Vyhledávání
Pěst na oko
V diskuzi je 4.948 příspěvků, z toho 4948 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 28. října 2011 ve 14:34profil byl smazán
-
osprey>
- Pátek 28. října 2011 ve 14:28® osprey
-
kety.vydra> Kdybych bydlel vedle někoho jako je kolega hering, trávil bych prací pro ryby a revíry možná dost času.
U nás si lidi zvládnou své kapry nasypat do řeky i pochytat sami. Zjistil jsem, že u toho opravdu nejsem potřeba.
- Pátek 28. října 2011 ve 14:05® kety.vydra
-
osprey> Tak to máme tak akorát náběh na to,abysme skončili jako zapšklí důchodci (když už není ani chuť).
- Pátek 28. října 2011 ve 12:55® osprey
-
kety.vydra> Já viděl takových, co u vody nemají co dělat… Neříkám, že vždy v akci.
Realita je smutná, šance na zlepšení v nedohlednu. Stávající stav mnoha lidem v zásadě vyhovuje. Ti, kterým nevyhovuje, jen neškodně plkají na síti – viz my. Byla doba, kdy jsem se fakt snažil něco dělat. Není s kým, není proč, není pro koho a už není ani chuť.
- Čtvrtek 27. října 2011 ve 21:26® kety.vydra
-
mvincik> No vidíš,já jsem (myslím) v květnu nechtic vyplašil v klidu vláčejícího týpka (na přehradě).Došlo i na slovní potyčku (a na telefonát RS),ale aspoň jsem mu znepříjemnil zbytek dne.A s jakou chutí bych mu jednu natáh (když se mi smál do ksychtu),ale asi by mě ve finále sebrali policajti a já měl v autě malou…
- Čtvrtek 27. října 2011 ve 20:52® mvincik
-
kety.vydra> Mě to do slova nasralo, ale za dnešních okolností jsem na něj mohl akorát přes plot povykovat, bohužel.
- Čtvrtek 27. října 2011 v 19:07® Shrek
-
kety.vydra> ne, v denním limitu 7kg si u nás můžeš ponechat 2ks tzv. „ušlechtilé“ ryby.Takže prostě můžeš denně relativně 7kg ryb, tj. ročně 2555kg, na krajskou povolenku včetně „brigád“ a členství to vychází 1,34kg ryby za 1 Kč. Miluju ČRS!!!!
- Čtvrtek 27. října 2011 v 18:21® kety.vydra
-
b.gun> U vás ulovením druhé ušlechtilé ryby nekončí lov? U vás se pokračuje do 7 kg? Protože pak by tvoje připomínka dávala smysl.Otázkou pak je,jestli ti kapři neskončili v kufru…
- Čtvrtek 27. října 2011 v 18:14profil byl smazán
-
b.gun> Ano,ale přece si nemyslíš,že takovej člověk si nevzal rybu další.
- Čtvrtek 27. října 2011 v 18:08® b.gun
-
mannice> Jen pro pořádek – pokud měli násaďáci míru a on je oba zapsal, pak tomu, že chytal dál nic nebránilo.
- Čtvrtek 27. října 2011 v 17:55® kety.vydra
-
chosebaits> Povídej
- Čtvrtek 27. října 2011 v 17:53® chosebaits
-
Přátelé,to ještě ani netušíte co je ve svazu za svoloč!!!!To by jste usoudily že to to je ještě uplné HOWNO!!!!!!!!!!!!! MYŠLENO UPŘÍMĚ A VÁŽNĚ!!!!!!!!!!!
- Čtvrtek 27. října 2011 v 17:35® kety.vydra
-
osprey> Takový u vody nemá co dělat.
- Čtvrtek 27. října 2011 v 17:34® kety.vydra
-
mvincik> Mě by to nenechalo chladným…
- Čtvrtek 27. října 2011 v 15:28® mvincik
-
To máte jedno, já dnes koukl přes plot na naší pseudopstruhovku…a tam se mladík proháněl po břehu s vláčákem!
- Čtvrtek 27. října 2011 ve 12:44profil byl smazán
-
osprey> Vidim v okolí jak to chodí.Jeden by chtěl být relativní pouštěč (neříkám,že na tom se to zakládá),ale rodina mu to doslova nedovolí,protože co je slušná ryba měla by se zužitkovat,když už se za rybařinu platí takové peníze.Druhý má zase šetrné chování k rybám,takové jaké ho naučilo okolí.Ryby si bere,ale jen dravce,ikdyž chodí často na kapry.Ale sám o sobě ryby ani mít moc nemusí.To jen ten přístup k rybaření,který viděl u starších kolegů kamarádů bral jako samozřejmost.A další a další,je to případ od případu.Já neříkám,že sám sem dokonalej,to snad ani nejde.
- Čtvrtek 27. října 2011 ve 12:33® ssg.Jimmy Wild
-
osprey> No tak na to není co říct ospreyi. A to proto, že to je BOHUŽEL pravda
- Čtvrtek 27. října 2011 ve 12:32® sus1
-
osprey> Až bude mít rodinu,vezme ji do mrazáku a kopat do nich už nebude.
- Čtvrtek 27. října 2011 ve 12:30® osprey
-
ssg.Jimmy Wild> Pro někoho to ovšem znamená jen to, že rybu kopne do vody celou a bez toho, že by na ni předtím šlápl.
- Čtvrtek 27. října 2011 ve 12:30® ssg.Jimmy Wild
-
mannice> Jo děcka by se měla učit správnému přístupu. Ale bohužel ne u všech to tak je a ne všichni to tak skutečně pak dělají. Jinak RS také vůbec nezávidím. V tom jsme za jedno.
- Čtvrtek 27. října 2011 ve 12:28® ssg.Jimmy Wild
-
mannice> Na tom co si napsal něco je. Kdo z nás taky neprožil své první rybářské zážitky s tátou, dědou nebo třeba strejdou? Myslím, že každý, kdo chytá ,ať už je jakéhokoliv věku, by měl mít přístup k rybám co nejšetrnější dokáže.
- Čtvrtek 27. října 2011 ve 12:28profil byl smazán
-
ssg.Jimmy Wild> Sám nevim.Když se řekne že to je o každém z nás,uvědomí si to jen mizivý procento.Rybářská stráž,taky nemůže uhlídat všechno,a v dnešní době to RS vůbec nezávidim.Přístup při výchově nových členů by moh mít nákej dopad,ale ty současný členové/jejich společnost je stejnak nechá konat jinak.
- Čtvrtek 27. října 2011 ve 12:24profil byl smazán
-
kety.vydra> Jenže to je právě ten špatnej přístup,nechat je v tom.Kde myslíš,že vyrůstaj nový generace rybářů,nebo kde maj největší sklon k rybaření? Právě tam,kde rybář už někdo je.Když pak někdo vstoupí do rybařiny a vidí svého otce/dědu jakym způsobem se chová k vodě,pochopitelně to bere jako příklad rybařiny.A to že pár těch rybářů si najde cestu na internet,z toho malá část pochopí/změní svůj přístup je minimum.Mám plno známých,kteři chytaj po staru.Nemaj potřebu číst si něco na internetu,učit se.Jen si prohlídnou náký časopis a maximálně úlovky z lovu.Nazval bych to uzavřenou rybářskou společností,kde generace vyrůstaj jak si napsal po staru.
- Čtvrtek 27. října 2011 ve 12:13® kety.vydra
-
mannice> Důchodce beru tak,že oni jsou ještě „stará škola“.Tady nenaděláš nic a mám za to,že je jen málo takových,co si dají něco vysvětlit nebo se,nedejbože, nechají poučit.Myslím,že dožívají ve svém (rybářském) světě už jen podle vzorce-Je jen kapr,co se vychytá,se nasadí a víc je nezajímá a k životu už víc nepotřebují.Tady pomůže jedině čas (a teď budu tvrdý-až to všechno pomře).Jenomže jak to tak vidím kolem vody,vyrůstá nová sorta tzv. „rybářů“-bezohlednějších a agresivnějších…Možná to vidím černě,ale nechci se dočkat doby,kdy půjde rybařina jako taková,do pekel.
- Čtvrtek 27. října 2011 ve 12:07® ssg.Jimmy Wild
-
kety.vydra> To máš těžké. Není dost dobře možné při skládání zkošek odhadnout, kdo by ty papíry měl dostat a kdo ne. A dělat u všech lidí např. psychotesty je prostě nereálné.
- Čtvrtek 27. října 2011 ve 12:06® ssg.Jimmy Wild
-
mannice> Také jsem takových docela dost viděl, ale jak říkáš nejde očerňovat jen jednu skupinu lidí. Takových, co se chovají, jako pras… , že to tak řeknu, je hodně a to bez ohledu na věk nebo podobně. Jen by je to chtělo odstranit od vody. Ale jak?!
- Čtvrtek 27. října 2011 ve 12:02profil byl smazán
-
kety.vydra> Souhlas,dneska dostane papíry kde kdo.Ale pořád se nemůžu zbavit dojmu,že „důchodci“ a to se nechci nikoho dotknout nikoho si z toho dělaj tak nějak už dobrej den.Vim,že se to nedá srovnat s pytlákama,který maj nahozený šnůřu s deseti návazcema,nebo lověj záměrně podměrečný ryby.Ale když potkám starého rybáře,vidim že co chytne to bere bez ohledu.Největšim překvapenim pro mě byl pán,který přijel octávkou za 15 minut měl zmasené dva násaďáky a chytal bez problému dál (hodil ryby do kufru).Přitom mě viděl přes vodu a já jeho taky.To že tahal ryby po břehu až k sobě a když se mu ryba nelíbila odkopl jí zpátky ani nemluvim. Ale abych neočerňoval jen jednu skupinu lidí,znám pár takových,kteří sou doslova příkladnými rybáři.
- Čtvrtek 27. října 2011 v 11:39® kety.vydra
-
ssg.Jimmy Wild> Začínám nabývat dojmu,že je u vody čím dál víc nesoudných lidí (narážka na to,že dneska získá papíry kdejaký jouda bez vztahu k rybařině-jen maso maso maso).
- Čtvrtek 27. října 2011 v 11:33® ssg.Jimmy Wild
-
kety.vydra> Je to smutné, ale bohužel i toto je prostě o lidské soudnosti, povaze a úctě k životu jiných živočichů. A pokud je někdo blb, tak s tím neuděláš nic. A to asi ani nějakými mírami. To by zanedlouho nastal úplně stejný problém akorát třeba s o 10cm menšími rybami.
- Čtvrtek 27. října 2011 v 11:19® kety.vydra
-
osprey> Neboj,on se někdo najde
Já sice chytám na rybky,ale od té doby co jsem našel ve 46tce candátovi tři 13ti cm okouny,tak se snažím pod 12cm u rybek nejít,a nehledě na to,že na takovou rybku si troufne i 60ka úhoř…