Vyhledávání
Pěst na oko
V diskuzi je 4.948 příspěvků, z toho 4948 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 15. července 2011 ve 14:26® kerob
-
mannice> tak treba ty parmy nejezdily smer druhej breh, ale podel… tak jsi vzal bic do ruky a sel jsi s ni, par desitek metru a bylo hotovo. Sumce jsem videl chytit akorat na delicku, guma v topsetu dela zazraky, mel tak 80cm a sel z vody jak nic. Zaklad je mit trpelivost a cit… a samozrejme taky stesti
- Pátek 15. července 2011 ve 14:21profil byl smazán
-
kerob> Bavil sem se s jedním bičařem a říkal že i sumára takhle někdo udolal.Nedokážu pochopit jak na bič člověk může zdolat takovou rybu
to jeneskutečný..
- Pátek 15. července 2011 ve 14:19® kerob
-
kety.vydra> mel jsem to jednodussi v tom, ze jsem mel v skoro celym topsetu gumu a sedel jsem na dolnim forhontu, takze jsem mel i manevrovaci prostor… on jezdil jen podel brehu, kdyby chtel jet na druhej breh, mel bych smulu. Stejne jsem ho nakonec vytah asi 5 minut po konci zavodu, takze jsem za nej nemel ani bod… posunulo by me to mozna do prvni petky.
- Pátek 15. července 2011 ve 14:15® kerob
-
mannice> bylo to v dobe, kdy jsem jeste zavodil. Ten kapr se mi poved na mistrovstvi CR junioru na Labi v Pardubicich nad jezem na konci druhyho kola zavodu. Parmy do cca 70cm jsme na 6m bic i delicku chytali naprosto bezne jak pri zavodech tak pri treninku na Berounce ve Vsenorech (spodni zavodni usek).
A jinak mas pravdu, svym zpusobem to je trapeni ryb i kdyz jsem to tehdy tak nebral, nicmene ani kapr a ani ta parma nikdy nebyly cilove ryby. Cil byl skalak, cejn, podoustev a plotice a na ne byl cajk dimenzovan naprosto korektne. A protoze nad svym konanim premyslim, tak jsem proste jednoho dne rek, ze na zavodni plavanou seru a bylo hotovo, od ty doby (cca 13 let zpatky) jsem jako zaskok chytal asi 3 zavody, uz s pujcenym cajkem. Naposled loni 1 zavod, s nejvetsim sebezaprenim, ale byl jsem jedinej, kdo mel cas a zaviselo na tom umisteni dalsich dvou lidi, kamaradu…
- Pátek 15. července 2011 ve 14:13® kety.vydra
-
mannice: Pokud vím,na jakou rybu jdu,tak podle toho přizpůsobuju sílu návazce.Taky nemám zrovna dvakrát zájem nějak zbytečně dlouho tahat větší rybu na zbytečně tenkém silonu.Smekl jsem,že kerob na tak tenký silon toho kapra vůbec vytáhl.To,jestli tak chytá záměrně,je jeho věc,to neovlivním.
- Pátek 15. července 2011 ve 14:03profil byl smazán
-
kerob> Já nesmekám,ty ryby akorát trápíš
nééé je to začarovanej kruh,druhej to ocení..Já to cenim,ale bude stát deset dalších co si to dovoluješ.
Alr někdy by sem tě chtěl viděl u nás na labi,jak zabere třeba 65ka kapřík a bere si jí rovnou po proudu jak bych to zastavil,když mám problémy i s 0.18 nebo 0.20
Tento příspěvek byl editován 15.7.2011 14:05:23 uživatelem . - Pátek 15. července 2011 ve 14:00® kety.vydra
-
kerob 13:53 > Tak to smekám.
kerob 13:54 > Však já neříkám,že ti nevěřím.Jen si říkm,jestli je to ještě dneska vůbec možné,takovýhle „styl“
- Pátek 15. července 2011 ve 13:54® kerob
-
kety.vydra> nic neobvykleho, opravdu, nekecam, cestny pionyrsky!
- Pátek 15. července 2011 ve 13:53® kerob
-
vy nadelate, …vetsinu chycenejch parem a kapriku mam na bic (nebo delicku) s 0,10 nebo 0,12 navazcem. Nejvetsi kapr na delicku mohl mit cca 7 kg.
- Pátek 15. července 2011 ve 13:53® kety.vydra
-
kerob> Si děláš kozy ne
– Bič,25ka,5g splávek a 4ka háček…To bych chtěl vidět
- Pátek 15. července 2011 ve 13:50® kerob
-
kety.vydra> par zoufalejch pokusu o uloveni nastrazky jsem uz videl a nejvetsi prekvapeni vzdycky bylo, kdyz se nejaka chytla… bezne vidim chytat nastrazky na „bic“ s vlascem 0,25, cca 5g nevyvazenym splavkem a hackem velikosti tak 4…na nem koule jakyhosi testa… no proste komedie, ze me kolikrat tecou slzy smichy.
- Pátek 15. července 2011 ve 13:48® kety.vydra
-
mannice> Jak jsem zjistil,že mi tam třeba najeli kapři,okamžitě jsem zesiloval návazec,kor při 50kách.Ale tu štiku jsem tahal 15 minut,naštěstí neskákala…
- Pátek 15. července 2011 ve 13:46® kety.vydra
-
mannice> Hm,ty časy se už nevrátí…
- Pátek 15. července 2011 ve 13:46profil byl smazán
-
kety.vydra> mě se takhle poved 50kovej kapřík a to bylo slušný ródeo
- Pátek 15. července 2011 ve 13:43® kety.vydra
-
kerob> No jo,jenomže při lovu nástražek se dá zažít i překvápko v podobě nějaké „lepší“ ryby.Např: 65 úhoř na bič na 10ku a jednoho kosťáka,nebo 73ka štika taky na 10ku na matchku…
- Pátek 15. července 2011 ve 13:41profil byl smazán
-
kety.vydra> Já je tam furt vídám,ono je to pořád zajímavý místo,ryby se tam stahujou z koryta ,maj tam dá se říct i celoroční přísun potravy,takže proč ne.Ale pak příjdou takovýhle členové mezi náma a je po fleku.Ono ani tak nejde o ten flek jako o to,že ty ryby si spíš zasloužej trochu ucty.Já tam chodil den co den,ty ryby sem znal..Když sem vytáhnul nákou věděl sem o kterou jde.Teď tam nezahlídnu ani tlouště už.Prostě moji soupeři skončili tam kde si nezasloužili skončit.
- Pátek 15. července 2011 ve 13:38® kerob
-
kety.vydra> on neni ani problem si je v sezone v Praze koupit, rybky maj temer v kazdejch rybarskejch potrebach. A navic kazdej nema moznost si nekde, treba v panelaku, skladovat rybky od vylovu. Proste neni problem, sehnat (koupit) nastrazni rybycky ale chytit si je, coz je pro hodne rybickaru az ta uplne posledni-hodne nejista moznost.
- Pátek 15. července 2011 ve 13:34® kety.vydra
-
mannice> Taky jsem chodil před léty na parmy na fajné místo,dneska je to vypytlačená,vykormoránovaná a „mrtvá“ voda.....Kurnik,ani nevím,jestli jsem tam letos vůbec viděl rybáře.Plno je jich o 10km níže.Myslím,že vesměs vědí,že „nahoře“ už nic není.
- Pátek 15. července 2011 ve 13:20profil byl smazán
-
1Mara> Tak já neříkám,že sem bez chycenýho candáta.Sem schopnej mít na prutě 2–3 candátky na prutě.Ale 12–25cm miminka se mi nechce trápit.Hlavně takový do toho lítaj jak splašený a kolikrát si můžou něco udělat..Když zvětšíš nástrahu,tak ti do toho nic nevlítne,protože chtěj prostě jenom jednu velikost.
kety.vydra> no chudák parma,ale sou horší věci jako třeba pytlování parem.Měl sem oblíbenej flek,kde sem si je zachytal krásně spolešně s tloštěma a krásnýma jesenama.Najeli cikorky ( s rybářskym lístkem ať jim nekřivdim) a den co den nachytali kolem 7kg parem,tloušťů a dalších ryb..Dodneška tam jezděj a začali i jiní.Výsledek?Flek téměř bez ryby a ta minulost bude jen ve vzpomínkách.Ale to nemá cenu rozebírat.
- Pátek 15. července 2011 ve 13:14® 1Mara
-
mannice> Nekoukáš dobře , podívej se k sousedům , tam jich během 14 dní pochytali dost a nevymlouvejse pořád neřád
- Pátek 15. července 2011 ve 13:13® kety.vydra
-
kerob 9:49 > Když už nic jiného,tak není problém se na podzim někam přimotat k výlovu a pár rybek si vzít…
mannice 10:24 > Viděl jsem to jenom jednou,je to dávno.
kerob 12:01 > To tě jen šlechtí
- Pátek 15. července 2011 ve 13:10profil byl smazán
-
1Mara> Tam moc ryb taky nevidíš a candáty jestli bych spočítal na prstech jedný ruky ? Prostě to nejde,jedinej kdo jim dává za uši je Scanix a ten je má předplacený to se nepočítá
- Pátek 15. července 2011 ve 13:04® 1Mara
-
mannice> To je rukama voe , podívej se do z lovu
- Pátek 15. července 2011 ve 13:01profil byl smazán
-
1Mara> Tak jezdim i na stojatý vody,ale s candátama to nehejbe ani tam.Popíraj snad všechny teorie.
- Pátek 15. července 2011 ve 12:56® 1Mara
-
mannice> Dity dyk v Labi je ryb dost né ? ......
- Pátek 15. července 2011 ve 12:35profil byl smazán
-
kerob> To já za sebou mám vycházky i s feedrem,sumčákem,kaprákama,ale jak začala dravcová sezóna,tak se mi nic jinýho dělat nechce.Jen je škoda,že letos to je opravdu bída.
- Pátek 15. července 2011 ve 12:27® kerob
-
mannice> me pijavky nevadi, ale zatim na ne nedoslo a asi ani nedojde… pro me se letos rybarina z 98% smrskla na vlacku, 1,5% je moucha a 0,5% je plavacka… treba na feederu jsem letos nebyl ani jednou a vubec mi to nevadi… takze pokud toho sumejse neuvlacim, tak ho proste asi letos nechytnu vubec. A radsi ho nechytnu vubec, nez abych si sel k vode sednout s rybkou/rousnicema/pijavicema, to me nebavi a neuspokojuje.
- Pátek 15. července 2011 ve 12:15profil byl smazán
-
kerob> Jako nikdo u mě neuvidí pijavici ..Fuj
- Pátek 15. července 2011 ve 12:10® kerob
-
mannice> nepotrebuju sumara chytit za kazdou cenu. Pokud by privlac selhala, jako ze letos to tak zatim u me je, tak se proste smirim s tim, ze mi neni souzen. Kdybych uz joooo mooooc chtel sumara za kazdou cenu chytit, tak podvodak a rousnice nebo pijavice. Chytat na zivou rybku me nikdo nikdy neuvidi… a na to muzes vzit jed!
- Pátek 15. července 2011 ve 12:06profil byl smazán
-
kerob> A jak by si šel na sumáry? Krom přívlače ?