Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 19. ledna 2011 v 10:15® hraji
-
kapr1> jak asi víš, řepka obsahuje olej a proto má tendenci plavat. Pražením a rozemletím se uvolní víc aromatických látek a taky se řepka líp nasaje vodou
- Středa 19. ledna 2011 v 10:14® hraji
-
kapr1> pražím ji nasucho, na plechu (větší plocha a menší vrstva) v plynové troubě. Pražím jí totiž vždy tak cca 2 litry a to by se na pánvi dělalo špatně. Zabere to cca 20 minut, vytahuji ji, jakmile slyším pravidelné pukání semínek. Aby řepka neplavala, je potřeba ji namočit den až dva předem do vody, a pořád ji mít ve vodě, i na rybách, stačí igelitový pytlík s řepkou ve vodě. A přidávat do krmení až těsně před tím, než budeš krmit. Pak se udrží na dně.
- Středa 19. ledna 2011 v 10:06® kapr1
-
hraji> a když jí pražíš tak na pánev dáš olej nebo jen na sucho? a de udělat aby neplavala?
- Středa 19. ledna 2011 v 8:46® hraji
-
kapr1> používá se celá ale i mletá. Já osobně dávám přednost mleté. Doma si ji upražím a potom pomelu na starém elektrickém mlýnku na kávu. Zvýrazní se její vůně a uvolní se vnitřek semen, což umožní lepší vyluhování a podle mě ryby víc láká. Celá řepka totiž plave a i když ji předem namočíš a přidáš do krmení, krmení z ní vodu rychle odsaje a zase plave.
- Středa 19. ledna 2011 v 8:43® kapr1
-
hraji> řepka jo. a mletá nebo celá?
- Středa 19. ledna 2011 v 8:40® hraji
-
kapr1> no já sice tento reklamní popisek z pytlíků s Coco Belge znám, ale nějaký zázrak bych od toho nečekal. Spíš jsme to používali protože to mělo výraznou vůni. Projímavý účinek jsme nezjišťovali. Ovšem to samé se přičítá řepce a té věřím v krmení mnohem víc.
- Středa 19. ledna 2011 v 8:39® hraji
-
olda> chystám se na to, ale nejprve ho musím mít doma, což se doufám stane nejpozději v pátek. Jakmile získám nějaké zkušenosti, podělím se.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 23:38® kapr1
-
hraji> Jde o to že je to rybí projímadlo ktere přidáš do krmení a doporučuje se použít v chladné vodě. tak se ptám jestli se to nějak projevuje na záběrech? Krmeni s Coco Belge a krmení bez.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 23:19® osprey
-
hraji> A víš, že bych fakt někdy ten husí brk dal? Ještě je mám doma… A musí to být někde u stulíků, aby to mělo styl.
Mlynáře z Thurgau bych k tomu vzal v termotašce a upíjel.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 22:54® olda
-
hraji> prosím,dej pak foto pina,a popiš jak se ti s ním chytá,jinak lehce závidím.Ale přeji.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 22:23® timbab
-
hraji> Já mám předvázané taky ale pokaždé s jiným splávkem(gramáž,tvar).Víc s jedním splávkem jich nevážu.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 22:18® hraji
-
osprey> no hele, je nás málo, bláznů co koukají na husí brk ve špuntu od Millera s Turghauem, a mají dětskou radost, když se potopí. Ale ono to přijde. Na cestě z hrdého Albionu je zásilka s centrepinem a to se budou dít věci.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 22:16® hraji
-
timbab> na mě se podepisuje moje závodění a tak mám k biči většinou několik kostřiček se sestavami předvázanými a převáženými. Vázání u vody je zdlouhavé a nebaví mě.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 21:48® timbab
-
hraji> Na bič mám pár kostřiček s různými typy splávků.Pokud utrhnu celou montáž tak vážu novou u vody.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 21:41® osprey
-
hraji> No, že nás ale bylo…
Na druhou stranu, proti loňsku tahle diskuze začíná žít a máš na tom velké zásluhy.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 21:40® hraji
-
Děkuji všem váženým kolegům za jejich sdělené postřehy z přípravy udic.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 21:36® osprey
-
kapr1> mastnota (oleje, ořechy,…) a rybina fungují v teplejší vodě – za nízkých teplot se tuky špatně rozpouštějí a aromata se tak hůř uvolňují
- Úterý 18. ledna 2011 ve 21:24® hraji
-
kapr1> Coco Belge občas zkouším, ale na jaře ne, spíš v létě, až se voda ohřeje. Nyní na jaře, když je voda ještě studená, není potřeba krmit vůbec, pokud se touláš kolem vody a prochytáváš slibná místa a nebo jen velmi málo, pokud chceš chytat najednom místě a ryby si stáhnout. Používám tmavé krmení, většinou slané chuti (Tmavá plotice od Lorpia). Do krmení přidávám živou složku (bílé červy).
Tento příspěvek byl editován 18.1.2011 20:25:13 uživatelem hraji. - Úterý 18. ledna 2011 ve 20:16® kapr1
-
hraji> ahoj mám dotaz : skoušel si někdy na jaře Coco Belge od sensasu nebo něco podobného? myslýš že to zlepšuje braní?
- Úterý 18. ledna 2011 v 18:49® brčkař
-
hraji> Praktikuju to víceméně jako osprey. Na druhou stranu mám v podlouhlé krabici poměrně dost splávků (většinou ty častěji používané)předem vyvážených. Vypadá to asi takhle: na asi 3cm vlasce pod dříkem splávku se „klinkají“ vyvážené broky či torpily.
- Úterý 18. ledna 2011 v 18:13® LuboO
-
hraji> ja si prvy nadvazec naviazem pri vode a kym mi nabehnu ryby, tak si urobim este jeden rezervny a jeden jemnejsi. Ak utrhnem, rozhodnem sa, co tam dam podla zaberov. Ak mam na nom brok, viem aky a tie mam pri ruke, je to otazka max jednej minuty a ide to spät do vody
- Úterý 18. ledna 2011 v 17:28® sidla
-
hraji> mám jen návazce s háčkem
jinak že bych měl celé sestavy, tako to ne.někdy chtám na hnojáčky,červi,rohlík, tak to vždy dovážím podle nástrahy až u vody
- Úterý 18. ledna 2011 ve 13:16® osprey
-
hraji> Mám cívku nebo dvě s návazcovým materiálem, háčky, broky, pár splávků. Prakticky u všech technik upřednostňuju čerstvě navázané sestavy.
Jen umělou mouchu můžu mít navázanou od loňska
- Úterý 18. ledna 2011 v 10:58® inspo
-
hraji> Já te plavané v průběhu roku tolik nedám, ale nepamatuji si, kdy jsem naposledy utrh celou sestavu. Maximálně utrhnu návazec a těch sebou pár náhradních obvykle nosím.
- Úterý 18. ledna 2011 v 10:51® hraji
-
Mám dotaz. Když jdete lovit na plavanou, máte jednu sestavu na prutu. Máte ještě další připravené (vyvážené) v batohu? Nebo v případě, že sestavu utrhnete navazujete novou až u vody? Nebavíme se o závodnících.
- Pondělí 17. ledna 2011 v 18:56® hraji
-
inspo> kerob má pravdu, dneska tě nikdo nemůže držet v žádné MO, zvlášť pokud tam nejsi spokojený. Postup je jednoduchý, vyřídíš si ve své stávající MO všechny povinnosti za předchozí rok (většinou to znamená vrátit včas a řádně vyplněný sumář s povolenkou a uhradit brigádu, pokud jsi nesplnil) a požádat o přestupní lístek. No a potom už jen stačí najít MO, která ti vyhovuje a která tě přijme pod svá ochranná křídla. Doporučuji ale předem trošku prověřit u rybářů, abys nespadl z louže pod okap.
- Pondělí 17. ledna 2011 v 10:40® kerob
-
inspo> nebyl, nechal jsem si napsat prestupku. Nikdo nema pravo me drzet nekde, kde se mi pri kazdy navsteve vari krev v zilach a doby, kdy musel byt clovek registrovan v organizaci dle bydliste, jsou uz davno pryc. Mas naprosto svobodnou volbu…
- Pondělí 17. ledna 2011 v 10:33® inspo
-
kerob> A nebyl problém se změnou? Já tak před šesti, sedmi lety chtěl kvůli obdobných problémům přejít a nešlo to.
- Pondělí 17. ledna 2011 v 10:24® kerob
-
Duvod, proc jsem pred 2 lety zmenil organizaci, byl prave ten, ze meli otevreno strasne malo, byly strasne pomali (bez PC, vekovej prumer 80, na vse se 5× zeptat). Moje soucasna organizace ma otevreno 6 dni v tydnu a povolenku mi vyda kdykoliv.
- Pondělí 17. ledna 2011 v 8:45® hraji
-
U nás je to dáno velikostí organizace, dovolím si vložit odkaz, úplně dole je tabulka s přehledem „otvírací“ doby pro výdej povolenek. V dubnu už vydáváme jeden den v týdnu. Ale ještě v červnu se sem tam nějaký dobrák najde a přijde si pro povolenku. http://brno3.momrs.cz/…ovolenek.php