Chytej.cz

Pěst na oko

V diskuzi je 4.948 příspěvků, z toho 4948 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 11. května 2010 ve 13:54® osprey
osprey

Mates(původní)> Můj příspěvek o české povaze se týká toho hospodáře, padesátitisícové pokuty a dalších věcí.

Tebe nemám na mysli ani v nejmenším. Píšu to raději předem. Psané slovo je strašné svinstvo:-))

Úterý 11. května 2010 ve 13:54® 1Mara
1Mara

osprey> Nó konečně to někdo napsal líp než já :-) Lépe bych to ani Míro nenapsal :-)

Úterý 11. května 2010 ve 13:53® ladamaj
ladamaj

Pánové>nevím proč to zde stále omíláte hospodář přivezl hlavatku ze Slovenska a jednoduše jí tam pustil.Už na převoz musí mít spoustu povolení což není tak jednoduché a nato jí pustit do vody tak tam to platí rovněž.No asi přivezu žraloka a pustím ho někde taky myslím že to v pořádku určitě není-rovněž v rozporu s rybářským řádem.Co se dělo do nedávna na Ohři s vysazováním pstruhů tak to byl děs a spousta muškařů o tom věděla a co se dělo nic.Přejděte raději k jinému tématu.Poraďte jak zmenšovat fotky ale tak aby zůstala pořád v původním rozměru pořád to skouším ale někde dělám chybu no učený z nebe nespad mám zoner i wiever ale potřebuji popsat krok za krokem jak nato pošlete raději na mejl kde to vytisknu no a snad se to už naučím moc děkuji.:-|

Úterý 11. května 2010 ve 13:52® 1Mara
1Mara

Mates(původní)> No to je šlechetné a děláš to skoro jako já , jenže já ryby nejím skoro vůbec , jen candáta , a to dvě ,tři ryby do roka , jinak vše zpět . No a ktomu dalšímu , šlo oto že to tata Guliho nepoznal a tudíš to dal i na net a byl pevně přesvědčen že je to duhák .:-) A samozřej mně jsem si nemyslel že jsi špatný člověk nebo rybář, ale slést se může každej. Kdyby jí chtěl tu hlavatku sníst a nebo upitlačit , těžko by do dával na net . :-)

Úterý 11. května 2010 ve 13:52® osprey
osprey

1Mara> V podstatě máš pravdu. U vody se dějí větší zvěrstva než je tento omyl. Ano, mělo by se to vyřídit. Ano, měl by padnout jednoduchý, jasný a přiměřený trest. Trest proto, že k přestupku prostě došlo a navíc vešel ve veřejnou známost. S ohledem na věk rybáře, neúmyslnost toho, co udělal a jeho snahu spolupracovat, bych se to snažil vyřešit opravdu rozumně.

To, co se kolem toho děje, je extrém ukazující některé z horších stránek české povahy.

Jsem zvědav, jak by se tady řešilo, kdybych si já ponechal podměrečnou štiku, které jsem rozerval žábry a někdo mě přitom třeba vyfotil.

Úterý 11. května 2010 ve 13:46® Mates(původní)
Mates(původní)

1Mara> Tak za prvé bych nezkydlil rybu u který si nejsem jistej, za druhé ryby neberu, takže se mi to ani stát nemůže, já si je kupuju už vykuchané a připravené, bo mě nebaví se tím patlat. Za třetí já mu jí nezávidím, osobně bych takovou rybu chytit nechtěl bo bych se jí bál.Za čtvrté nic se tu nesnažím rozpoutávat, jen diskutuju, to je celé.

Úterý 11. května 2010 ve 13:33® 1Mara
1Mara

Mates(původní)> Ty ses nikdy nespletl viď ? a asi seš takovej dobrák že si hned přistoupil sás sobě na nejvišší trest , za nechtěnný omyl . Kurňa Guli psal že se jeho starý skoro 70letý otec spletl páááč nikdy v životě Hlavatku doopravdy neviděl , jen na papíru tak prostě v tom já vůbec veliký problém nevidím . Zkrátka ona tam nemá co dělat , a když už tam teda žila tak holt se stal omyl a už jí do vody zpátky nikdo nevrátí . A to že pár závistivců chtějí z toho udělat nekonečnou aféru ohromných rozmněrů svědčí jen o jejich nenažranosti . Tak to vidím já . Jejich hospodář si mohl Guliho tátu pozvat , potrestat , a bylo by po šumu . A nemusí se oto zajímak kraj a atd. Jak jsem už níže psal , Kdyby si Guliho otec splete proudníka s jesenem , tak se tomu všichni jen zasmějí a bylo by po nějakým zbytečným triátru a věřím že ani noty by mu nikdo za to nesebral . :-)

Úterý 11. května 2010 ve 13:17® Mates(původní)
Mates(původní)

Salmo1> Jako o tom nic, to je prostě pravda. Jenže mi se tady bavíme asi každý o něčem jiném.Ty tu prezentuješ neuvážené vysazování hlavatky na Ohři, ano máš pravdu, je to nepůvodní druh a na Ohři by asi neměla nic dělat. Já se tady snažím jen napsat, že ta ryba je dle řádu hájená na revírech ČRS, čímž Ohře zatím je a jestli jí tam někdo chytí měl by jí poznat a podle toho se taky zachovat, to je celé o nic jiného mi nešlo. Nechme toho.

Úterý 11. května 2010 ve 13:06® Salmo1

Mates(původní)>Po­dívejte se,pokud si někdo hodnotí vysazenou hlavatku na 50 tisíc,pak těch padesát tisíc platí pro všechny.Každý odvádí svoji práci asi trochu jinak. Pokud někde vznikne plán udělat revír s takovouto rybou,není špatné to trochu promyslet.Vytvořím plán,případná omezeni rybolovu v revíru,opatřím si odborná vyjádření a podklady ichtyologa,případně jiné erudované vyjádření.To celé nechám na posouzení a schválení na Kú.Do soupisu rybářského revíru popíšu situaci a opatření. Něco někam nasypat dokáže každý blbec,ale udělat to funkčně to už holt chce fištróna. Ende:-)

Úterý 11. května 2010 v 11:55® Mates(původní)
Mates(původní)

Salmo1> Já to nevedu jak spor, je to jen konstatování. A konstatuji, že staří rybáři jsou držiteli rybářského lístku a povolenky, k čemuž je opravňují mimochodem i jakési zákonem určené znalosti, pokud je nemají, pak samozřejmě dochází k těmto politováníhodným omylům, za které ovšem musí počítat s vlnou nevole a postihy. Neznalost řádu a zákonů neomlouvá. No Mercy.

Cituji:

Zájemce o členství v ČRS a o lov ryb musí: Navštívit místní organizaci ČRS, zpravidla nejblíže místu trvalého bydliště (seznam všech MO ČRS najdete na www.rybsvaz.cz). Podat u příslušné MO přihlášku za člena. Absolvovat test na přezkoušení uchazečů pro získaní kvalifikace pro vydání prvního rybářského lístku a přijetí za člena ČRS, který se skládá ze základních znalostí z oblasti rybářství, biologie ryb a právních předpisů upravujících lov ryb.

Úterý 11. května 2010 v 11:09® Salmo1

Mates(původní)> Hájená je o tom já se nepřu.Podobné akce přinášejí a budou přinášet nepříjemnosti.Není to ani první a ani poslední chycená hlavatka v době hájení.Pokud bude vysazování hlavatky povoleno,bude v popisu revíru na tuto skutečnost upozorněno.Já docela starší rybáře i chápu,protože není každý hmyzák.40 let chytají na spláveček a žížalku,sem tam se chytne kapřík,okoun a dvakrát do roka štička…a najednou todlencto:-) „Vypadá to jako hlavatka,ale kde by se tu proboha vzala“…že.

Úterý 11. května 2010 v 10:15® Mates(původní)
Mates(původní)

Salmo1> Fakt, že se tam ta hlavatka dostala možná partyzánskou akcí nic nemění na tom, že je hájená, přes to prostě vlak nejede.

Úterý 11. května 2010 v 10:03® chosebaits
chosebaits

ladamaj>chce to tu fotku,aby bylo jasné,že to není nějaký kec a spekulace a v neposlední řadě křivé obvinění??? Dokud nepošleš foto,tak jsme u toho co si sám psal ,všichni okolo toho kecaj a nikdo s tím nic nedělá!!

Úterý 11. května 2010 v 0:26® guli

Salmo1> Už rozumím, dík. Už i vím kdo ji tam nasadil, ale dokud se nevyřeší náš problém, nebudem výřit další.

Úterý 11. května 2010 v 0:24® guli

1Mara> :-93;

Úterý 11. května 2010 v 0:19® Salmo1

guli> Krajský úřad schvaluje zarybňovací plán na jednotlivé revíry a kontroluje jejich dodržování.Vysazená hlavatka bude nějaká"partyzán­ská"akce a nemusí to být akce hospodáře Mo.

Úterý 11. května 2010 v 0:11® 1Mara
1Mara

guli> No přeci KUkuřice né :-)) )

Úterý 11. května 2010 v 0:07® guli

Salmo1> Promiň nejsem rybář tak moc nerozumím. Co je KU?

Úterý 11. května 2010 v 0:01® ladamaj
ladamaj

acam>když mám chuť ta si vezmu jakou koliv nebo známému který mě pomáhá ale za rok to udělá na 3 povolenky tak 10–15ks ryb.Kdybych chtěl se tím živit a prodávat jak to zde na severu chodí tak sem dávno za vodou uděláme ze synem cca5q ryb za sezonu vše je vráceno vodě nejsem masař a na prodej nemám žaludek sem dost zásadoví občas o mě píšou i v rybářství co sem zač atd.

Úterý 11. května 2010 v 0:00® Salmo1

Guli> Vrtá hlavou…to je totiž to oč tu celou dobu kráčí.Silně pochybuji,že je v zarybňovací povinnosti nařízené a schválené KU.

Pondělí 10. května 2010 ve 23:51® ladamaj
ladamaj

chosebait>to určitě ne jenom toho mám tolik že to nestíhám a ke všemu lítám ohledně auta takže nevím kdemě hlava stojí určitě to sem dám a klidně ti přepošlu dopisování mezi Kavou třeba i foto.:->

Pondělí 10. května 2010 ve 23:08® chosebaits
chosebaits

ladamaj> Nějak jsme utekli od tématu.Co to foto,ty dukazy??? Nebo to bylo jen plácnutí do vody??

Tento příspěvek byl editován 10.5.2010 23:11:11 uživatelem chosebaits.
Pondělí 10. května 2010 ve 22:59® acam

ladamaj> a co ty? Bereš ryby?

Pondělí 10. května 2010 ve 22:51® sus1

ladamaj> A co to má společnýho s tim,že jsem se zeptal, jak ta ryba chutná??!:-)

Pondělí 10. května 2010 ve 22:47® acam

ladamaj> ale jo, někdy nějaký kapr (ne kapřík 40) tj. tak 50 – 60 a nebo duhák 30 – 40. A taky občas vezmu nějakou zraněnou … (háček v jícnu, roztržený žábry od nástrahy atp.) Ale původní ryby ze zásady neberu, tj. cejn, plotice, candát, štika atd.

Pondělí 10. května 2010 ve 22:39® ladamaj
ladamaj

Guli>není zač:-> acam,sus1 to se mě líbí vy asi ryby vůbec neberete co?Když jezdí do Norska drancovat ryby tak to je dobré?Guli piš mě na mejla nebo se připoj na skajp mám vše v osobce nebudem to rozebírat zde každý má na to to jiný názor a za chvilku zde bude hádka o to nestojím.:-))

Pondělí 10. května 2010 ve 20:55® sus1

acam> Doprele.:-( :-D

Pondělí 10. května 2010 ve 20:19® acam

sus1> a zdá se ji ani nikdy jíst nebudeš, Standa byl rychlejší … :-D

Pondělí 10. května 2010 ve 20:02® sus1

Jak to chutná? taková Hlavatka.Nikdy jsem to nejedl.:-)

Pondělí 10. května 2010 v 19:27® acam

Pánové …, zdá se mi, že to zas otáčíte k extrému na opačném konci. Ta hlavatka byla upytlačená, takže ostudu na NETu (to už proběhlo) a nějakou brigádičku by to zasloužilo a že tu rybu nepoznal je polehčující okolnost v tom smyslu, že to nebyl záměr ale ne omluva.