Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 7. ledna 2011 ve 22:07® LuboO
LuboO

Bernard> je piatok, vsetci sedia v hospodach…

Pátek 7. ledna 2011 ve 22:04® Bernard

Dneska je tu nějak mrtvo. Že by všici pilně vázali forpasy?

Pátek 7. ledna 2011 v 10:31® LuboO
LuboO

inspo> je to beh na dlhu trat, take celozivotne Tour de France, ver mi, poznam to… :-D

Pátek 7. ledna 2011 v 9:54® inspo

hraji> Obávám se, že nevyhraji, ale budu bojovat jako lev. :-)

Pátek 7. ledna 2011 v 9:26® hraji
hraji

inspo> čeká tě naopak velmi těžký závod, závod s vlastní leností, takové patří k nejtěžším a vítězství naopak k nejsladším

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 23:27® inspo

osprey> Na ty moje čudly to stačí. :-D

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 23:23® osprey
osprey

inspo> Málo pak trhám. Ony ty uzly stárnou.

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 23:19® inspo

osprey> Tak to ti fandím a závidím, že máš ty nervy se s tím pořád otravovat. Já jsem líný jako svině. :-)

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 23:16® osprey
osprey

inspo> Já převazuju pořád. Pokaždé mám u vody čerstvě navázaný prut.

No a s tím anglánem to prubni, ideální je stálý a pomalý proud.

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 23:09® inspo

osprey> Ne opravdu nepotřebuji nikoho porážet. Jde spíš o moji lenivost. Já se plavané věnuji více méně okrajově a to vždy jen do 16.6. Oblíbil jsem si lov na anglány už v mládí, kdy jsem chytal hlavně na malých stojácích a teď, když relativně pravidelně střídám stojáky s řekou, tak mě nebaví pokaždé převazovat udice a proto jsem nadhodil to téma chytání s anglány na řece. :-)

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 23:03® osprey
osprey

inspo> Nic na tom není. Když nechceš porazit patnáct ligových závodníků, aby ti ve finále dali kus nablýskaného plechu, tak je to i relativně jednoduché. Problém je s nadržováním a podobnými věcmi – v podstatě to nejde, přinejmenším pokud chytáš kolmo na proud.

Já mám radši pevný splávek boloňkového typu.

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 23:00® inspo

osprey> Až bude čas a hlavně teplo, tak vyzkouším. :-)

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 22:40® osprey
osprey

inspo> Kamarád chytá na anglána s téčkem rád. Zakrmí někde na prostředku a pak to tam pere.

Jak rozstrkat broky, to je záležitost konkrétní situace, důlěžité je, aby to jelo relativně pomalu a nástraha byla u dna.

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 22:33® hraji
hraji

inspo> neznám knihu, ve které by se psalo o lovu na anglána na řece. Jinak je dobrá knížka od Kolendowicze Lov na položenou 1. a 2. část, která se překvapivě věnuje plavané velmi podrobně a pečlivě.

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 22:24® inspo

hraji> Chápu. A knihu bys mohl nějakou doporučit. Klidně i anglicky psanou. :-)

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 22:10® hraji
hraji

inspo> to víš, autorů je málo, kvalitních ještě méně a o psaní článků se nikdo moc nerve.

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 22:01® inspo

hraji> No tak bohužel tam není nic nového. :-(( Vše už jsem četl kdysi dávno. :-)

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 22:01® inspo

silvan> :-)

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 21:59® silvan
silvan

inspo> když tak o tom přemýšlím, tak by to mohlo jít :-)

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 21:55® inspo

hraji> OK. Zkusím pohledat tam.

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 21:54® hraji
hraji

inspo> o chytání na anglána na řece? Myslím že něco je na Fishpro

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 21:49® inspo

hraji> Nevíš náhodou jestli o tom není nějaký článek?

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 21:46® hraji
hraji

inspo> jde to, chytá se tak jak na relativně malých hloubkách (cca 1,5 až 2,0 metry), to se chytá na pevno s téčkem, i na větších hloubkách a silnějším proudu, to se chytá na klouzáka.

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 21:43® inspo

Jinak díky všem za odpovědi. A ještě se zeptám. Jak moc dobře/špatně se dá chytat s anglánem na řece?

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 21:41® inspo

silvan> 30 metrů házet nepotřebuji, ale neměl by to být problém. :-)

Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 21:17® mihy.san
mihy.san

inspo> U angličáku potopíš vlasec pod hladinu a ten pak nedělá pytel. To je obrovská výhoda tohoto splávku. A platí to jak u pevného, tak i u klouzavého uchycení.

Další výhody angličáku jsou pak stabilita ve vlnách, i při váze splávku např. 18 g relativně jemná citlivost.

Edit: Aj, hraji byl rychlejší :-)

Tento příspěvek byl editován 6.1.2011 20:18:23 uživatelem mihy.san.
Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 21:16® hraji
hraji

inspo> jednou z největších výhod lovu s anglánem na téčku je skutečnost, že můžeš po nahození potopit vlasec a tudíž jej neovlivňuje tolik třeba vítr. Zaříznout vlasec při lovu s klasickým splávkem je dost problematické.

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 19:27® kerob
kerob

inspo> dostanes daleko lehkou nastrahu, kterou nechas propadavat sloupcem. Na vlasci jsou rozmisteny jen maly broky, casto i jen jeden ci dva. Jde to samozrejme pouzit jen tam, kde je hloubka max rovna delce prutu a je nutny „dvojsvih“.

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:09® silvan
silvan

inspo> pokud s ním dohodíš 30 m tak určitě :-)

Čtvrtek 6. ledna 2011 v 17:50® inspo

Koukám, že se to tu rozjelo, tak toho využiju a zeptám se na jednu pro většinu z vás pravděpodobně triviální otázku.

Jakou výhodu má chytání s anglánem upevněným na pevno pomocí téčka? To pak přeci příjdu o výhodu klouzavého splávku a mohu použít splávek klasický ne? :-)