Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 29. prosince 2006 ve 22:39® Hora
-
Sander> myslel jsem splávky typu orobinec.
- Pátek 29. prosince 2006 ve 22:24® Sander
-
HaD > jasné. Já ji miluju také, čas mám, dokud studuji, jenže mi zas nevychází ryby vstříc…
- Pátek 29. prosince 2006 ve 22:23® Sander
-
Hora > jaké jiné máš na mysli? Na proudové splávky jako je kapka či lízátko to nevyužiji, takže mě napadl jen ten anglán, pro který je ta tráva určena. A to jsem je ještě všechny daroval kolegovi
- Pátek 29. prosince 2006 ve 22:22® HaD
-
Sander> plavačku miluju, jen na ní nějak nevychází čas
- Pátek 29. prosince 2006 ve 22:21® Hora
-
BigMike> nemusíš mít strach,nikdo Tě nebude kamenovat a tak daleko neumím házet,natož střílet,
krmivo se několikerým protlačením přes síto provzdušní,odstraní se hrudky a důkladně se promíchá.Jak z něho potom uděláš kouli,tak se stejnoměrně ve vodě rozpadá.
- Pátek 29. prosince 2006 ve 22:02® Hora
-
Sander>to je tedy dost,zkoušel jsi z něho dělat jiné splávky,než anglány?
- Pátek 29. prosince 2006 ve 22:01® BigMike
-
Hoši, dost blbá otázka, ale po letech plavané v amaterským duchu (šrot, ochucovače, strouhanka a pod.)se táži – na co je dobrý i několikrát přes síto prosívat krmení? Nekamenujte mne!!!:))
- Pátek 29. prosince 2006 ve 21:54® Sander
-
Hora > spíše jako orobinec, ale jen vzdáleně. Je to docela atypický materiál, prý se z ní vyrábí originál angláni. Vztlak až překvapivě velký. Porovnával jsem přibližně stejnou velikost anglána 2.5g PEFA s mým – rozdíl něco okolo 0.8g. Což je dost.
- Pátek 29. prosince 2006 ve 20:11® Hora
-
A jakou má nosnost?
- Pátek 29. prosince 2006 ve 20:09® Hora
-
Sander>jak to vypadá uvnitř té australské trávy?Je dutá,nebo je to jako orobinec?
- Pátek 29. prosince 2006 v 18:24® skwor
-
Sander> Jj, je to tu mrtvý. Já mám plavačku taky rád, ale vláčka vyhrává…
- Pátek 29. prosince 2006 v 18:20® Sander
-
skwor > nepleť si pojmy s dojmy
Plavačka mě baví a nemám si zde s kým pokecat ani v zimě
- Pátek 29. prosince 2006 v 18:08® skwor
-
Sander> Tak australskou trávu jo ?
- Pátek 29. prosince 2006 v 18:02® Sander
-
To zde nejsou žádní plavačkáři? Poslední příspěvek 9.12…
Pro oživení – zkoušel jsem australskou trávu, kterou mi kolega splašil. Není to špatný materiál!
- Sobota 9. prosince 2006 v 1:51® Hora
-
Ciffik> já používám Shimano Nexave 1000FA a v pohodě.Letos dostal zabrat na dovolené i na podzim.
- Sobota 9. prosince 2006 v 1:43® Hora
-
Prutos> snad z toho něco bude vidět.
- Středa 8. listopadu 2006 v 8:22® Dědek
-
Podívej se do Fóra – Naviják SPRO.
- Pátek 3. listopadu 2006 v 15:07® HaD
-
já používám cokoliv menšího a dobře chodícího s jemnou brzdou, co používám např. i na přívlač
- Pátek 3. listopadu 2006 ve 13:10® Ciffik
-
zdar hosani…do nove sezonu pujdu s novym navijackem na plavajdu jen otazka jakym?…uvazoval jsem nad ticou gc nebo sd…na co chytate vy a co si myslite o vyse uvedenych nav.?…popripadne doporucte neco jineho + uvitam osobni zkusenosti…(max. 2000,–)
- Čtvrtek 2. listopadu 2006 v 9:00® snek
-
Hora CeP regulus>dík,už abych se potil! Ještě to trochu promyslím, ale asi se obJežím.
- Středa 1. listopadu 2006 v 0:26® regulus
-
De-facto, jak píše CeP. Ta svým způsobem přímá úměra tam samozřejmě existuje, ale, zkus přemluvit rybu, aby ti zabrala nebo ne. Když pominu nějaký, v našich krajích více či méně vyjímečný trofejní kousky, tak na 15g prut vytáhneš, všechno. Pokud budeš chytat např. na 0,18 silon, tak 60 kapr bude sice trochu honička, ale vytáhnout se, pokud nechytáš v siným proudu nebo ti nezajede do vázky, dá. Pokud máš cit a budeš mít to štěstí, dost silonu a omezenej prostor pro manévrování (myslím tím rybník bez vázek, ne moc velkej, abys dosahl silonem až ke druhýmu břehu) tak na takovej cajk, sice možná za hodinu, ale vytáhneš i metrovýho kapra, jen se trochu zapotíš. -:)))
- Úterý 31. října 2006 ve 21:12® CeP
-
snek> no neni to zase az tak smerodatne. i na jemnoucky cajk se da pri trose zkusenosti a citu vytahnout velmi slusna ryba a 60-ky rozhodne nevycerpaji moznosti jemneho proutku. naopak na jemnem proutku si vychutnas i malickou cudlicku a zdolavani sedesatnika uz je opravdovym pozitkem. gramaz je sice duůezity udaj, ale urcuje ti max bezpecnou hnotnost pro odhoz. kdyz das na 15gr prut splavek s vetsi nosnosti tak se ti s velkou pravdepodobnosti muze prihodit zlomeni prutu, nebo budes-li provadet odhozeni opatrne tak ti padne jen kousek pred tebe. ted nevim jestli to reknu spravne, ale myslim ze cim vyssi gramaz tim delsi vzdalenost odhozu a naopak.
- Úterý 31. října 2006 ve 20:59® CeP
-
regulus> sycaku!!
)
- Úterý 31. října 2006 ve 20:46® Hora
-
nejsem žádnej odborník,ale záleží na tom kde chytáš,když máš čistou vodu bez vázek,tak na ten prut vytáhneš i větší,já na svůj mám největšího 50cm,ale ve vodě s padlýma stromama na 0,16 vlas.
- Úterý 31. října 2006 v 19:48® snek
-
Dík za typy.Ještě otázečku, je nějaká úměra mezi gramáží a velikostí cílové ryby. Jde mě o to jestli,jde zdolat kapřík okolo 60 na prut dejme tomu do 15g? Nebo jestli je lepší jít s gramáží víš?
V plavané su totální začátečník tak se moc nesmějte - Úterý 31. října 2006 v 18:32® regulus
-
CeP> ty nemáš dobrou povahu, doporučovat někomu pruty, kerý se zlomijou na 4 díly o pampelišku …
- Úterý 31. října 2006 v 18:19® CeP
-
snek> na patnact metru bohate obstojis i s prutem 3,90. jestli chces delsi pak 4,20 je dost. doporucit ti muzu osvedcenou plavackovou firmu. a pokud nejsi prilis narocny pak s temihle prute neslapnes vedle: www.shoprybar.cz www.milobrno.cz
- Úterý 31. října 2006 v 15:13® HaD
-
snek> ty stránky jsou v těchnto dnech aktualizovány a do konce týdne tam budou všechny novinky
- Úterý 31. října 2006 ve 14:17® Hora
-
Letos na veletrhu v Brně,jsem si koupil match Albastar Partner 420,jsem s ním spokojen,nejsem ňákej náročnej a šímána zrovna ve všem nemusím mít.Vřele doporučuji,tady máš jejich stránky, – www.fishing.cz .
- Úterý 31. října 2006 ve 12:21® snek
-
Zdar, mám prosbu na nějaký typ na matchku 4,2–4,5m používám anglány do 12g a chytám, většinou na stojáku do 15m od břehu (dál už moc nevidím). Cenově cca do 2000,– Zatím jsem používal 2,4m vláčák
a není to onoDík za rady Šnek.