Chytej.cz

Pěst na oko

V diskuzi je 4.948 příspěvků, z toho 4948 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 25. února 2012 ve 22:18® kety.vydra
kety.vydra

chosebaits> Nevím,kdes vzal,že 7500 na pásce a 25 bokem,ale jsem ochotný tomu věřit…Tak to ti řeknu,kamaráde,o­pačný případ.U nás je týpek,předák ze šachty s rentou 35000 a ještě dělá na vrátnici-no,i kdyby za minimálku,tak pod 40cítku měsíčně nejde.Osobně jsem se fakt nažhavil do běla,protože-Proč takový člověk,s takovou rentou,ještě dělá nějaké zaměstnání? Nezaměstnanost jak prase a takový člověk de facto zabírá místo dalšímu,který potřebuje (nebo hledá) práci…Já mít rentu blbou 20cítku tak si pískám a na robotu nešáhnu.A když se pak takového člověka zeptáš,proč k takovým prachům ještě dělá,tak drtivá většina odpovědí je-No,když já bych se doma nudil!!! No tak ku®wa,kde jsme?!

Tento příspěvek byl editován 25.2.2012 22:19:48 uživatelem kety.vydra.
Sobota 25. února 2012 ve 21:56® Fryw
Fryw

chosebaits> Otázka je, co je k tomu vede. Vždyt dnes mít děti je snad pomalu za trest. A to že by si mladej člověk zajistil z platu bydlení a živil rodinu a přitom se nezadlužil na 30 let pomalu sci-fi. Čím horší budou podmínky pro lidi, tím víc budou podvádět a krást. Poctivost se pomalu nevyplácí, tak proč být poctivý…

Sobota 25. února 2012 ve 21:47® chosebaits
chosebaits

Fryw> Drobeček,drobeček ,drobeček a on je to najednou celej chleba.Kde jsou ti co spolu žijou jen na hromádce a při dítěti se nahlásí že maminka je samoživitelka?Kde jsou ti co maj na pásku 7500 a bokem maj 25000 a pak si jdou pro dávky nebo berou prokazatelně jen 7500 a před barákem stojí oktáva???? Těch ochcávek je!!!Samo -nejsem blbej a vidím kam se všude strácej miliardy,ale všichni tady křičí že oni okrádaj a přitom nej,křik je od těch co dělají to samé,ale jinak.

Tento příspěvek byl editován 25.2.2012 21:47:53 uživatelem chosebaits.
Sobota 25. února 2012 ve 21:34® Fryw
Fryw

chosebaits> To jsou ale jen drobky. To že na malé množství těch kteří je zneužívají doplácí drtivá většina těch co dávky opravdu potřebují, tomu se tuším říká kolektivní vina a bývá to spojováno s totalitou. Tady vůbec nejde o to, že si někde cikán nebo někdo jiný vydupal pár tisíc na úřadě. Tady jde o rozkrádání stamiliard. Máme tuším 1,5 bilionu dluh a dost pochybuju že za to může zněužívání dávek.

Sobota 25. února 2012 ve 21:29® chosebaits
chosebaits

regulus> Já stebou téměř souhlasím až do poslední tečky,ale … Proč by někdo měl doplácet na lidi co zneužívaj takto nastavenej systém??? PŘÍKLAD-Dělal semnou před lety človíček který měl pět děti a ženu na mateřské a bral 8000 kč.Byl to fakt šikovnej chlapík.Na otázku proč nejde se svou dovedností jinam za lepší peníz mi řekl jedno.To by musel bejt hodně velkej peníz,nebo já jsem pro uřad zaměstnanej a tak jsem OK a oni mi k mému malému platu přihoděj dávky!!!Proč se honit když mám to samé touto cestou.Peníze mám a nikdo mě nehoní po rekvalifikacích atd.Těch příběhu jak se zneužívaj dávky ti mužu napsat desítky,nebo na okrese Chomutov je to rachot.Poslouchni si někdy Řápkovou.Já jsem ochoten platit ,ale né takto.Nemužou být všichni uspěšný a brát super platy,ale když díky systému není ani snaha tak je to na pikaču.

Tento příspěvek byl editován 25.2.2012 21:30:32 uživatelem chosebaits.
Sobota 25. února 2012 ve 21:28® Fryw
Fryw

No ale že by jedni brali statisíce měsíčně a druzí žebrali, to myslim ne, ne?

Sobota 25. února 2012 ve 21:10® regulus
regulus

chosebaits> vůbec nechcu na tohle téma polemizovat, není to debata na net. Uvažuj takhle, pro koho je ta daň asi větší existenční zátěž, 15% pro člověka co vydělá 200 kilo ročně nebo řekněme 17% pro člověka co vydělá 5 mega ročně? Jasný, konkrétní částka daní je diametrálně odlišná, přesto pro toho prvního je těch 30 tisíc daleko víc peněz než pro toho druhýho oněch 850 tisíc a těch 100 tisíc navíc ho nevytrhne. Kydy typu že by se měl víc snažit jsou irelevantní, nemůžem být všichni úspěšní podnikatelé, někdo musí být taky zaměstnanec a zdaleka ne všichni zaměstnanci jsou odměňováni tak jak mají být a to oběma směry. Chybí nám všem pokora, úcta k druhým, tolerance. Je to svým způsobem (když to přeženu) to samý, jako bys tvrdil, ať si zdravotně postiženej člověk nasere, že se má víc snažit, každej není chytrej nebo šikovnej, ale to neznamená, že je línej. Podle toho co umí nebyli většinou lidi odměňováni ani dřív ani teď.

Sobota 25. února 2012 v 16:23® Fryw
Fryw

Lidé se rodí nerovní, tak proto jsou rovné zákony a i rovná daň nespravedlnost. Ale musím říct, že právě jsem se vrátil z hradu, teda z ryb, a president, teda vlastně ryby, všechny mé návrhy, teda nástrahy, tak jak jim byly podány nepřijaly… Zrovna šly ledy, nic moc.

Sobota 25. února 2012 v 15:32® chosebaits
chosebaits

regulus> Je to politika,to máš pravdu.Jinak otom co píšeš níže ohledně rovné daňe já nesouhlasím.Proč by měl někdo platit víc a někdo míň?? To že je někdo schopnej a umí vydělat prachy by za to neměl být trestanej větší dání?Už teď platí více než ostatní,nebo je to dle procent. Hlavně tento člověk od státu nedostane nic-ani příspěvek na děti .Už takle někdo odvede almužnu a ještě saje.Nějaká solidarita ano,ale …Já co dřu jako vůl abych se měl fajn odvedu třeba do zdravotnictvý xxxx a ten mezulán líná xx a přitom dostanu paralen zrovna tak jako on.Já zaplatím ještě 30 korun za recept a on ne nebo je fin.v pr… Solidarita ano,ale zase tady nemužou ze schopných lidí dělat dojné krávy a aby to tu všechno zachránily.Těch pruseru je tu hodně a ještě to bude dlouho trvat než se to tu obrátí.My Čecháčkové budem tak dlouho remcat až padnem někam na držku jako v Řecku a pak se teprv budou dít věci a už se nikdo nebude ptát.Chudáci moje děti.

Sobota 25. února 2012 ve 13:37® regulus
regulus

chosebaits> to je politika, odbory z principu bulí a vláda z principu slibuje, ve finále je to možná tak, že se normálně baví ve smyslu, tohle ještě jde a tohle už ne, prohlášení pro tisk je pochopitelně z obou stran takový, že oni jsou ti dobří co prosadili nebo uhájili. :-D

Sobota 25. února 2012 ve 13:34® regulus
regulus

Alov> jenže v tom Švédsku ti sice na odvodech dají do čenichu, ale zase z druhé strany když se něco posere, tak nemusíš mít strach, že bys nějak strádal nebo byl v prdeli, že bys měl děs jak to vlastně bude až půjdeš do důchodu.

Když tady o tom plkáme, tak podle mě je docela blbost rovná daň, nemyslím nějakou přeháňku, ale pokud někdo má ty schopnosti, často jen štěstí že vydělává nadstandartní prachy, tak ho nějaký to procento navíc nijak neohrozí a to už vůbec nemluvím o tom, že mnozí zdaleka nepřiznají všechno. Rozumná progrese, zase ne nějaká přeháňka, je otázkou jakési solidarity, trochu by to pomohlo, ale samozřejmě ti největší „chudáci“ by zase řvali jak je to nespravedlivý. Z druhé strany by to zase muselo být tak, že minimální mzda by byla na hony vzdálená podpoře v nezaměstnanosti i když někde je to fakt v prdeli, ale z druhé strany kolik je tady vyžírků. No a od toho se všechno odvíjí, nasranost lidí, že lidi co nikdy nedělali a nikdy dělat nebudou se mají pomalu líp, než ti co chodí do hokny.

Sobota 25. února 2012 ve 13:07® chosebaits
chosebaits

Alov> Ale dle bafuňářu z odboru a ti co maj oranžovou vlajku se máme hrozně.

Sobota 25. února 2012 ve 13:05® Alov
Alov

chosebaits> No dyť. Proto říkám, že ještě není tak zle… :-)

Sobota 25. února 2012 ve 12:53® chosebaits
chosebaits

Alov> :-) A těch hospod co je všude narvaných,co cigaret se vyhulí ,aut všude jako maku přitom pojištění a phm něco stojí a tři operátoři se tak v malé zemi uživí a všude je prej chudoba.To nechápu:-O

Sobota 25. února 2012 ve 12:41® Alov
Alov

regulus> Přesně tak. Skončíme jak ve Švédsku, kde na odvodech odvedou 55% z příjmu.
Rozdíl bude jen v tom, že oni si za těcdh zbyvajících 45% žijou v pohodě, ale nám stát z těch 45% ještě něco strhne a z toho zbytku chcípnem hlady. Alelujá…
No, ale zatím to asi není tak hrozné. Stačí se v pátek projít po kterém koliv supermarketu a člověk se nestačí divit…

Sobota 25. února 2012 ve 12:28® regulus
regulus

Když je tady řeč o těch desátkách a jako dnes si pamatuju, jak nám soudružka učitelka coby malejm hustila do hlavy, že ta zasraná šlechta vybírala od poddaných desátky. :-D Vážení, spočítali jste si někdy, kolik každej z nás a to bez rozdílu státu zaplatí? Vyděláš stovku a pokud seš plátce DPH stát se na tobě hned přiživí a je to 120 kaček jako vyšitejch, pokud teda děláš pro občana. Z tý stovky musíš zaplatit sociální a zdravotní (neodečitatelná položka), z tý stovky musíš zaplatit daně (měl bys), ale to je sranda – 15 kaček no a z toho mála co ti z té stovky zbude si něco koupíš a ejhle 20% z toho cos koupil jde kam??? No do státu. Takže řeči, že jim nic nezaplatíme, na to zapomeňte, stačí běžný životní potřeby, žrádlo, oblečení, energie doma, to si žádnej kouzelník do nákladů nedá. Všecko je tu minimálně 2× zdaněný.

Tento příspěvek byl editován 25.2.2012 12:29:31 uživatelem regulus.
Sobota 25. února 2012 ve 12:17® Alov
Alov

nnnap> Nehledě na to, že stát to nám, „bohatým“ živnostníkům moc neusnadňuje, takže já osobně taky nevidím důvod přispívat do státní kasy. I když mě přispívat nutí (DPH. silniční daň atd.).Ale to je tak vše, co jim dám.
Např. v Germánsku dělají příjmy do státní kasy od malých živnostníků 60%! Ale tam ta podpora podnikání skutečně funguje, takže nemají důvod stát omrdávat. U nás je to pravý opak, takže kdo stát neomrdává, omrdává vlastní rodinu. :-D

Sobota 25. února 2012 v 11:31® nnnap
nnnap

ladamaj> daně platit lidi nedonutíš. Alespoň ty, co něco dělaj. Nemyslím zrovna zaměstnané stádo. Ono je to služba národu. Samostatná práce. Když budu mít pocit, že si společnost nezaslouží drobky z mého stolu, tak si ho nezaslouží. Já prostě netuším, proč bych měl přispívat na to socanský peklo. Já to prostě nechci a já to utnu. Jsem svobodný člověk. Nic po nikom nechci, nic nedostávám, ale vím, že na benga, úředníky a spol platit opravdu nebudu nic. Je to zlodějna. Vraťme se k desátkům.

Sobota 25. února 2012 v 11:19® ladamaj
ladamaj

regulus>Tak to zaplatím vše v plné míře a platit špitál jako nocležnu a zaty prachy.Ty musím ješ tě jednou zaplatit na poplatcích za byt takže špitál nikdy akorát sem zvědav co budou dělat protože takto uvažujících je spousta.Skrátka platíš 2× ato jako důchodce se ZTP/P platit nikdy nehodlám jde o dordel ve státě,není den aby nepadlo nějaké obvinění za daňoví unik a tam sou ty peníze kdyby chugoval berňák tak jak má tak to nemuselo dojít tak daleko.

Sobota 25. února 2012 v 11:02® Fryw
Fryw

Když tady byla řeč o vodě v koši (to je perfektně trefné přirovnání) tak přijdu se svoji trochou do mlýna. Jelikož jsem si po sto letech koupil noviny, mám tu čest se s vámi podělit o zajimavý udaj. V posledí době mám pocit z informací z medií, jako by důchodci žili na úkor produktivní části společnosti. Asi to špatně chápu, ale mám prostě pocit, že je nám to takhle předkládáno. O to zajimavější bylo mé zjištění. V roce 2010 šlo do předčasného důchodu 34 342 občanů. V roce 2011 to bylo už 86 146. A to jsou lidé, kteří jsou placeni právě z důchodového učtu a asi pro ně byla lepší volba jit do předčasného důchodu než na pracovní úřad. Celkem se vyplácí 501 789 (tj. 21% ze všech důchodů)předčasných důchodů. Takže ne že by celá společnost nějak musela doplácet na starobní a invalidní důchodce, ale právě oni řeší a platí za nezaměstnanost v ČR. Je to smutné.

Tento příspěvek byl editován 25.2.2012 11:04:22 uživatelem Fryw.
Pátek 24. února 2012 ve 21:33® ladamaj
ladamaj

sus1> :-O já ti dám Pelhřimov :-D

Tento příspěvek byl editován 24.2.2012 21:33:48 uživatelem ladamaj.
Pátek 24. února 2012 ve 21:27® chosebaits
chosebaits

regulus> Asi tak-Ale raděj toho necháme, nač si kazit páteční večer …

Pátek 24. února 2012 ve 21:23® regulus
regulus

chosebaits> hold u vás ovečky bučí oranžově, konec konců u nás (myslím v Brně) bohužel taky nebo ono je to vlastně jedni za osmnáct a druzí bez dvou za dvacet. No a když to vezmu do důsledku, tak na místním úřadě se spřáhli, socani, komunisti a černoprdelníci, starosta (ten slavnej, nedávno byl na Nově) se sem přistěhoval a měsíc před volbama se vykládalo že bude starosta, dosadil ho sem Onderka (brněnskej primátor) aby prosadil další průmyslovou zónu na nesmyslným místě a taky to tak dopadlo, nikdy před tím si tady socani ani neškrtli, lidi jsou nasraní. Socani ukecali všechny místní debily ani do hospody se nedalo chodit, protože by ti bylo na blití. Já už fakt v tomto státě nikomu nevěřím ani pozdrav. Ale raděj toho necháme, nač si kazit páteční večer …

Pátek 24. února 2012 ve 21:05® chosebaits
chosebaits

regulus> On je tam také nějaký limit 5000 pokud se nemýlím.

Pátek 24. února 2012 ve 21:02® regulus
regulus

ladamaj> jenže si uvědom, že těch 21 dní doma nesníš 20 Kč k snídani, 50 Kč k obědu a 30 Kč k večeři, jinými slovy 2100 Kč, takže sis to jídlo nekoupil u vás v sámošce, ale ve špitále a máš to i s obsluhou často pěknejch sestřiček.

Já to nepsal proto, že bych byl proti těm poplatkům respektive příjmům pro zdravotnictví, ale proti neekonomické formě jakou jsou vybírány. Pokud se týká doplatku za léky, tak to vůbec nehodlám komentovat, nevidím do toho a je v tom spousta svinstva v podobě lobování dodavatelů léků a možná ještě spoutu dalších věcí. Navíc ty jako ZTP určitě nezaplatíš plnou palbu, netuším jak to je, ale určitě je to nějak ošetřený. Takže shrnuto potrženo, zaplatíš co projíš no a ty léky to je sice smutný, ale to tady nevyřešíme.

Pátek 24. února 2012 ve 20:53® chosebaits
chosebaits

regulus> Mám svuj názor a ten si nechám a hlavně o ten tady nejde.Tady jde oto že dav oveček bude stát zatím co jim něco nabručí tak jako to tady bylo a je.O to tady jde.Tady každej vidí jen na dálku svého stínu a blaha.Nyní jsem se dočetl v novynách že v Usteckym kraji asi nebude už onkologie.Pche.Kraj pod vedení socanu hradil poplatky za pacienty(30 korun je hovno,ale v globálu rychta).Kraj-krajská zdravotní se starají o krajské nemocnice a ty jsou ve špatném stavu a právě onkologie přijde asi o jakou si licency.To znamená že našinci od komínu,kráteru v zemi a od chemiček budou muset dojíždět až do Práglu.Blb co má platit 30 kč je spokojen že neplatí nic když měl horečku 37.5 a ten co bojuje se smrtelnou nemocí bude pendlovat jak hovado a nikdo mu nepomuže.Bomba!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!Já si neumím pomoct,ale normálně se začínám za Českej národ stydět.

Pátek 24. února 2012 ve 20:45® sus1

ladamaj> Tak jed do Pelhřimova a tam si .....

Pátek 24. února 2012 ve 20:23® ladamaj
ladamaj

regulus>stím kšeftem to bude asi populárnější.Já když pujdu do špitálu a stávím tam 3 týdny = 2100 plus nějaký poplatek za léčbu-kapačky,prášky atd.co pojišťovna nehradí tak mě 3000 možná stačit nebudou.Kde mám zaplacení poplatků za byt,ikaso a to se ještě musím všude dopravovat autem autobusem ani náhodou to je cesta na 3–4 hodiny autem na 15 minut včil mudruj mám jen důchod a já ho nechtěl dostal sem nůž nakrk abylo.8-(

Pátek 24. února 2012 ve 20:17® sus1

regulus> A máš našetřeno? Můžeš jít do předdůchodu.:-)

Pátek 24. února 2012 ve 20:11® regulus
regulus

chosebaits> třeba to doktorný, je dle mýho pyčovina jak voda v košu, klidně se vsadím, že z toho má stát potažmo zdravotnictví kulový nebo jen zlomek. Je to úplná sranda, špitály si pořídili platební automaty, ty něco stály, někdo je musí servisovat, je s tím nějaká administrativa, taky to někdo dělá za peníze, podle mě kdyby zvýšili o 50, 100 nebo 200 Kč co se platí zdravotní pojišťovně, tak by to vyšlo nastejno bez toho, že se toho většina ztratí v systému. Platba za pobyt ve špitálu je zase jiná věc, ležíš v nemocnici, jíš tam, nejíš doma, vlastně ušetříš, tak proč by to mělo bejt placený z nějakýho zdravotního pojištění i když pravda, kdo by šel do špitálu dobrovolně. Kydy o tom, že si lidi tím uvědomují, že to stojí nějaký prachy je jenom demagogie, lidi na to serou. Vůbec mě hlava nebere, proč celej ten šaškec s lístkama u doktora, fakturama ze špitálu, proč se tohle nevyúčtuje normálně z plateb za pojištění, může být přece o něco vyšší, s tím, že za rok se udělá vyúčtování, na zálohách zaplaceno 5 návštěv u lékaře, 3 dny ve špitále (jako průměr), pokud dotyčnej nemarodil nebo nebyl u doktora, tak se to buď vrátí nebo zaplatí jednu zálohu o tohle nižší, pokud byl víckrát u doktora, dýl ve špitále, tak prostě doplatí. Jednoduchý jako facka, ale ti debili ve vládě jsou asi z marsu nebo si z toho spíš někdo udělal dobrej kšeft.