Vyhledávání
Pěst na oko
V diskuzi je 4.948 příspěvků, z toho 4948 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 30. října 2011 ve 20:39® 1Mara
-
džigit>
no a
- Neděle 30. října 2011 ve 20:28® Prutos
-
amur55> Tak jako 1Mara tomu nevím havu patu…zkus to popsat víc polopaticky. A mimochodem, vezírek slouží k uchovávání ryb, ne k lovu.
- Neděle 30. října 2011 ve 20:27® džigit
-
1Mara> regystr jako kanistr
HELP!!!!!!!!
- Neděle 30. října 2011 ve 20:23® 1Mara
-
amur55> Nějak jsem to nepochopil co jsi napsal , zkus to trochu více osvětit . Třeba , kde jsi chytal , na kolik prutů , atd. A vyplň si regystr , nic ti to neudělá a my budem vědět ským máme tu čest
- Neděle 30. října 2011 v 15:29® džigit
-
amur55> a odkud si? Pokud ze Severní Moravy tak – 2.V době od 16. 10. do 15. 11. včetně je povolen pouze lov dravců na živou a mrtvou rybku a umělé nástrahy a lov nástražních rybek čeřínkováním.
- Neděle 30. října 2011 ve 14:50® chosebaits
-
Shrek23> Já se domnívám že ani vaše MO nemá v pořádku váhu a tak to nechtěj ani po rybářích!!
- Neděle 30. října 2011 ve 14:01® amur55
-
Dnes jsem přišel o povolenku protože jsem chytal okuny a mněl jsem nahozeno na zubatou.Přišla rybarska kontrola řekl mi že se nesmi chytat nástražní rybyčky na prut ale jenom do vezírku.Ja blbec jsem nemněl brýle tak jsem mu to podepsal a přitom jsem si to nepřečet.Až doma jsem zistil co jsem udělal,napsal mi tam že jsem chytal na rostlinnou nástrahu ,ale ja jsem mněl na hačku žížalu.Ja vím že je to moje chyba ale,nemohl jsem si to přečist a tak jsem to zapinkal.Co bude dál nevite někdo jak se mám bránit?
- Neděle 30. října 2011 ve 13:02® hraji
-
kety.vydra> pokud ti lidé neporušují zákon a BP, je jejich označování jako prasata jen projevem toho, že nejste schopni přijmout fakt, že se někdo chová jinak, než se vám jeví správné. Ale je to vaše správné opravdu správné?
- Neděle 30. října 2011 ve 13:00® hraji
-
Shrek23> z čeho usuzuješ, že je RS povinna mít kalibrovaný metr a váhu? Ukládá to RS nějaký zákon. vyhláška či nařízení vlády? Já se domnívám, že ne. A povinnosti musí ukládat legislativní dokument.
- Neděle 30. října 2011 ve 12:21® Shrek23
-
hraji>To máš pravdu je to složité uhlídat to aby se zabránilo aby ty takzvaný rybáři byli potrestáni musí mít r.s. kalibrovaný váhy a metry.Jestli to nebudou mít tak je to v pytli a každej to může napadnout .
- Neděle 30. října 2011 v 10:45® kety.vydra
-
Alivio> Fotku jsi měl dát tady a založit fórum Prasata u vody…Ale tady je už vlastně Pěst na oko
Tento příspěvek byl editován 30.10.2011 09:46:05 uživatelem kety.vydra. - Neděle 30. října 2011 v 9:43® hraji
-
Alivio> nechci se přít o to, co je a co není možné, sám jsem schopen nachytat mnohem víc ryb, než je denní limit. Samozřejmě pokud se něco takového děje, je na MO, aby to řešila. Na to má své prostředky. Ovšem pokud ti lidé postupují v rámci povolených limitů, může i MO jen těžko účinně zasáhnout. Pak je to otázka změny limitů v rámci BP a to by si měla MO pohlídat. Jenže jsme u druhé stránky věci omezování. Abychom omezili pár jedinců, zavedeme opatření, které se dotkne, jednorázově, rybářů, kteří za normálních okolností vezmou pár ryb. Složitá situace.
- Neděle 30. října 2011 v 6:22® Shrek
-
kety.vydra> bohužel ano, to jako vážně. Tenkrát to vyznělo tak nějak ze situace, kdy jsem mu sděloval, že fotku pošlu do Blesku, aby se tím hnusem pokochali a on mi řekl, že moje auto pocákané kyselinou a bez oken také pošle do Blesku na pokochání..Tenkrát jsem to tak nějak nebral vážně, druhej den mi to prolítlo hlavou a vykašlal jsem se na to. Bohužel měli to nachytaný „legálně“, ovšem legalita se ne vždy shodije s etikou či s estetikou.
- Neděle 30. října 2011 v 1:09® kety.vydra
-
Alivio> „…bylo mi oznámeno,že auto polité kyselinou z autobaterie a s vymlácenými okny nevypadá dobře…“ ,to jako vážně?
Tak,kamaráde,tohle by mi dotyčný nestihl ani doříct a měl by jednu mezi očima a s dovětkem,že může se svým autem dopadnout stejně…
- Sobota 29. října 2011 ve 22:26® 1Mara
-
olda> Asi jó , má na to papír a i povolení
- Sobota 29. října 2011 ve 22:26® Shrek
-
1Mara> ty jo, klasickýho obecňáka jsem už pěkně dlouho neviděl.
Chvála hospodářovi.
- Sobota 29. října 2011 ve 22:23® olda
-
1Mara> Váš hospodář je šmelinář?
- Sobota 29. října 2011 ve 22:19® 1Mara
-
Alivio> To má náš hospodář kšeftíky a vždycky ho někde vyšmelí za něco , asi za ix kusů kapříka k1
- Sobota 29. října 2011 ve 22:16® Shrek
-
1Mara> ano, to je v pořádku, proti tomu neříkám vůbec nic, jen je škoda, že ty masařky mordujou i ty kapříky. Ale co, 5 kaprů jsem letos zjara také vzal, tak už mlčim. Vy děláte a vysazujete i karase? Nebo ho kupujete?
- Sobota 29. října 2011 ve 22:10® 1Mara
-
Alivio> No my ho i proto děláme a vysazujem , aby jsme měli klid od masařek a měli dostatek peněz na jiné druhy ryb , třeba candát,lín,amur,karas obecný,štika
- Sobota 29. října 2011 ve 22:08® Shrek
-
1Mara> mám podobný názor, ne stejný, pouze podobný.
- Sobota 29. října 2011 ve 22:03® 1Mara
-
Alivio> Náš hospodář říká , vysazovanej kapr je k tomu určenej , něco jiného je bílá ryba , dravcí a jiné druhy ( původní )
- Sobota 29. října 2011 ve 22:00® Shrek
-
hraji> nemyslím si, že je to nemožné. Určitě to nejde provozovat dlouhodobě, ale možné to je. Zároveň si také nemyslím, že by se o tomto mělo mlčet a nemluvit o tom. Vím, že konkrétně Tebe se moje připomínka o obstarávání „levné obživy“ netýká, ale co si budeme nalhávat – málo takových lidí není. Konkrétně jich pár znám, co nemají problém s odnesením x kg plotic a cejnů. Kdysi jsem míval i foto naplněného pytle vezeného na kárce, když mi pak bylo oznámeno, že auto polité kyselinou z autobaterie a s vymlácenými okny nevypadá dobře, raději jsem jí smazal, abych neměl pokušení ji uveřejnit. Věř, že ten pohled byl odstrašující a z argumentu, že musej zavařit ryby, aby měli přes zimu co jíst, než na jaře půjdou na čerstvé, se mi pomalu chtělo brečet. A proč by ne, když jim to vlastně BPVRP umožňují.Ve třech lidech denně 21 kg ryb…
- Sobota 29. října 2011 ve 21:36® hraji
-
Alivio> já to rozlišuji, proto jsem reagoval a napsal to, co jsem napsal. Připadá mi zcela zbytečné se rozohňovat nad tím, kolik si rybář může teoreticky ponechat ryb, když vím z praxe, že prakticky je to nemožné a nestává se to. To je rozdíl mezi teorií a praxí. My víme, že teoreticky můžeme cestovat rychlostí světla, a taky víme, že prakticky se k tomu zatím nepříblížíme ani náhodou. Ale tu možnost máme.
- Sobota 29. října 2011 ve 20:08® osprey
-
Znám osobně lidi, co měli přes 400 kg a slyšel jsem o případech, kdy si šikovní jedinci odnesli přes 50 kg za den. Napsat se jim to asi nechtělo. A zase vím o lidech, co když se nudí, tak si vymýšlejí zápisy do sumáře a mají tam ryby, které v životě nechytili.
Postupně ztrácím k oficiálním statistikám důvěru, i když s nimi pořád rád operuju, protože aspoň přibližná čísla to jsou.
- Sobota 29. října 2011 v 19:22® Shrek
-
hraji> nemluvim o tom, co ve skutečnosti je, ale o tom, co mi legislativa ČRS dovoluje. V tom je trochu rozdíl. tak prosím rozlišovat. Děkuji.
- Sobota 29. října 2011 v 18:57® ladamaj
-
hraji>u nás také dobře si to pamatuji,šlo ale jen o pstruhovku.
- Sobota 29. října 2011 v 18:07® hraji
-
Alivio> kolego, tvůj výpočet kilogramů na jednu korunu ceny povolenky je sice hezký, ale reálný asi jako let na Mars. Roky se pohybuji kolem rybařiny a vím o lidech, kteří dokázali „vytěžit“ kolem 350 kilogramů za rok. Ale v naší MO, která má téměř 3000 členů, takový buď vůbec není a nebo je to jednotlivec. Jako kontra mohu uvést, že 8 % rybářů odevzdá svoji povolenku bez jediného zápisu, tedy za celý rok nejdou k vodě. A jsou takoví, co roky kupují obě celorepublikové povolenky, bratru za 6000 korun a obě vracejí bez jediného zápisu. Celý systém hospodaření svazu, jak ČRS tak MRS je postaven na tom, že průměrné množství ponechaných ryb na povolenku je zlomek tebou uváděných hodnot.
- Sobota 29. října 2011 v 18:02® hraji
-
Fryw> ano, v roce 1973, když jsem začínal oficiálně s povolenkou lovit ryby, bylo běžné, že si na pstruhových vodách severomoravského kraje rybáři navzájem mohli kontrolovat povolenky a úlovky. Jestli to tak bylo i jinde v ČR, to nevím.
- Sobota 29. října 2011 v 15:54® Fryw
-
Je pravda, že měl kdysi rybář právo požadovat po jiném rybáři aby mu ukázal povolenku?