Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 10. ledna 2011 ve 22:30® Stroft
-
Hora> Kdyby jsi měl enormní zájem tak knihu mohu zapůjčit.
- Pondělí 10. ledna 2011 ve 22:19® hraji
-
Hora> holubí trus přidávají do krmiva v anglii i nyní a dost často. Co se týče krve, tak to se u nás již moc nepoužívá, ale pokud vím, zkoušeli to někteří kolegové minulé léto na Bečvě. Fungovalo to
- Pondělí 10. ledna 2011 ve 22:18® hraji
-
džigit> jasně, koření jako atraktant se používá, nevidím v tom problém, já nemám rád pálivé, kapři možná ano
- Pondělí 10. ledna 2011 ve 22:17® hraji
-
Hora> ano, o přidávání papriky do krmení jsme také slyšel. Uvedenou knihu bohužel neznám, neb jsou pouhé plavačkářské nedochůdče. Každopádně někdy fungují i velmi netypické přísady, například magi (slané a kořeněné), jindy prášek na přípravu nápoje TANG
- Pondělí 10. ledna 2011 ve 21:20® Hora
-
LuboO> pamatuji na přidávání holubího trusu do krmiva.A o té krvi vím,že to kdysi dost fungovalo.Na tu dobu to byla super knížka.
- Pondělí 10. ledna 2011 ve 20:58® LuboO
-
Hora> zobral som ju do ruky a pozeram na tie zmesi, velmi zaujimave, je tam 15× zmes pre povrchove ryby, 15× ryby v stlpci a 15× ryby spodove. Priklad zmesi na spodove ryby: struhanka z chleba – 4kg, ovsene vlocky 1kg, sol – 200g, cerstva hovadzia krv – 1l, masnaky – 1l, susene chrusty mlete – 100g, kukly masnakov – 0,5l, etericke oleje riedene rascovy (kminovy) 0,1l.
- Pondělí 10. ledna 2011 ve 20:50® džigit
-
hraji> ve „frakfurtské“ je taky paprika a na Novomlýnských na ni něco bylo.Dokonce už jsem slyšel i o hrášku v rumu
Tento příspěvek byl editován 10.1.2011 19:51:26 uživatelem džigit. - Pondělí 10. ledna 2011 ve 20:40® Hora
-
LuboO> já ji blbec před 15 roky dal dále,škoda,byla to výborná kniha,zatím marně pátrám po stejné v antikvariátech.Snad se mi ji podaří opět sehnat.
- Pondělí 10. ledna 2011 ve 20:23® LuboO
-
Hora> tu knihu mam doma a zmesi, ktore su tam opisane na preteky, maju celkom zaujimave zlozenia, obcas ma napadne skusit nejaku namiesat a porovnat ju s komercnou hotovkou. Ale vsetko stoji a pada na mojej lenivosti. Jirko, prihravka na smec…:))
- Pondělí 10. ledna 2011 v 19:59® Hora
-
hraji> před ňákým časem jsem četl knihu S udicou na body a tam myslím bylo o přidávání mleté pálivé papriky do krmiva,máš s tím nějaké zkušenosti?Nebo někdo jiný ?
- Pondělí 10. ledna 2011 ve 12:30® hraji
-
LuboO> pak ovšem nezbývá než zkusit jalapenos i v krmení. Ale protože nemám pálivé moc rád, tak já to zkoušet nebudu
- Pondělí 10. ledna 2011 ve 12:28® LuboO
-
Hora> to aj jalapenos
- Neděle 9. ledna 2011 v 19:48® Hora
-
Jestli to nebude tím,že sůl v malém množství zvýrazňuje chuť jídla ( krmiva),aspoň to platí v kuchyni.V krmivu to bude obdobné.
- Neděle 9. ledna 2011 v 18:41® hraji
-
Štikoun> to je různé, někdy dvě hrsti na 17 litrů a někdy klidně i kilo na 17 litrů krmení, jde o to, kolik si riskneš. A taky záleží do jakého krmení. Jednou jsme zkusili na říjnový závod, který byl o cejnech, nasadit sladké cejnové krmení, které jsme osolili právě v poměru asi půl kilo soli na 17 litrů krmení. Chvíli trvalo, než ryba najela, ale pak to byl koncert, který skončil vítězstvím v sektoru. A chytaly se velké ryby
- Neděle 9. ledna 2011 v 17:39® Štikoun
-
osprey> A kolik se té soli asi tak dává ? Díky…
- Sobota 8. ledna 2011 ve 23:08® osprey
-
LuboO> Já myslím, že by fungovalo i sladké.
A pokud jde o sůl, v přírodě je to důležitá látka. Život vznikl v moři a vnitřní prostředí každé buňky dodnes tvoří mírně slaný roztok. U člověka je to asi 0.94 % (mořská voda má něco přes tři a liší se to místo od místa).
Sodíkové ionty jsou navíc třeba pro přenos nervových signálů. Nejsem odborník na fyziologii ryb, ale toto jsou důvody, proč může být místo s vyšší koncentrací soli pro ryby přitažlivé.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 22:37® Sander
-
LuboO > i ryby totiž vědí, že sůl je nad zlato.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 22:36® LuboO
-
osprey> no dobre, ale preco prave slane, preco nie kysele, sladke alebo palive, co vidia na tej soli?
- Sobota 8. ledna 2011 ve 22:09® osprey
-
LuboO> Ryby mají chuť. Snáz to najdou. V létě se ryba uhání objemem krmení, v zimě chutí.
Tolik moje teorie.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 22:05® LuboO
-
ja sa tak trochu laicky opytam, preco je slane krmivo do studenej vody lepsie? Cim to je? Predpokladam, ze to bolo poriadne otestovane a nie je to len nejaka fama, ktora sa zmenila na pravdu, ale aky je dovod?
- Sobota 8. ledna 2011 ve 21:46® pruhac
-
hraji> Takže,když si směs teď na to jarní chytání trochu osolím,tak tím nic nezkazím.Dík za odpovědi.
Bernard> Dík.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 21:13® Bernard
-
pruhac> Taky jsem to četl, nikdy jsem to nezkoušel. Například černá plotice od Lorpia 1,9Kg je krmení do slana a ve studené vodě opravdu funguje. Teď na podzim jsem zkoušel MILO gros gardons 2,5kg a tmavé MVDE Turbo do obojího jsem přidal i víc jak 50% hlíny, přidal něco živé a funguje to bezproblémů.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 21:12® hraji
-
pruhac> ano, buď použiješ koupenou směs pro zimní chytání, například Černou plotici od Lorpia, ta je slaná již z výroby a nebo použiješ normální krmení a přidáš k němu sůl. Do studené vody se to tak dělá.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 20:49® pruhac
-
Ahoj,někde jsem četl,že do jarní krmné směsi se přidává trochu soli,prý pro zvýšení atraktivnosti..Nemáte s tim někdo nějaké zkušenosti?
- Sobota 8. ledna 2011 v 17:25® hraji
-
Vázat stovky forpasů je sice hezké, ale ne vždy zcela rozumné. Mám navázáno takové jakési minimum, ale stejně většinou na závod dovazuji podle aktuálních podmínek. Například na Labe jsem měl nachystané 0,10 forpasy a mezi závody jsem dovazoval 0,13 s většími háčky, protože ty desítky praskaly jak nic.
Tento příspěvek byl editován 8.1.2011 16:27:37 uživatelem hraji. - Sobota 8. ledna 2011 ve 14:51® Bernard
-
LuboO> Já si letos na podzim dokopal k tomu si udělat dřevěný forpasovník a teď ho v průběhu zimy plním. Nějak jsem to do teď zvládal s pár forpasama na kusu kartonu, ale nebylo to ono. Závodnický břicho mi přes vánoce docela narostlo, takže si letos zkusím i pár závodů jako registrovaný. Registračku očekávám příští týden v poštovní schránce.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 14:44® LuboO
-
osprey> nie, mam len pretekarske brucho, preteka mi cez opasok. Ale tak troje preteky do roka zmaknem, ako neregistrovany.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 14:11® osprey
-
LuboO> Ty si aj pretekár?
- Sobota 8. ledna 2011 ve 13:11® LuboO
-
Bernard> na toto som bol vzdy lenivy, pridem k vode, naviazem si zostavu aj s forpasom, nahodim, naviazem dva nahradne a kaslem na to. Len na preteky si nachystam nejake do zasoby.
- Pátek 7. ledna 2011 ve 22:30® osprey
-
Bernard> Já ne. Já vážu vždycky ten aktuální.