Vyhledávání
Pěst na oko
V diskuzi je 4.948 příspěvků, z toho 4948 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 10. ledna 2011 v 15:26® kety.vydra
-
osprey> I výchova rodičů na tomhle chování má svůj podíl.Speciálně rodičům bych tohle pořádně osolil…
- Pondělí 10. ledna 2011 ve 13:31® Piranha
-
Robur> teoreticky ano
- Pondělí 10. ledna 2011 ve 13:16® Robur
-
Piranha> ale 10 kilo potočáků vzít můžeš
- Neděle 9. ledna 2011 ve 23:20® Radek M.
-
Njn je to hnus a tohle je jen slabá ukázka jaky jsou na světě hovada.
- Neděle 9. ledna 2011 ve 22:03® džigit
-
osprey> tak nějak mám popcit,že aj dementa si urazil.Ten za svou nemoc totiž nemůže!Tohle je vědomá prasárna!!!
- Neděle 9. ledna 2011 ve 21:29® osprey
-
kety.vydra> Dohledat a seřezat. A poslední dobou jsou podobných dementů kvanta.
- Neděle 9. ledna 2011 ve 20:54® kety.vydra
-
Radek M.> Tos tu měl co dát…Doživotně jim sebrat papíry (pokud nějaké mají).Tohle zavání týráním zvířat,a to nejsem ekohonič…
- Neděle 9. ledna 2011 ve 20:28® Alov
-
Radek M.> Novodobí CHaP ultrakapraři zmasírování reklamou a kaprařinou jakožto stylem žívota. Bohužel si z toho ti smradi berou to nejhorší. Nachlempou se pivem a pak dělají pičoviny. Děs toto
- Neděle 9. ledna 2011 ve 20:23® pruhac
-
Radek M.> Nakopat je do p…e a utopit h…a.
- Neděle 9. ledna 2011 v 18:51® Piranha
-
Radek M.> to jsi mi nemel ukazovat, hovna se ve mne varila.Chudak jak se pak cukal.Zmrdi.Ja bych do nej nalil takhle litr vodky a nechal bych ho chcipat.
- Neděle 9. ledna 2011 v 18:43® Radek M.
-
Dát jim ránu by bylo málo.
- Neděle 9. ledna 2011 v 15:21® timbab
-
Piranha> To jo ale RS by to měla předat jak MO tak tomu úřadu-taky může vzniknout dvojí postih.Už jsem o tom někde četl.
- Neděle 9. ledna 2011 v 15:18® Piranha
-
timbab> Je to tajkova zvlastni vec.Pokud budu vlastnit povolenku na MP i P a prohresim se na P treba ze si odnesu 10 kilo potocaku, RS me zastihne a odebere mi povolenku muzu jit chytat obratem na MP jakoby se nic nedelo
- Neděle 9. ledna 2011 v 15:15® timbab
-
Piranha> JO rybářský lístek vydává úřad s rošířenou působností a může ti ho odebrat opět jen on ve správním řízení.Tady s RS chce taky vidět jen povolenku-zapíše se a jde dál.
- Neděle 9. ledna 2011 v 15:11® Piranha
-
timbab> je to mozny.Ja ho teda nosim k vode, protoze jsou tam cisla reviru a ne vzdy a vsude je ceduli oznacen revir a na to je RS hakliva.Ale nikdy v zivote co mne kontrolovala Rs ho po me nechtela.Nikdy nechteli ani nic jinyho.Zajimal je vzdy jen ulovkac.Rybarsky listek taky neni jejich vydava ho myslim magistrát nebo mestsky urad, tudis ti to vzit nemuzou.
- Neděle 9. ledna 2011 v 15:07® timbab
-
Piranha> U nás je rybářský řád nedílnou součástí povolenky k lovu.Je na něm napsáno: ODDÍL III: POVOLENKY K LOVU.
- Neděle 9. ledna 2011 v 15:04® Piranha
-
chosebaits> Např. treba bych zrusil jako povinnou vybavu metr.Proc?Kdo ryby masi, at si ho bere, kdo ne, tak mu je k nicemu.Je to stejne zapeklity jako ten podberak.Vahu nepotrebuju, ale jsem povynen ji napsat do sumare pokud si ponecham rybu.A mam ji zapisovat tedy dle nesmyslnych tabulek v rybarskym radu.A jak, kdyz rybarsky rad nemusim nosit u sebe.Nikdo v hlave nema to, ze např. Kapr 45 cm ma 1,35kg (příklad). Ale co.Je to v radu, je.Ten metr me nepos..e, stejne tak jako ten podberak ci raketa na zadech.
- Neděle 9. ledna 2011 ve 12:49® chosebaits
-
Piranha> Myšlenka je dobrá,ale uvádět do rř za jakých podmínek nemusíš mít sebou podběrák by bylo na stránku a rř by byl jak bible.Ať uděláš co uděláš,nikdy se všem nezavděčíš a vždy tě pár jedincu bude považovat za naprostého blbce
.
- Neděle 9. ledna 2011 v 9:44® Piranha
-
osprey> Tak jaky by jsi navrhl kompromis mezi povinnym nosenim a nenosenim vubec.Kompromis typu ,,kdo chce tak si ho veme,, neplati.Tak by me zajimalo jak to udelat.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 22:00® osprey
-
chosebaits> Tak dnes jsem svůj monstrpodběrák měl – ne všude bych odsáhl do vody. A nakonec jsem to zas odbyl bez něj, ryba neopustila mokrž živel.
Ale dneska byl na místě, na některých místech bych bez něj buď nemohl chytat nebo vylovit rybu.
- Sobota 8. ledna 2011 v 17:25® b.gun
-
Já už se vyjádřil v tom původním fóru, takže to sem jenom překopíruji …
® b.gun Čtvrtek 6. ledna v 19:32
foks01> Je to nesmyslné ustanovení, protože je v praxi nevynutitelné (proto také bylo z předpisů s vyšší právní silou vypuštěno, ale na svazu se žije v zajetí starých pořádků):- nikde v předpisech není definováno, co je to rybářský podběrák a jak má vypadat (když budu mít u vody s sebou toto, tak chci vidět, kdo a na základě čeho mi dokáže, že to není podběrák ve smyslu daného předpisu – http://www.zoo-market.cz/…cm-jemna-1ks);
- i když tzv. Rybářský řád stanoví povinnost mít podběrák při lovu u sebe, nestanoví povinnost jej použít (pokud si jej vandrák nebude chtít namočit a zasmradit, tak ty ryby bude tahat po kamenech i nadále, jen bude mít u toho podběrák složený v batohu);
- o samotné šetrnosti podběráku by se dalo polemizovat – záleží na druhu a podmínkách, nepoužití podběráku může být v řadě situací naopak k rybě daleko šetrnější;
- a jen taková perlička z uvedeného ustanovení vyplývající – podběrák (a také vyprošťovač háčků) bude povinen mít u sebe i ten rybář, který si půjde pouze s čeřínkem nachytat pár rybiček …
- Sobota 8. ledna 2011 ve 14:17® chosebaits
-
osprey> V pohodě,mě jde právě o to,aby ryba neplavala ve vodě s háčkem v hubě.Nebavím se ani o tom,že se ryba plácá na tvrdém břehu.Je jasné,že podběrák tupce nezmění a budou se chovat k rybám jako hovada a podběrák nikdy nepoužijí.Já podběrák používám také jen v krajních případech.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 14:07® osprey
-
chosebaits> Když mám trojháky, mám i kaprový podběrák s rameny 80 cm. Totéž na kaprech, na parmách apod. Všude, kde bych ho mohl využít. Dokonce si letos koupím ten dlouhý plavačkový na tyči. Ale snažím se cestu voda-podběrák-ruka-voda maximálně zkrátit. Nejkratší cesta je voda-voda. Źádná síť, odrbané ploutve apod.
Na pstruhovce mám trojhák zcela ojediněle a jedná se o projev zoufalství.
Štiku 105 je sice snadnější podebrat, zvlášť na slabém vlasci, ale myslím, že bych ji uměl i rukou. Svoje největší štiky jsem podebíral a nebyla náhoda, že jsem tam ten podběrák měl.
Mě vadí jakákoli ryba, která mi uteče s háčkem v puse, takže věř, že pokud nemám podběrák, opravdu ho v daném místě nepotřebuju.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 14:01® sus1
-
osprey> Ale jo??, já taky nepíšu, že ho pořád používam, jen ho pořád sebou nosim.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 14:00® chosebaits
-
osprey>Ber to tak,já chodil chytat okýče na mikro smáčky několik dní a neměl jsem problém,nebo okýše vyháčkuješ ve vodě a nebo ho vezmu případně do ruky.Problém je,když přijde nečekaná ryba,v mém případě štička 105 cm.Ano,pokud nemám podběrák sebou,tak škoda pro mě a uspěch pro rybu,jenže né vždy máš na konci jednoháček a pokud rybu upálíš s několika trojháky,tak je to konec pro oba,pro tu rybu poněkud horší.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 13:59® osprey
-
sus1> Na zádech mi visí foťák a v tašce mám druhý. Peru podběrák na P stojáky, tam jsou občas ryby přes pade a nějaká ta štika. U vody použiju podběrák málokdy – pokud možno přitáhnu rybu k sobě, cvaknu do ní dvě tři fotky (pokud je pěkná a je dobré světlo) a vyháknu ji.
Podebírám jen to, co nevezmu do ruky (nedosáhnu nebo rybu nedokážu uchopit) a pak když chci rybu vyfotit na suchu. Například si nevzpomínám, že bych loni sáhl na štiku podběrákem a u pstruha zoufale lovím v paměti.
Nějaké kapry, cejny ano.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 13:52® sus1
-
osprey> Pokud leží v tašce a nebo mě visí na zádech??opravdu jsem do dneška neměl problem.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 13:48® osprey
-
sus1> Když ošlapuješ s BL háky kolem pstruhovky, kde je přístup k vodě a ryby do 35 cm, moc ho neužiješ. Po desáté vycházce, kdy jsem ho ani nenamočil, jsem ho přestal brát.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 13:24® sus1
-
chosebaits> V životě mě nenapadlo si podběrák k vodě nevzít,a ani mě nenapadlo si někde zjištovat, jestli je to nařízené či nikoliv,beru to jako naprostou samozřejmost.
Tento příspěvek byl editován 8.1.2011 12:25:30 uživatelem sus1. - Sobota 8. ledna 2011 ve 13:22® 1Mara
-
Dříve to byla povinost a nikdo neremcal , pro ryby dobré ( větší ) takže je to v pořádku .není tudíš co řešit