Chytej.cz

Pěst na oko

V diskuzi je 4.948 příspěvků, z toho 4948 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 9. dubna 2011 v 17:35® spike
spike

Když jsme se tak dostali k lovu rousnic, co používáte jako světlo při nočním sbírání?

Já osobně používám slabě svítící bílou led diodu a rousnice se nějak neplaší a nezalézají.

Sobota 9. dubna 2011 v 17:28® timbab
timbab

Ty rousnice po elektrice moc nevydržej.

Sobota 9. dubna 2011 v 17:24® spike
spike

Rex2> Celkově ono tím proudem si ten flek lehce vychytáš.

Sobota 9. dubna 2011 v 17:19® Rex2
Rex2

spike> to je pravda, že na velké množství je proud ideální, ale nezapomínej, že tím nevyháníš jen žížaly, ale bude to mít vliv i na další organismy v zemi

Sobota 9. dubna 2011 v 17:16® spike
spike

osprey, Rex2> Taky si všeobecně svých10 rousnic co spotřebuju za měsíc nachytám v noci s baterkou na dvoře, má to něco do sebe ale když někdo potřebuje větší množství tak tím proudem to jde spolehlivě.

Sobota 9. dubna 2011 v 17:16® Rex2
Rex2

osprey> je teda pravda, že ten proud je míň drastickej než vylejvat na zem jar, jak to někteří experti dělají.:->

Sobota 9. dubna 2011 v 17:13® osprey
osprey

spike> Aby to nebylo jako v tom vtipu. Pustíš proud do země, vylezou horníci a dají ti nakládačku:-)

Já si svých pár rousnic poctivě seberu. Svým způsobem je to taky lov.

Viděl jsem takhle lovit známého – jednu fázi na vidle, druhou na lopatu, obje zapíchnout do země… Tlapkal v tom v sandálech a říkal, že ho brní nohy. Ale nachytal.

Sobota 9. dubna 2011 v 17:09® Rex2
Rex2

spike> Osobně neschvaluji lov žížal proudem . Příjde mi to dost drastické. Zase tak línej nejsem, abych nemohl vzít baterku nebo lopatu a jít na ně :-)

Pátek 8. dubna 2011 v 6:39® spike
spike

Rex2> Dobré, to neznám:-) Ale jinak když jsme u toho chytání proudem tak přímo 230V ze zásuvky do země vyláká jen malé žížaly a trvá to dlouho. Aby vylezly rousnice je tam potřeba udělat menší úpravu.

Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 21:40® Rex2
Rex2

spike> na tohle je dobrej vtip, možná to znáš: Potkají se dva rybáři a ten jede má v kbelíku krásny rousnice a ten druhej mu na to: ,, Hele jak to děláš že máš tak pěkný žížaly? Já mám jen takový prašivý" ,, To je jednoduchý , vrazíš do země 2 kolíky, dáš 220 a lezou sami" ,, To musím zkusit" Potkají se za týden a ten, co to měl zkusit je celej obvázanej, kosti polámaný a ten druhej rybář mu povídá:,, Co si dělál? dyť je to tak jednoduchý" ,, No jo, já tam vrazil 2 kolíky, pustil 220, vylezli horníci a dali mi přes držku!!!"

Čtvrtek 7. dubna 2011 v 18:38® kety.vydra
kety.vydra

spike> Ale může,do psa střelí proud a vyletí taky… :-D

Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 14:36® spike
spike

Radek M.> ¨:-) chytej je proudem a toto se ti nestane:-)

Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 14:32® Radek M.
Radek M.

Člověk jde na žížaly a vykope psa.:-D Tak tomu říkám překvápko.

Pátek 1. dubna 2011 ve 23:06® ladamaj
ladamaj

Cudla>dědečku jestli ty se považuješ za staříka tak potom já sem dědek jako hrom.:-))

Pátek 1. dubna 2011 v 19:51® olda
olda

Cudla> my dva bychom si mohli rozumět,já taky 10 nechytnu.:-D

Pátek 1. dubna 2011 v 18:46® Cudla
Cudla

ladamaj> Ládínku já vím ty rád nás staříky předěláváš ,jen u mě máš smolíka já těch deset kaprů za rok ani nechytim.

Pátek 1. dubna 2011 v 18:44® chosebaits
chosebaits

Pouštění ryb před některýmy rybáři je někdy zážitek a co potom ,když pustíte JO RYBU.Jeden krásnej den jsem chytal ryby u tý mojí říčky a vedle mě několik postarších rybářu.Povedl se mi kapr někde okolo 65 cm(už si nepamatuji přesné číslo)a jeden děda mi pomohl ho podebrat.Po změření jsem čapl kapra do náruče a šel ho pustit.Oni na mě,ať si ho dám první do vezírku,nebo mi zdrhne.Když jsem ho dal do vody a pustil,tak bylo halo jako prase a těch hlášek na mou adresu zasnělo opravdu dost.Pak už jsem si tam několik dní nesedl.

Tento příspěvek byl editován 1.4.2011 18:45:29 uživatelem chosebaits.
Pátek 1. dubna 2011 v 16:51® osprey
osprey

kerob> Máš recht, já bych jim to udělal taky. :-D

Pátek 1. dubna 2011 v 16:51® ladamaj
ladamaj

kety.vydra>no já bych tě klidně následoval.

Pátek 1. dubna 2011 v 16:44® kety.vydra
kety.vydra

ladamaj> Chtěl bych být u situace,jak si takový dědek po splnění ročního limitu už třeba v květnu jde koupit druhé papíry a při tom třeba prská,že je ta povolenka drahá…

Pátek 1. dubna 2011 v 16:42® kety.vydra
kety.vydra

LuboO> Taky dobré.Takové situace mám rád :-)

Pátek 1. dubna 2011 v 16:36® LuboO
LuboO

kety.vydra> vlanajsi pribeh. Prisiel som na „moj“ flek, je to plac siroky asi 10 m, potom krik a asi 3 m, ale nie tak pohodlny. Na mojom mieste v kute starsi pan (cca 65 – 70). Isiel som za krik, a slusnost kaze opytat sa, ako sa dari, pozdravit atd. … A on hovori, ved pod ku mne, je tu dost miesta. On mal natazko svoje teleskopy a v sietke mu nieco sramotilo. Hovori, ze kaprik 42 cm. Tak som sa rozlozil v druhom kute, tak 6 m od neho, roztiahol matchku, zakrmil miesto asi 5 – 6 gulami a nahodil. Aj som mu slusne ponukol z krmiva do krmitka, co odmietol, ze ma svoje. Asi po 20 min prvy zaber, kaprik nad mieru. Potom druhy, treti, stvrty, pleskac, kaprik, pleskac, kaprik, kaprik… Po deviatom kaprovi sa tak divne na mna pozeral, tak som sa slusne opytal, ci je uz dlho. A on ze od rana a ZE UZ MUSI IST DOMOV!!!!!!. Ten bol nasraty. Tak som mu poprial pekny den a odisiel. V ten den som sa zastavil na cisle 16. To by ma asi hodil do vody:DD

Pátek 1. dubna 2011 v 16:13® ladamaj
ladamaj

kety.vydra>Vše OK.Vžádném případě to neberu jako rejpání do starších ba naopak.Skutečnost je taková že důchodci ktaří mají spousty času trávit u vody je spousta.Mám takové okolo baráku a chodí skoro deně s igelitkou a v ní kapry což se mě také nelíbí.Já chodím k vodě za relexem a né pro maso občas si také něco ponechám ale jde tak o 10ks ročně ztoho něco daruji sousedce.Předělat starší generaci je dost obtížné někdo si dá říct ale to je opravdu pár zrnek písku na tatře.-)

Pátek 1. dubna 2011 v 16:12® kerob
kerob

osprey> „zazobanej“ prazak prisel z chaty 2km pesky, prut mel pujcenej, kybl od primalexu a bednu Sona, ktera „zazobane“ nevypadala ani jako nova… nicmene pro ne sem byl s tim bidlem asi fakt totalni exot :-D , kterej je jeste ke vsemu nehoraznym zpusobem vyskolil :-) … a na tu otazku je jednoznacna odpoved – ANO, dela :-D

Pátek 1. dubna 2011 v 15:30® osprey
osprey

kerob> No vždyť tys jim překrmil celou řeku a popíchal všechny ryby. Kdo tam měl celej příští tejden chodit a jak k tomu ty chudáci přišli, když přijel nějakej zazobanej Pražák s prutem, se kterým si pro toho kapra pomalu dosáh a takhle tam řádil…

To se dělá? :-D :-D

Pátek 1. dubna 2011 v 15:09® kety.vydra
kety.vydra

kerob> Mě se líbí ty dědky tímhle způsobem cepovat.Na jedné straně,takové lidi už nepředěláš,ale na druhé straně vlastně děláme službu státu,protože šetříme peníze (i) nás daňových poplatníků.Jak? Jednoduše.Koho z toho trefí šlak,toho netřeba živit v důchody.(Pro případné rejpaly – prosím brát hodně s nadhledem)…

Pátek 1. dubna 2011 v 15:01® kerob
kerob

kety.vydra> to ja takhle sel jednou na Sazavu s plavackovou bednou, kyblem a 11m delickou. Prvni usmevy okolosedicich dedku patrily moji bedne. Kdyz jsem rozdelal delicku, bylo videt , ze se uz okolni osazenstvo slusne bavi. Nicmene kdyz jsem zacal krmit zakladovy krmeni, tak na me rvali at to tam nehazim, ze jim vyplasim ryby (za celou dobu to nikomu ani netuklo) a pak jsem zacal tahat cejny na hod, obcas kapr… asi po pulhodine prisel prvni dedek, jestli nejsem vadnej, ze poustim takovy krasny ryby, neco jsem mu rek a uz vidim, jak si to ke me sype dalsi a ten uz spustil o neco ostreji, ze jsem debil ze takovy kousky poustim a ze mi rad s nima pomuze, ze si je vsechny vezme… byl odeslan v rit a asi po hodine od chvile, co jsem nakrmil, jsem tam sedel uplne sam a tahal rybu za rybou… :-D

Pátek 1. dubna 2011 ve 14:41® kety.vydra
kety.vydra

Radek M.> Něco od vody: Loni se mi podařilo „vytočit“ cca 8 dědků.Těšil jsem se,že si zase potahám pár kapříků na plavajdu.Ráno,ještě za tmy,jsem přišel na své místečko v zátoce,kam bylo z protějšího břehu vidět a mi bylo jasné,že pokud budu lapat na hod,nenechá to dědky v klidu.Trochu jsem zakrmil a začal jsem si chystat pruty,oba na brčko.S přibý­vajícím světlem se kapři dali do pohybu a pak to začalo.Když jsem po hodině a půl vytáhl asi patnáctého kapra,tak už v 8 ráno osádka dědků na protějším břehu prořídla na polovinu.Jelikož jsem si mohl vybírat,tak kapři do 45 cm šli zpátky do vody a to jsem si schválně všímal,co to s dědkama dělá.Vždycky to po puštěném kaprovi na protějším břehu dost hlasitě zašumělo a za další půlhodinu to zabalil i zbytek osazenstva,až na jednoho babeťáka.V 9 hodin jsem odchytal,vzal jsem si dvě vysoké 48 na oheň a začal balit.Dědek měl samozřejmě přehled a jakmile jsem dal druhého kapra do vezírku,tak ten měl pěkně rychle sbaleno.Říkal jsem si: Á,nevydržel a maže domů.Dnes sroprocentní úspěch odrovnaných dědků.Ó,jak jsem se mýlil.V klidu jsem sbalil a ani mi nedošlo,že dědek naproti ještě neodjel.Hodím na sebe bágl a jdu do vody pro síťku.Jakmile ji zvednu z vody,babeta naproti zatůrovala.Zbystřil jsem.Jdu k autu,z cesty je na můj flek vidět.Jakmile vkročím na asfaltku,prožene se kolem mě babeta,že mě málem sejme.Otvírám kufr auta,nakládám věci,sednu za volant a než otočím klíčkem v zapalování,dědek-babeťák už má na mém fleku nahozeno.Jenže dědek zřejmě nepostřehl,že kapry tahám v podstatě pod nohama a tak si to „pere“ do dálky svými kapráky…Jak dopadl nevím.Třeba si vzal ze zlosti dvě 41ky a uspokojen odbabetil domů za babkou…

Pátek 1. dubna 2011 ve 14:15® kety.vydra
kety.vydra

ladamaj> Samozřejmě jsem se svým příspěvkem (svou reakcí) na Jardu29 nechtěl navážet do starých lidí,to v žádném případě,protože si starých lidí vážím.Spíš jsem tím chtěl říct,že v našem koníčku jsou ti dědci tak specifická skupina,že se stávají snadným terčem pro tvrdou kritiku,co se chování k rybám a u vody vůbec týče :-)

Pátek 1. dubna 2011 ve 14:06® kety.vydra
kety.vydra

Radek M.> Šrot a rozmočený chleba je v klidu.Občas tahle kombinace přebije i šroty ze značkových směsí.Když víš kam rozumně krmit,tak je dobrá rybačka zajištěna.Ale pokud takhle bude krmit spousta lidí na malé vodě,tak je to pak „o ničem“.