Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 30. prosince 2010 ve 20:16® timbab
-
hraji> No někdo by ji mít mohl,pozeptám se.
- Čtvrtek 30. prosince 2010 ve 20:15® hraji
-
timbab> já bych do ní nešel, ale to je můj názor, nechci jej nikomu vnucovat. Jestli můžeš, zkus si tu osmu půjčit a podržet ji půl hodiny v ruce. Kolegy Karel si koupil dokonce devítimetrovku, ale on je silák.
- Čtvrtek 30. prosince 2010 ve 20:06® timbab
-
hraji> Takže myslíš že nemá smysl kupovat osmičku?
- Čtvrtek 30. prosince 2010 ve 20:04® hraji
-
timbab> já mám dvě, 6 a 7 metrů, šestku chytám o poznání častěji a raději. Je to dáno tím, že jsa tělesné konstituce spíš vetché, šestka mi tak nehuntuje loket. Osmička, to je obrovská páka, vítr s ní bude mávat a rozdíl ve vedení sestavy na vzdálenost cca 35 metrů veškerý žádný proti šestce.
- Čtvrtek 30. prosince 2010 v 19:10® olda
-
silvan> ano je to ikonix,taková hodně levná varianta oproti jiným.
- Čtvrtek 30. prosince 2010 v 18:52® timbab
-
Bernard> No ta osmička by byla na Labe.
- Čtvrtek 30. prosince 2010 v 18:50® Bernard
-
timbab> Vystačím si se šetkou, ale tak záleží na jak velký vodě chytáš. Na osmičku bych asi netrouf
- Čtvrtek 30. prosince 2010 v 16:29® kerob
-
timbab> vetsinou si vystacim s 6m, s delsi uz se mi nechyta dobre.
- Čtvrtek 30. prosince 2010 v 16:28® silvan
-
timbab> jasně, ať se daří
- Čtvrtek 30. prosince 2010 v 16:22® timbab
-
silvan> Tak s cenou se počítá.Ta páka bude asi pěkná ale nějak se s tím poperu.
- Čtvrtek 30. prosince 2010 v 16:17® silvan
-
timbab> proč ne, máš-li dost místa…ale bude o půlku dražší než šestka a asi i menší výběr. Navíc to bude o poznání větší páka na ruku. Už je docela poznat rozdíl 6 a 7 m.
- Čtvrtek 30. prosince 2010 v 16:09® timbab
-
silvan> Já právě přemýšlím nad osmičkou bo šestka mi je někdy krátká.
- Čtvrtek 30. prosince 2010 v 16:05® silvan
-
timbab> 6 či 7 metrů
- Čtvrtek 30. prosince 2010 v 16:03® timbab
-
Jakou délku boloňek nejčastěji používáte?
- Čtvrtek 30. prosince 2010 v 16:00® silvan
-
olda> tebou ukázaný centrepin (asi ikonix) by měl být víceméně tento: http://www.fishingmagic.com/index.php?…
a dle recenze za ty prachy dobrý.
- Čtvrtek 30. prosince 2010 v 15:53® Jak.novi
-
silvan> Já ji mám také rád.
- Čtvrtek 30. prosince 2010 v 15:49® silvan
-
Libor> nevzdávej to, boloňku mám nejradši
- Čtvrtek 30. prosince 2010 v 10:38® Libor
-
hraji> jj díky
- Středa 29. prosince 2010 ve 22:22® hraji
-
Libor> je to otázka zvládnutí techniky. Když budeme oba chytat na patnácti metrech stejnou sestavu, měl bych být schopen s bolo lépe řídit sestavu a chytat víc ryb.
- Středa 29. prosince 2010 ve 22:17® Libor
-
hraji> jj díky, nešlo mi o zlomení, spíš o to, že mi ten lov s ní nesedí. Na velkých vodách nechytám, většinou z ruky na pevný splávek tak do 15m vzdálenosti a pro tento lov mi přijde lepší tam mačka.. .
- Středa 29. prosince 2010 ve 22:14® hraji
-
Libor> je těžké zhodnotit v čem děláš chybu, protože na to bych s tebou musel být u vody a vidět, co děláš, to že jsi bolo zlomil během roku dvakrát je divné, ale ještě ani to neříká nic o chybách. Zlomil jsi tu bolo při nahazování a nebo při zdolávání ryby? Lov na boloňku se uplatní vždy, když je potřeba lovit daleko, na velké hloubce. Lov s bolo je rozhodně lepší než lov s matchkou a s pevným splávkem. Matchka nemůže na velkých vodách boloňku plnohodnotně zastoupit.
- Středa 29. prosince 2010 ve 21:58® Libor
-
Kolegové ve fotofóru mi připoměli jak jsem zlomil letos boloňku. Nechal jsem ji opravit a pak ji zlomil zase. Už jsem ji neopravoval.
Nejdůležitější je pro mě, že už žádnou boloňku nechci. Měl jsem ji letos prvně a ten způsob lovu mi nesedí.
Matchka mi přijde daleko rychlejší a operativnější, byť je tedy kratší. Boloňka je takový bidlo, vítr jí bere, nejde s ní rychle zaseknout.. .
V čem dělám chybu, poraďte nebo dejte příklad kdy je co lepší. Možná je to rukama..
Tento příspěvek byl editován 29.12.2010 20:58:27 uživatelem Libor. - Středa 29. prosince 2010 ve 21:49® hraji
-
LuboO> asi tak to je, dají se koupit kolem 115 liber ty nejlevnější nové, dají se sehnat levnější na aukru. Angličani tvrdí, že z žádného smekacího navijáku se vlasec nesmeká tak rovnoměrně jako se otáčí centrepin. Je to téma na nekonečnou diskuzi. Je to spíš jakési odlišení, jde o ten pocit vyjímečnosti, u nás rozhodně.
- Středa 29. prosince 2010 ve 20:33® LuboO
-
hraji> no vyzeraju krasne, aj ceny pri nich, ale aku ma vyhodu oproti preklopenemu smekacu? Alebo ide len o ten pocit, ze je centrepin na prute a ide o styl a klasiku?
- Středa 29. prosince 2010 v 9:50® hraji
-
Kubajs> tyto navijáky používají angličani na lov na řece tak zvaným splaváváním. Udice vybavená trošku nosnějším splávkem, než je u nás zvykem, se nechává unášet proudem bez toho, aby ji rybář zásadně brzdil. Tím pádem se nástraha na háčku jeví rybě jako přirozeně proudem nesená. Naviják centrepin je vyroben velmi přesně a je osazen kvalitními ložisky, která umožňují, že se vlasec plynule odvíjí z cívky pouze tahem vody na splávek a vlasec. Jsou to skutečné klenoty a jejich cena tomu odpovídá. http://www.chrislythe-centrepins.co.uk/…n-reels.html
- Středa 29. prosince 2010 ve 3:19® Kubajs
-
můžu se zeptat k čemu se tyhle navijáky používájí a v čem jsou jejich výhody??
- Úterý 28. prosince 2010 ve 13:50® hraji
-
Včera jsem neodolal a vyrazil na víc než sto kilometrů dlouhý výlet abych zkusil ulovit rybu. Výlet se povedl, ryby jsme jen viděli, ale byl to krásný den.
- Úterý 28. prosince 2010 v 11:44® olda
-
hraji> díky za odpověď.
- Pondělí 27. prosince 2010 ve 21:33® hraji
-
olda> ahoj. Ne všechny centrepiny mají brzdu, ony ji nepotřebují, protože brzda vlastně neguje jejich hlavní výhodu. Třígramový splávek by měl v pohodě odvíjet vlasec.
- Pondělí 27. prosince 2010 ve 21:03® vondras
-
olda> a ještě jsem zapoměl že u nich nejsou tak velké řeky a jejich používání většinou podminují nabrozením do říčky a systém přidržují či nechávají odvíjet je to podobné jak mi tady říkáme NADRŽOVÁNÍ KDYŽ ODHAZUJEM tak 20–30m do proudu u nás je mimochodem nabízí hobby g tedy ty trošku lepší plavačce zdar !!!??