Vyhledávání
Pěst na oko
V diskuzi je 4.949 příspěvků, z toho 4949 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 18. února 2012 ve 20:13® regulus
-
Fryw> to je taky docela zajímavý (ropa), když jsem chodil na devítiletku, takže před necelejma 40 rokama, tak se tvrdilo, že světový zásoby ropy jsou tak na 40–50 let a já tehdy docela věřil tomu, že se toho dožiju. Pochopitelně jsem si neuvědomoval co všecko se z ropy vyrábí nebo z tehdejšího pohledu bude vyrábět. Popravdě si vůbec nedokážu představit jak to budou soudruzi řešit, protože realita je ještě katastrofičtější než to z toho dokumentu vyznělo. Z druhé strany věřím, že ještě nějaký to naleziště i když možná vůbec nebude jednoduchý tam těžit najdou, takže si myslím, že následujících 100 let to úplně nebude, ale že jí bude rapidně ubývat, vo tom žádná. Su docela zvědavej na ten cirkus, až arabáčům dojde ropa, protože tam mají jen poušť a ropu, nic víc.
Takže jsme vlastně dostali dvě zdánlivě nesouvisející témata, jenže ono to tak vůbec není. Celej princip globalizace potravinářství popisovanej v tom dokumentu co jsem sem dal je zcela a úplně závislej na ropě. Nezvratně se změní zemědělství a su zvědavej co s tím budou dělat za 100 let. Řečeno slovy ZN tento svět se v prdel obrací a to doslova.

- Sobota 18. února 2012 v 19:58® regulus
-
sus1> nesledoval, ale s tlakem problémy fakt nemám, bez ohledu na co se dívám.
- Sobota 18. února 2012 v 18:46® chosebaits
-
sus1> Tak to teda už nepij či nehul.
Tento příspěvek byl editován 18.2.2012 18:47:23 uživatelem chosebaits.
Možná i bez toho usměváčka. - Sobota 18. února 2012 v 18:23® sus1
-
osprey> Já nebékuju,ale když je tady ta diskuze???
Já bydlim na vesnici,tak moc dobře vim, jak to chutná doma a jak, když se
to přiveze z města.
- Sobota 18. února 2012 v 18:09® ladamaj
-
chosebaits>no to právě nevím mívájí n tom pukáče ale už sem tam měl i vařená.
Tak nevím jestli mě nechtěj ušetřit práce.
- Sobota 18. února 2012 v 17:48® osprey
-
sus1> Nebékej tu, okoštuj a teprve, když nenajdeš rozdíl, tak to možná bude stejné.
Ale dost často ho najdeš a často velikej.
- Sobota 18. února 2012 v 17:18® sus1
-
regul >> Jestli si tet sledoval pořad na čt2,tak kolik máš tet tlak ?

- Sobota 18. února 2012 v 16:59® chosebaits
-
ladamaj> A odkud si myslíš že je oni maj?? Z AKCE z nějakého řetězce
- Sobota 18. února 2012 v 16:54® ladamaj
-
chosebaits>neva to že se zde občas oběví mezi paneláky auto a prodává ale ty nestojí zanic to mužu jít do kaufu.
- Sobota 18. února 2012 v 16:53® ladamaj
-
nnnap>ty dacane nemám to pro maso to není ani pro moje 4 nohé miláčky.Zajímá mě peří a to jen určitá barva jinak si barvím sám.

- Sobota 18. února 2012 v 16:20® chosebaits
-
ladamaj> Fakt nevím
- Sobota 18. února 2012 v 15:54® nnnap
-
ladamaj> laďo, kup si v krámě vynošenou velkochovovou. Já své slepice otročím, dokud nepadnou, tj. mají i 8 roků, než natáhnou brka. Já bych to nejedl. Zahrabat. Ani psovi to nevařím. Toliko k dalším fikcím městských obyvatel. Zlaté vajíčko z klecového chovu, zlatá slepice na paprice z klecového chovu.
- Sobota 18. února 2012 v 15:44® ladamaj
-
chosebaits> neprodávaj tam u vás někdo nějaké staré slepice a vajčka
Tento příspěvek byl editován 18.2.2012 15:44:33 uživatelem ladamaj. - Sobota 18. února 2012 ve 13:42® Fryw
-
sus1> Já už se tomu vyhýbám, to plní snad paštikou nebo co :-/
jajco> tohle taky stojí za to - Sobota 18. února 2012 ve 13:26® sus1
-
chosebaits> Přesně tak,nemá smysl to tady dál rozebírat.

- Sobota 18. února 2012 ve 13:21® chosebaits
-
sus1> Tadyto si myslím že nemá cenu řešit!!Kupované a domácí vejce už od pohledu jiné a to se nebavím po rozklepnutí či snad usmažení.Domácí slípka dostává to co člověk nesní a také má zdroj přirozené potravy nebo většinou běhá v okolí (pole,louky atd.)No a o jahodách se také nemá cenu bavit.Jen to chce ochutnat.
Tento příspěvek byl editován 18.2.2012 13:22:12 uživatelem chosebaits. - Sobota 18. února 2012 ve 13:12® sus1
-
chosebaits> Jedinou výhodu vidim u toho sopukromníka je to, že je to narostlé ,vypěstované v oblasti,ve které bydlim a to je asi tak vše.
Tento příspěvek byl editován 18.2.2012 13:17:36 uživatelem sus1.
Aby to totiž narostlo do té ,, kvality " co ti ten soukromník nabízí ( velikost,barva,… ) musí do toho nacpat tolik srač… , jako ti ostatní, jinak je bez šance na nějakej úspěšnej výpěstek.Dneska totiž nelze nikde( ve velkém ale asi v malém ) sehnat ,, normální " semínka,sazenice,… bez chemickécho zásahu,takže i ty si kupuješ od toho soukromníka ,, umělé " ovoce i zeleninu, ale jen s tou výhodou,co popisuju výše.
Ty vajíčka – co jim dá soukromník jinýho než velkochov? kromě nějaké speciální směsi,kterou určitě nekoupí,tak jim dá chem.upravené brambory,chem.ošetřené obilí,následně šrot pro slepice,v proagru kupujou směs( nevim přesně co v tom je,ale je to prej na lepší nešení,takže …na kolik je to vajíčko čisté ??
- Sobota 18. února 2012 ve 13:07® chosebaits
-
ladamaj>Momentálně nekupuji nebo našim běhaj nějaké slépky po zahradě
Jen píšu že se dají sehnat . - Sobota 18. února 2012 ve 12:58® ladamaj
-
chosebaits>pravda pravdoucí odkud máš vejce nějaká bych taky koupil ale raději od soukromníka moc děkuji.
- Sobota 18. února 2012 ve 12:08® chosebaits
-
Jj-pěkné to téma. Osprey má pravdu s překupníkama a také farmářským trhum zatím nevěřím.Ono když jedete do Makra a tam táhne človíček mraky zeleniny a odpoledne je na tržnici tak ...... Já vezmu na podzim auto a obědu okolní vesnice a není problém koupit brambory,cibuli,česnek,okurky ,zelí,med,vejce a já nevím co ještě.Brambory za 10kč a každej říká proč tak drahé když támle u silnice je má zemědělec za 6 kč?? Zemědělec z Makra!! nnnap-Pravda s kvalitou!!! Každý brečí že tu není už kvalita(česnek,rajčata,jahody atd.) ,ale každej letí podle letáku do těch hnusnejch obchoďáku a pak se světe div.Lidé chtějí levně nakoupit a tak za málo nemužou přeci dostat spešl zboží,že.
- Sobota 18. února 2012 v 9:11® sus1
-
osprey> Jj, oblíbená věta těch,co za to můžou nejvíc.

- Pátek 17. února 2012 ve 23:00® džigit
-
nnnap> to byla i má úkol.Obrátit,na sníh a přes dřívko šlem dolů.Dnes už většinu kupuji
- Pátek 17. února 2012 ve 22:32® osprey
-
sus1> Nezbavuj se viny. Jedeme v tom všichni.

- Pátek 17. února 2012 ve 22:01® sus1
-
osprey> Ne kam jsme se dostali ,ale kam nás dostali někteří …

- Pátek 17. února 2012 ve 21:59® sus1
-
Fryw> Když píšeš o tom kile masa.Kluci od nás,z okolí dojíždí do jedné nejmenované fa v Plzni na výrobu uzenin a dle jejich výpovědi( dělají přímo u toho ) na 100 kilo hmoty jde 3 kila masa a zbytek … nemusim asi dál popisovat,co je ten zbytek v těch uzeninách.

- Pátek 17. února 2012 ve 21:46® jajco
-
Fryw> To byl mazec ten dokument.
- Pátek 17. února 2012 ve 21:39® nnnap
-
džigit> máš recht.
Ostatně ta střívka, co máš na té
fotce do občanského průkazu
byla má zabíjačková specializace.
Řezník si udělal základ, tj. vykakal a na mě bylo je dočistit,
vyšlámovat. Mimo jiné. - Pátek 17. února 2012 ve 21:24® osprey
-
1Mara> To víš ty a já. Kdyby je v Kauflandu neprodali, tak by je tam neměli.
Ten film, co vložil regulus, ukazuje, kam jsme se dostali, nemá cenu to dál rozebírat.
- Pátek 17. února 2012 ve 21:02® 1Mara
-
osprey> Spíš by se dalo říct že to jsou krmný pro prasata !

- Pátek 17. února 2012 ve 20:49® osprey
-
nnnap> Nevím, jestli poznám rozdíl mezi bramborou z tvého pole a z Kauflandu. Ale rozdíl mezi bramborou z pole mých rodičů a bramborou z Kauflandu jako prd.
Naši pěstují brambory na jídlo, dodavatelé Kauflandu na prodej.