Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 5. ledna 2011 ve 14:23® hraji
-
kapr1> 4,20 je standard a nejpoužívanější délka, pokud uvažuješ i o použití na řece, možná bych zvážil i 4,50. V ceně do 3000 se dají koupit slušné pruty.
- Středa 5. ledna 2011 ve 14:10® kapr1
-
hraji> jak velký prut bys mi doporučil 3,60 3,90 ,420, nebo větší? nechci do toho dát tolik budu na to chytat jen párkrát v roce. Tak do 3000 kč. Nebo třeba mě to chytne a pořídím něco lepšího
- Středa 5. ledna 2011 v 11:51® hraji
-
kapr1> výběr matchových prutů je velmi široký, tam si vybereš určitě. Matchka je dobrá, protože ti dovolí lovit na stojáku n a anglána i na řece na pevný splávek, sice s omezením, ale jde to.
- Středa 5. ledna 2011 v 11:04® kapr1
-
matchku. budu chytat i na waglery na hněvkách
- Středa 5. ledna 2011 v 8:28® hraji
-
mihy.san> moje rybářské vybavení se skládá z prutů značky MILO, Colmic a Shimano. Od Colmicu mám matchové pruty Artax Sensitive a bolo Veliger, od Shimana mám Speedmastery. Logicky tedy největší počet prutů mám od firmy MILO. Myslím, že mám o jejích výrobcích slušný přehled a pokud mám něco doporučit, doporučím to, co znám. Ono ostatně doporučovat někomu Artaxe Sensitiv je dost zbytečné, protože už není k sehnání. S tím mazáním odkazů, to je otázka na provozovatele webů. Pokud mě provozovatel jakéhokoliv webu požádá o to, aby to nedělal, nebudu to dělat. Dám si tu práci a název výrobku vypíšu a napíšu, kde ho najde i bez použití odkazu na web. To bych měl ještě zvládnout.
- Středa 5. ledna 2011 v 0:41® mihy.san
-
hraji> Ještě rozděl biče na krátké a dlouhé (ouklejové a jiné) a nezbývá, než nesouhlasit.
Jirko, proč mám u tebe pocit, že neznáš jinou značku než Milo? Popravdě musím říct, že se až divím, že ti ty tvé odkazy provozovatelé webů nemažou … Jiní za to musí platit.
- Úterý 4. ledna 2011 ve 22:09® hraji
-
kapr1> no to je sice chvályhodné rozhodnutí, ale plavaná, to je několik dost podstatně rozdílných disciplín a každá vyžaduje trošku rozdílné vybavení. Zkusím to shrnout:
- lov na bič
- lov na boloňku
- lov na odhoz (match)
- lov na děličku
To máš čtyři naprosto rozdílné pruty a čtyři naprosto rozdílné disciplíny a futr je to plavaná
- Úterý 4. ledna 2011 ve 22:05® osprey
-
kapr1> Jaký máš na mysli? Matchku, boloňku, delší teleskop, bič nebo dokonce tu děličku?
- Úterý 4. ledna 2011 ve 22:01® kapr1
-
hraji> asi si koupim plavačkovej prut
osprey>
- Úterý 4. ledna 2011 ve 21:58® hraji
-
kapr1> odpověděl ti osprey. Protože při této běžné plavané se splávek navyvažuje úplně na jemno, aby se ti pořád nepotápěl, když nástraha škobrtne o dno, není to tak kritické. Pouze u nástrah jako veliká žížala a podobně je potřeba ji zohlednit, malý kousek rohlíku či pár živých červů ponoření splávku neovlivní.
- Úterý 4. ledna 2011 ve 21:54® osprey
-
kapr1> Jak která, ale u věších nástrah se s tím musí počítat. Splávek se vyvažuje broky – přidáváš, ubíráš, postrkuješ a donutíš nakonec tu sestavu, aby dělala co chceš.
- Úterý 4. ledna 2011 ve 21:51® kapr1
-
hraji> a co na nástraze ta se také bere v úvahu? myslim její hmotnost aby se dal splávek dobře vyvážit
- Úterý 4. ledna 2011 ve 21:49® hraji
-
kapr1> gramáž splávku se volí podle hloubky a síly proudu. V silnějším proudu a větší hloubce větší (od 4 gramů do 12 gramů) ve slabém proudu a při malé hloubce (do 1,5 metru) klidně i 1 gram.
- Úterý 4. ledna 2011 ve 21:47® hraji
-
kapr1> hele, od toho je tady ta diskuze, aby ses ptal. Já chápu, že nerozumíš všemu, člověk se musí mnoho věcí naučit a mnoho věcí musí pochopit, aby mohl úspěšně chytat
- Úterý 4. ledna 2011 ve 21:47® kapr1
-
hraji> a jakou gramáž toho splávku? zlatá stžední cesta? nebo podle čeho zvolím gramáž?
- Úterý 4. ledna 2011 ve 21:45® kapr1
-
hraji> osprey>
diky oběma za rady. možná že vám přijde že se ptám jak malej ale teprve začínám a na plavanou bych si chtěl taky zkusit zachytat. - Úterý 4. ledna 2011 ve 21:44® hraji
-
kapr1> jak píše osprey, splávek spíš zavalitější se silnější anténkou. Tady máš ukázky http://www.milorybarskepotreby.cz/splavky-jp-13 http://www.milorybarskepotreby.cz/splavky-jp-10
Splávky Hradec jsou mezi závodníky dost oblíbené
- Úterý 4. ledna 2011 ve 21:40® osprey
-
kapr1> Má to i přes kilo, i když výrobci se hodně snaží to zlehčit, takže hodně třináctimetrových prutů má i kolem 80 deka. Ale nepřej si vidět ty ceny.
Já to rád nemám. Nezávodím a tak to nepotřebuju.
Pokud jde o splávek na řeku, tak trošku baňatější kapku a když budeš lovit na větší dálku, tak trochu silnější anténku. A hlavně dobře vyvážit.
- Úterý 4. ledna 2011 ve 21:39® hraji
-
kapr1> ano, to je nejčastější a v podstatě jediné smysluplné upotřebení. Šlo by samozřejmě použít v kombinaci například s boloňkou, která by dovolila podržet lízátko ve vzdálenosti rovnající se délce boloňky od břehu, ale použití s děličkou je standardní.
- Úterý 4. ledna 2011 ve 21:38® kapr1
-
a co by byl dobrej splávek na chytání v proudu proplaváváním? jestli mužete napsat svoje oblíbené?
- Úterý 4. ledna 2011 ve 21:37® kapr1
-
hraji> takže se nepoužívaj na nic jinéhojen než na chytání v proudu pomocí děliček.
- Úterý 4. ledna 2011 ve 21:35® kapr1
-
osprey> tak to musej bejt hodně silní. nebo jsou ty pruty tak lehké?
- Úterý 4. ledna 2011 ve 21:34® hraji
-
osprey> promiň, že tě opravuji, ale jen pro pořádek, délky děliček ve světě jsou 9 pro děti (kadeti), 11 pro ženy a juniory, 13 pro muže v Evropě a 14,5 a 16 v Anglii.
Tento příspěvek byl editován 4.1.2011 20:34:36 uživatelem hraji. - Úterý 4. ledna 2011 ve 21:32® hraji
-
kapr1> ano, lízátko je určeno k lovu v proudu, ale ve spojení s prutem, který ti umožní to lízátko v proudu udržet, není možné s ním splavávat.
- Úterý 4. ledna 2011 ve 21:32® osprey
-
kapr1> Proto mají plavačkáři ty svoje děličky. Někdy to má 13, jindy až 17 metrů. Strašný potrubí. Ale udrží splávek přesně kde chtějí a dokážou krmit a chytat tak přesně jak se s jiným prutem nedá.
- Úterý 4. ledna 2011 ve 21:29® kapr1
-
LuboO> aha je mi to jasné. diky
- Úterý 4. ledna 2011 ve 21:25® LuboO
-
kapr1> da, ale len na vzdialenost, akou dociahnes matchkou nad hladinu. Cize s tou 3,9m tak na tri metre. Predstav si, ze nahodis plavak sikmo po prude a zadrzis ho. Co urobi? Splavi sa ti po prude pod spicku, nebude sikmo v prude. A ak chytas kolmo na prud, co vacsinou, tak budes mat plavak 3 m od brehu.
- Úterý 4. ledna 2011 ve 21:23® kapr1
-
LuboO> jo já vím
- Úterý 4. ledna 2011 ve 21:22® LuboO
-
kapr1> samozrejme, aj osprey je dobry, aj na toho daj…
- Úterý 4. ledna 2011 ve 21:22® kapr1
-
osprey> aha. a na matchku se to nedá použít?