Chytej.cz

Pěst na oko

V diskuzi je 4.948 příspěvků, z toho 4948 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 11. července 2011 ve 14:44@ rybníkář

Dobrý den. Opravte si prosím chybu v galerii trofejních úlovků. V kategorii a galerii trofejních ulovků je jako jednička místo karase obecného jednoznačně omylem zařazen karas stříbřitý (Petr Zíka, Husinecká přehrada Blanice, 16.4.2011). Ryby na dalších dvou pořadích jsou opravdu již dnes velice vzácní a mizející karasi obecní. Naši rybáři bohužel kaprovité ryba zaměňují často, ale správci rubriky rekordů by se to stávat nemělo. Prosím, opravte ten nesmysl. Pavel Jankovský

Středa 22. června 2011 ve 12:02® HaD
HaD

Po několika měsících usilovné práce naší redakce pro Vás spouštíme zbrusu novou a na internetu ojedinělou rubriku s názvem Galerie rybářských vláčecích nástrah. Odkaz na ni je umístěn v menu ENCYKLOPEDIE. Přímý link je zde: http://www.chytej.cz/…rie_nastrah/

Rubrika se bude nadále rozrůstat a věříme, že ji oceníte!

Sobota 11. června 2011 v 17:14® chosebaits
chosebaits

ladamaj>Né každej,ale skoro každej.Jeden člověk nezmuže vubec nic,nebo výbor MO je velký a jeden člověk nedokáže přehlasovat bafuňáře.Dokud budou ti co chtějí změnu jen křičet,tak budou hodně dlouho,ale obávám se že za pár let už nebude proč křičet.Rybáři musejí chtít něco dělat a hlavně začít ,nebo nikdo jinej za nás lobovat nebude.

Sobota 11. června 2011 v 16:55® ladamaj
ladamaj

chosebaits>čus Pepo o tom křičení neříkej každej.Jistě znáš RŘ Pepu Š. a další, muž jsem to zde dával několikrát a i mezi sebou jsme se hádali jak malí kluci.Proč ohledně toho o čem píšeš,dnes máš fukci což je dobře že jsou tam tací jako ty kéžby jich bylo více.Mě osobně ta kauza stála opuštění pozemku přitom jsem stím neměl nic společného,Jestli znáš pana Vošického ze životvího v Kadaňi tak ať ti poví proč sem musel odejít.Ale to je na debatu né sem ale přímo z očí do očí,také vím že jsi jeden zmála fukcionářů DOBRÝCH na vaší MO doufám že se udržiš.

Sobota 11. června 2011 v 15:47® chosebaits
chosebaits

Dá se dělat spoustu věcí,ale nesmí to zustat jen u křičení ze tmy jak každej dělá něco špatně či nedělá vubec nic.Křičí každej,ale když mu řekneš o pomoc,tak odpověď zní většinou JÁ NA TO NEMÁM ČAS,OD ČEHO JSOU TAM TI FUNKCIONÁŘI.Tímto se nedostanem nikam a rád bych některým křičelum tak akorád nakopal zadek.

Pátek 10. června 2011 v 19:11® osprey
osprey

Butchi> Ono by se dalo dělat ledacos. Já už tu několikrát psal, že na něčem pracuju nevím, jestli je to to pravé, ale je to cílené na všechny tyhle problémy. Ale sotva stíhám svoji práci. Takže to zatím stojí.

Pátek 10. června 2011 v 18:37® Butchi
Butchi

osprey> Podle mě musí každý začít sám u sebe. Já už začal, nemasařím a v přírodě se chovám maximálně šetrně. Jde o to, aby se začalo něco dít i na svazu. Protože 90 procent rybářů chytá kapry (kterých je všude dost), na svaz nikdo netlačí a tím pádem nejsou žádné páky. Jsme příliš orientováni na kapra. Sám za sebe s nimi bohužel jednat nemůžu. A obávám se, že ekoteroristů, nebo lidí zaujatých proti rybářům, je většina.

Pátek 10. června 2011 v 18:26® osprey
osprey

Butchi> A my se snažíme? Tady jde o to, že Zelení jsou politická strana. Ochranu přírody řeší celá řada organizací od rozumných až po ekoteroristy. Musel by sis vybrat partnery a jednat s nimi.

Pátek 10. června 2011 v 18:16® Butchi
Butchi

osprey> A nejhorší na tom je, že zelení se s námi nikdy nedomluví.

Pátek 10. června 2011 v 18:15® Butchi
Butchi

Radek M.> Je to smutná pravda.. Když jsme tam jezdili dříve, byla to krásná řeka plná ryb. Je to pro nás daleko, tak jsme jezdívali na 2 dny, i tak jsme ve třech dnech nikdy neodnesli víc, než 2 ryby na hlavu. Převážně duháky. Mraky potočáků a lipanů, i velké kusy. Poslední návštěva už byla spíš nostalgická, co tam provedli je normálně na kriminál.. Pár míst zůstalo, ale už to prostě není a nikdy nebude ono. Být muškař nebo vláčkař v tomhle státě je na mašli.

Pátek 10. června 2011 v 15:47® osprey
osprey

Radek M.> Protože rybařina je vždycky až na posledním místě. Na předposledním je pak ochrana přírody…

Pátek 10. června 2011 v 15:44® Radek M.
Radek M.

Butchi> Jo vím o čem mluvíš. Podívám se z okna a ten „potůček“ vidím. Kdysi opravdu pěkná voda a teďka jak říkáš děs a bída.

Největší svinstvo je, že když dělali tu regulačku tak vychytaly ryby elektrikou a prodaly je, ale zpátky nedali nic. Po celé délce téhle řeky je pouze pár míst kde ryby vydrží jinak to promrzá až na dno. A není tu nic jiného než (doslova) pár pstruhů o velikosti max 20–25 cm. Toho kreténa co tohle vymyslel bych vzal tyčí po hlavě.

Pátek 10. června 2011 v 7:37® Butchi
Butchi

Jak to tak čtu, za chvíli budeme místo v řekách chytat jen v plechových rourách, celoroční lov na dírkách. Je mi z toho zle. Začalo to tím, že všichni chtěli mít barák a šetřili za pozemek, koupili něco v záplavové oblasti a děj se vůle boží. V 97. to odskákal sever Moravy, začali tedy regulovat tamní pstruhovky. Kdo byl někdy na Bělé na Jesenicku, jistě ví, o čem je řeč. Dvojnásobně široké koryto s hloubkou 20cm, to je akorát prostřený stůl pro kormorána a pytláky. Protože však tento systém regulací nefunguje a u vody se staví vesele dál, s*re se to samospádem. Vesele se reguluje a staví přehrady (Betonová lobby), do toho meliorace(bleskové povodně), zelení mlčí. Ale chraň bůh, aby někdo použil slovo kormorán a puška v jedné větě. Podle informace ze zaručeného zdroje se drží pánové z povodí starých komunistických pouček o lineárním proudění vody jako …(vy víte co) košile. Stav vod je jen a pouze odrazem celkového dění v tomto státě, politiku sem však tahat nechci. Největši pěst na oko je pro mě však Pražský územní svaz a jeho uzance o zákazu přívlače všude možně.

Tento příspěvek byl editován 10.6.2011 07:38:47 uživatelem Butchi.
Středa 25. května 2011 v 19:14® dodorider
dodorider

chosebaits> osobko?

Středa 25. května 2011 v 16:22® chosebaits
chosebaits

dodorider>Já mám zatím trochu jiné informace o dění na řece,ale zatím budu sticha dokud nebude skutečné rozhodnutí.Až to bude na papíře ,tak to jsem klidně dám.Nechci pouštět kachnu do světa a tak zatím budu mlčet.Pokud je opravdu záměr takový jaký jsem slyšel,tak se máme na co těšit!!!!!!!!!!!

Středa 25. května 2011 ve 13:29® dodorider
dodorider

chosebaits> jo a to ja sem se jeste dostal k planum na rok 2012 ma se tesne pod hrazi udelat ostrom ana nem restaurace u fika bude tam jezdit privoz a voda by mela byt vice regulovana to sem pochopil tak ze by se mel udelat spodni jez jako klasicky betonovy coz znamena ze prechod ktery tam je bude v tahu a ryby na useku 450m myslim tim jez spliz a jez u mlyna budou casem vymlaceni nejhorsi je ze diky M.V.elektrarne ktery vznikla u mlyna se ted muzou dostavat proti proudu ryby ale timhle to zase poserou :-(( njn kulhanek je kus koko.a

Středa 25. května 2011 v 11:21® chosebaits
chosebaits

dodorider>Viděl a komlet řeku i u splitu pěkně ..... Jo,jedna věc je hovořit o přírodě a chránit jí a druhá věc je podnikatelskej záměr a nebo se něčím blejsknou a na dopady se nekouká.

Úterý 24. května 2011 ve 23:15® dodorider
dodorider

1Mara> nj ale to my dva tady nevyresime ze ano, ale je to tak bohuzel.

Úterý 24. května 2011 ve 22:56® 1Mara
1Mara

dodorider> Se divíš v našem vychcaném státě ? :-((

Jo mám pro tebe smutnou zprávu , dokavaď si lidi nechaj srát na hlavu jako je to po 20 let , tak se nic nezmnění , snad jen vše opět k horšímu , jako je to dodnes a neboj budeš státu za to i platit penězi , oni se dobře oto pohádaj ve sněmovně a vymyslí zákon co nám všem zavře hubu !!! :-((

Úterý 24. května 2011 ve 22:00® dodorider
dodorider

chosebaits> musim reagovat na cyklodrahu, videl jsi v kadani jak posrali ty stici zatoky u hradu? byla tam krasne trava rakos kazdy rok sem tam na popa tahal stiky a letos je tam beton a prej maj v planu to vest az k jezu v zeline a navazat na tu silnici co je u vody to poserou celou desitku

Pondělí 23. května 2011 v 19:30® 1Mara
1Mara

osprey> No hlavně na ciklostezce viď :-))

Pondělí 23. května 2011 v 16:13® osprey
osprey

1Mara> Rybář je nebezpečnej a zlej surovec. Je třeba ho dobře hlídat a dávat pozor, aby neubližoval zvířátkům.

Neděle 24. dubna 2011 v 18:36® olda
olda

chosebaits> U nás zákaz kvůli žabičkám ale jen pro rybáře,dnes je tam golf a najednou se může všade.

Neděle 24. dubna 2011 v 17:25® 1Mara
1Mara

chosebaits> Vím přesně o čem mluvíš , a bohužel takhle je to u nás v republice skoro sevším :-((

Neděle 24. dubna 2011 ve 13:34® chosebaits
chosebaits

1Mara> Nej. bylo omezení kuli ještěrkám pod Želinou.Rybář tam nesměl dva měsíce chytat ze břehu aby náhodou něco neudělal ještěrce,ale pěší s volně puštěným psem či ciklista jsou naprosto v pořádku.

Neděle 24. dubna 2011 ve 13:00® 1Mara
1Mara

chosebaits> To stebou plně sohlasím , hlavně u Kadaně , tam se promenádujou a dělaj bordel u vody :-((

Neděle 24. dubna 2011 ve 12:18® chosebaits
chosebaits

Tadyto je problém jako kráva,tady naserou také ciklodráhu všude a člověk už u vody nenajde klid.

Čtvrtek 21. dubna 2011 v 7:25® džigit

osprey> mi vyprávěj,v létě „konečně“ začínají s budováním betonových krmítek pro ledňáčky…

Středa 20. dubna 2011 ve 21:43® 1Mara
1Mara

džigit> Neboj však ona jim to příroda ty jejich píčoviny vrátí ! :-)

Středa 20. dubna 2011 ve 20:16® osprey
osprey

džigit> Když jde o to šábnout se o evropské peníze, vymyslí ta banda cokoli.