Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 2. února 2011 v 11:05® lobotomie
lobotomie

LuboO> nejelpší rohlík je čerstvý rohlík a zaleží i na rohlíku. Vůbec ho nelisuju, čerstvej křupavej rohlík rychle na vteřinu omočím ve vodě a dám do mikrotenu. zhruba za 5–10 minut to křupavé zgumovatí a prostě si zkraje odtrhávám kousky tak velké jak potřebuju… mysli na to že se ten rohlík ve vodě ještě nafoukne a menší kousíček je často výrazně lepší než kousek větší a to i v létě. Pokud ho už lisuju tak si krajím kostičky 3×3×3mm nebo 2mm. chytal jsem s tim ostre a hrouzky na svitave a velký cejny na brnněnské přehradě. v jemným krmení je taková čáastice určitě velmi zajímavá minimálně na ochutnání =)

Středa 2. února 2011 v 10:35® LuboO
LuboO

Pani, vy sa tu bavite o roznych druhoch toustovych chleboch, ktory je vhodnejsi, a ci maju vacsiu uspesnost ako parena houska ci rohlik. Minule som sa tu chcel opytat, ci skonstatovat, ze u nas sa pareny rohlik skoro vobec nepouziva, vyskusal som to parkrat a nemal som ani zaber. Ani tloust, ani ostra, nic. Ale ked dam u nas sladku kuku, tak mam tloustaka isteho, ked dam masnaky, mam skoro istu ostru alebo podoustev. A teraz otazka, myslite si, ze je to tym, ze sa tu na to skoro vobec nechyta, alebo je chyba niekde medzi mojimi vlasmi a rukovatou prutu? Rohlik som pofrkal vodou, dal v mikrotene na par sekund do mikrovlnky, potom polovicu zatazil, nakrajal na kocky, nieco medzi 5 – 10 mm a druhu polovicu som si nechal na nastrazenie striedky trhanim, ale vobec nic. Technika splavovanim, plavak 0,5 az 2g podla prudu, maly hacik, tesne nad dnom, a aj trochu vyssie.

Tento příspěvek byl editován 2.2.2011 09:36:26 uživatelem LuboO.
Úterý 1. února 2011 ve 23:40® lobotomie
lobotomie

jak už bylo zmińováno, tousťáků je celá řada… nejbližší co je podobné tomu anglickému, je Světlý rosický MÁSLOVÝ toustový chléb nebo Máslový toustový chléb (hyperalbert), na háček nejsou v podstatě žádné jiné použitelné. Stejně jako je lepší máslový nebo aspoń tukový rohlík, tak i tousťák musí být máslový (tukový). Pokud jde o přípravu na krmení, tak lze použít mixer a sekat po 3 krajících nebo nějaký větší lepší robot s velkou nádobou a velkými nožy – ty snesou plnej náklad. oboje je nutné protřepávat při výkonu funkce. Můj dojem je, že na vodě kde lidé nekrmí labutě apd. a kde ryby pečivo vyloženě neznají nejlépe a reagují tloušti. když tím někde mírně nakrmíš a nemáš záběr do 20–30 minut, tak to zkus někde úplně jinde a ten první flek zkus za hodinu nebo dvě znovu, ale už bez přikrmování – mě to tak fungovalo hodně často. tloušti se většinou drží pospolu na jednom místě a chvíli jim pak trvá než lokalizují místo a přesunou se. pokud přímo trefíš místo, kde se v zimě zdržujou, tak zažiješ neuvěřitelné žně

Úterý 1. února 2011 v 16:38® paur17

hraji> Tak ti děkuji za ty informace.Zkusím to na veletrhu v letňanech.(snad budu mít štěstí)Chytání na ten toastovej chleba jsem viděl na Passion for Angling

Úterý 1. února 2011 v 16:11® hraji
hraji

silvan> klíd, já ti to vysvětlím, až tě potkám

Úterý 1. února 2011 ve 14:55® timbab
timbab

hraji> Jo to nevím kupuji jen tukovou veku a přijde mi že drží na háčku líp jak tousťák.

Úterý 1. února 2011 ve 14:06® silvan
silvan

hraji> tousťák jako návnada…chápu?…ale jako nástraha může být rohlík…nebo to nechápu?…ty vločky jsou na háček?…je přepoklad, že ryba rozezná rohlík od tousťáku?…som z toho volaký zmetěný pán velkomožný :-)

Úterý 1. února 2011 ve 14:02® kapr1

hraji> ano. on na to chytal nekdy zacatkem leta a byly to tak 10 mm kulicky. na to pudou i kaprici

Úterý 1. února 2011 ve 13:52® hraji
hraji

kapr1> ono to chytání na kuličky z toustového chleba bude fungovat, o tom žádná. Ale zkoušel bych to v teplejších částech roku, třeba na jaro – klidně již v březnu

Úterý 1. února 2011 ve 13:38® hraji
hraji

timbab> co to je? Znám normální veku na chlebíčky a ta mi připadá jako ten toustový chleba, ale nezkoušel jsem ji. Tuková veka je nějaká lepší?

Tento příspěvek byl editován 1.2.2011 12:38:55 uživatelem hraji.
Úterý 1. února 2011 ve 12:58® timbab
timbab

hraji> A co zkusit tukovou veku?

Úterý 1. února 2011 v 11:16® hraji
hraji

silvan> zkoušel jsem toustový chleba jen proto, že jsem to viděl na DVD od Willa Raisona. Jiný důvod nebyl. Pravda je, že na výrobu těch chlebových vloček pomocí mixeru by možná šlo použít i rohlík, ale to jsme nezkoušel. Toustový chleba je na to ovšem ideální tou svojí malou soudržností.

Úterý 1. února 2011 v 10:54® kapr1

hraji> aha. to me nenapadlo holt malo zkusenosti. Videl jsem video kde chytali liny prave na kulicky toustoveho chleba.

Úterý 1. února 2011 v 10:49® silvan
silvan

hraji> a proč tedy nezůstaneš u rohlíku a dáváš tousťák? Očekáváš nějakou výhodu tousťáku?

Úterý 1. února 2011 v 10:13® hraji
hraji

kapr1> no s tou kuličkou, ona by sice na háčku držela, ale ryby by ji nebraly tak důvěřivě jako berou ten utržený, jemný a nadýchaný kousek. V zimě dost zásadní. Když chytáme v proudu, tak ty záběry jsou rychlé a jemné. Americký toustový chleba se u nás prodává v některých Hyper marketech, na obalu je americká vlajka, je vyráběný z trošku jiných surovin (je tučnější) a údajně drží na háčku lépe.

Úterý 1. února 2011 v 9:39® kapr1

hraji> Ahoj, ja s tim nemam zedne zkusenosti ale skusil bych z nej delat kulicky. trochu naslinit udelat kulicku a napichnout na hacek.

Americkej co to je?

Tento příspěvek byl editován 1.2.2011 08:39:57 uživatelem kapr1.
Úterý 1. února 2011 v 9:15® hraji
hraji

Krásné dobré ráno, mám dotaz, který mě napadl o víkendu, kdy jsem experimentoval s toustovým chlebem jako vhodnou zimní nástrahou. Na úvod musím říct, že jsem použil běžný toustový chleba z Intersparu. V sobotu jsem si z části udělal pomocí mixeru trošku vnadicích chlebových vloček a zbytek jsem dal napařit do mikrovlnky v mikrotenovém sáčku. Na háčku ale chleba moc nedržel, většinou nepřežil jedno nahození či jeden záběr. Jen kousky s kůrečkou vydržely déle. Na neděli jsem zkusil napařit plátky v klasickém napařovači na knedlíci. Ale ani to nevedlo k lepšímu výsledku, naopak, chléb padal z háčku (i větších) ještě více. Klasický rohlík se proti tomu chlebu jevil jako dokonalá nástraha. Máte podobné zkušenosti? Kolegové mi doporučovali, že mám zkusit americký toustový chleba. Zkoušel jej někdo z vás?

Tento příspěvek byl editován 1.2.2011 08:20:30 uživatelem hraji.
Pondělí 31. ledna 2011 ve 23:57® osprey
osprey

kapr1> Já chytám v zimě raději větší ryby (chci 40+, ale těm menším se nedá poručit, aby to nechaly být). Nemám problémy ani s háčky 12 nebo 10 (a není to tím, že bych menší neměl). Pravda je, že s rybami některých druhů v menších velikostech jsou potíže, ale to je dobře. Jen ať rostou.

Pokud chytám na feeder, používám v zimě háčky 14 nebo i menší daleko víc.

Pondělí 31. ledna 2011 v 10:47® hraji
hraji

kapr1> v současné době budou ty 14 určitě stačit, v létě na víc hnojáčků klidně i desítky

Pondělí 31. ledna 2011 v 10:35® kapr1

hraji> Aha ja myslel tím větší jako 8. Ale to je asi už moc velke co:-D ja mam hačky nejmeší 14 to bude dobre ne?

Pondělí 31. ledna 2011 v 10:29® hraji
hraji

kapr1> no v současné roční době bude nejjednodušší opravdu koupit masňáky. Já netušil, že se ptáš na lov cejnů právě teď. Ale nyní, v mrazivém počasí, můžeš cejny chytat klidně na kousek rohlíku. Nebo na kombinaci jeden červ a kousek rohlíku. Háčky v zimě používám od 20 do 14, větší již ne. Úplně to stačí.

Pondělí 31. ledna 2011 v 10:17® kapr1

hraji> nejdostupnější a nejlevnější je asi v této roční době sehnat masnaky. zkusim je. Jak velkej haček bude dobrej? 10 nebo větší?

Pondělí 31. ledna 2011 v 10:13® hraji
hraji

kapr1> na velké cejny používáme patentku a hnojáky, ti hnojáci na háček i stříhaní do návnady, na háček klidně i několik, ale nesmíš potom spěchat se zásekem. Velká patentka zase chce jemné háčky

Pondělí 31. ledna 2011 v 10:11® kapr1

Co je tak obecně lepší na obří cejny? patentka,hnoják,mas­nák

co bude nejlepší nakoupit? chci to jako živou složku do krmení

Neděle 30. ledna 2011 ve 23:27® osprey
osprey

regulus> H – litr, a – druhý,…, y – pátý. Práce, materiál a režie – zbytek. :-))

I když věci, co Hardy dělá jsou opravdu dobré, všechna čest. Jen na můj vkus až moc konzervativní.

Neděle 30. ledna 2011 ve 22:49® regulus
regulus

hraji> to zase není taková pálka (ikdyž za čínký kolečko) nějakejch skoro 60 liber, první kterej jsem vygoogloval byl nějakej Hardy a kapku mě spadla čelist 8k plus … :-O

Neděle 30. ledna 2011 ve 22:36® hraji
hraji

Dneska vám sem nedám rybu, nestálo to za to fotit, ale krajina tam byla krásná

foto/diskuze/plavana/2011/th-img40595.jpg
Neděle 30. ledna 2011 ve 22:35® hraji
hraji

regulus> ano, to je Ikonix (hrdě nese nápis Made in China)

Neděle 30. ledna 2011 ve 22:31® regulus
regulus

hraji> ten tvůj naviják na fotce to je IKONIX ???

Tento příspěvek byl editován 30.1.2011 21:32:08 uživatelem regulus.
Neděle 30. ledna 2011 v 18:16® Sander
Sander

Ta zima je fakt dlouhá – důkazem může být i to, že jsem se dneska dokopal udělat čtyři korpusy splávků. V týdnu je nabarvím, přeláknu a pak už snad bude teplo :-)