Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 25. ledna 2011 ve 12:22® kapr1

džigit> Je v tom snad nějakej velkej rozdíl chlapče?

Tento příspěvek byl editován 25.1.2011 11:22:30 uživatelem kapr1.
Úterý 25. ledna 2011 ve 12:06® džigit

Hora> otázkou je,zda chlapec myslel opravdu Cralusso a ne jen lízátko klasické :-))

Tento příspěvek byl editován 25.1.2011 11:07:09 uživatelem džigit.
Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:23® kapr1

Hora> super dík

Pondělí 24. ledna 2011 v 19:21® Hora
Hora

kapr1> Tady toho máš hafo,jukni a vyber . http://www.youtube.com/results?…

Pondělí 24. ledna 2011 ve 12:21® kapr1

Jak.novi> které je to s lízátkem??? dej přesnej odkaz dik

Neděle 23. ledna 2011 ve 21:40® Jak.novi
Jak.novi

kapr1> Jenom tady je zvuk z videa, ale opravdu bez toho filmu prd platný, bylo to fakt pěkný video. :-((

http://www.martinbowler.co.uk/index.cfm?…

Tento příspěvek byl editován 23.1.2011 20:41:09 uživatelem Jak.novi.
Neděle 23. ledna 2011 ve 21:37® Jak.novi
Jak.novi

kapr1> Tady je, ale stčilo použít strýčka Googla. :-) http://www.martinbowler.co.uk/index.cfm?…

Jen je tu problém, že to video o lovu okounů s lízátkem tam už bohužel není, nevím proč. :-((

Jinak u „sousedů“, no přece na MRKu. :-))

Neděle 23. ledna 2011 ve 20:12® kapr1

Jak.novi> DVD nemám a u sousedů nevim co znamená? tak mi hod ten odkaz na ten web toho chlápka pls. dik

Neděle 23. ledna 2011 v 18:40® Jak.novi
Jak.novi

kapr1> Na novém DVD od Chytej a u „sousedů“ něco je. Pak něco na anglických webech (např Martin Bowler).

Tento příspěvek byl editován 23.1.2011 17:41:01 uživatelem Jak.novi.
Neděle 23. ledna 2011 v 17:41® kapr1

AHOj. Neznáte nějaké video kde se chytá na splávek lízátko?

Neděle 23. ledna 2011 v 17:04® LuboO
LuboO

osprey> skusim bud koreneny alebo orech, ten ma nikdy zatial nesklamal.

Neděle 23. ledna 2011 v 0:26® osprey
osprey

LuboO> Použij kořeněný, s Robin Redem nebo tak něco. A ne zelený. Z toho se dělal divně i mě, jen jsem se na to kouknul:-))

Neděle 23. ledna 2011 v 0:20® LuboO
LuboO

osprey> hej, bolo to to zelene. Problem je v tom, ze to nemam dovtedy kde vyskusat, tak som pred dilemou, ci to skusit a zariskovat, alebo stavit na osvedcenu klasiku, co si miesam inokedy. No, mam cas rozmyslat.

Sobota 22. ledna 2011 ve 23:53® osprey
osprey

LuboO> Je to možný. Pokud to bylo zelené, tak je to ono. Byly toho 2 kg, schytal jsem to na několikrát a ryby se tomu vyhýbaly jak jen to šlo.

Ale třeba to byl špatný method mix. Nemyslím, že bys měl tu myšlenku zavrhnout.

Sobota 22. ledna 2011 ve 22:55® LuboO
LuboO

osprey> ty si mal MM tusim aj na zraze, nie?

Sobota 22. ledna 2011 ve 22:31® osprey
osprey

LuboO> Já loni koupil method mix – ryba + konopí a snažil jsem se ho použít při feederování. Zajímavá struktura krmení. Ale jak to ryby ignorovaly, to se nedá ani slovy popsat. Ony na to úplně…

Jo, přesně to.

Sobota 22. ledna 2011 v 19:05® LuboO
LuboO

Dam jednu laicku otazku do plena, skusali ste niekto na stojakoch chytat na plavanu s kaprarskym Method Mixom? A ak ano, ake ste mali uspechy? Cital som clanok o pouziti MM na plavanu, aj typy a riedenie, ale chcel by som info z viacerych stran. Pytam sa aj preto, lebo 1.5. chodime na preteky na vodu, kde je len kapor a karas a ten je vo velkostiach od 10 do 20 cm, a ak nabehnu kapri, tak s karasom sa to tam neda uhrat. Preto som zvedavy, ci MM nie je silnejsi, co sa tyka stiahnutia ryby na lovne miesto, kde ho pripadne udrzim partiklom a zivou.

Sobota 22. ledna 2011 v 17:42® osprey
osprey

Jak.novi> Typická hejnová pelagická ryba – co najde to sežere a musí rychle, protože na to není sama.

Daleko lepší je v tomhle ohledu makrela. Je větší a pohyblivější a dravější. Hrozně se těším někdy na sever (ještě jsem ji nechyt). U nás to trochu supluje bolen.

Sobota 22. ledna 2011 v 17:12® Jak.novi
Jak.novi

osprey> Ale jinak ty oukleje jsou zajímavé ryby, vlezlé jak něco. :-))

Sobota 22. ledna 2011 v 17:11® osprey
osprey

LuboO> Mívali 25 cm, ale už nemají. Ono je jich pořád docela dost.

Sobota 22. ledna 2011 v 15:41® LuboO
LuboO

osprey> ved prave o to ide, o blba porybneho. Tazko mu budes nieco vysvetlovat, ked nerozozna cejna od cejnka. A u nas je to tak, ze cejn velky ma mieru 30 cm, cejnek maly mieru nema, cejn siny ma 20 cm a cejn perletovy ma 20 cm. A su to vsetko pleskace, siny, vysoky, tuponosy a zelenkavy. Ale pre porybnych je to pleskac a 30 a hotovo. Pozeram, ze u vas cejni mieru nemaju.

Sobota 22. ledna 2011 v 15:17® osprey
osprey

LuboO> Kříženec existuje, fotku máme v atlasu ryb. míru nemá. Je to neplodný nebo téměř neplodný hybrid, který se nemusí chránit proto, aby se mohl rozmnožovat.

Když padneš na blba porybného, nebude problém v té rybě:-))

Ale ty oukleje jsou fakt delikátní. V Rakousku je dokonce jezero, kde se loví a místní restaurece je proslulá ouklejovými specialitami. Samozřejmě patřičně drahými.

Nejhorší je, že jak tady o tom píšu, zašínám dostávat chuť?:-))

Sobota 22. ledna 2011 ve 14:59® LuboO
LuboO

osprey> u nas to obcas, ale tiez len tak raz za rok, urobim s cejnkami. Ako ich volate? skalaci? Okolo 30 cm ich nachytas kopy. Ak beru. Lebo ak neberu, tak nachytas velke h… Apropo, krizenec cejna a cejnka, je to mozne? Myslim, ze je a vtedy, koho miera sa berie?

Sobota 22. ledna 2011 ve 14:58® osprey
osprey

Jak.novi> Tři, někdy i čtyři. Ono i tak je problém zbavit se těch menších. A jak je u mě obvyklé – nesmí se krmit. To se pak ty ryby rozdivočí a taháš to skoro bez rozdílu velikosti.:-)) Nejde to každý den, ale občas je ten den, kdy opravdu jdou ty velké.

Pokud budu lovit oukleje cíleně, je to opravdu otázka toho níže popsaného drilu. To už pak není závod o tom, kdo umí chytit rybu, ale kolik si jich dokáže stáhnout a jak rychle je dokáže lupat z vody. To neumím. Myslím, že jsou závodníci, kteří dali za závod víc ouklejí než já za život.

Sobota 22. ledna 2011 ve 14:35® Jak.novi
Jak.novi

osprey> Jaký nástrahy na ně používáš, když by to závodníka trefilo? Jednoho červíka asi ne. :-))

Sobota 22. ledna 2011 ve 14:31® osprey
osprey

Jak.novi> Já to taky nemyslel zle. Ani pro tebe, ani pro ty 15 cm oukleje v řece. Prostě jsou potřeba co největší oukleje – zhruba to, co se tu dává do trofejí. Na přítoku přehrady se občas tyhle velké shluknou ve větším počtu a pak mi to někdy nedá. Už jsem to ale dlouho nedělal, není čas.

Tento příspěvek byl editován 22.1.2011 13:31:45 uživatelem osprey.
Sobota 22. ledna 2011 ve 14:18® Jak.novi
Jak.novi

osprey> Já to nemyslel zle, to hmmm znamená, že zavináče já rád. :-))

Sobota 22. ledna 2011 ve 13:17® osprey
osprey

Jak.novi> Taky si přečti to 20+. Musí to být megaoukleje, aby to mělo smysl. Dělám to jen na Orlíku a jak jsem psal, asi ob rok. Tam se absence čtyřiceti ouklejí klátících poslední rok života (to ty dvacítky jsou) ztratí. Selekci provádím výběrem (velikostí) nástrahy – závodníka by z toho trefilo:-))

Sobota 22. ledna 2011 v 1:16® Noodling
Noodling

osprey> Určitě je to pozitivum, navíc čas strávený na rybách se prý do života nepočítá, takže není kam spěchat :-)

Pátek 21. ledna 2011 ve 23:59® Jak.novi
Jak.novi

osprey> Zavináče říkáš, hmmm? :-))