Chytej.cz

Pěst na oko

V diskuzi je 4.948 příspěvků, z toho 4948 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 6. února 2009 v 10:53® jarryn21
jarryn21

chosebaits>Sa­mozřejmě , skutečnost taková není.Námět na členské zchůzi nestačí , ta je jednou za rok.To by se toho moc nestihlo. Právě řešíme míru okouna ve svazové vodě , ale finále musí přiklepnout kraj.Loni se řešilo posunutí míry kapra na 40. Bohužel to neprošlo.Bavíme se stále o svazové vodě.Na malých vodách toto není problém.

EDYS> Vidíš, inspro má zájem a takových tu bude víc.Chceš se zbavit sumců, nebo to byl jen planý poplach?:-)) )

Čtvrtek 5. února 2009 ve 21:03® EDYS
EDYS

inspo> No odra prej 14 za den neni problem..

Čtvrtek 5. února 2009 v 17:24® chosebaits
chosebaits

jarryn21> Tohle by si podle mě měla hospodařící organizace v každém svém revíru hlídat sama a dle potřeby regulovat míru .Toto je hezká věta,ale skutečnost taková není.Chce to podávat náměty na členskýh schuzíh a rovnout podávat hlasování o daném návrhu,jinak naše vody budou ještě horší.Proto prosím,začněte chodit na schuze a začněme tlačit na změny,vždyt jde jen a jen o naše vody a ryby.

Čtvrtek 5. února 2009 v 10:08® Robur
Robur

Albin, to je hezky napsané, doufám, že to tak funguje doopravdy. To myslím bez jízlivosti.

Čtvrtek 5. února 2009 v 9:17® inspo

EDYS> Tak řekni kde. Já si rád přijedu zachytat metrové sumíky po stovkách :-) .

Středa 4. února 2009 ve 21:32® EDYS
EDYS

jarryn21> No tak to si nemyslim slysel jsem neco o 2000 kusech..:-/

Středa 4. února 2009 v 19:35® Char
Char

albín> máš pravdu, příroda si poradí, jsou roky kdy určité druhy ustoupí do pozadí a jiné jsou jakoby mávnutím proutku v daném roce na výsluní, říká se že candát má interval sedum let,taktéž hraje roli úživnost revíru, povodně, na přehradách stavy vody v době tření i během sezony, zarybnění v daném roce atd.

Středa 4. února 2009 v 19:30® jarryn21
jarryn21

sodexo> Jednoduchá rada. Na zahájení udej pozice těch vousáčů na internet a garantuji ti , že za pár týdnů tam budeš mít vymetýno.:-)

Středa 4. února 2009 v 19:10® albin
albin

Když bych mluvil o uzavřených vodách hlavně ÚN,tak podle mě je skladba a výměna rybích druhů v lokalitě dána jejím stárnutím.Jako je nejdřív přehrada plná štik a okounů,potom candát a bílá ryba a přes poměrně krátký období bolena přichazejí sumci.Podotýkám,že jde o můj subjektivní názor jehož základem je sledování úlovků naˇ´UN Hracholusky.Je pravda,že do toho lidi svým konaním zasahují.Před pár lety tam bylo přebolenováno a svaz se rozhod zrušit mu míru i hájení.I když jsem neslyšel,že by se na ně rybáři vrhli a začali je vytahovat,se jejich stav přirozeně skorigoval.Teď už je RŘ jako jinde a zdá se,že se opět vytírají štiky ve velkém(spousta ulovených štíhlat).S okounama tam to jde ale taky do háje.Byly doby kdy člověk nemohl hodit do vody žížalu a teď ji tam může koupat celej den a nic.Já osobně bych to nechal na přírodě,ale NESMÍME ji její praci kuwit.

Středa 4. února 2009 ve 12:24® sodexo

unas o okouna nezavadis mozna nejaky mensi se tudaji najit,ale jinak ne,ale sumce aby tu odstreloval chces chytat stiku a misto toho ti zabere 100cm dlouhej sumec faktr naprd.

Úterý 3. února 2009 ve 23:16® jarryn21
jarryn21

Je pravda, že okoun na tom bude asi nejhůř.Ale co kraj, tak to jiná pozice ryby. Někde o bolena nezavadíš a někde jich je mrak. Tohle by si podle mě měla hospodařící organizace v každém svém revíru hlídat sama a dle potřeby regulovat míru tak, aby se ryba nepřemnožila a tak neškodila jinému druhu.Ale na to je potřeba zahýbat se zákonem.

Úterý 3. února 2009 ve 21:11® EDYS
EDYS

chosebaits> No tak ja nevim jak u vas s kaprem ale u nas ho na kazdou vychazku nechytis..ale co jsem slysel ze sumcu kolem 70–100 cm chytnes i 10 za den..Nejak se to na Odre premnozilo..A chte­li udelat ze sumce musis vzit at ma kolik ma..

Úterý 3. února 2009 ve 20:37® Char
Char

na Orlíku okounů kvapem ubývá a doby kdy bolenů byli plné zátoky jsou dávno pryč, chytaji se z jera na chleba, když neni cejn na salát, stačí bolen, o jarních vípravách na třoucí se okouny ani nemluvě. Proč nehájit nebo nedat okounům míru.

Úterý 3. února 2009 ve 20:15® chosebaits
chosebaits

1Mara> stím se už začíná taky něco dělat,aspon jsem četl v projektu K-70.Štika by si zasloužila MÍRU aspon 60 CM a tak by jsme mohli pokračovat.Nejhorší je to,nekecat o tom a snažit se něco proto udělat,abych nemusel jednou vnoučatum ukazovat pěknýho okouna nebo lína jen na obrázku a nebo v zoo.

Úterý 3. února 2009 ve 20:04® 1Mara
1Mara

Ještě bych tam dal dobu hájení a vyšší míru lína.

Úterý 3. února 2009 v 19:52® chosebaits
chosebaits

1Mara> tak samozřejmě je situace někde trochu jiná,ale okoun¨-bolen je asi problém celé ČR.

Úterý 3. února 2009 v 19:48® 1Mara
1Mara

Chosé v něčem stebou souhlasím , ten okoun a bolen svatá pravda.

Úterý 3. února 2009 v 17:54® chosebaits
chosebaits

EDYS> zrovna kapra chytit je v celku jednoduché,těch je všude dost,aspon podle mého.Druhá věc je taková,že když rybáři po nasazení vychytají skoro vše během čtrnácti dnu ,tak se není čemu divyt. Z toho vyplívá,když se neumějí chovat ,tak musíme změnit pravidla.Opustíme kapra a kouknem třeba na okouna a bolena.Proč je okoun plevel,když chytit pěknýho okouna už je v celku problém a proč se bolen chrání hájením ,mírou a ještě se do toho vysazuje,když jih je všude jako maku a nikdo to nechytá. Takto bych mohl pokračovat,těch věcí je tu špatně spoustu.Každý u vody kecá,jak je vše špatně ,ale přijít a jít s tím něco dělat,to už je moc práce.

Úterý 3. února 2009 v 17:29® EDYS
EDYS

chosebaits> No ale nebavime se jen o RR..:-/..ja nemuzu soudit jen z doslechu..ale treba chytnout 40 kapru za dopoledne prej nebyl problem..no treba to jednou pride..:-93;

Úterý 3. února 2009 v 9:23® chosebaits
chosebaits

EDYS> Tak před dvaceti lety jsem začínal chytat ryby a opravdu to bylo uplně jiný,ale ten RŘ je stejnej.To,jak to vypadá s rybý obsádkou není chyba jen na jedné straně.Dřív třeba rybář chytil malího cejnka a říkal,takový zrdcádko pustím a dnes řekne do salátu nebo pro kočku dobrý.Dřív nikoho moc nenapadlo chytat rybu do kšeftu,dnes je to běžné.A tak bych mohl pokračovat.Chce to změny v RŘ dokud tu ještě nějaký ryby plavou,což je za současného stavu nereálné.

Pondělí 2. února 2009 ve 23:57® EDYS
EDYS

chosebaits> Tak netvrdim ze ne..Akorat me mrzi jedno..kazdej starsi rybar tvrdi jake to bylo pred 20–25 lety..Moc to chvali atd..tak treba jestli nekde nebyla chyba a nepodelalo se to..:-/

Pondělí 2. února 2009 ve 22:57® chosebaits
chosebaits

EDYS -příjde,neboj.

Pondělí 2. února 2009 ve 22:54® EDYS
EDYS

chosebaits> Ja jse si zatim neudelal nazor co by jsem chtel a proc..nebo naopak co bych jsem nechtel..takze zatim!! si nemuzu stezovat…Ja si myslim ze to prijde s vekem..:-x :->

Pondělí 2. února 2009 ve 20:48® chosebaits
chosebaits

EDYS -nemyslíš,že jsou někde nějaký rezervy jak ještě něco změnit k lepšímu??

Pondělí 2. února 2009 ve 20:45® EDYS
EDYS

chosebaits> Ja si zatim nestezuju:-/

Pondělí 2. února 2009 v 19:55® chosebaits
chosebaits

Do této diskuse dávám tuto otázku.Proč nechodíte na členské schuze a pak remcáte,že MO uděla něco špatně.Tím,že nechodíte na schuze,dáváte volný prostor vedení MO a pak to tak vypadá.

Pondělí 2. února 2009 v 18:18® chosebaits
chosebaits

lucioperce69-Tady v okolí není voda kde chytat na dírkáh.Leda na zahradě.)Já si počkám a pak to bude stát za to.

Pondělí 2. února 2009 v 16:58® lucioperce69
lucioperce69

chosebaits> zkus dírky

Neděle 1. února 2009 ve 22:23® chosebaits
chosebaits

LojzaRybka -To já bych letěl k vodě hned,ale ted asi jen s bruslema.

Neděle 1. února 2009 ve 22:21® LojzaRybka
LojzaRybka

chosebaits>ne­e,noční nemám,jsem doma,ale včera jsem byl na odpolední:-(( jinak na ryby se moc neženu,měl jsem nějaký zdravotní problémi