Vyhledávání
Pěst na oko
V diskuzi je 4.951 příspěvků, z toho 4951 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 15:31® Luccini
-
džigit> jj dneska máme spoustu techniky a možností a stejně je všechno špatně. Obchody plné nekvalitního zboží. Dělám ve velikém nákupním centru a denně sleduji jak tu lidi baští pečenou mouku s vývarem s kostí, které se říká bavorská sekaná.
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 15:18® džigit
-
Luccini> teď koukám na čt 2 .Parádní pořad-názory lidí té doby a tak…
Tento příspěvek byl editován 10.11.2011 14:23:56 uživatelem džigit.
Dřevo,les,voda příroda-dokonalý soulad
Co se týče korýtek v lese.Na Šumavě a v Novohradkách jsou hezkých pár let a lidi je uměli využít.Párkrát jsem tam byl na čundru - Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 15:16® Luccini
-
džigit> Asi před rokem, potom co tady byli záplavy nebo povodně(pojišťovny to prý dělí),byl v bedně dokument právě o lesních plochách jak tam sou nastavěná ta betonová korýtka, která za ty ničivé povodně můžou a že to lesy ČR nechávají bourat a takhle předělávat. Tenkrát sem nabyl dojmu, že se to děje po celé republice. Asi sem se zmýlil což.
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 14:59® hraji
-
Luccini> skutečně chvályhodná aktivita. Rád bych výsledek takové práce shlédl na vlastní oči
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 14:54® džigit
-
Luccini> takových jen houšť a ve větších kapkách
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 14:50® džigit
-
sus1> šak nechytáš,tak nepíšeš
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 14:35® Luccini
-
hraji> Nevím jak u vás, ale tady na Liberecku snad už dostali rozum, mám totiž známého, který se živí tím, že na malých potůčcích, které lesáci a povodí narovnávali vytváří uměle meandry, aby voda nestékala tak rychle a zároveň to stabilizuje průtok během celého roku.
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 14:10® hraji
-
sunet> ano, oba dva to vidíme stejně, ti lidé kolem takto zahrazeného potoka nechápou, že je dvakrát ochrání před malým přívalem, který rychleji odteče a způsobí škodu jinde, níž po toku, ale stejně jednou přijde takový příval, který zase vyplaví domy nacpané na samý břeh, a bude druhé kolo prohlubování
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 13:20® sunet
-
hraji> Souhlas, ale ve výsledku bude efekt mnohem větší. Ať se nám to líbí, nebo ne, klima se mění, budou přibývat delší období sucha následována přívalovými srážkami. Tyto „protipovodňové opatření“ tento efekt jestě zesílí. Fakt nechápu, co dělají třeba na ministerstvu životního prostředí, či na ministerstvu zemědělství.
A první to odskáčí pstruhové potoky a říčky, nejen že velká voda odplaví jikry z výtěrových hnízd, zanese je jemným sedimentem, a sníží reprodukční schopnost ryb, tak následné sucho spolu s predátory dílo zkázy dokoná.
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 13:06® ladamaj
-
hraji>proto sem moc fotek nepouštím natož video.Podle všeho se dá zmapovat když to trochu bude znát lokalita i místo.
Tento příspěvek byl editován 10.11.2011 12:07:48 uživatelem ladamaj. - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 13:03® sus1
-
Jedna po obědě.
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 13:00® ssg.Jimmy Wild
-
hraji> Tohle je u nás všude. Za dávných slov měi takovou oblíbenou hru. Popisuje se, jako DEFENESTRACE. Ale my můžem jen plkat a rozčilovat se
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 12:54® hraji
-
takový potůček, tady tečou pořádné proudy http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 12:31® hraji
-
sunet> když to máš těžké. Potok teče obcí. Ti lidé žijící na jeho březích chtějí opatření v obci, ne někde mimo, i když, rozvodnění potoka je způsobeno zásahy jinde, ne přímo v obci. Ale to by stálo mnohem víc než zmíněné dva miliony a hlavně by to nepřineslo politické body. Protože provést úpravy v povodí tohoto potoka tak, aby se jeho vody při přívalech a tání zadržely v krajině a odtekly postupně, to je práce na roky.
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 12:14® sunet
-
Teď nevím, či se mám smát, nebo brečet, hlavně ta pasáž o zachování průchodnosti pro vodní živočichy je snad jen špatně myšlený vtip. A kde jsou ekologičtí aktivisté? Že by něco, co nemá hebkou srtst, bylo pod jejich rozlišovací schopnosti?
http://orlicky.denik.cz/…0111103.html
Tento příspěvek byl editován 10.11.2011 11:15:34 uživatelem sunet. - Čtvrtek 10. listopadu 2011 ve 12:03® sus1
-
hraji> Přesně tak,i( nejen ) já jsem Z lovu hodně omezil,téměř vlastně úplně.: )
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 11:30® hraji
-
sus1> co si budeme říkat. Na netu je těžké odhadnout, kdo je zde jen proto aby čerpal a kdo je ochoten i něco poskytnout. Zkušenost mi říká, že jsou skupiny rybářů, kteří jen monitorují kde se ryby chytají a hurá na ně. Zásadním způsobem jsme s kamarády omezili poskytování informací do rubrik jako je z lovu a podobné. Jednak nemám potřebu se tu předvádět, že vím kde ryby jsou a zvládnu je i chytit, jednak odmítám ukazovat lenochům, kde ty ryby ještě jsou. Nemám nic proti tomu, když si někdo rybu najde a chytí a i ponechá.
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 11:23® sus1
-
hraji> Jj, i takhle nějak to pratikuji s kolegama tady u nás.Nebaví je chodit na net.
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 10:59® hraji
-
sus1> já si myslím, že tohle globální webové plkání se udrží, ale lidi se budou zase chtít víc potkávat osobně. Proto si myslím, že je cesta spíš ve formě našich brněnských vázacích večerů, kde se sejdou lidi z regionu, kteří chodí na stejné řeky a potoky a mají zkušenosti, které chtějí sdílet. Sem tam se udělá i jiná akce, třeba ukázka házení a tak. Je to neformální
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 10:35® sus1
-
hraji> Jj, a nejen tyhle jména zmizela,bohužel.
Tento příspěvek byl editován 10.11.2011 09:38:05 uživatelem sus1.
I když jsem pesimista,stav v( nejen ) republice je na kosočtverec, tak si přesto myslim ,že se to ,, snad " někdy zlepší. - Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 10:29® hraji
-
sus1> však jsem taky napsal, že to je problém většiny webových diskuzí, to není zdaleka problém jen Chytej, MRku ale i mnoha dalších tématicky zcela jinak zaměřených diskuzí. Bylo to takové povzdechnutí nad dobami, kdy se v muškařině skutečně dalo psát o muškách a chodil tam Dědek, Zedus a Pif. Doba pokročila.
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 10:16® sus1
-
hraji> Ale tohle je na Mrku taky,kam chodíš psát.
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 9:40® hraji
-
džigit> to ale vůbec nebylo mířeno proti tobě. Bylo to myšleno tak nějak úplně obecně. Dneska si totiž můžeš být téměř jistý, že ať si otevřeš kterékoliv diskuzní fórum, jen v mizivé části z nich bude něco skutečně k tématu, na které odkazuje název. Za to zjistíš, že v naprosté většině píší pořád dokola jedni a ti samí lidé své příspěvky mimo téma, jen aby ukázali, co všechno znají, viděli či slyšeli a četli. Ale to je problém většiny webových diskuzí. Moderátoři nemoderují a administrátoři nestíhají.
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 9:12® džigit
-
hraji> no a proto si to užiješ tady
dobrá,polepším se.
- Čtvrtek 10. listopadu 2011 v 8:26® hraji
-
LuboO> já ti nevím, já do hospody moc nechodím a když už jdu, tak politika je téma málokdy.
- Středa 9. listopadu 2011 ve 23:11® LuboO
-
hraji> ale ved aj v hospode akakolvek debata konci nadavkami na politikov, nie:DD
- Středa 9. listopadu 2011 ve 20:13® osprey
-
hraji> Postěžovat si na to, co člověka štve. Primárně asi u vody, ale bohužel, doba je taková, že člověk si svoje problémy tahá i k vodě.
- Středa 9. listopadu 2011 ve 20:05® hraji
-
Co bylo prosím původním smyslem této diskuze?
- Středa 9. listopadu 2011 v 18:06® džigit
- Středa 9. listopadu 2011 ve 13:22® džigit
-
osprey> kam se hrabe český ouřada