Chytej.cz

Plavaná

V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 24. srpna 2010 v 17:10® Jak.novi
Jak.novi

Ještěže se nebavíte o Mikadu. :-))

Úterý 24. srpna 2010 v 16:22® timbab
timbab

Ondratdi> Za tu cenu není špatnej :-)

Úterý 24. srpna 2010 v 16:21® Ondratdi

timbab> Tak do toho asi půjdu :-)

Úterý 24. srpna 2010 v 16:05® timbab
timbab

Ondratdi> Do parapoly ho dostanes az při hodně velkým zatížení.Angláni při troše citu i 20g a návazce chytám od 0,08mm.

Úterý 24. srpna 2010 v 15:51® Ondratdi

timbab> Je to fakt parabola a jak těžký angláni s tim lítaj? Co slabé návazce zvládá?

Úterý 24. srpna 2010 v 15:22® timbab
timbab

Ondratdi> Nemůžu si stěžovat :-) dobrej prut.

Úterý 24. srpna 2010 ve 14:25® Ondratdi

timbab> Ahoj, chci se zeptat jak jsi spokojenej s tou matchkou GARBOLINO KNOCK OUT WAGGLER? Dík Ondra

Úterý 24. srpna 2010 ve 14:10@ Ondtatdi

výča> Ten naviják co máš Catanu, tak ta má fakt špatně seřiditelnou brzdu, je to patent jak komunistickýho Rexe :-) Bud je utažená nebo moc povolená. Hlavně že všude inzerujou jakou má mikrobrzdu.

Úterý 24. srpna 2010 ve 13:52® Kubajs
Kubajs

Kdyby někdo měl zájem prodávám matchku od Shimana Catanu v dobrým stavu 450cm dlouhou očka neporušená a korek taky v pohodě.Cena dohodou

Úterý 24. srpna 2010 v 11:04® hraji
hraji

výča> co se týče těch montáží s anglánem, jsou dvě, pevné upevnění na takzvané téčko a klouzavé upevnění se zarážnou na vlasci. Pevnému upevnění splávku se také říká lov na propad. Loví se tak ve vodách, kde hloubka nepřesáhne délku prutu. Tedy do nějakých cca 4 metrů. Při lovu ve větší hloubce je potřeba použít buď delší prut (někdo to řeší tak, že použije boloňku) a nebo klouzavou montáž. Klouzavá montáž se sestavuje takto:

1. na vlasec navlečeš malý korálek, tak malý, že neprojde přes zárážku, kterou na vlasci potom uvážeš.
  2. nyní navlečeš na vlasec obratlík s karabinkou, do které přijde připnout splávek. Můžeš použít i přímo profesionálně vyráběné průjezdy.
  3. na vlasec navlečeš nebo upevníš hlavní zátěž splávku a přivážeš obratlík
  4. Nyní nad korálek uvážeš zarážku, stačí použík kousek vlasce 0,20.
  5. sestavu dáš do vody a přesně vyvážíš pomocí broků, které namáčkneš na vlasec.
  6. pomocí dovažovacích broků upevniš hlavní zátěž a nezapomeň dát aspoň dva broky jako spodní zarážku pro splávek, aby ti nesjížděl až k hlavní zátěži.
  7. Naměř hloubku posunutím zarážky z vlasce
  8. Do obratlíku na konci sestavy upevni návazce a můžeš lovit.

Další informace můžeš čerpat z http://www.ceskaplavana.cz/odhoz.php

Pondělí 23. srpna 2010 ve 21:11® výča

ok skusim vyměnit vlasec asi to opravdu bude tím.

Pondělí 23. srpna 2010 ve 21:06® osprey
osprey

výča> Kmen z pletenky na plavanou rozhodně ne. Průtažnost vlasce je při zdolávání ryb velký spojenec a na rozdíl od feederu tě nijak neomezuje (záběr vidíš na splávku).

Ta tenká pletenka je někdy dobrá jako návazec při lovu na položenou (včetně feederu), ale u plavané bych nedával ani návazec z pletenky.

Pokud budeš mít problémy vytrvale, sežeň někoho, kdo plavačku chytá, přijeď někam na sraz, na trénink před závody a on tí to někdo ukáže včetně toho, že najde, kde je zakopaný pes.

Pondělí 23. srpna 2010 ve 20:55® hraji
hraji

výča> podle mých zkušeností se vlasec sám od sebe kroutí jen zcela vyjímečně. Většinou má podíl na kroucení vlasce nesprávně fungující rolnička navijáku a nebo nesprávná technika zdolávání ryb, kdy rybář zběsila navíjí, bzda prokluzuje, ale rybu nepřitahuje. Problém, který popisuješ, určitě není k řešení použitím pletenky. Karas dlouhý 20 cm musí jít z vody na 0,08 bez toho, aby si brzda jednou jedinkrát cvrkla. Zkontroluj naviják, vyměň kmen za slušnou 0,16 a používej návazce 0,12 a 0,14 z vlasce. Musí to fungovat. Běžně chytáme dvoukilové cejny na 0,11.

Pondělí 23. srpna 2010 ve 20:38® osprey
osprey

výča> Slušný vlasec, jemnější prut, naviják s jemně a plynule nastavitelnou brzdou. Poměrně často převazovat (je třeba si to pro konkrétní vlasec odzkoušet, ale rozhodně návazec od včerejška není dobrá medicína).

Já dnes vytáhl při okounovačce štiku cca 50 cm na vlasci 0.12 mm, což je ryba, která sice moc netahá, ale dost sebou mlátí a neodvážil bych se tím ani chlubit. Pokud vše funguje jak má, dají se s jemným cajkem vytáhnout velké ryby (ale dost je to rasuje, jsou hodně utahané).

Pondělí 23. srpna 2010 v 19:48® timbab
timbab

výča> http://fish-pro.cz/articles.aspx

Pondělí 23. srpna 2010 v 19:47® timbab
timbab

výča> Ne na propad je vlastně napevno-jsem to blbě napsal.

Pondělí 23. srpna 2010 v 19:44® výča

timbab> na propad jako zárážka na hoře.

Pondělí 23. srpna 2010 v 19:43® timbab
timbab

výča> Můžeč ho dát jako klouzavej nebo napevno např. na propad.

Pondělí 23. srpna 2010 v 19:41® výča

hele někdem jsem slišel že se dává angličák klouzavě jak se to dává já dávám jen téčko.

Pondělí 23. srpna 2010 v 19:39® timbab
timbab

výča> Všude-Labe,písáky i ramena.

Pondělí 23. srpna 2010 v 19:38® výča

k přelouči na labe nebo na písáky.

Pondělí 23. srpna 2010 v 19:37® timbab
timbab

výča> Já jezdím spíš k Přelouči.Občas i na Chrudimku.

Pondělí 23. srpna 2010 v 19:35® výča

jj u nás pár revírů máme ale tam to nestojí za nic.

Pondělí 23. srpna 2010 v 19:34® timbab
timbab

výča> Jo jasný já jen koukám že jseš od Chrudimi.

Pondělí 23. srpna 2010 v 19:32® výča

jak k u nás moc revíru není občas do pardubek na labe chrudimka atd.

Pondělí 23. srpna 2010 v 19:30® timbab
timbab

výča> Mistrall Chapion line.Hele kam jezdíš na ryby?

Pondělí 23. srpna 2010 v 19:29® výča

timbab> co používáš za vlasec mě se totiž dost kroutěj.

Pondělí 23. srpna 2010 v 19:28® timbab
timbab

výča> To garbolino mám ale pokud ti to utrhne 20 cm karas tak to prutem nebude.Naviják asi taky nechodí dobře a může bejt špatnej vlasec.

Pondělí 23. srpna 2010 v 19:25® výča

docela mě zaujal tento http://www.rybarskepotreby-zima.cz/…ler-321.html.

Pondělí 23. srpna 2010 v 19:24® výča

neco takovýho http://www.tropicliberec.cz/…tana-fa-2500