Vyhledávání
Pěst na oko
V diskuzi je 4.948 příspěvků, z toho 4948 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 30. dubna 2008 ve 13:25® profo
-
Alov : jasný bylo to tak i myšleno..
))
ladamaj : dík za nabídku, ale osobně nemám ani zbroják. Nikdy jsem jej nepotřeboval i když střelec jsem prý dobrý, ale posouzení sám si nechci dělat to nechám na ostatních. Střílel jsem na policejních akcích už jako malej kluk. Jinak nejsem ani policista..
Sám mám jistý obraný způsob a útěk je až varianta třetí. Pes je moc dobrá věc. Mám vlčáka..
brabi : Alfons to docela dobře napsal. Kritéria a postup zkoušky je dobře popsán tady : www.rybsvaz.cz §19 až 22. Je to tam popsáno do podrobností. Jinak navrhuje tě nejčastěji tvá MO, jinak může i jiná nebo rada ČRS. Vše musí být projednáno hlavně s tebou a ty s tím musíš souhlasit. Následně po navržení složíš zkoušky viz popis víš a jsi delegován na ustanovení, které provede státní orgán odbor ŽP část vodohospodářská – rybářství. Tam dle delegování je ti do průkazu napsána tvá působnost (jen určitý revír, celý kraj dle ÚS a nebo celorepubliková působnost – ta je jen minimálně k vidění. Co vím, tak ji mají snad jen 3 až 5 lidiček většinou z okolí rady ČRS)A máš to za sebou a budeš muset jít šlapat..
Ber to jako pošťouchnutí. Minimum jestli se nepletu je 40 vycházek a asi 80 hodin. O všem musíš vést evidenci. Alespoň to je předpis JčÚS. Mimo tohle ještě musíš se účastnit asi 5 společných akcí za rok, ale to číslo těch akcí nevím jistě. Držím palce ať ti nadšení vydrží a třeba se potkáme u zkoušek..
I když jsi ze severu a já z jihu, tak asi tam bude zkoušky pořádat někdo odtamtu, ale co kdyby..
- Úterý 29. dubna 2008 v 17:31® ladamaj
-
profo>kvér bych ti prodal 9mm ale nedoporučuji používat nepřiměřená obrana.Já osobně mám plinovku psa boxéra ten budí repekt jinak je to mazel.
- Úterý 29. dubna 2008 v 15:12® Alov
-
profo> Jak jsem napsal. Zbroják sice mám, ale kvér ne. Tím jsem chtěl říct, že mi je zbrojak na prd, ale stejně bych si ten případný kvér nebral. Ani jsem nad tím neuvažoval. Jde přece „jen“ o rybařinu ne
Každopádně pepřák ale jo. Pro vlastní ochranu. Ne jako donucovací prostředek
Každopádně dík za rady. Beru je
- Úterý 29. dubna 2008 ve 14:39® Kubah
-
Alfons> asi to za 2 roky taky zkusim
- Úterý 29. dubna 2008 ve 14:34® brabi
-
diky
- Úterý 29. dubna 2008 ve 13:09® Alfons
-
Musí ti být 21 let, musíš mít potvrzení od lékaře, že jsi OK, čistý trestní rejstřík, složené zkoušky na školení RS (na které tě přihlásí organizace). Když to všechno máš požádá uživatel příslušného revíru, příslušný orgán státní správy – to spadá do agendy Životního prostředí o vydání průkazu a odznaku RS. Už to tady někdo psal i srozumitelněji a asi to bude i na stránkách ČRS.
- Úterý 29. dubna 2008 v 9:19® brabi
-
Co tedy musi clovek udelat aby se stal clenem RS?
- Úterý 29. dubna 2008 v 9:04® profo
-
Alov : nechci ti brát iluze, ale s tím zbrojákem a kvérem hodně opatrně. nikdy nevíš co ten dotyčný má nebo nemá po ruce a pokud ty na něho vytáhneš kvér a on tě bodne nožem, pak mu budeš snad ještě platit aon se ti vysměje s cejchem přiměřené obrany. Spousta kluků RS od nás je zároveň i policistou, ale sami říkají, že na RS si kvér brát nebudou. Pravomoce jsou jaké jsou a dokud takové budou, tak kvér pro RS je spíše něčím co je na obtíž a né na ochranu. To si tam raději vem PČR v uniformě ať ti pomůže a nech tohle na nich, ale sám do toho nechoď. Ber to jako dobrou radu. I ten pepřák totiž v jistých případech v kombinaci s alergickou reakcí ti může být připsán jako přítěžek a dostaneš se s ním do situace nepřiměřené obrany a vezeš se taky, ale pořád je to lepší než ten kvér.
- Pondělí 28. dubna 2008 ve 23:14® Shrek23
-
Alov> Nebudeš se tomu divit ale takovích masnáků je víc. Viďim to každý rok na nechranicích v kempu. Je tam parta lidí co v rybě vidí jen kus masa a berou co se dá........ Je to děs.
- Pondělí 28. dubna 2008 ve 21:09® Alov
-
No já osobně mám zkušenost ze Slezské Harty. Tam jezdí banda hovad z Ostravy a za víkend zasakujou na hlavu 15 – 20 ušlechtilých ryb. U nich to funguje tak, že jsou rozmístění v šíři břehu cca 300 m a jakmile dojde na jednoho RS, tak po jejím odchodu okamžitě echo mobilem a zbytek grupy schová ryby a vytáhne pruty z vody ven a posléze dělají že spí atd. Jednou jsem mezi ně šel chytat a po půl hodině mi bylo řečeno, že jestli je mi moje zdraví a auto milé, tak at se seberu a vypadnu. Bylo jich cca 10, takže jsem poslechl. Na moji MO už leží přihláška na RS. Mám zbrojní pas, ale nemám kvér. Ale pepřák s sebou nosit budu. A tuhle partičku si vychutnám. Snad ve zdraví…
- Pondělí 28. dubna 2008 ve 21:07® zlomiljsemprut
-
brabi: S tou RS je to těžké. Můj otec je sám členem a věnuje to mu max. času, ale prostě to nejde uhlídat. Po naplnění věkové lhůty se chci také stát členem RS, protože chci jít s masaři do boje!
- Pondělí 28. dubna 2008 ve 20:06® yerrx
-
brabi> nerikam kdyz si odnese nejake ryby ale kdyz je to cislo nad 25 tak je to celkem dost
- Pondělí 28. dubna 2008 ve 20:03® brabi
-
zlomiljsemprut: moc se mi nelibi to „neresitelny problem“ Urcite nejake reseni je ne? Co napriklad obnasi stat se RS? „Masar“ nejsem (ani bych zatim byt nemohl:) ale v zadnem pripade nijak neodsuzuji kdyz si nekdo neco odnese. Vadilo a vadi mi spatne zachazeni s rybou a obecne porusovani pravidel. ps: sorry za zacatecnickou naivitu
- Pondělí 28. dubna 2008 v 19:29® yerrx
-
ladamaj> zlomiljsemprut> ja sem rad ze treba muj deda par let nechyta to by toho u nas moc nebylo…kdykoli se pta jestli sem neco chytl tak radsi reknu ze ne ptze to je potom taky nadavek kdyz reknu ze sem nebral…nekdo ma heslo chyt a pust on ma heslo chyt a drz at uz je to cokoli
- Pondělí 28. dubna 2008 v 18:04® ladamaj
-
zlomiljsemprut>V tom s tebou souhlasím na Nechrankách je tak takoví masař nakej Šmejkal a ten ani neví co je hájení tam se pytlačí candáti o sto šest a kapr pro ně nemá žádnou míru tak to opravdu bude ve vodě ho…
- Pondělí 28. dubna 2008 v 17:41® zlomiljsemprut
-
pif> Já vidím v rybě rovnocenného soupeře, který dokáže ve mě vzbudit adrenalin. Ryby mne neustále překvapují a nutí mne učit se novému. Bez rybařiny nemohu žít, ale ptám se-jak bude rybařina vypadat, když budou takoví lidé co se rybolovem „živí“?
V mé lokalitě je typický masař. Za jednu sezonu mu není za zlé si vzít 100 a více kaprů! To je prostě… Když jsem se ho ptal co říká na omezení-(cituji) „Kurva, tak málo kaprů si možeš vzít?! To za mladých let sis mohl brát kolik chtěl. Za jednu sezonu jsem měl 215 kaprů!!!“ Pak jsem se ho ptal:(v tu chvíli mne nic nenapadlo) „Vždyť to nemůžete ani sptřebovat!“ A on na to:" Kurva 215 sežeru! Pozvu aj nějaké kamarády!" Nejhorší je, že takoví si nejvíce stěžují, že ve vodě nejsou ryby.
A pokud budou mezi námi takoví, tak to vidím hooodně černě! - Pondělí 28. dubna 2008 v 16:03® pif
-
zlomiljsemprut:jen z cela čistě vědeckého hlediska se ptám,co vidíš v rybě ty?
- Pondělí 28. dubna 2008 v 15:17® zlomiljsemprut
-
brabi: Já nechci býti pesimistou, ale podle mne je toto nevyřešitelný problém. Pokud člověk vidí na rybě pouze maso, najde si jakýkoliv způsob, jak ho odnést. Na svazových vodách je to ztracené, na soukromých revírech kde si správce hlídá ryby, bych to viděl, že masaři tam nebudou v takových počtech.
- Pondělí 28. dubna 2008 v 15:00® schwara
-
Robur> Povolenky nám dali až koncem března. A jak ji m tam Salmo psal (už někdy v únoru) tak mu řekli že to budou řešit a že mu co nejdřív napíšou co a jak. A do teď mu nenapsali.
- Pondělí 28. dubna 2008 ve 14:40® profo
-
brabi : ač je to nepříjemné a realita tvrdá, tak není to co popisuješ jen jevem u Vás na Litoměřicku, ale bohužel je to jev objevující se po celé republice. Dokud se nepodaří změnit přístup k rybařině určitých vrstev a smýšlejících rádoby rybářů, určitým způsobem i pomoc kolegů k usvědčení těchto provinilců a navíc tresty dostatečně adekvátní k závažnosti provinění, pak se tohle ještě dost dlouho bude ukazovat na více místech.
- Pondělí 28. dubna 2008 v 10:24® Robur
-
hele, jak to dopadlo s těma mlaďochama, co jim nechtěli vydat povolenky?
- Pondělí 28. dubna 2008 v 10:07® brabi
-
Včera na Labi v Litoměřicích dědek vytahl kapra, bez měření ho v podběráku položil na štěrk, nahodil znovu prut a zavolal si (kapr sebou na tom štěrku občas placl). Zhruba po 10minutach dorazil chlap na kole, dědek mu kapra předal a kolista i s kaprem odjel. To vše se stalo asi pul hodky po tom co ho kontrolovala RS. Jak moc je u vody časta tahle situace k vidění? Co by měl člověk kteremu to není jedno dělat?
- Sobota 5. dubna 2008 ve 13:53® LojzaRybka
-
Alfons>já jednou potkal jednoho kolegu muškaře z prahy když si u ohře ve Tvršicích na brodu taky myl Rencka
- Sobota 5. dubna 2008 ve 13:46® sus1
-
Kazan> Ne, ne čoveče, už jsou pryč,úprava jen břehů, do hloubky nešli,prý je to tak v pořádku.
- Sobota 5. dubna 2008 ve 12:02® Alfons
-
Nedávno jsme u Jizery přistihli týpka co si umýval auto, po vyslechnutí našich připomínek jen řekl, že netušil, že je to soukromý rybník!!!! Tím nás úplně dostal
- Pátek 4. dubna 2008 v 19:36® Kazan
-
No počkejte až ještě přijedou náklaďáky, přivezou kamení, a celé koryto vykamenují
- Pátek 4. dubna 2008 v 6:26® sus1
-
regulus> Taky nikdo nepsal, že za to může ten pán v tom ,, přístroji''což je nám jasný, že je tam jen na práci,bylo to myšleno ironicky.
- Čtvrtek 3. dubna 2008 ve 21:39® regulus
-
Panáčci, nezdá se vám, že ten pan Petr v tom přístroji za to nemůže??? Tak proč mu stříhat hadice. On je pouhým vykonavatelem toho, co někdo jinej vymyslel, třeba vůbec s rybama nemá co dočinění, absolutně tomu nerozumí, jen prostě dělá svoji práci – bagruje.
- Čtvrtek 3. dubna 2008 ve 21:10® sus1
-
Sander> No jistě . . .
- Čtvrtek 3. dubna 2008 ve 21:09® Sander
-
sus1 > no jistě že jsou na hydrauliku hadice, jsi mě spletl.