Chytej.cz

Pěst na oko

V diskuzi je 4.948 příspěvků, z toho 4948 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 23. února 2012 ve 12:35® ladamaj
ladamaj

nnnap>no buď rád aspoň nějakej metál.:-))

Čtvrtek 23. února 2012 v 11:55® nnnap
nnnap

…Teď se jeho organizační tým chystá spustit jednu novinku, totiž takzvanou certifikaci potravin. „Dodavatele budeme osobně kontrolovat přímo na jejich farmách a v jejich výrobnách. Zjistíme tak, v jakých podmínkách potraviny vznikají, a také tím jednoznačně vyloučíme, že nám na trh přivezou potraviny nakoupené někde v supermarketu,“ představil Sedláček své plány.....

To by bolševikům šlo. Ještě chvilku a budou nosit zase s hrdostí PS VB.
Kdo má konec krku vybavený standardem, ochranu nepotřebuje. A jestli takový nepozná rozdíl mezi mrkví a euromrkví, tak patří do klecového lůžka a krmit lžičkou rozmixovanou potravinou z pleska!

Čtvrtek 23. února 2012 v 10:16® sus1

džigit> Díky.

Středa 22. února 2012 v 15:06® ladamaj
ladamaj

džigit> OK mě to taky kolikrát zlobí ještě jsem si nezvikl na novej program tak stím mám taky problémy

Tento příspěvek byl editován 22.2.2012 15:07:52 uživatelem ladamaj.
Středa 22. února 2012 ve 14:24® džigit

ladamaj> to jsem tu vložil za Šuse,mu to nešlo :-))

Středa 22. února 2012 ve 14:16® ladamaj
ladamaj

džigit>to musíš napsat jinam jinak jde o holou pravdu

Středa 22. února 2012 ve 13:42® džigit
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/pest_na_oko/2012/th-img47547.jpg
Středa 22. února 2012 v 8:24® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

chosebaits> Paráda… Takových zpráv jen víc a z více revírů… Je vidět, že když se chce, tak jde spousta věcí…

Úterý 21. února 2012 v 19:32® Fryw
Fryw

nnnap> Tak to rychle na nákup, ať ušetříme :-)

Úterý 21. února 2012 v 19:08® chosebaits
chosebaits

OndruchM>Špatných správ je hodně a tak není na škodu hodit do placu i ty dobré:-)

Úterý 21. února 2012 v 18:48® OndruchM
OndruchM

chosebaits> je to sice rubrika pěst na oko, ale vám spíše palec nahoru

Úterý 21. února 2012 v 18:44® nnnap
nnnap

dobrá zpráva z alzy: Výprodej sice skončil, SLEVY ALE POKRAČUJÍ!:-D

Úterý 21. února 2012 v 18:00® chosebaits
chosebaits

Kurňa to je ale krásnej den.Dnes konečně po delším boji přišla vyjímka na chov mníka a ještě dostanem další vodu do nájmu.Když se daří,tak se daří.Snad bude tedy těchto krásných ryb plavat v Ohři už o něco víc.

foto/diskuze/pest_na_oko/2012/th-img47531.jpg
Pondělí 20. února 2012 ve 12:06® regulus
regulus

nnnap> tak to už naštěstí nehrozí … :-D

Nicméně zajímavý a taky trochu smutný, nutno ale říct, že si za to zákazníci můžou sami. Většinu těch údajů nejspíš zákazníci prozradí dobrovolně vyplněním nějakýho slevovýho kupónu, registrace jako stálej zákazník s vyhlídkou na nějaký ty slevy nebo podobný sračky, něco se možná zjistí když platí kartou, o úplný ochraně dat si asi můžeme nechat jen zdát, že …

Pondělí 20. února 2012 v 6:47® sus1

regulus> No ??? :-D

Pondělí 20. února 2012 v 6:40® nnnap
nnnap

http://byznys.ihned.cz/…-cekate-dite

Neděle 19. února 2012 ve 22:52® regulus
regulus

sus1> ale 3 nebo 4 lidi v autě to už je prakticky taky hromadná doprava … :-D

Neděle 19. února 2012 ve 22:29® sus1

regulus> Tu Prahu řešim podobně,i když bych autem také moh,ale za 140Kč tam nedojedu,co stojí autobus.V Praze se pak pohybuju též MHD,taxi je drahé a ani zrovna je nehodlam nijak podporovat.
Píšeš,kdo bere 20 tisíc,tak ten už bude řešit.Nevim jak u vás,ale tuhle sumu tady v okolí bere málokdo a přesto se jezdí autama.Jezdí 3,4 a střídají se.Vyjde to totiž levnějš než ten spoj i při tom nízkém platu.
Těch pár lidí co zminuješ na začátku, tak je fakt, že vždycky se někdo najde,kdo se chová jinak než ,, standard ",to už tak prostě je.Momentálně je trend nastavenej tak , jak je a co ho změní ??to nevim a jsem na to zvědavej, jaká páka bude mít takovou sílu s tim něco udělat,samo k lepšímu.

Neděle 19. února 2012 ve 22:20® nnnap
nnnap

Fryw> ano, je neděle, taky to tak beru.:-) Proto jsem se nezapojil:-D

Neděle 19. února 2012 ve 22:13® regulus
regulus

sus1> já ty peníze použil jako to co většinou lidi nutí k tomu, že něco dělají. Takže pochopitelně borec co bere 50k měsíčně to řešit nebude, teda kvůli penězům, ale z druhé strany člověk co dělá s bídou za 20k, má starou na mateřské, už takhle počítat bude. No a asi jsou i lidé, kteří tou veřejnou dopravou jezdí z ekologickejch pohnutek.
Znám člověka co jezdil celej život do práce 20 km na kole, v zimě v létě, v klidu si mohl dovolit jezdit autem i dvojnásobnou trasu, další nemá auto a nechce ho, plat téměř 40k, takže z finančního hlediska to není, řidičák má taky, z druhé strany znám lidi, pro který je MHD sprostý slovo, jedou kamkoliv autem, cena je nezajímá, to, že by tam byli MHD podstatně rychleji je taky nezajímá, prostě lidi mají různý pohnutky.

Je to v lidech, mají to jaksi zakódovaný v mozku. Já třeba pokud jedu do Prahy na jednání jedu vlakem, už spoustu let. Su tam za 3 hodiny, vlezu do metra a pak do autobusu nebo šaliny a bez problémů se dopravím kam potřebuju. K tomuto závěru jsem došel, když jsem jednou jel odsud autem skoro 6 hodin, stačilo 2× bum na dálnici, zacpaný objezdový trasy a to nebyla zima.
Konec konců, já to ježdění autem nebo MHD beru z čistě logickýho hlediska, jak je to pro mne výhodný, ne vždy z hlediska peněz, je třeba se na věci dívat z více pohledů, někdy je důležitější čas, jindy cena dopravy a někdy třeba jen to, že se dojede do místa A a odjíždí z místa B.

Neděle 19. února 2012 ve 20:47® sus1

regulus> Přepočítáno na peníze asi ano,ale jinak …,momentálně :-/

Neděle 19. února 2012 ve 20:27® Fryw
Fryw

nnnap> Psal jsem MHD, ale myslel jsem hromadnou dopravu obecně, omlouvam se. Já třeba nejsem původně z Brna, ale kousek od Brna. Vylepšili nám co jsme využívali autobus k dopravě směr Brno tak, že cca 4 km od nástupní stanice čekáme někdy i 15 minut na přestup. Efekt je ten, že cesta je časově méně výhodná a jezdí míň lidí. Jestli někdo ušetřil, tak to dost možná, ale rozhodně ne zákazník. Naše linka jistě není vyjímkou.

p.s. už se v tom začínám trošku ztrácet :-)

nnnap> Jistě. Jsem si plně vědom toho, že v rámci tohoto systému to utopie samozřejmě je. Ale je neděle, tak co…

Neděle 19. února 2012 ve 20:22® regulus
regulus

sus1> je to celý o prachách, pokud budeš třeba z těch Vranovic jezdit do Brna dělat, tak se dobrovolně vysereš na celý auto, protože, tě to vyjde dráž a to hodně, nějakejch víc jak 1600 Kč měsíčně, což je za rok 20 tisíc, časově bys ušetřil možná těch pět nebo deset minut než dojdeš od baráku k nádraží, takže dojdeš na nádraží, sedneš do vlaku, hodíš půl hoďky šlofíka, přesedneš na šalinu a z vysoka se vysereš na to, abys ses po 20 minutách jízdy motal přecpaným Brnem. Ve většíně ostatních případů je to to samý, už to není jak kdysi, jezdí to s tolerancí pár minut přesně, když je dědina větší je tam víc zastávek, takže je to obvykle do 5-ti minut pěšky od baráku.
Jistě jsou takoví, co prostě tím autem pojedou. No a pak se stane to, že tím veřejným prostředkem bude jezdit tak málo lidí, že se to nevyplatí a spoj se zruší nebo v lepším případě bude jezdit méně často.

Jen pro zajímavost, za 85 Kč můžu jezdit 3 hodiny kdekoliv po jižní Moravě, prakticky za tu dobu dojedu kamkoliv.

Neděle 19. února 2012 ve 20:04® nnnap
nnnap

úsměvné teorie.:-) Naivní teorie:-)

Neděle 19. února 2012 v 19:45® sus1

regulus> Musel by ten autobus jezdit skoro okolo každého baráku a to v hojné frekvenci, aby lid nemusel mrznout před barákem,než dorazí ,, strejda " s autobusem, jinak to auto zase vezmou .Změnila by se frekvence jízd MHD , za chvilku by z toho byl chaos,začne se jeden autobus plést tomu druhému,do toho ještě auta,chodci, pak se dohadovat s lidma v MHD, …
Já tomu nevěřim,že to lidi vezmou jako dobrou věc.Ostatně píšeš – utopie.

Neděle 19. února 2012 v 19:34® regulus
regulus

sus1> Já si myslím, že ne, protože se to prostě nevyplatí. Vezmu sice fiktivní, ale konkrétní příklad. Člověk bydlí ve Vranovicích, což je vesnice cca 30 km od Brna. Autem tě cesta tam nebo zpět přijde asi na 75 Kč a trvá v lepším případě půl hodiny, MHD tedy i vlakem to trvá taky půl hodiny, jednotlivá jízdenka stojí 42 Kč a pokud máš měsíční s brněnskejma zónama, tak tě to fakticky vyjde na 34 Kč navíc jakýkoliv ježdění po Brně je v ceně, je možný, že jinej typ jízdenky jen na určitou trasu vyjde ještě levněji. Vlak jede každou půl hodinu. Druhej příklad např. Ochoz u Brna, Jedovnice, nějakejch 15 km, autem 37 kč, autobus jednotlivá jízda 14 Kč, pokud budeš mít měsíční jízdenku na tento úsek, bude tě to stát 7 Kč. Autem to bude tak možná o 10 minut rychlejší. Autobus taky jezdí každou půl hodinu.
Mimochodem v Brně za stejně dlouhou cestu, tedy 15 km zaplatíš minimálně 25 Kč.

Samozřejmě, že můžou být úseky, kde se to tím autem vyplatí, ale moc toho nebude.

Tento příspěvek byl editován 19.2.2012 19:36:02 uživatelem regulus.
Neděle 19. února 2012 v 19:01® sus1

To mluvíte ale jen o lidech,kteří bydlí ve městě,tedy v dosahu MHD.Ty lidi,kteří jsou mimo město( MHD ) budou jezdit autem stejně.Možná by to asi bylo řešení pro velká města ale pro malá a ostatní nikoliv.

Neděle 19. února 2012 v 18:50® regulus
regulus

Fryw> no trochu utopie, to že by MHD zadarmo byla ve finálním efektu levnější asi pravda nebude, ale když jsi to MHD nakousl …

Je něco jinýho používat MHD jako dopravu do práce, z práce, za zábavou no a v neposlední řadě za kolik. Spousta lidí kteří dělají kousek od bydliště, zaplatí za jízdenku (mám na mysli šalinkartu – pro ostatní síťovou jízdenku nebo jak se to vlastně jmenuje) víc než by zaplatili za benzin do auta, takže jezdí autem. Spousta lidí co dělá dál od bydliště, ušetří denně hodinu času i víc když jedou autem než kdyby používali MHD a není to o moc dražší, často skoro na stejno. Jsou lidé, kteří při svojí práci mohou využívat MHD, ale jsou tam takový časový ztráty, že se vyplatí auto. No a v neposlední řadě cena jízdenek na krátký trasy je dražší než když pojedeš autem. Posledním hřebíčkem do rakvičky využívání MHD je to, co jsme dopustili za posledních 20 let. Ekonomicky jsme zlikvidovali malé obchůdky a jezdíme na nákupy autem do nákupních center často na okrajích měst, dnes už si nejseš schopen na mnoha místech nakoupit ani základní potraviny v blízkém okolí, protože z prodeje chleba a rohlíků ten obchod prostě nepřežije. Můžeme za to ale my všichni, protože do práce jsme jeli autem, cestou domů se stavili v Tescu nebo jiným nákupním centru a ten místní obchod za rohem jsme nechali normálně na holičkách a tak to jeho majitel prostě zavřel, páč to nemělo cenu. Takže dnes spousta lidí jede do práce autem už jen proto, že cestou z práce zajede nakoupit právě do těchto center, přestože by pro ně cesta jen do práce a zpět byla MHD stejně rychlá a levnější.
Uvědom si, kolik se spotřebuje pohonných hmot, kolik emisí a pochopitelně i nějaký to opotřebení silnic jen čistě ježděním nakupovat. Ani ve snu si to nedokážu představit. Vezměme hypotetickou situaci, že každý provozovatel takovéhoto areálu, by za každé auto, které vjede na parkoviště zaplatil třeba do fondu na obnovu komunikací jen pouhých 10 Kč, dovedeš si představit tu sumu za rok? Zase se ovšem pohybujeme v oblasti utopie, není žádnej zájem omezovat tyto řetězce, protože právě oni dokážou lidi řekněme přesvědčit, aby utratili víc než původně chtěli, v malým obchůdku koupíš těch pět věcí pro který jsi původně přišel, kdežto tam máš najednou plnej košík, samozřejmě je to jak kdo. Mimochodem v Brně jezdí dva nebo tři autobusy zadarmo právě do těchto nákupních center, je to ale asi v režii těch center, nemám tušení jak moc to lidi využívají, ale docela bych řekl, že jo.

Neděle 19. února 2012 v 17:58® Fryw
Fryw

regulus> Myslím, že bude nutné jít spíš cestou hromadné dopravy a individuální omezit. Někde na netu se pohybuje studie o tom, že hromadná doprava zdarma v podstatě sníží náklady. Ve velkých jihoamerických městech se dělají pokusy, kdy je MHD v metropolích zdarma. Za den se snížil objem emisí o 10%, snačně klesla nehodovost, tím čerpání peněz ze zdravotnictví. Když se to vezme kolem a kolem, tak prostě velký provoz devastuje silnice, na ty se musí platit, devastuje zeleň, na ni se musí platit, způsobuje dopravní nehody, za ty se musí platit. Pokud je MHD placené, někdo musí tisknout lístky, prukazky, budovat automaty, agenda, vše možné – to něco stojí. Když se vyjmenované náklady porovnají se ziskem za lístky (zisk z lístků jde soukromému provozovateli, následky provozu aut jdou na vrub celé společnosti), zjistíme, že bezplatné MHD vyjde buď levněji a nebo ne nijak extra draho. A aut ve městech ubude, né že né. Jenže je tady prostě problém v tom, že z MHD přestane být výdělečný podnik pro majitele. A už jen tohle by celkem pomohlo i bez elektromobilů.

Neděle 19. února 2012 v 17:23® ladamaj
ladamaj

1Mara>ne ne jenom mám noví program a nějak se vtom plácám písmo je pro mne moc malé musel bych mít monitor velkej jak plazmu.:-))