma nenajdu.

Pondělí 14. února 2011 v 0:44® brčkař
brčkař

Teď o víkendu u mojí řeky (čti Ohře). Sice bez jediného záběru… Ale to nevadí, bylo krásně… i když jsem vlastně nastydl…

foto/diskuze/plavana/2011/th-img40864.jpgfoto/diskuze/plavana/2011/th-img40865.jpgfoto/diskuze/plavana/2011/th-img40866.jpgfoto/diskuze/plavana/2011/th-img40867.jpg
Neděle 13. února 2011 ve 21:20® hraji
hraji

lobotomie> to máš pravdu, ovšem na naší řece, kde je s bídou 80 cm vody, průzračné jak křišťál a studené jak led, je to s kaprama trošku na levačku. Ale věřím, že se to poddá, jak rozmrznou stojáky, vyrazím na ně, na kluky šupinaté

Neděle 13. února 2011 ve 21:15® lobotomie
lobotomie

hraji> uznávám že ten centrepin bych si dal dnes taky líbit, ale kapři v únoru taky nejsou marní =)

Tento příspěvek byl editován 13.2.2011 20:16:06 uživatelem lobotomie.
foto/diskuze/plavana/2011/th-img40857.jpgfoto/diskuze/plavana/2011/th-img40858.jpg
Neděle 13. února 2011 v 19:55® Bernard

hraji> To dává logiku. Dokud to člověk nedrží v ruce tak ho to nenapadne.

Neděle 13. února 2011 v 19:34® hraji
hraji

Bernard> angličani tvrdí, že stačí 100 až 150 metrů, protože jinak se při zdolávání větší ryby do měkkého navinutí vlasec zařezává a následně se špatně odvíjí, to mohu potvrdit, angličani mají pravdu, vlasec, i když je navinut zpočátku velmi pevně se používáním povolí a potom má tendenci se při zatížení rybou skutečně zařezávat.

Neděle 13. února 2011 v 18:38® Bernard

hraji> Kolik se tak dává vlasce na centrepin? Koukám na tom fotu, že cívka není plná.

Neděle 13. února 2011 v 18:13® hraji
hraji

osprey> tvůj zápis jsem viděl. Tady u nás je to docela slabé, hodně nízká a čistá voda, ryby opatrné a nebo zcela letargické.

Neděle 13. února 2011 v 16:39® osprey
osprey

hraji> Já se pochlubil v rubrice Z lovu, nějak se mi to zvrtlo směrem k 16. dubnu a červnu.

Neděle 13. února 2011 v 10:59® hraji
hraji

Dobré nedělní ráno, tak jak nám šla včera rybařina?

foto/diskuze/plavana/2011/th-img40827.jpgfoto/diskuze/plavana/2011/th-img40828.jpgfoto/diskuze/plavana/2011/th-img40829.jpgfoto/diskuze/plavana/2011/th-img40830.jpg
Sobota 12. února 2011 ve 22:21® osprey
osprey

CeP> To Frk určitě rád uslyší.