Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 23:30® osprey
-
hraji> Já mám podouství přes 45 cm několik, nejvíc 48.5 cm. Ale není to nic moc, znám člověka, co měl za sezónu ke dvaceti kouskům mezi 50 – 52 cm. Ale jen jednu sezónu. Prostě je našel. A chytily se u nás ještě větší, ale je to už spíš záležitost kaprařiny – když se někde dlouho krmí.
U nás by míra ostroretky 35 cm nic neřešila. To má skoro každá. Když se tu začaly objevovat, chytal jsem jen jednu ročně, ale všechny byly od 45 do 50 cm. Menší nebyly vidět a náhodně jsem je neulovil. Když se pak někde blýskaly ty velké, dal jsem si tu práci a jednu uhonil. Krmit nemělo cenu – vletěly do toho plotice, pár jsi jich vyndal a ostré byly pryč. Takže jen trpělivě vodit a čekat. Dobrá je na ty velké zima, ale není snadné je najít – je jich jen několik kusů v jednom nadjezí. Na Vltavě, kde jsou hojnější, tam už se dají chytat cíleně, někdy i po desítkách, ale padesátky jsou vzácné zboží. Viděl jsem tam snad jednu. Plavat.
- Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 22:07® hraji
-
osprey> u nás na říčce se výrazně zlepšila velikost lovených ostroretek, když jsme zvedli míru na 35 cm. U podouství je to slabé, řeka asi není dost velká a tak dorůstají zatím velikosti něco málo přes 30 cm. Viděl jsem chytit v Hradci Králové podoustev kolem 50 a to jsem valil bulvy.
- Pátek 5. listopadu 2010 ve 20:13® osprey
-
hraji> Podoustve mi letos jdou jen malé – kolem 35 – 40 cm. U ostré mám padesátky dvě a spadla mi jedna, o které je lepší nemluvit. Vzápětí po ní jsem vyndal jednapadesátku a ta spadlá vypadala o deset čísel delší a na váhu dvakrát taková
- Pátek 5. listopadu 2010 v 19:30® džigit
-
hraji> zatím vláčka proložená feedrem.Ale prut si vozím,bo co kdyby…
Zatím mi to nedovolí větrné poryvy,ale listí už ubývá
- Pátek 5. listopadu 2010 v 8:50® hraji
-
osprey> na 50 taky čekám, tedy u ostroretky, sám jsem tuto míru již splnil. U nás na Svitavě je takových jen pár, na Svratce se taková najde snáz, Svratka je přece jen o dost větší voda. U nás se zase celkem daří podoustvi, která časem zcela vymizela a v posledních deseti letech se nám ji podařilo vrátit. Ale nedorůstá velikosti jako na velkých čekách
- Čtvrtek 4. listopadu 2010 ve 22:50® osprey
-
hraji> Ostrých nad 40 cm mám letos taky pár. Na to, že je to u nás nepůvodní druh, tak až překvapivě hdoně.
Na plavanou jsem chytil tři v zimě, jednu moc hezkou – barva, kondice, prostě super ryba. Podobnou, ale úplně jinak zbarvenou jsem pak chytil v září na přívlač. Obě tak 45+. Zbytek mám ufeederovaný na jedné lokalitě, kde je stabilní početná populace. Obvykle se tam ale loví ryby tak 35 – 40 cm, což jsem potvrdil. Pade letos nebylo…
- Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 9:11® hraji
-
osprey> tak z pěkných ryb zcela určitě ostré nad 40 cm, sem tam se povede i velký jelec. Jinak na naší říčce spíš rybky menší
- Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 1:36® osprey
-
hraji> Mě šlo spíš o to, co pěkného chytáš na tu plavanou. Já se snažím chytat pěkné ostroretky a pěkné jelce – tj. 40+ a raději o dost víc. Pokud možno bez krmení. Je to těžké a dost se při tom člověk nalítá.
- Středa 3. listopadu 2010 ve 22:46® hraji
-
osprey> na přívlač jsou poslední dva úlovky štika a okoun, předtím několik štik, okoun, bolen a tloušti. Na plavanou teď nejvíc podoustve a ostroretky, plotice a jelce.
- Středa 3. listopadu 2010 ve 21:23® osprey
-
hraji> A co chytáš?
- Středa 3. listopadu 2010 ve 21:19® hraji
-
osprey> i já přívlačuji co to jde, abych to nezapomněl, když celé léto jen vodím brčko. Ale přece jen jsou dny, kdy je splávek na hladině řeky s podzimně vybarvenými stromy neodolatelný.
- Středa 3. listopadu 2010 ve 20:04® osprey
-
hraji> Já jsem v zajetí fenoménu zvaného přívlač. POčkej tak na třetí leden, to se budu hrdě hlásit.
Navíc jedna řeka je u nás plná listí a druhá špíny z výlovů, takže to nestojí za moc.
- Středa 3. listopadu 2010 v 15:52® hraji
-
Tak co plavačkáři, už jste zabalili fidlátka a uložili je k ledu až do jara? Jak zmizí z vody listí, nastává ta pravá doba, která oddělí zrno od plev. To se teprve ukáže, kdo umí. Tak se pochlubte, jak vám to na podzim jde.
- Pondělí 1. listopadu 2010 v 10:36® inspo
-
Jak.novi> Koukám, že holkám se moc nedařilo. Ale na druhou stranu zase málokdo může říct, že je 12-tý na světě.
- Neděle 31. října 2010 ve 20:42® Jak.novi
- Pátek 1. října 2010 v 15:54® hraji
-
O minulém víkendu skončila II. liga a zde jsou vásledky všech tří skupin skupina A http://www.rybsvaz.cz/…r_928_v1.pdf
skupina B http://www.rybsvaz.cz/…r_929_v1.pdf
skupina C http://www.rybsvaz.cz/…r_930_v1.pdf
- Středa 22. září 2010 ve 13:45® hraji
-
inspo> no jo, není to telenovela, vše je v tabulkách a dá se podle nich i odhadnout, jaká to byla otrava v sektorech B a C po oba dva dny.
- Středa 22. září 2010 ve 13:16® inspo
-
hraji> Jasné mi je všechno. Jen mi to připadné takové nahuštěné, mnoho čísel atd. Ale jinak není problém se v tom vyznat.
- Středa 22. září 2010 v 10:22® hraji
-
inspo> a co ti není jasné? Ptej se.
- Středa 22. září 2010 v 9:58® inspo
-
hraji> Tak složité tabulky. Kdo se v tom má vyznat.
- Středa 22. září 2010 v 9:44® hraji
-
O minulém víkendu proběhlo poslední kolo první ligy v plavané. Závod se konal na Labi v Hradci Králové. Byl to těžký závod. Výsledky závodu a celkové výsledky I. ligy naleznete zde http://www.rybsvaz.cz/…r_927_v1.pdf
- Neděle 5. září 2010 ve 21:02® hraji
-
Konečné výsledky ME v Portugalsku jednotlivci jsou zde http://www.fppd.pt/…al_final.pdf
- Neděle 5. září 2010 v 19:27® GEERS CZ
-
Celkové výsledky ME PORTUGALSKO.
1.Portugal 30
2.England 32
3.Italy 45
4.Spain 61
5.Wales 69
6.Belgium 75
7.Hungary 76
8.France 84
9.Poland 98
10.Luxembourg 99
11.Netherland 101
12.San Marino 105
13.Germany 111
14.Czech Republi118
15.Sweden 128
16.Finland 139
17.Switzerland 159
Tento příspěvek byl editován 5.9.2010 19:32:27 uživatelem GEERS CZ. - Neděle 5. září 2010 v 9:59® hraji
-
Ještě pořadí na prvních místech:
Týmy:
- Anglie
- Portugalsko
- Itálie
- Španělsko
- Wales
Jednotlivci:
- Scotthorne Alan GB
- Raison WilI GB
- Prandi Giuliano It
- Sorti Gianluigi It
- Pérez Ángel Sp
- Neděle 5. září 2010 v 9:51® hraji
-
Oficiální výsledky po prvním dnu ME v Portugalsku: Tým je na 13. místě se součtem bodů 51 (7, 7, 7, 13, 17) Jednotlivci: 31. Pavel Prášek 32.Jan Heidenreich 34. Radek Hron 65. Vladimír Vyslyšel 83. Vojtěch Slezáček
- Sobota 4. září 2010 v 11:54® hraji
-
Tak jak jsem zjistil, Anglie nastupuje na Mistrovství Evropy v plné síle, složení týmu pro dnešní závod je Hemingray, Gardener, Ashby, Raison a Scotthorne, Darren Cox je náhradník.
- Pátek 3. září 2010 v 17:22® Piranha
-
Kam pak se podel Standas?
- Pátek 3. září 2010 v 7:32® hraji
-
Dovolím si upozornit plavačkářskou veřejnost, že trošku bokem zájmu se nyní v Portugalsku, ve městě Coruche, koná Mistrovství Evropy v plavané. V současné době probíhají tréninky, závody proběhnou v sobotu 4. a v neděli 5. září. Za ČR vyjeli závodníci Pavel Prášek, Jan Heidenreich, Radek Hron, Vojtěch Slezáček a Vladimír Vyslyšel. Fotografie z místa konání a tréninku můžete shlédnout zde: http://www.milorybarskepotreby.cz/…-portugalsku
- Úterý 31. srpna 2010 v 7:55® hraji
-
Ciffik> ano, souhlasím, že to je snazší a teda asi větší pohoda. Každý použije ten způsob, který mu víc vyhovuje.
- Pondělí 30. srpna 2010 v 18:47® Ciffik
-
hraji> já neříkám, že to na plavanou nejde a samozřejmě smekám před těmi co to umí…ale přeci jen si myslím, že je větší pohoda to tam hodit a koukat na špičku feedru ty 3m ikdyž to mám třebas těch 50m než na stejnou vzdálenost ve vlnách sledovat splávek…
pro mě je prostě chytání na těch tebou zmiňovaných 50m při větru (nedejbože proudu hloubce) nepředstavitelné…