Chytej.cz

Pěst na oko

V diskuzi je 4.948 příspěvků, z toho 4948 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 26. února 2012 v 18:11® chosebaits
chosebaits

regulus>Ještě to bude nějakej ten rok trvat .Rozhodujcí bude až to hloupé stádo lidí pochopí že ty dluhy co máme za nás nikdo nezaplatí a když je pokladna prázdná tak není možné rozdávat vždy jen z populismu před volbama.

Neděle 26. února 2012 v 17:48® regulus
regulus

chosebaits> no je otázka čemu říkáš den D.
Je pravda, že ještě třeba v létě 1989 jsem byl vcelku přesvědčenej, že komančů se tak honem nezbavíme, doufal jsem že se toho dožiju a byl jsem ještě víc přesvědčenej, že to bude pěkná mela. Ani ve snu by mě nenapadlo, že to půjde tak jednoduše, nevěřil jsem vlastním očím že policajti 18., 19, 20 a já nevím kolikátýho listopadu jen nečinně přihlíželi a jediný na co se komáři zmohli byly Štěpánovi slinty. Mohli to úplně v klidu převálcovat a stádo by zase šlapalo brázdu, prostředky na to měli. No a v kontextu tohoto, doufám, že se zase budu mýlit, protože pokud by to mělo dopadnout tak, jak si myslím že to dopadne, tak to dobrý nebude. :-((

Neděle 26. února 2012 v 17:03® chosebaits
chosebaits

Fryw> Obávám se toho že máš pravdu,ale stále doufám že přijde den D.

Neděle 26. února 2012 v 16:53® Fryw
Fryw

chosebaits> U nás vystřídal starosta za KSČM starostu za KDU. Nezměnilo se vůbec nic žádným směrem, ani k lepšímu ani k horšímu. Prostě je to tak jak jsi napsal, je to jen slušný post pro někoho. A pokud ta demokracie, ten hlas lidu začíná a končí u vhození lístku do urny, bude to tak na věky.

Neděle 26. února 2012 v 16:42® chosebaits
chosebaits

regulus>Se obáváš a ono tok je.Na každé radnici sedí politické zvířátko.Jednou za čas mají krajské grémium nebo jak tomu říkají a tam se rozhodne koho že to pošlou do voleb za stranu z onoho kraje.Nepošlou tam slušného člověka nebo slušnost se dnes nenosí.Pošlou tam toho co má hezké slinty pro voliče a nebo raději toho co má dlouhé prsty nebo ten by mohl přinést nějaké ty sponzorské dary atd.Podpoříme frantu nebo ten je ten a má toto a v budoucnosti by to mohlo něco pro nás přinést.

Tento příspěvek byl editován 26.2.2012 16:43:23 uživatelem chosebaits.
Neděle 26. února 2012 v 15:12® kety.vydra
kety.vydra

sus1> Jo,mě taky:-D

Neděle 26. února 2012 ve 14:56® sus1

kety.vydra> Jo, některejm jednicům to leze na mozek a to že asi dost.:-D

Neděle 26. února 2012 ve 14:12® regulus
regulus

osprey> ale jo ono to jde, když se najde víc slušnejch jedinců, lidi už to začínají chápat, jenže tito lidé se obvykle sdružují v seskupeních, který nejsou politickými stranami a už vůbec nemluvím o těch co vládnou státu. Tady to ale nefunguje tak, jak jsem si alespoň já kdysi představoval, čili daně se platí místně, tam kde jsou vytvořeny, část těchto prostředků zůstane tam kde se vytvořily a zbytek je postoupen podle určitého klíče vyšším celkům, ono to tady sice tak trochu je, ale ty procenta kde co zůstane jsou jaksi pokřivený, něco málo zůstane, ale furt se přerozděluje, takže je to v podstatě blbě a proto pak může „stát“ takovouto obec kde vládne nepohodlný obecný úřad svým způsobem ekonomicky držet za koule.

Nic, prdím na politický žvásty, jdu zkusit jestli se v tom co teče ve Svitavě dá chytat, když tak se aspoň projdu.

Neděle 26. února 2012 ve 14:04® kety.vydra
kety.vydra

sus1> Nadrženost na ryby se projevuje různými způsoby:-D Ale když už je to téma naťuknuté,proč ho neprobrat,no ni? :-)

Neděle 26. února 2012 ve 13:56® sus1

Forum přejmenovat na Politická aréna.
:-D

Neděle 26. února 2012 ve 13:47® osprey
osprey

regulus> Bohužel. Politika není o schopných jedincích.

Naše pidives má ale schopnýho a slušnýho starostu a toho se snažím podporovat, jak to jde. Něco podobného se teď stalo v blízkém městečku – schopní a šikovní se začali spolčovat a pokoušejí se zbytku obyvatel ukázat, že by dovedli město řídit líp. Zatím je to ve stadiu pokusu, ale mohli by uspět.

Ale je to extrémní překážkový běh na hodně dlouhou trať.

Neděle 26. února 2012 ve 13:35® regulus
regulus

chosebaits> obávám se že takle to asi moc nefunguje, ti politici co jsou nahoře a kolikrát i tak trochu v pozadí mají zájem a svým způsobem manipulují s tím kdo právě na těchto radnicích sedí aby měli jistotu určité loajálnosti jakoby zespodu, možná že ne v každé vesničce, ale od obce od 5 tisíc obyvatel určitě. Pravda je to, že ve svojí podstatě není koho volit nebo teda je, ale oni jsou jedni za vosumnáct a druzí bez dvou za dvacet.
Mě třeba absolutně fascinuje, jak Kalousek totálně zmoudřel co přeskočil do TOP 09, jakožto politik co byl tuším v každý vládě za posledních 20 let mě strašlivě udivuje, proč se stejnou vehementností nenabádal k šetření a rozumné finanční politice v době kdy to fungovalo, proč se nevytvářely rezervy, státní rozpočet byl deficitní i v době kdy byla všeobecná konjunktura, prostě to je normálně na odstřel. Ale to je jeden vedle druhýho, vemte si jaký máme zákony, to by jeden blil, dnes už se nemůžou vymlouvat vůbec na nic, času na to měli dost. Když jsem si vzal do huby Kalouska, tak nesmím zapomenout na toho debila z Telnic, Sobotku. Ten je tam jenom o chvilku míň, ale u něj se zase nedivím, to je co slovo to perla, někdy mě připadne, že je buď tak slizkej nebo ve škole neměli matematiku. Ono je to tam vůbec samej expert, dělal jsem pro jednu firmu a jejich ekonom byl úplně nepříčetnej když slyšel slovo Škromach. Studoval s ním vejšku a údajně to byl největší tupec v kruhu. No a takovýto lidi tento stát vedou, brrrr …:-(

Tento příspěvek byl editován 26.2.2012 13:39:02 uživatelem regulus.
Důvod editace: Oprava textu (překlepů)
Neděle 26. února 2012 ve 12:38® chosebaits
chosebaits

osprey> Správně!!! Ty politici co sedí na radnici nominují své kolegy vejš a vejš a pak se nahoru dostane Jiřík z Prahy a Dnes i z Teplic.

Neděle 26. února 2012 ve 12:36® sus1

Alov> Tady to už stávka nezmění, protože lidi dobrovolně odevzdali zbraně a s holou rukou si tam platnej jako ..... :-)

Neděle 26. února 2012 ve 12:34® osprey
osprey

Alov> Začít je třeba už u komunálních voleb. Tam ty lidi znáš víc.

No a u parlamentních jde o to, aby člověk vybral to nejmenší zlo. Ono by se dalo vládnout i daleko hůř – jako studen jsem si jednou kupoval dolary za 32 Kč, dneska stojí daleko míň – jinými slovy, ten náš bordel stále ještě vykazuje určité hospodářské výsledky.

Neděle 26. února 2012 ve 12:31® regulus
regulus

Alov> tady to nezlomí vůbec nic, ani kdyby ta jak píšeš obrovská stávka byla, tak za prvé by se s tím bez servítků zametlo i kdyby se udělala defenestrace a naházeli současný „konšely“ do Vltavy nebo někam jinam, přišli by jiní, více méně stejní korýtkáři, je to furt stejná skupina lidí bez ohledu na režim. Před 22 lety viděli lidi (většina) zlatý tele, neměli žádný informace a proto šli do ulic, kdyby věděli co to obnáší tak mi věř, že by na těch náměstích byla hrska. Shrnu to jednoduše, nikdy by tam nešli současní voliči komančů a tak 80–90% voličů socanů a asi ještě nějakej nepodstatnej vzorek ze zbytku. Kolik procent populace to je si spočítej sám.

Neděle 26. února 2012 ve 12:26® chosebaits
chosebaits

Alov>Já stebou plně souhlasím,ale … Žádna strana nemá mé velké simpatie,ale aspoň hledám to nejmenší zlo.Nejít k svobodným volbám je snad i zločin!!Svou neučastí podporuješ všechny politické strany.PS-na důchod si šetřím nebo jim také nevěřím.Je to hnus mít děti 6 a 1 rok a myslet na důchod.

Neděle 26. února 2012 ve 12:19® Alov
Alov

chosebaits> Máš pocit, že ti politické strany na svých kandidátkách nabídnou nový materiál? Lidé svůj nesouhlas se systémem vyjadřují právě svou vědomou neúčastí u voleb. Koho mají volit? Oni prostě neví! Neví, protože po tolika letech nevidí žádné zlepšení, nemají klid k životu, mají strach, že v důchodu půjdou žebrotou! Tak po nich nemůžeš chtít, at volí neustále ty stejné hovada!
Vem si VV. Prý svěží vzduch do zatuchlého prostředí české politiky. A? Leda tak hovno. Průser za průserem o trapasech se ani nebavím.
Tady už to fakt zlomí je obrovská stávka, občanské nepokoje atd. Ale tomu já nevěřím, protože my jsme národ přizdisráčů a blábolů…

Neděle 26. února 2012 ve 12:00® chosebaits
chosebaits

regulus> No nehádáme se,ale o howně to je nebo tady nikdo nic neudělá.Chce to jen jít k volbám a né tlachat TU,v HOSHODĚ atd.Víceméně duchodci a mladí atd.už jsou tak nějak mimo téma.Mě prostě sere ten systém kdy tady někdo nedělá nic a cucá .To vše.

Neděle 26. února 2012 v 11:20® regulus
regulus

Myslím, že se hádáte vo howně, vratočuča dělali dycky důchodci ať už starobní nebo částečně invalidní, je za to pár šupů a nemyslím si, že by o tento flek stál „normální“ člověk, především kvůli tomu kolik by za to dostal. S těma rentama respektive výsluhama, protože o tom se tady asi bavíte, to zase až tak jednoduchý není. V prvé řadě to ve většině případů asi není víc jak 10–20k, no a za druhý pokud ten dotyčný bude sedět doma na prdeli, tak si bude muset platit sociální a zdravotní sám, takže z toho důvodu asi nejčastěji dělají nějakou práci.
Pokud se týká mladejch po škole, tak to taky není tak jednoznačný, zaměstnavatelé nemají zájem mít na nějakým fleku člověka s vyšším vzděláním než je potřeba hned z několika důvodů, není předpoklad, že bude umět to samý co člověk kterýho tam potřebuje a o tom, že by ho asi musel víc zaplatit to asi bude taky. No a ruku na srdce, dneska je doba taková, že na učiliště už skoro nikdo nechodí, protože v tomto státě se v zaměstnaneckým poměru za manuální práci třikrát moc neplatí. Su zvědavej jak to celý dopadne, dneska mají často vysokoškolský diplomy lidi co by za mýho mládí udělali s bídou maturitu no a u středoškoláků je to vlastně to samý. Za chvilku to dopadne tak, že budou lidi co umí řemeslo zatraceně úzkej profil, protože ti z dřívějška odejdou do důchodu a pomřou a noví nejsou.

Neděle 26. února 2012 v 10:31® kety.vydra
kety.vydra

džigit> Žiju v tom samém světě co ty.No však nevím,čemu nerozumíš? Vždyť jsem to taky v podstatě tak napsal,že ti tam za ty prachy jiný než důchodce dělat nepůjde.Ale nevím,proč by tam měl sedět rentař? Viz.chosebaits-Na otázku proč říká že by se nudil a hlavně by s bábou celej den nevydržel…

Neděle 26. února 2012 v 10:28® kety.vydra
kety.vydra

chosebaits> Jo takhle jsi to myslel,tak to je jiná:-)

Neděle 26. února 2012 v 10:18® chosebaits
chosebaits

kety.vydra> 7500 na pásku a 25000 bokem je tak nějak reál a není nic zvláštního kdy je bokem i 35000.Kolik řidiču kamionu má na pásku 7500 a zbytek vedle + diety .To že pan podnikatel ušetří za odvody je jedna věc a to zaměstnanec který na toto přistoupil nedostane pujčku a jiné pí je reál,ale také až se mu něco stane tak bude brát nemocenskou 3,60kč.PS Jinak také máme u nás čípka co je v důchodu (fin.hodně dobrej duchod)a chodí dělat knám na FA udržbáře.Na otázku proč říká že by se nudil a hlavně by s bábou celej den nevydržel:-D

Neděle 26. února 2012 v 10:11® chosebaits
chosebaits

Fryw> Ano-máš pravdu,ale správně to není k zlepšení tento systém nepovede ba naopak.

Neděle 26. února 2012 v 10:05® džigit

kety.vydra> svatá protato…
Kery Ti pude za tych paru šušni robit na vratnicu?Ty žiješ v nějakym divnym světě…

Neděle 26. února 2012 v 9:36® kety.vydra
kety.vydra

nnnap> Nevšiml jsem si,že by kolega chosebaits psal o rentě nebo důchodu,ty čelbo…Nicméně bych to tak chápal,že měl na mysli rentu,protože jsem neslyšel o případu,že by někdo měl důchod 25 táců a ještě si přivydělával.Ano,já jsem schopný rozlišit důchod od renty,o to neměj péči.Pochopím,když si důchodce přivydělává k žalostnému důchodu na fleku,kam se ti mladý za ty peníze nepohrne,protože cucáci vylezlí čerstvě ze školy by nejraději prácičku,kde by se moc nenadřeli,ale zato měli nejraději příjem nejlépe od dvacky nahoru.Ale nepochopím,proč by měl člověk s vysokou rentou zabírat místo někomu,kdo práci potřebuje.Osobně bych toto normálně zakázal.Ti co pobírají rentu od dejme tomu 18ti tisíc nahoru,by prostě neměli nárok na přivýdělek,nevidím jediný důvod.

Neděle 26. února 2012 v 8:06® nnnap
nnnap

kety.vydra> rozlišuj rentu a důchod. Můžeš do čelby…

Neděle 26. února 2012 ve 2:09® SURF

ladamaj> Zákon a každý zaměstnavatel.

Neděle 26. února 2012 v 1:15® ladamaj
ladamaj

SURF>a kdo to ohlídá!

Neděle 26. února 2012 v 0:51® SURF

kety.vydra> Jsme v ČR! Jinak souhlas. Pokud bere důchod, tak by neměl pracovat, pokud je nezaměstnanost. Až na vyjímky. Např: pokud je podnikatel a má zaměstnance, nemohou nikoho sehnat atd. Nebo si vyber: plat nebo důchod.