Vyhledávání
Pěst na oko
V diskuzi je 4.951 příspěvků, z toho 4951 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 9. prosince 2011 v 18:56® ladamaj
-
Fryw>toho logana v kombíku sem chtěl kupovat než sem koupil Passata 18 20v (3B5)v plynu a už bych do škodovky nevlez naprosto spokojen.
- Pátek 9. prosince 2011 v 17:21® osprey
-
dodorider> Nepřeháněj. Díly se unifikují, často jeden subdodavatel dělá pro víc značek, ale ty rozdíly tu jsou.
- Pátek 9. prosince 2011 v 17:07® dodorider
-
Fryw> dnes si u at nevyberes vsechny dily vlastne pochazej z jedne fabryky a vsechny automobilky maj uplne stejne vyrobni linky jen jinak anstavene dnes musis koukat na cenu a na vybavu zamozrejme platis i za znacku
- Čtvrtek 8. prosince 2011 v 16:22® Fryw
-
ladamaj> Já mam fabii, rv. 2000, najeto 92 000, z toho je jasny, jak moc auto využiju. Ale na vypravy na ryby (vlastně to je tak jediná zatím potřeba auta) ve dvou už pomalu přestáva stačit. Když opomenu LADU tak se u nas pěstuje jen značka škoda (od favorita, felicie, fabie až po octavii). Na tuhle značku si nemůžu stěžovat. Na příští sezonu se hodlám dovybavit člunem a motorem, takže se nevyhnu koupi hagusů a „rakve“. No a jestli přijdu na to, že mám potřebu a hlavně finance na jiny auto, tak to nejspíš bude bazarovka. Celkem se mi líbí dacia logan. Kamarád ji ma jako firemní auto několik let, používá se na cestu čr-finsko a tam na cesty do práce. Jsou někde hodně na severu a auto prý držák. A za ty prachy…
- Čtvrtek 8. prosince 2011 v 15:29® ladamaj
-
Fryw>také jsem se nejdříve divil no chybama se člověk učí-špatná koupě no už ji nemám,koupil sem VW Passat 18 naprostá spokojenost není noví ale škodu si strčí no víš kam.
- Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 14:59® Fryw
-
ladamaj> I na slovensku se dala fabia koupit levněji. Nevim jak je to teď. Je to škoda no, tam kde se lehce prodává (u nás) si můžou dovolit to trošku osolit. Jinde kde se značka zavádí nebo je ostřejší konkurence se musí laborovat s cenou (však my to kdyžtak doplatíme)…
- Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 14:42® ladamaj
-
Fryw>máš pravdu zvenku přijde noví vůz min. o 200,000–300,000levněji také jsem na to přišel když sem kopil oktávku kombíka za 3/4mega apak sem to zjistil o kolik sem ji mohl koupit levněji.
- Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 14:34® Fryw
-
nnnap> celkem se tam prodává superb. Někdy na novinkách se psalo, že tam jde koupit superb v plny palbě za 500 000 kč. Prostor pro expanzi se dá udělat, jen je třeba překonat konkurenci. Tady to bude asi cena/luxus.
- Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 13:57® nnnap
-
sunet> to je amatérská představa. Tam už není prostor pro expanzi. Ta se nekoná. BMW je baveriše motoriše wolcvagen. Oni si právě myslí, že kupují luxusní škodovku.
- Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 13:54® sunet
-
No, dovolím si trochu oponovat, čínský a potažmo asijský trh s automobily (mimo Koree a Japonsko) je nejrychleji se rozvíjející na světě. Za nynějším úspěchem značek VW, Audi, BMW apod. stojí právě nekutečné tempo růstu prodeje v Číně, hlavně nejvyšších modelů. Číňan, když na to má, si nic levnějšího nekoupí. Bohužel pro Škodovku je v koncernu podporován prodej Passata na úkor Supebra. Proč? Na to by měli odpovídat jiní.
Mimochodem, značka BMW se tam prodává 2× dráž než např. v Evropě. A důvod? Zkuste hádat. Malá nápověda: zaměřte se na možný význam písmen v názvu, v angličtině.
Tento příspěvek byl editován 8.12.2011 12:55:50 uživatelem sunet. - Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 13:53® nnnap
-
kety.vydra> proč, si uvědom, že už svolením na své půdě postavit cizáckou fabriku sis naplival do tváře. To jsou jenom důsledky špatného rozhodnutí. Já bych je vykopal. To není jenom o korejských zvířátkách v nošovicach, nesou a obtěžují svými vzorci chování celý kraj.
- Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 13:34® kety.vydra
-
1Mara> Takvíš jak.Ten kdo si nenechal nasrat na hlavu,tak ten odešel.Viz já
- Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 13:33® kety.vydra
-
nnnap> No comment…Běž za roh a dej si facku.
- Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 13:32® 1Mara
-
kety.vydra> Mě by mrsknul jenom jednou , a odseděl bych si to
Tento příspěvek byl editován 8.12.2011 12:32:58 uživatelem 1Mara.Už by vživotě si tou jeho pastelkou do huby suši nedal
- Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 13:31® nnnap
-
kety.vydra> proč jak mraky. Jste vohli hřbet jak votroci, tak co. Bylo vám málo být hrdý na svou zem a zelí, tak vás klidně mrskat!
- Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 13:28® kety.vydra
-
osprey> Čínské auta tu sice nejezdí.Ale do těch tzv. celých vozů vyrobených v Čechách se cpou díly z Číny a Indie.Rok jsem dělal v Nošovicích,takže…Ale řeknu ti perličku.Když jsem tam nastupoval,tak první co jsem se od svých nových spolupracovníků dozvěděl bylo,že se Korejci ptali (když se Nošovice rozjížděly) jestli můžou dělníky u linek popohánět bičem,tak jak to mají ve zvyku v Koreji.Ale že jim bylo českými právníky sděleno,že na tohle ať tady ani nemyslí,že by z toho měli průser jak mraky…Síla,že?
- Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 13:27® nnnap
- Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 13:25® nnnap
-
osprey> no právě, proto nechápu co mi dá, že čiňan chce fikci spolehlivosti a folcvagen mu tam šoupne fabriku.
Jo, to že se jich tam proda jako polovina v malém krajském městě nas fakt nevytrhne.
- Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 13:09® osprey
-
nnnap> Myslím, že tam Škodovka dokonce chce stavět fabriku.
Ono je to nakonec jedno, kam ty plechovky prodáme. Hlavně, že to vydělává.
Pokud začne Čína vyrábět levnější a kvalitnější vozy, bude to pro nás slušná rána. Zatím se tam ročně prodá asi 20 000 škodovek a čínskou káru jsem tady zatím nepotkal.
- Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 12:40® nnnap
-
osprey> mi tu vyrábíme auta pro číňany?
Čínský trh je přesycen a pro automobilky absolutně neperspektivní a nezajímavý.
- Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 12:10® osprey
-
nnnap> No k tomu, že se tu vyrábějí a spousta tvých spolubližních tak vydělá sobě i státu.
Zatím se produkce pořád zvyšuje, ale jednou ten zlom přijde a pochybuju, že bude citlivě regulovaný. Naše zem je na výrobě aut hodně závislá a v nějaké formě to pocítíme všichni.
- Čtvrtek 8. prosince 2011 v 11:44® nnnap
-
sunet> nerozumim tomu, čemu je mi platná víra číňana v evropská auta.
- Čtvrtek 8. prosince 2011 v 1:15® osprey
-
Bigpista> Tobě taky? Teď jsem byl v Praze v jednom kanclu a tam viselo to samé. Vy jste tam samej realista
- Čtvrtek 8. prosince 2011 v 0:49® sunet
-
nnnap> Ech, ani nevíš, jakou máš pravdu. Střelit se to dalo a už se tak i stalo. Jen pro zajímavost, v ČR hospodaří na pronajaté půdě více než 80 procent zemědělců!
- Čtvrtek 8. prosince 2011 v 0:36® sunet
-
Fryw> Ale vyrabíme, jen je to moc zaměřené na jedinou oblast, automobily. Ale na druhou stranu dokonce i Volkswagen přestěhoval vývojové středisko do Boleslavi. My a potažmo i zbytek Evropy žije hlavně z toho, že má jakž takž vyspělý automobilový průmysl.
A co nás ještě pár let udrží nad vodou je neskutečná víra číňanů v evropská auta. Ty jsou v jejich očích stále na prvním místě, před americkými, japonskými, korejskými či čínskymi. Až se to změní, pak teprve nastane ta pravá mela.
- Středa 7. prosince 2011 v 19:08® nnnap
-
sunet> nebuď pesimistou. Máme krajinu oplývající mlékem a strdím, plnou medu, šumících borů a hájů. přímo zemský ráj, to na pohled.To by bylo, aby se to nedalo střelit
- Středa 7. prosince 2011 v 17:24® Fryw
-
Já jen nevím, co nám zůstane, až se kapitálu začne dařit někde jinde lépe a odtáhne za lepším. Prázdné haly na orné půdě, solární elektrárny a několik milionů nezaměstnaných? Nic nemáme, nic nevyrábíme. Bude to asi docela kruté vystřízlivění z neoliberální ideologie.
- Středa 7. prosince 2011 v 17:16® dodorider
-
sunet> tak zacnem stavet skyarealy
- Středa 7. prosince 2011 v 15:53® Luccini
-
džigit> kdybych nebyl v praci taky bych si dal a pak bych sem nepsal tyhle svoje cerny myslenky. nu coz musim vydrzet do vecera
- Středa 7. prosince 2011 v 15:45® Bigpista
-
sunet> Taky mě to neuklidňuje. Přijde průser. Podle mě není otázka jestli, ale kdy. Pokud budeme mít kliku, bude mimo Evropu.
osprey> Tohle mi visí v kanceláři nad stolem.