Vyhledávání
Pěst na oko
V diskuzi je 4.948 příspěvků, z toho 4948 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 28. ledna 2012 ve 12:36® hraji
-
džigit> u nás je výhoda v tom, že naše svazová kárná komise je jen jedna. Ona nemůže rozlišovat naši – vaši, protože jsou v ní lidé z různých MO. Nemůže se stát, že přestupek projednávají kamarádi, se kterými chodí trestaný na
. Jasně, může se v komisi občas vyskytnout jeden známý trestaného, ale ten sám požádá, aby nemusel přestupek projednávat.
- Sobota 28. ledna 2012 ve 12:26® džigit
-
SURF> Hraji už napsal postup,tak já jen k tomu „co by…“
Jednou z věcí je mít stejný metr na domácí,jako na „cizí“
Mít větší volnost MO při obměně RS a tak trochu si RS,potažmo jejich činnosti či nečinnosti všímat.
Nebýt lhostejný,ze strany řadových rybářů, k činnosti okolo vody a lepší součinnost s RS. Ne nechci zavádět „PS VB“,ale přeci když chci pořádek,nemůřu jen vykřikovat a RS nechat ve štychu při problémech.Hájíme přeci společné!
Ono je toho víc,ale jdu obědvat a tohle už asi nějaké reakce vyvolá,snad - Sobota 28. ledna 2012 v 11:41® ladamaj
-
SURF>jestli chceš být okrok v předu pořiď si knížku pro RS.K nápravě vede jen jedna cesta záleží o jaký přestupek se jedná jde o podobný jak píše hraji ale pozor v ČR na některých místech fuguje profi RS a to je daleko horší mužeš se dostat do centrální databáze a pak máš konečnou s rybařinou třeba naořád ale vše řeší ještě komise né jenom RS za opravdu hrubé porušení nemusíš dostat opravdu povolenku už vůbec to to je obdobné i u myslivosti rovněž nemůžou dělat co chtěj.
- Sobota 28. ledna 2012 v 11:32® SURF
-
hraji> Srdíčko mi zaplesalo. Je vidět, že to jde, když se chce. Jak krásné.....
- Sobota 28. ledna 2012 v 11:03® hraji
-
SURF> u nás v MRS je to takto. RS zjistí přestupek a zadrží povolenku. Pošle hlášení na krajský úřad a povolenku s kopií hlášení zašle na MRS, kde jej dostane Svazová kárná komise. Krajský úřad projedná přestupek s pozvaným rybářem a pokud sezná, že se skutek stal, uloží pokutu. Podá zprávu na Svazovou kárnou komisi. Poté komise pozve rybáře k projednání jeho přestupku a protože je jasné, že přestupek se stal, uloží trest. Zrovna ve čtvrtek dostal u nás jeden člen trest tři roky nevydání povolenky. Je to průhledné a účinné. V ČRS je to bohužel jinak.
- Sobota 28. ledna 2012 v 10:41® SURF
-
hering> ladamaj> džigit> „Cítím“ z vašich příspěvků, že víte hodně. Jak vlastně funguje systém: přestupek, odebrání povolenky.....? A co by vedlo podle vás k nápravě.
- Sobota 28. ledna 2012 v 10:33® SURF
-
hering> Říkám si, že je lepší dělat NĚCO než NIC. Chápu, že je to začarovaný kruh. Ale jak dál?????
- Sobota 28. ledna 2012 v 9:46® džigit
-
ladamaj> zrovna včera jsem byl pro noty a nakousnul tuto otázku.Hned mi byl nabídnut seznam lidí v trestu.Samo,že ne podrobně/dle 101 jen mimo dosah bez brejlí
/ Tak je vidět,že to jde,jen chtít
- Pátek 27. ledna 2012 ve 23:15® ladamaj
-
hering>při tom to by měl být vcelorepublikové databázi a nikdo ho nemuže vzít a vydat mu povolenku jednou tam je jeho jmédo narození jdou stím veškeré údaje.Takže nějakej podfuk nato by se přišlo není to tak jednoduché.Jo že se kupujou to vím tady je koupíš v hospodě kuželna Jirkov možná i v dalších nejsem hospodskej typ tak je ani nenavštěvuji o téhle sem to slyšel.Jednou je tam § a to nikdo dnes neokecá.
- Pátek 27. ledna 2012 ve 23:01® hering
-
ladamaj> To když na to přijde,klidně bych mu je zašlapal do bláta.Ale dotyčný nakluše do jiné MO a tam si je bez skrupulí koupí.Mohl bych jich vyjmenovat slušnou řádku těch MO kde to prodávaj na kšeft a na nic se nekouká
- Pátek 27. ledna 2012 ve 22:26® 1Mara
-
hering>
- Pátek 27. ledna 2012 ve 22:20® ladamaj
-
hering>tak mu je seber a za hrubé porušení přetrhni jinak je dostane spět takto sem poslal několik rybářů do centrální databáze i na schůzi jsm to teď řešil.
- Pátek 27. ledna 2012 ve 22:15® osprey
-
SURF> Bohužel, hering je praktik a popisuje skutečný stav věcí. Souhlasím s ním do písmene.
- Pátek 27. ledna 2012 ve 22:08® hering
-
SURF> Nechci Ti brát iluze,ale tohle vše už se u nás zkoušelo.A výsledek? Jen se ryby nepsaly!Pokud tady nebude jednotnej systém a hlavně vůle,aby tomu komu sebereš noty si nikde už neškrtnul,tak se nehneme z místa.
- Pátek 27. ledna 2012 ve 21:18® osprey
-
SURF> Lipno moc neznám. Netroufl bych si radit.
- Pátek 27. ledna 2012 ve 12:15® SURF
-
hering> Reší to aspoň něco. Věřím, že těch slušných rybářů je většina. A RŘ dodržují. Jinak bych bral kontrolu u vody, samé profíky.
- Pátek 27. ledna 2012 ve 12:08® SURF
-
osprey> Já taky fandím Lipnu. Prý se to tam hodně zpřísnilo. Toje dobře. Chtěl bych se tam letos podívat. Nikdy jsem tam nebyl. Možná by si mohl poradit kam…
Jinak já bych zakázal rybku na Lipně všeobecně.
Kolegové, co jezdí na Nechranky, mi říkají, že jsou dny, kdy dvacítky do sebe nasoukají i podměreční candáti.
- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 23:20® SURF
-
osprey> Taky. Zítra je taky den.
- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 23:13® osprey
-
SURF> Lišíme se jen v pohledu, kde začít. Já tvrdím, že vymahatelnost práva je základ.
Zatím se měj, musím dělat.
- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 23:13® hering
-
osprey> souhlas
- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 23:08® osprey
-
hering> Proto fandím 20 cm rybě na Lipně. Ti, co chtějí chytit pořádnou rybu, se tím necítí být nijak extra omezeni.
Na štiku je to tak akorát, na sumce dokonce malé a velký candát ji slupně taky jako malinu. I šedesátky to běžně žerou. Ale pětatřicítka ji nedá. A ušetřily by se tisíce zmršených candátků a nakonec by si je ti chlapi stejně odnesli, ale o hodně větší.
- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 23:05® SURF
-
osprey> Přínos vidím v tom, že se to aspoň prosadilo. Tady ještě ne. Uhlídat zákon je druhá věc. Stávající předpisy, už jsou podle mě, TEĎ nedostačující. První kolo mají za sebou. Druhé kolo bude těžší. Vše uhlídat.
Jinak s tebou souhlas.
Tento příspěvek byl editován 26.1.2012 23:06:53 uživatelem SURF. - Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 22:52® hering
-
osprey> Ano Míro,to by bylo prozatím dostatečné.Jenže tenhle národ nemá tu scandinávskou mentalitu kde se pravidla prostě a jednoduše dodržují.Tady je národní sport šidit,och----t a podvádět.Bohužel
(
- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 22:48® SURF
-
osprey> Asi vím, o čem píšeš. Znám to podle sebe. A bude se to měnit. S věkem. Projdu se, pokecám s RYBÁŘEMA a jdu domů. Když jsem chodil hlavně na kapra, tak jeden kolega mi říkal: „Ty nemusíš chytit rybu, ale musíš daleko nahodit!“ Stačí jeden prut. Nikdo to nechápe. Já říkám, že jsem na rybách a nanechám se honit.
A K-70?! To už jsem měl před 20 lety. Taky to tenkrát nikdo nechápal.....
- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 22:45® osprey
-
SURF> Mě by stačilo, kdyby se u nás podařilo vymoci dodržování stávajících pravidel.
Loni jsem slyšel o výkonu 28 candátů za den z toho 2/3 podměrečných (bylo to z hloubky, pravděpodobnost přežití malá, lovec bral všechno). Samozřejmě to nemůžu dokázat, nebyl jsem u toho, ale zdroj je poměrně důvěryhodný.
Až se podaří dostat věci do stavu, že se předpisy budou všeobecně dodržovat, pak bych je teprve zpřísňoval.
- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 22:42® hering
-
SURF> A co to řeší ???
- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 22:34® SURF
-
´Můžem pokračovat. Moravané a Slezané asi pochopili....... Soupis mimopstruhových revírů Výboru územního svazu pro Severní Moravu a Slezsko s bližšími podmínkami výkonu rybářského práva: Na všech revírech je nejmenší lovná míra kapra zvýšena na 40cm. Úlovek vyjmenovaných druhů ryb – K, Š, Ca – nebo jejich kombinace je omezen na 10ks za kalendářní měsíc. Roční úlovek vyjmenovaných druhů – nebo jejich kombinace je omezen na 40ks!!!!!!!!!!!!! Doufám, že to platí dál. Mám RŘ z 2011.. Je tam více pozitivních nařízení.
A tady jsme na měsíci?
- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 22:29® osprey
-
SURF> Chodím i s foťákem bez prutu a taky bez prutu i foťáku. Někdy taky s obojím, aniž bych něco použil. Nedávno jsem brouzdal krajinou ve vánici, ryby nešly, tak jsem ani moc nechytal a prostě jenom tak broudal.
Na druhou stranu – lov tě donutí vnímat věci mnohem ostřeji a intenzivněji. Takže lovím ryby rád.
- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 22:05® hraji
-
SURF> to je svobodná volba, buď zůstaneš v řadě a v klidu, ale ráno se ti nebude líbit pohled do zrcadla a nebo si zvolíš tu těžší cestu a ráno se do zrcadla budeš moct usmát.
- Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 22:04® SURF
-
mvincik> Ani „nevíš“, kolik pravdy jsi napsal.